"Pileli Börek (Çok Pratik)"/medineweb
Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
250- 300 gram beyaz peynir veya lor peynir tercihe göre
Maydanoz
Susam/çörekotu
SOSU İÇİN:
1 yumurta
1. 5 çay bardağı sıvı yağ
1. 5 çay bardağı süt
1. 5 çay bardağı yoğurt
1 şişe maden suyu
1 paket kabartma tozu
Başta sosumuzu hazırlamak la başlayalım.
Tüm sos malzemeleri bir kapta karıştırılır.
Diğer yandan peynir ezilir içine bir demet maydanoz doğranır iç harç hazırlanır. Hangi peynir çeşitini isterseniz kullanabilirsiniz. Benim elimde lor peyniri vardı onu kullandım.
Gelelim yapım aşamasına: İki kat baklavalık yufka ayrılır
Üzerine eşit bir şekilde peynir serpiştirilir
Yufkanın bir ucundan başlayarak diğer ucuna kadar katlayarak birleştirilir
Altı yağlanmış tepsiye sık bir şekilde yerleştirilir. 1 paketten 8 10 tane yufka tepsiye göre artıyor hepsi kullanılmıyor.
Hazırlanan sos üzerine eşit bir şekilde yayılır.
Baklavalık yufka genelde kuru oluyor o yüzden ben de üzerinden hafiften sıvı yağ gezdirdim hem daha parlak kızarmış ve yumuşak oluyor.
Üzerine çörek otu veya susamla süslenip son verilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece de 30 dakika pişirilir.
Not: fırından çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle kapatın böreğin yumuşamasını sağlayacaktır
Yapıcaklara afiyet olsun