![]() |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü evet yani merfu ....bir arabası dediği sıfat tamlaması sadece bu iki kelime birbirine uyumlu olması gerekiyor burası çok önemli... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü onun iki eli var cümlesini açıklar mısınız? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
el isim mecrur, tesniye, müenneslik yönden uyumlu değil mi |
lehu yedani isnetani iki eli sıfat tamlaması müenneslik te 'si almıştır. Mecrur'dur. Emin değilim yanlışsa ikaz et Sevda.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü normalde yedani isnetani hani demiştik ya uyumlu olacak diye... peki neden yedani isnani değil? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü yedani ne esra |
çoğul olduğunu belirtmek için müenneslik te'si alır. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü yedani müennes değil mi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Nurşen abla doğru:) peki uyumlular mı birbirleriyle... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü evet vücudumuzdaki çitf olan organlar müennes olarak kabul edilmiş....göz gibi.... bu yüzden yedani müennestir... yedani müennes isim olduğu için sıfatı da müennes gelmek zorundadır.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü yedani isnetani uyumlu |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü kafanızı karıştırdım mı yoksa arkadaşlardüşünceli000 |
|
|
Rabça yani Arapça :):) başlı başına çözümü zor ve de gizemli. Zengin bir dil olduğu için zamanla inşallah . Her dönem farklı konular da olunca karışmaması mümkün değil. :) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 3 ie 10 arasındaki sayılarda temyiz cümlede nasıl gelir? |
Cinsiyet bakımından sayı müennes ise temyiz müzekker, sayı müzekker ise temyiz müennes olarak gelir. |
Temyizleri çoğul ve mecrurdur. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü inşallah abla öğreniriz... Türkçe sanki daha kolaygülümseyen000ben Türkçedeki kuralların çoğunu bilmiyorum ama konuşuyorumAğzı-Açık000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü maşallah esraevet000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü onların bekleme süreleri üç aydır cümlesini açıklayabilir misiniz? |
Arapça'da öyle olmuyor işte ben hem bilmiyorum hem de konuşamıyorum :) |
ArO* |
temyizi yani eshurin müzekker mecrur ve çoğuldur |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü bizim burda bir arapça konuşan biri bana adres sordu arapça biliyormusun diye...tabi canım dedim bilmem mi:)kız bir konuştu işaret diliyle anlaştık:):) |
aydır temyiz temyiz müennes sayı müzekker, ayrıca temyiz esre tenvinlidir, temyiz nekredir.. Bu cümle notlarımın arasında yok, tahminen cevap verdim hayır000 |
alkış000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü beş kitap satın aldım cümlesini açıklar mısınız? |
işteraytü hamsete kütübin kütübin temyiz nekre ve esre tenvinli , sayı müennes |
temyizi kütübin müzekker mecrur çoğul olarak gelmiştir |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü eşhurin ay kelimesinin çoğulu (şehrun)ve müzekkeralkış000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü gayri akil isimler çoğul olarak geldiğinde direk müfred müennes olarak kabul ediyoruz ancak sayılarda ise böyle bir kural olmuyor tekiline bakıp müennesse müennes müzekkerse müzekker kabul ediyoruz.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü dairenin üç balkonu var cümlesini açıklar mısınız? |
lişşekkati selasü şürafin. şürafin temyiz müennes sayı müzekker gelir. Dairede müennes gelmiştir. Sevda cevaplarken tedirgin oluyorum. İyi ki Sen AÖF değilsin. Bizim geçmemiz mümkün değildi.. sopa000 |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü şurafin peki tekili nedir?gayri akil midir? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü şurafin gayri akildir tekiline bakıyoruz şurfetun yani müennestir |
geç kalmışım :) |
Burada değildim ablacığım cevap vermekte geciktim. Esra neredesin cevap niye vermedin gülümseyen000 |
SAAT: 14:14 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.