![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
Buysa eğer nasıl olduğunu yine anlamadım ben ağlayan000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü şimdi 135.sayfada öğrenciler sandalyelere oturdular cümlesi var ya işte o cümlede ala harfi ceri var kerasi kürsüler demek ve tullabi öğrenciler o da çoğul olarak gelmiş ancak celese fiili celesuu gibi sonunda cemi vavı alarak gelmemiş uyumluluk yok nedeni işte harfi cer harfi cer olduğunda cümle ister dişil ister tekil veya çoğul ne olursa olsun fiil her zaman müfred ve müzekker olarak gelmesi şart diyor |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mastardan oluşan naibi faile örnek verir misiniz? |
|
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki burada masdar nedir naibi faili belirtiniz? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü esra genelde fiilleri masdarlarıyla ezberlememiz şartuzgn same fiilinin masdarı savmundur burada meful masdar olarak gelmiş tabi biz fiili meçhul yapınca masdarı da naibi fail yapmış oluyoruzdüşünceli000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü zaman zarfından oluan naibi faile örnek verebilir misiniz? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ben bu konuda çok zorlandım ne olacak benim bu halimağlayan000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü yusamu yevmul isneyn :):) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sadece bu konudaysa öp başına koy :)) ben şu üniteye kadar işlediklerimizin yüzde otuzunu anlamısımdır , ya benim halim :(( |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü burada naibi fail hangisidir? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Zeynep ve esra pozitif düşünmenizi ve bu düşünmelerinizi de duaya dönüştürmenizi RcA*etsem |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ramazan da oruç tutuldu burada zaman zarfı nerede?irabı nasılAğzı-Açık000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü zaman zarfı- yevmul isneyn- irabı merfu ref alameti kesra mı |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü :) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sııme ramadanu zaman zarfı ramadanu ref alameti zamme mi? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sevda şu anki ruh halimi anlamıssndır:) ramaznda oruç tutuldunun zaman zarfını sormussun yevmul isneyn diyorum :)) o yetmemiş bi de ref alameti kesra yazmısım :):) gülme krizine girdim |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü yer ve mekan zarfı olan naibi faile örnek verebilirmisiniz?son olarak... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü culise emamed'dar emamed'dar mekan zarfı olsa gerek |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Zeynep bence bu öğrenmenin bir delili ....:) |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Zeynep bitirelim mi yoksa devam mı? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ArO*ArO* sevda bunun irabını da açıklayabilir misin acaba |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü valla ben böyle hocayı bulmuşum bırakmak istemem:) sen tamam diyene kadar devamm |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü bırakmak istediğin zaman söyle bırakalım olur mu ? İsm-i Mensûb ve İsm-i Mef‘ûllerin Nâibu’l-Fâilleri konusu da var çünkü bana karışık geldi birazcıkın.. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü irabı ötre ile merfu konumundadır |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Zeynep 136.sayfa Müslümana ahlakı muhammedi olmak yakışır cümlesinde ismi mensub ve naibi faili belirtir misin? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü bana arapça dersi dersi olsun gerisi boş.... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü lil müslimi:ismi mensub Muhammediyyen hulukuh:naibi fail mi ? |
ArO*ArO*ArO*ArO* |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Zeynep muhammediiyyen ismi mensub hulguhu da naibi faildir |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Zeynep bende aynen böyle diyorum...çok şükür... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü şimdi ismi mensub bir yere ,kişiye mensupluk ,aitlik bildirir... ismi mefulde ismin başına mim harfi gelmesiyle oluyor kalıbını isminden alıyor...mefulün olarak... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sayfa 136 babası Mekkeli bir adamı gördüm cümlesinde ismi mensub ve naibi fail hangileridir? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü sevda bak sakın verdiğim cevaba gülme Ağzı-Açık000bana en mantıklı geleni söyliycem senin açıklamarınla da daha iyi kavramış olurum inşallahh şimdi mansub aitlik dedik o yüzden mekkiyyen diyorum naibi faile de ebuhu diyorum düşünceli000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü alkış000evet000 |
SAAT: 11:01 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.