"Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava "/medineweb mutfağı
Malzemeler
14 yaprak baklavalık yufka
300 gr. taze kadayıf
150 gr. tereyağı veya margarin
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
9 damla limon suyu
Yapılışı
Tadanların tarifini istediği, pratik olduğu kadarda lezzetli bir tatlı olduğunu söylemekle başlıyorum.
Tereyağını eriterek başlıyoruz, eriyen yağa sıvı yağı da karıştırıp, iki yaprak baklavalık yufkayı alarak, üstteki yufkayı fırçayla yağlıyoruz.
Kısa kenarına kadayıfları tel tel ederek, şerit halinde yayıyoruz, üzerine de cevizi dökerek rulo olarak sarıyoruz, baklavalık yufkalar, kadayıf ve ceviz bitene kadar bu işlemi yapıyoruz, üzerine de kalan yağı kızdırarak tatlıyı keserek kızgın yağı döküyoruz
Önceden ısınmış, 180°de 25 dk. pişiriyoruz, (fırınlar markalarına göre pişirmesinde farklılık göstereceğinden, dikkat ederek pembeleşene kadar pişiriyoruz. )
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alarak kaynatıyoruz. (20 dk. kaynattım)
Fırından çıkan kadayıflı baklavanın, ilk sıcaklığı çıkınca, sıcak olarak şerbetini dökerek, birazda dinlendirip servisliyoruz.
Süper ve hafif bir tatlı, denemenizi tavsiye ederim. Deneyenlere afiyet -i şifa olsun.
NOT: Bu tatlıyı bütün işlemlerini uygulayıp, üzerini streçleyip, dondurucuda saklayabilir, istediğiniz zaman pişirip şerbetleyebilirsiniz. Piştiğinin ertesi günü de aynı tazelikte bir tatlı.