Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi:  21 Şubat 2009 (01:33), Konuya Son Cevap : 21 Şubat 2009 (10:53). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Şubat 2009, 01:33   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İLAHİYATÇI / ÇIPLAKLIK TACİZDİR !!!!

İLAHİYATÇI / ÇIPLAKLIK TACİZDİR !!!!

Kızları, kadınları el ve dil ile taciz edenlerin (onlara karşı üzen, korkutan, rahatsız eden, inciten, can yakan, zarar veren davranışlarda bulunanların) çoğaldığından şikayet ediliyor, tacizin engellenmesi için tedbir alınması isteniyor. Tedbir olarak da eğitim ve ceza üzerinde duruluyor.

"Karşı taraf ne yaparsa yapsın taciz edilmemeli" diyenlere karşı, "Hayır, açılmada sınırı aşanlar tacize davetiye çıkarıyorlar; taciz olmasın ama karşı taraf da taciz için insanları tahrik etmesin" diyenler var. Ben ise "çıplaklık tacizdir" diyorum. Evet çıplaklık, vücudun cinsi cazibesi olan yerlerini, kamuya açık olan yerlerde açıp göstermek, bununla da kalmayıp ya davranışlarıyla veya orasını burasını süsleyerek, kokular sürünerek karşı tarafın dikkatini daha fazla çekmek tacizdir.

Çünkü bunu yapanlar karşı tarafın hem bakmasını, ilgi duymasını istiyor, hem bakmalarından, talepten ve ilginin bazı şekillerinden rahatsız oluyor, bunu taciz sayıyorlar. Bu durumda karşı tarafa (örneğimizde erkeğe) ya bakmamak ya bakıp da görmemek ya görüp de etkilenmemek yahut da baktığı, gördüğü, etkilendiği halde kendini zaptetmek, arzusunu bastırmak, ya meşru olmayan yollardan kendini tatmin etmek veya bu eziyete katlana katlana ruh sağlığını bozmak kalıyor; işte bütün bunlar tacizdir; gerekenden fazla yerlerini açıp gözler önüne seren kadın ve kızların karşı tarafı (erkekleri) taciz etmesidir.


Kadının güzelliği ve çekiciliği, çiçeğin, kuşun, müziğin, resmin, atın güzellik ve çekiliğinden farklıdır. Normal insanlarda karşı cinse ilginin içinde cinsellik de mevcuttur. Kadın ve erkeğin güzelliğinde estetik yön, cinsel cazibe ile birlikte vardır, sıradan insanlar bu ikisini birbirinden ayıramaz, kadın ve erkeğin güzelliklerini yalnızca estetik yönden göremezler. Böyle olduğu ve bu güzelliklere bakan kalabalıklar cinsel arzu ve tatmin yönünden de (ve daha çok bu yönden) baktıkları içindir ki güzeller ve özellikle kadınlar reklamlarda kullanılmaktadırlar.

Bir Müslüman'ın vazifesi, günah işleme imkanı, çevresinde günaha davet edenler bulunduğu halde, imanı ve iradesiyle bu imkana, bu davete karşı durmak, dinin emir ve yasaklarına riayet etmektir. Müslüman olsun, gayr-i müslim olsun insanların bir başka vazifeleri de, karşı tarafı günah ve ahlaksızlığa tahrik ve teşvik etmekten uzak durmaktır. Bu uzak duruş dine saygıdan, insana yakışan şefkatten; yani ahlaktan ve medeniyetten kaynaklanır. Karşı tarafın rahatsız olacağını, kendini korumak için zorlanacağını, zor imtihanlar içine düşeceğini bile bile açılıp saçılarak âlemin içine çıkanlar biraz sadist de sayılırlar; çünkü başkalarının rahatsız olmalarından (onları tacizden) ya zevk almakta veya en azından buna aldırmamaktadırlar.

Bir topluluğun örfü, âdeti, ahlak anlayışı, bir veya daha fazla dini vardır. O topluluk içinde yaşayan ve topluluğun nimetlerinden yararlanan bireylerin bir vazifesi de, topluma ters düşen davranışlardan uzak durmaktır. Birey özgürlüğü adına toplum değerlerini hiçe saymak medeniyet ve ahlaka aykırıdır; kimsenin haddi ve hakkı olmamalıdır. Beraberlik fedakârlık ister; bu fedâkârlığın içinde taciz edenin bunu yapmaması için kendini zorlaması, kontrol etmesi vardır, ama karşı tarafın da tahrikten kaçınmak için (açılmak, kendine göre güzel ve çekici yerlerini göstermek gibi) bazı arzularından fedakârlık etmesi vardır.

Tacizi ceza yöntemiyle engellemek hem sağlıklı değildir, hem de mümkün olmaz. Kamuoyu ve vicdanı burada çok önemli rol oynar; eğer topluluk, taciz edene -karşı tarafın sınırı aşması sebebiyle- hak veriyorsa, taciz edeni değil veya bunun yanında tacize sebep olan tarafı da kınıyorsa bu takdirde tacizi yalnızca ceza ile engellemek mümkün olmaz. Eğitim tedbirine gelince, bunu da karşılıklı olarak düşünmek gerekir.

Tacize uğradığını iddia eden bayanlar eğitim yoluyla insanların bunu yapmayacak hale getirilmesini istiyorlar. Buna bir diyecek olmaz, ancak eğitim, hem tacizi, hem de tahriki engelleyecek şekilde verilmelidir. Eğitim yoluyla erkekle kadın arasındaki cinsel cazibeyi yok edemezsiniz, tavşanı tazı, tazıyı da tavşan yapamazsınız (yani hem bunu başaramazsınız hem de buna hakkınız yoktur), yapamayınca da tavşanı başı boş dolaşırken, gözünün önünde oynaşırken gören tazı onu kovalar.


Cinsel tacizin her çeşidi kınanır, olmamalıdır, ancak taraflardan birinin hiç bir kusuru (tahriki, teşviki, bilerek bilmeyerek daveti) yok iken yapılan taciz ve tecavüzler daha şiddetle kınanmayı ve her türlü tedbir ile engellenmeyi hak eder. İşte bu tacizleri hem ceza hem de eğitim ile engellemek mümkündür, tabîîdir ve gereklidir.

"Başörtüsü de bizi rahatsız (taciz) ediyor" diyen bazı başı açık bayanlara şunu hatırlatmak gerekiyor: Cinsel arzu insanın yaratılışında mevcuttur ve gereklidir. Bu arzu tatmin ister, meşru yollardan tatmin edilir. Tatmin imkanı bulunmayan durumlarda tahrik tacizdir.

Başını örtenden rahatsız olmak yaratılıştan gelmez, sonradan edinilmiş kötü (medeni olmayan) bir duygudur. Başını örten inancından veya bir kıyafet tercihi hakkını kullanarak bunu yapıyorsa yapmalıdır, bundan rahatsız olan ise kendini eğitmeli, kötü duygusunu yok etmelidir.

(H.K)

syglr
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı Kur'ân-ı Kerim Genel Medineweb 1 2739 01 Ocak 2013 15:58
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj Anket'ler-Röportaj'lar EyMeN&TaLhA 1 2643 02 Kasım 2010 00:14
Ebuzerr / (Ali Şeriati) Ashab-Kiram(r.a) Mihrinaz 5 4622 16 Temmuz 2010 00:33
BAKMAK YETMEZ.... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Mihrinaz 4 2114 24 Nisan 2010 14:15
İN'SANLARDAN... Serbest Kürsü Beytül Ahzan 3 2077 02 Mart 2010 21:27

Alt 21 Şubat 2009, 01:41   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: İLAHİYATÇI / ÇIPLAKLIK TACİZDİR !!!!

***
islamı insanlara uydurarak meydana gelen uyduruk islam yerine,insanları islama uydurarak varolan orjinal reel islam olduğunda aydınlık başlamıştır,güneş doğmuştur,din allahın dini olmuştur.
başkasına bakarak islami değerlendirmek korkunçtur.


***
Çıplak tacizcilerin davetiye gibi hareketleri bize günah işleme mazereti değil olamaz da...!
bir başka açıdan zülfü yare dokundum...:(
HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK..!!!!!!!!


***
tacizcilerin açıklığı günaha mazeret değil dir ! ben günahların kapısı mümkünce kapatılsın isterdim.insan nefs-şeytan ile melek-rahman ikilisinin arasında bocalamaktadır.hangisine yardımcı olmak isterdiniz??? sokakta boya kutusuna kazayla düşmüş,kafasına kazayla parfum kazanı dökülmüş,yabani hayvanlarca elbiseleri parçalanmış,mini etekmi nerde etekmi belli olmayan bir mendille sokağa çıkmış kadına yan bakanın .. !!!


hasta olmayanları hasta edenlerin hiçmi kabahati yok..!
ahlaki anlamda hiç mi hasta değil bu yarı çıplak teşhirciler..!
insan fıtratını incelerseniz göreceksiniz ki,cinsel anlamda doyumda olan bir insan bile tahrik karşısında iki seçeneği kalır;


1-zinaya doğru adım atar
2-Allaha sığınır ve nefs şeytanına karşı acımasız bir savaşa girer...


***


Syglr... / İlahiyatı
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2009, 10:53   Mesaj No:3
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cvp: İLAHİYATÇI / ÇIPLAKLIK TACİZDİR !!!!

tacizcilerin açıklığı günaha mazeret değil dir ! ben günahların kapısı mümkünce kapatılsın isterdim.insan nefs-şeytan ile melek-rahman ikilisinin arasında bocalamaktadır.hangisine yardımcı olmak isterdiniz??? sokakta boya kutusuna kazayla düşmüş,kafasına kazayla parfum kazanı dökülmüş,yabani hayvanlarca elbiseleri parçalanmış,mini etekmi nerde etekmi belli olmayan bir mendille sokağa çıkmış kadına yan bakanın .. !!!


güldüm ama gerçeklere değil, mizahi sevimli kırıcı olmayan sinirli ve iknacı uslubuna
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İLAHİYATÇI / ANLATMAK İSTERDİM... AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 1 16 Ocak 2012 21:19
İLAHİYATÇI / TAKİYYE AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 2 30 Ekim 2010 21:24
İLAHİYATÇI / RESULLAHA MEKTUBUMDUR AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 5 25 Şubat 2010 22:20
İLAHİYATÇI/ SORULARA CEVAPLAR AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 2 23 Şubat 2009 21:36
İLAHİYATÇI / HALKLARIN KARDEŞLİĞİ AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 1 23 Şubat 2009 19:47

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.