![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü esra örneğe dikkat et |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Zeynep örneğe dikkatdüşünceli000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet son anda farkettim düzelttim :):) internetim yavaşladı hızlı hareket edemiyorum ağlayan000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mezid fiil olan muzari teteallemu fiiilini muzari meçhul kalıbına nasıl alırız? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü yuteallemu mu? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
tüteallemü |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mezid fiil vasıl hemzesi ile başlıyorsa mazi meçhul kalıbına nasıl dönüşür?örnek veriniz.. |
örnek:ühtüfiz |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Mezîd fiiller vasıl hemzesi ile başlıyorsa, mâzîde fiilin birinci ve üçüncü harfleri damme, sondan bir önceki harfi de kesra olur uhtufiza |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü muzarisi nasıl olur? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Muzârîde muzâraat harfi damme ve sondan bir önceki ise fetha olur örnek :yuhafezu |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 134 mazi fiil istecabe( kabul etti) fiili neden ustuciibe'ye dönüşmüştür..irab bakımından nasıl bir değişikliğe uğramıştır? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Mâzî fiil vasıl hemzesiyle başlayıp sonundan bir önceki harf elif ise, bu elif ye harfine dönüştürüldüğü için |
gerisini cevaplayamadımuzgn |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa134 Fatma pencereyi açtı pencere açıldı cümlelerinde fiil ile fail ve fiil ile naibi faili belirtiniz? naibi fail ile fiil uygunluğunu belirtiniz? |
fetehat: fiil fatımmetün: fail nefizetün: meful pencere açıldı; fütihati: fiil nefizetü: naibul fail |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü fetahat :fiil fatma: fail nafize:meful futihati:fiil nafize: naibi fail uygunluğu anlayamadım sevda:(( |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki naibi fail ile fiil arasında müenneslik yönünden uyum var mıdır? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet pencere açıldı cümlesinde futihati aslında futihat ancak futihat ennafizetü demiyoruz te ile neyi birleştiriyoruz ....kolay okuma açısındandüşünceli000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü şimdi faili ortadan kaldırıp fiili meçhul edersek hyyyyy failin yerine geçebilecek naibi faiileri neler olarak sayabiliriz?düşünceli000 |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mefulun bihe örnek verebilir misiniz? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü elbintü mü naibul fail oluyor sevda abla |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki car ve mecrur olan, geçişli fiil ,mefulü bih gayri sarih olan naibu faile örnek verebilir misiniz? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü murra hindin? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü kalem getirildi cümlesinin irabı nasıldır? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mahallen merfu mu? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü hinde uğranıldı irabı nasıldır? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ben irablarını bilemiyorum yaauzgn |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sevda o da mı mahallen merfu |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü örneklerin üzerine böyle durumlarda nâibu’l-fâil lafzan değil, mahallen (yani bulunduğu yer itibariyle) merfû sayılır yazıyo yoksa ben de bildiğimden değil esra ;) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü abla şimdi kitaptan bakıyoruz sınavda ne yapacazgülümseyen000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü naibi fail car ve mecrur dan yani harfi cerden oluşuyorsa ve harfi cerden sonra gelen cinsiyet ,sayı gibi değişikliklerde fiil nasıl etkilenir? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ahh ahh onu hiç sormamahcup000 acayip stres yaptım zaten heryerim sivilce doldu ... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ben soruyu bilemedim sevda ablauzgn |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 135 dikkat bölümüne bakınız.. irabları en sona anlatacağım... . |
SAAT: 17:17 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.