www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDNEWEB MZAH.::. > MultiMedya-zleme Vb > Videolar/Slaytlar

Konu Kimlii: Konu Sahibi YASEMN ATAMAN,Al Tarihi:  29 Austos 2011 (21:57), Konuya Son Cevap : 28 Aralk 2011 (20:24). Konuya 33 Mesaj yazld

Yeni Konu a  Cevapla

LinkBack Seenekler Deerlendirme
Alt 30 Austos 2011, 01:45   Mesaj No:21
Medineweb Aktif yesi
RemLe - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:RemLe isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 164
yelik T.: 14 Eyll 2007
Arkadalar:0
Memleket:Allah bilir
Ya:35
Konular: 81
Beenildi:14
Beendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah'a m kul olacaz, eyhlere mi?

.)) gece gece ne diyorsunuz sayn yazar siz, grevim icab uyarda bulundum. hrsnz almak yada sinirlerinizi bastrmak istiyorsanz yanls adres, tartsma kavga grlty sevmem. zanda m bulundum, dinde kolaylk cok, helallik dilerim sorun kalmaz, ama her yazya adm ilitirmeseniz iyi olacak. hmm bu arada bana dini retmeye kalkmaynz ltfen .)) huzurlu geceler efendim.
Alt 30 Austos 2011, 01:58   Mesaj No:22
Medineweb Sadk yesi
YASEMN ATAMAN - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMN ATAMAN isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 11916
yelik T.: 02 Mart 2010
Arkadalar:2
Konular: 102
Beenildi:11
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!

REmle kardeim benim hrs veya sinirim yok gayet rahat ve sakinim. Uyarnz en gzel ekilde aldm ve gereken yaptm. Zaten anlayan anlad. fkeli biri varsa o da sizsiniz sorun deil bu paylama uramayn sakinleirsiniz.Herkes inancn yaar.Hem bana yazar deyip durmayn benim adm var yazarlkla bu siteye gelmedim. Yazar olmak gibi talebimde olmad bu site sahbnzn teklifi idi. Allah ondan raz olsun ki, mminlerin kardeliini ve bu ilkeleri bilen biri.

DNDE KOLAYLIK OK!!!

tabi ok hele ki arkasnda eyhi olan sabah akam rabta alanlar iin ooooooook kolaylk var.
Alt 30 Austos 2011, 02:05   Mesaj No:23
Medineweb Sadk yesi
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!

Alnt:
RemLe yemizden Alnt Mesaj gster
.)) hmm bu arada bana dini retmeye kalkmaynz ltfen .)) huzurlu geceler efendim.

Dini bilen peygamberler, alim olanlar bile bu haykr yapmaya utanrken sizin sesiniz ok...... geliyor. Yazk imkanmz olsada her saat dini reten bir kardeimiz yanmzda olsa veya paylamlaryla bizi aydnlatsa.

BLDM DYEN OK YANILANDIR,BLPTE DNLEYEN,DNEN ve seimini yapan yol alandr.

Mmin dini tm beerden kainatn ayetinden renmek iin rpnandr.
Alt 30 Austos 2011, 02:20   Mesaj No:24
Medineweb Aktif yesi
RemLe - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:RemLe isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 164
yelik T.: 14 Eyll 2007
Memleket:Allah bilir
Konular: 81
Beenildi:14
Takdir Et:

.)) yasemin hanm, bu ikinci uyarm olsun, hos olmayan tavrlarda bulunmaynz.
Alt 30 Austos 2011, 02:23   Mesaj No:25
Medineweb Sadk yesi
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!

ho olmayan tavr nedir?? sizin saldrlarnz m?

Madem yle yazmayn muhsin bey gerekli aklamay yapacaktr.. Ortada bir sorun varsa yetkililer zecektir. Bekleyin.
Alt 30 Austos 2011, 14:20   Mesaj No:26
Medineweb Sadk yesi
MusabBinumeyr - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:MusabBinumeyr isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 13855
yelik T.: 22 Mays 2011
Arkadalar:3
Ya:38
Konular: 254
Beenildi:52
Takdirleri:160
Takdir Et:

Allah'n kullar arasnda ondan en ok korkan limlerdir. " (Ftr, 35/28). "Bilmiyorsanz ilim erbbna sorunuz. " (en-Nahl, 16/43). Ayetleriyle, Kur'an'n limler hakkndaki hkm en ak bir ekilde belirtilmitir.

Hz. Peygamber (s.a.s.), limleri birok hadislerinde vmtr. En ok vd limler ise ilimleriyle amel edenler olmutur. (Drim, Mukaddime, 27). nsanlar ilimleriyle ird edip, onlara ilmini duyuran kimseyi Allah toplum iinde sz dinlenir kimse klar. (bn Hanbel, II, 162, 223-224). Buna karlk ilmiyle dnyaya talip olan limler de yine Resulullah tarafndan yerilmitir. (Tirmiz, lim, 6). Mslman daima Hz. Peygamber'in dua buyurduu gibi, Allah'tan dnya ve ahiretine yararl bir ilim ister (Mslim, Zikir, 73; Eb Dvud, Vitir, 32; bn Mce, Mukaddime, 23). nsanlarn en hayrllar limlerin en hayrllardr (Drim, Mukaddime, 34, 55)

"limler peygamberlerin vrisleridir" (Buhr, ilim, 10; Eb Dvud, lim, 1; bn Mce, Mukaddime, 17) buyuran Resulullah limlerin toplumu ynlendirme hususunda peygamberlere vekil ve halef olduklarn beyan etmitir.

bn Mes'ud'dan rivayet edilen bir hadiste, "Allah'u Tel kyamet gnnde limleri toplayarak buyuracak ki: 'Ben size srf hayr murad ettim. Bunun iin de kalblerinize hikmeti koydum. Haydi girin Cennetime. lediiniz kusurlarnz mafiret ettim." buyrulur.

Eb'd-Derda'dan rivayet edilen bir hadiste Resulullah (s.a.s.) limleri u ekilde vm ve mjdelemitir: "Her kim bu ilim yoluna girer ve ondan bir ilim talep ederse; Allah onu Cennet yollarndan bir yola koyar ve ilim isteyene melekler kanatlarn gererler. Bunu o limin urasndan holandklar iin yaparlar. Peygamberler ne dinar ne de dirhem miras brakmadlar. Onlar yalnz ilmi miras braktlar. u halde onu alan ok byk bir nasip alm olur." (Buhr, lim, 10; Mslim, Zikir, 37; Eb Dvud, lim, 1; Tirmiz, ilim, 19; ibn Mce, Mukaddime, 17).

lmi bir seviyeye sahip olan lime, Allah katndaki deerinden dolay itaat, Allah'n emrine itaattir. Hak yolda ve hayra gtren bir hususta limin yapt tavsiyeye uymak mminler iin farzdr. Bu farziyet ancak lim, Allah'n raz olduu bir hususu tavsiye ederse sz konusudur. Allah'n raz olmad ve Allah'n emretmedii, dinde olmayan bir bid'at tavsiye eden limin tavsiyesine uyulmaz. Byle bir bid'ate arldnda reddetmek ise mmin iin farzdr. slm'da olmayan bir hususu dine sokmak ve kendinden bir hkm koymak Rububiyyet iddiasnda bulunmak demektir. Allah'n emir ve yasaklar dna kp slm d taut nizamlara yapmak nasl kfr ise, limlerin hev ve heveslerine uyarak koyduklar hkm ve gsterdikleri gayri slm yol ve ibadetlere ynelmek ve bu ibadetleri dinden kabul etmek de kfrdr.

Bu duruma gre slm limi, toplumu ynlendiren ve Allah'n hkmlerinin uygulanmasnda titizlik gsteren bir rehberdir. limler ilimlerinin gerei olarak toplum iindeki grev ve fonksiyonlarn daima hatrlamak zorundadrlar. mmetler, limlerinin doru yolu izledikleri ve doru yolda olduklar mddete ayakta kalrlar. Bunun iin Hz. Peygamber (s.a.s.) "Ali'min lm slm'da alan bir gediktir" (Drim, Mukaddime, 32) buyurmulardr.

Alnt ile Cevapla
Alt 31 Austos 2011, 09:37   Mesaj No:27
Medineweb Aktif yesi
EbdA - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:EbdA isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 458
yelik T.: 23 Ekim 2007
Ya:44
Konular: 13
Beenildi:1
Takdir Et:

Bu yaz sallama derken unu kast ettim. Falan mrit unu sylemi dieri bunu demi diye yazarsanz bu sallama yaz olur. Hangi mrit bunu sylemi ne zaman sylemi ad ne mridin konumu ne tarikatta... bunu belirtmelisiniz yoksa sallama yaz olmaktan teye gitmez. Ayrca kastm size deil bu yazy yazan kiiyedir ltfen zerinize alnmayn.

Hem mrit onu sylemise bile o sadece o mridi balar tarikat balamaz. Bunun syledii yanl eye bakarak tarikatta Allah'a ulamaya alan ve bu konuda zerre kadar islam snrnn dna kmayan binlerce veya daha fazla mslman ayn kefeye mi koyacaz? slam adna nice hizmetler yapm sayszca tarikat eyhini irkle mi sulayacaz? Yada milyonlarca mslmann hidayetine vesile olmu olmu tarikatlar yok mu sayacaz?
Yaz yazlrken buna dikkat edilmelidir. Mrit Ahmet unu syledi onun syledii yanltr bu sadece ona cevaptr tarikatla ilgisi yoktur denilmelidir.

Selamlar.
Alnt ile Cevapla
Alt 31 Austos 2011, 11:52   Mesaj No:28
Medineweb Acemi yesi
kawakeb31 - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:kawakeb31 isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 12645
yelik T.: 19Haziran 2010
Konular: 4
Beenildi:0
Takdir Et:

allahtan baskasini veliler edinmeyin, allahtan baskasina mukemmelik atfetmeyin... sadedinde gelen ayetleri iyi okumak lazim. bu ayetlerin vurgusu, cinlere, seytanlara, buyuculere bu atiflarda bulunmayin degil, bunlara mukemmellik ve velilik atfinda bulunmak akil hastaligina yakalanmis olmayi gerektirir zaten. o halde ayetin vurgusu nedir? ayetin vurgusu, salih kullara, ilim irfan sahiplerine bu atiflarda bulunmayin demektir.
Alnt ile Cevapla
Alt 01 Eyll 2011, 02:36   Mesaj No:29
Medineweb yesi
Krt_Mcahide - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:Krt_Mcahide isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 10660
yelik T.: 15 Eyll 2009
Konular: 2
Beenildi:0
Takdir Et:

Alnt:
F*E*R*D* yemizden Alnt Mesaj gster
Sizi krk ylda bi doru konuturan allaha krler olsun bra hanm .) bende baktm o siteye haklymsnz.
yalanma nerden rastladn pis deli dumrul

Alnt:
YASEMN ATAMAN yemizden Alnt Mesaj gster
islamidirili.com sitesine alnan yazlar irfan beyin ve muhsin beyin yazlardr ki bunlar kendi isimleri ile yaynladm ve bilgileride var. Ayrca islami bilgileri aktarrken ad ve kiiler nemli deildir nemli olan anlatlan yazlanlardr.
gzel ablam tabii ki nemli olan yazlanlar.muhsin hocann tm makaleleri altnda ad soyad ve sitesinin ad var.siz kopyalarken neden site adn kaldrdnz onu soruyorum? madem ki sizin iin nemli deildir site adn zellikle kaldrmanz birazck samimi gibi gelmedi bana.ocuk deiliz bize ukulata vererek kendini bytme
sitede grevli bir editr,grevi gerei sizi uyarmak zorunda.ve siz editrle dalga geiyorsunuz.admine sorun diyorsunuz.kurallar yazan admindir.ve editrlere bu kurallar uygulayn demitir.siz ne yapyorsunuz? editr tiye almak ! sen kimsin admini ar gibi bir uslup.o zaman dediin doru ise editleri sizin emrinize alalm.yada hepsini uye yapalm.medinewebi sitenizin iftlii gibi kullanmaya devam.naslsa admin sizin adamnz! madem nemli olan yazlanlardr diyorsunuz.videolarnzda reklamnzdan yazlanlar okunamyor neden acaba
amacnz islamin dirilimi sitenizin dirilii mi
amann bana ne!
Alnt ile Cevapla
Alt 03 Eyll 2011, 13:53   Mesaj No:30
Medineweb Sadk yesi
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!

Alnt:
Krt_Mcahide yemizden Alnt Mesaj gster
yalanma nerden rastladn pis deli dumrul

gzel ablam tabii ki nemli olan yazlanlar.muhsin hocann tm makaleleri altnda ad soyad ve sitesinin ad var.siz kopyalarken neden site adn kaldrdnz onu soruyorum? madem ki sizin iin nemli deildir site adn zellikle kaldrmanz birazck samimi gibi gelmedi bana.ocuk deiliz bize ukulata vererek kendini bytme
sitede grevli bir editr,grevi gerei sizi uyarmak zorunda.ve siz editrle dalga geiyorsunuz.admine sorun diyorsunuz.kurallar yazan admindir.ve editrlere bu kurallar uygulayn demitir.siz ne yapyorsunuz? editr tiye almak ! sen kimsin admini ar gibi bir uslup.o zaman dediin doru ise editleri sizin emrinize alalm.yada hepsini uye yapalm.medinewebi sitenizin iftlii gibi kullanmaya devam.naslsa admin sizin adamnz! madem nemli olan yazlanlardr diyorsunuz.videolarnzda reklamnzdan yazlanlar okunamyor neden acaba
amacnz islamin dirilimi sitenizin dirilii mi
amann bana ne!

Gzel kardeim kendinize gre bir eyler yazmsnz ben yazdklarnza gler geerim nk site ad deil insanlara verilen bilgi aktarm nemli fakat grnyor ki siz bu siteyi ve yazlarnz kendi dnyanzla yayorsunuz fakat ben burda oyle kardeler tandm ki davas HAK, kelam HAK, sz HAk, sitenin adn deil konularn n plana alan dava erleri. tabi ki bu dava erleri arasnda akl talarda olacak. Sizin yazdklarnz savunduklarnz beni hi ilgilendirmiyor editorunuz uyar yapmsa bizde uyarsna uymuuuz.. yok dememiiz video bu sitenin editoru tarafndan hazrlanmad hazrlansayd bu sitenn reklam olurdu... fakat hazrlanan stenn editoru o sitenn reklamn uygun grm. Siz bir videoyu benim sitemin ad yok diye izlemiyor nemsemiyorsanz bu beni ilgilendirmez sizin sorununuz dilediiniz gibi yapn.

EDTRNZE GELNCE yazsn okuduysanz o kadar bilgili ve dini tanyor ki karsndaki uyeyi, yeliide bo verin din kardeini alaya alp " dinde kolaylk var sizden helallk alrm olur biter yazabilmi."

Sizin davanz islam olsa bu yazyada uyar atar bunun ne kadar yaln bir cmle okduunu aklardnz fakat siz editrnz savunmak veya uyarnn dikkate alndn gereinin yerine getirildiini rterek HAKK' savunamyorsunuz.

Bu yaln cmleyi neden gremediniz acaba nce adil olmaya davet ediyorum. Biz ocuklar ukulatayla kandrmayz biz ocuklar islami eitimle sorunlarna k olup yanlarnda oluruz.Bu arada RFAN KESER KARDEMN VE MUHSN HOCAMIN her yazs yaynlanacaktr hemde kendi adlaryla...eer peygamberi bir uslupla yaklam olsaydnz size cevabm kardeim site adn almam istiyorsanz bunuda yaparm ne demek olacakt lakn kardelerimin ve varsa yazsnn yaynlanmasn isteyen HAKK'n sesini duyurmak iin benimde k satrm ksn diyen onuda adyla yaynlyacam..

Ayrca bay olsun bayan olsun kimse karsndakine sen kimsin hitabnda bulunamaz?? Bu saygszlk olduu kadar benlik ifadesidir.Ben Allah'a kul olmak isteyen garip biriyim dnp sen kimsin demiyeceim nk bu kelimeler mslmana yakmaz mekke mriklerinin yolundan deil peygamberin yolundan gitmek gerek..lmi, mal, evlad gc benlii ile vnen kendini akll sanan zeki sanan ok cahiller grdk ...

Hidayete eyhi ile erenler bir ok vaadlerle ayaktalar.. Tabi bu irke siz hidayet diyebilirsiniz. Rabtalar, sayyla yaplan tesbihler, evliya trbelerinden medet ummalar, ehir ehir gruplarla gezerek evliya gezileri, cin karmalar, eyhlere nikahlanarak cennet kadn olmak daha sayalm m? hidayet buysa buna inananlarn olsun..

islamidirili sitemin dirilii olamaz bu kelimeleriniz bile cahillik benlik kokuyor fakat gremediiniz u,

islamidirili veya baka dini siteler SLAMIN DRLNE tohumlar serpiyor.Tm dini sitelere ve Hakk savunan adl kardelerimize saygm sonsuz.Peygamberi uslupla seslenen her mslmana peygamberi dil ile yaklarm.

ne kadar zc ki dini savunmak iin burda olan siz bu gerei gremiyor ve omak sokmak iin urayorsunuz.

KULA kul olarak ibadet edenlerin, kula rabta alarak ibadette varm diyenlerin, kulun koyduu hkmlerle zikir edenlerin, Rabbi ile arasna ibadet inan, akide ve akaidleri iin arac koyanlarn, cenneti kul vastasyla ondan ald el, tvbe ve cezbelerle onun araclla kazananlar RK iindeler.

Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir)