![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Zeynep mesela kitabun ismini düşünelim yani fail bir ismin harekesi merfudur ancak başına harfi cer geldiği zaman sonunu kesra yapar işte bu durumda merfu harekesini alamadığı için irabı mahallen merfudur ... lafzen de irabı cer ile dir mecrurdur...görülen hareke neyse işte o lafzendir |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Zeynep inşallah yarın 6. ünite ile devam edelim olur mu? |
yani zorunlu durumlarda olması gerektiği gibi olamadğı zaman mahalleni kullanıyoruzevet000 |
teşekkür ederim tekrardan... hayırlı geceler Allah a emanet ol canım... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet harekesini alamamış hareke mahallidir... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ZeynepArO* sende Allaha emanet ol hayırlı geceler arkadaşım... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü herkes nerededüşünceli000 |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Selamun aleykum kizlar ben de yarim saate aranizda olacgm insallahh |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü aleykum selam derse başlayalım o zaman:) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet başlayalım :) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü zaman ve mekan zarflarının diğer adı nedir?kaça ayrılır? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki mefulun fih nedir ve kaça ayrılır |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü kısaca fiilin meydana geldiği yeri ve zamanı bildiren mefuldur dersek neden bu ismi almıştır? zaman ve mekan zarflarını nasıl ayırırız? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü zaman ve mekan zarflarının mı neden bu ismi aldığını sordun sevda abla |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü zaman ve mekan zarfına neden mefulun fih denilmiştir?düşünceli000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü neden denmiş? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü esra cevabı buldum amma nasıl aktaracğımı bilemedim:(( sayfa 156 son satrlar değil mi sevda |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü fi harfi cerrinin anlamını içerdiğinden ve fi harfi ceri gibi mecrur yaptığından dolayı..fih ismi verilmişgülümseyen000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki mefulun fihin irabı nasıldır? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü önünde harfi cer var ise? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mahallen mensubdur |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü harfi cer yoksa?nasıl mansuptur |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü lafzi mansuptur |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 156 genç denizde yüzüyor cümlesinde zarfı ve irabını belirtiniz? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sadece mensup olana lafzı mensup mu deniyor abla |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü konum itibariyle eğer meful durumdaysa ve üstün aldıysa özneyse ötre alldıysa yani hareke olarak kurala uyduysa lafzi ama mefulken ötre aldıysa ötre alması gerekirken üstün aldıysa mahallidir ben böyle ayırıyorum |
irabı da mahallen mensup |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 157.sayfa o kitap kahirede basıldı cümlesinin zarfını ve irabını belirtiniz? |
irabı mahallen mensup |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 157. sayfa sporcu mesafenin hepsini koştu cümlesindeki zarf nedir?irabı nasıldır? |
irabı da mensup mu? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sevda yalnız ben anlayamadım burada ne zman ifade ediliyor ne de mekan gülümseyen000gülümseyen000 mesafenin hepsini 'yi ne zarfı olarak ele alıcazdüşünceli000düşünceli000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü esra bu cümle bir isim tamlamasıdır.. isim tamlaması muzaf+muzafun ileyhten oluşur ve muzafun ileyhin harekesi daima mecrurdur.. kulle ....muzaf.. mesafeti......muzafun ileyh....mekan zarfı.......çünkü yeri mekanı bildiiyor...mecrur |
SAAT: 17:17 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.