![]() |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 7-garaet aişetü seba safahatin (ayşe yedi sayfa okudu) safahatin yerine suhufin olacaktı.. esra çünkü suhufin sahifetun(tekili) kelimesinin çoğulu ve akılsız varlıkların müennes veya müzekker olduklarına tekillerine bakarak karar veriyorduk... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 9-fi hazihi(bu) ımerati tisa şigagın (bu apartmanda dokuz daire var) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Başka var mı yanlışım |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü istegarrat errihletü hamsete eyyamin...gezi beş gün sürdü |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü başka yanlış bulamadım:) diğerlerini de yaparsın bir daha bak istersenltfn52 |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 10-egamne filbeyti mahmudun aşrate leyelin (Mahmud'un evinde 10 gece kaldık) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra hani ilk ünite de mezid fiilleri işlerken fiilin başına iste ekini getiriyorduk işte bende böyle yaptım bu ekle bir varsayım oluşturdum... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü abla 6yı toparlayamadım filyevmi diye başlayacak sanırım ama devamı gelmiyor :) ders yaparız ın arapçası ne |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü nedrusu ders yaparız |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 6-filyevmi nedrusu sitte seatin (günde altı saat ders yaparız) |
sadece egamne yanlış biz geceledik manasında tekrar değiştirebilir misin |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra msl* |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü abla telefonumdaki sözlükten gecelemenin manasına baktım mebiit yazıyor yanlış mı |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra bate fiilini kullanırmısın |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü işin içinden çıkamadıkgülümseyen000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü mebitne mi batne mi hangisini kullanacağız |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü bun da illetli harf var önceden işlemiştik hatırladın mı esracım...ecvef fiilerde baate fiili bitna oluyor... arapça3 kitabı 100.sayfaya bakar mısın? |
neden arapça3 ten kalmışım şimdi daha iyi anlıyorum gülümseyen000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra bu fiilleri mecburen ezberlememiz lazım:)tabi arapça kalıplar binlerce hangi birini ezberleyeceğiz bilemiyorum ... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü elimizden geldiği kadarını ezberleyeceğiz artık :) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra 11 ile 19 sayılara Nurşen abla gelince başlayalım mı? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü evet bekleyelim Nurşen ablayı |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra bu çalıştığımız yere kadar kısa bir özet yapar mısın? |
Üç öğrenci sınıftan çıktı. cümlesinde Üç mümeyyez öğrenci temyiz dir. temyiz cümlede ağırlık, hacim, uzunluk ve alan, sayıları açıklamada gelir. 1 ve 2 nin temyizi olmaz bunlar cümlede sıfat görevinde bulunurlar. mesela; fakülteye iki öğrenci geldi. iki sıfat öğrenci isim olur. sıfat isme her yönden uyar. 3 ile 10 arası sayılara müfret sayılar denir. temyiz müzekker ise sayı müennes, temyiz müennes ise sayı müzekker olur. temyizleri çoğul ve mecrur durumda gelir. 11 ile 19 arası sayılara mürekkep sayılar denir. 20-30-40-50-60-70-80-90 sayılarına ukud sayılar denir. 21 ve 99 gibiiki sayının arasına atıf vavı getirilen sayılardır. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra peki 11 ile 19 arasındaki sayılarla alakalı bilgilerini paylaşabilir misin? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 11. ile 19 arasındaki sayılar fetha üzere mebnidir (değişmez). Temyizleri müfred(tekil), mensup(fetha), nekre(belirsiz) olarak gelir. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Pek fazla bir bilgim yok abla bu kadar Bunlar da şöyle böyle sallanıyor durumda :) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra senden 11 ile 12 sayısına dikkat etmeni ve diğer sayıların birler ve onlar basamağındaki sayıların temyizle olan değişimlerine bakmanı istiyorum |
Diğer sayılarda yani 13 ile 19 arasındaki sayılarda sayının birler basamağı ile temyizi zıttır. Bu değil mi fark abla |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü arkadaşlar matuf sayıların temyizi nasıl peki , yine sayı ile temyizi arasında zıtlık mı söz konusu cinsiyet bakımından ? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü sevda nerdesin acil yardım :) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü buradayım fedra |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü kardesim hakkını helal et ya seni de sıkıyorum.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü fedra sorunu yeni gördüm biz akşam bu konuyu işleyeceğiz... bu konu karışık fedra istersen akşam sende bize katıl... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü tamam inşaAllah kardesim kaçta başlayacaksınız peki ? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 10 da ders aşlayacak fedra |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü فصف طالب وحد sınıfta bir öğrenci var ( fissaffi talibun vahidun) زهبت الى لمكتبت ثلاث طالبات Üç kız öğrenci kütüphaneye gitti ( Zehebet ilel medreseti selasü talibun) قرات عاءشة سبع صحؤ Ayşe yedi sayfa okudu ( Karaeti Aişetü seb'a suhufin) جلسنا اساعة الربعة الى المسجد Mescidde dört saat oturduk. ( Celesena essaatü errabiatü ilel mescidin) اشترىت ثمانىة قلمان Sekiz kalem satın aldım ( İşteraytü semaniyete kalemanin ) ف لىوم ندرس ست ساعة Günde altı saat ders yaparız ( Filyevmi nedrusu sitte saatin ) Geç kaldım. :) Sadece bu cümleleri çözmeye çalıştım. Fakat nerede yanlışlar var yorumunuzu bekliyorum. düşünceli000 |
SAAT: 14:13 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.