![]() |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü abla temyiziyle sayının müzekkerlik müenneslik uyumunda karıştırıyorum ben neyse o konuya gelelim de o zaman anlarım inşallah |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü evet 21 için de 20 ve 1 gibi atıflı sayılar ;) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ben de bunu anladım şimdi :) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
bende atıflı sayıları anlamadım abla 21 ve 99 gibi iki sayının arasına atıf vavı getirilerek diyor ya ne demek bu |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki bu vav işareti nasıl gelir hangi durumlarda gelir biliyor musunuz ? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü hangi durumlarda gelir? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü arkadaşlar bu konuyu anlayabilmemiz için önceki işleyeceğimiz konuları bilmemiz gerekir..:) sayı ile sayılan arasında müennes müzekkerlik kuralları var.... eğer uygunsa yarın kaldığımız yerden veya akşam da olabilir devam edelim ne dersiniz? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü akşam olabilir bence fazla zaman kaybetmeyelim abla |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü akşam çalışırsanız ben de katılırım inşAllah |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü tamam akşam çalışalım:) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü kaç gibi başlarız abla |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 9 veya 10 gibi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü arkadaşlar medineweb de 1000 kişi var desek çözümleyebilirmisiniz |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü arapçaya çevirmemiz gerekiyor mu abla |
kişi temyiz mi? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü :)peki sayılan hangisi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü temyiz sayılandı değil mi? yani kişi olmuyor mu:) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü medineweb de 1000 var desek olur mu |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü hayır olmaz çünkü bir belirsizlik var temyizi yok cümlenin |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki müfred sayılardan 1 ve 2 sayısı cümlede hangi görevde gelir? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki sıfat tamlaması nedir? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Bir şeyin nasıl olduğunu gösteren kelimedir Güzel, büyük, küçük gibi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü sıfat tamlaması mevsuf diyoruz buna...kendinden önce gelen ismi nitelik ve nicelik yönünden tanımlayan sözcüklerdir..aralarında müzekkerlik,müenneslik,marifelik ,nekralık ,tekillik gibi özellikleri birbirine uyumlu olması şarttır.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü fakülteye iki öğrenci geldi cümlesini açıklayabilir misiniz? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü iki mümeyyez öğrenci de sıfat mı oluyor o zaman |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü sıfat tamlaması isim+sıfattan oluşuyor iki sayısı sıfat öğrenci ise isim oluyor |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ilahınız tek bir ilahtır. cümlesini açıklar mısınız? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra karışıyor bende çok karıştırıyorum |
ilah isim mi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki sıfat isime her yönden uymuş mu |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü özellikle merfu mansup mecrur yönünden marifelik nekralık müzekker müennes müfred tesniye gibi özelliklerde birbirine uymak zorunda mesela isim marifeyse sıfatta marife isim müzekkerse sıfatta müzekker olmalı kuralımız bu |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü babamın bir arabası var .cümlesini açıklar mısınız? |
araba isim ikisi de mecrur, müennes, müfred her yönüyle uymuş |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü mecrur mu? |
livelidi seyyaratün vahidetün 1 ve 2 sayılarının temyizi olmaz. Bunlar kendilerinden önceki kelimenin sıfatı olurlar. |
|
SAAT: 14:14 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.