![]() |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü aleykum selam fedra hoşgeldin |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü on iki kız çocuk gördüm cümlesini açıklar mısınız? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü burada kural temyizin yanındaki sayı temyizin dostu diğer sayı ise düşmanı olacak |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü cevap? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü yapamadım |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü isnetey müennes tıflaten de müennes uyum içinde böyle mi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra tesniye gibi görev alıyor isna müzekkeri isneta müennesi biraz incele |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Abla yaptım görmedin galiba :) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra isney(müzekker) olmasının sebebi yada isnetey(müennes) olmasının sebebi meful durumunda gelmesi ...bu durum sadece 12 sayısı için geçerli fail durumda isna yada isneta şeklinde olur uyum vardır tabiki.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Nurşen abla hoş geldin...:) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü burda anlaşılmayan bir yer var mı? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Yok gibi hissediyorum bakalım alıştırmaları çözerken belli olacak anlayıp anlamadığım :) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
Cezalı olduğumu duyunca hiç zaman kaybetmeden yanınıza geldim. Ceza almaya alıştım mı acaba ? düşünceli000 gülümseyen000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esracım Nurşen ablayla fedraya kısaca anlatırmısın işlediğimiz konuyu sonra ukud ve matufa geçelim.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü mürekkeb sayılar 11 ile 19 arasındaki sayılardır. 11 ile 12 sayıları temyizleri ile uyumludur. Diğerleri zıttır. temyizin yanındaki temyize cinsiyet yönünden uyar ama diğer sayı uymaz. mesela selese aşrate seneten |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü şimdi ukud sayılara geçelim.. ukud sayılar kaçtan başlar kaça kadar devam eder... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü buralar biraz karışıkmış ya inşaAllah karıştırmayız, ezberlememiz gereken baya bi kural var sanırım :) |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü bir sınıfta 20 kız öğrenci var cümlesini açıklayabilir misiniz? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ukud sayılar 20-30-40-50-60-70-80-90 |
|
Filfesli ışrune talibeten Talibeten temyiz , nasb durumundadır. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü hayır zıtlık yok...bu sayılar 10,20,30 değişmeyen sayılar olduğu gibi geliyorlar... kitapta 11 ile 99 arasındaki dediği 11 ile 19 arasındaki sayılar olması lazım...aynı az önceki işlem gibi temyiz müfred ve mansup olacak... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü talibeten müennes konumunda yirmi sayısı ise müzekker gelmiş ... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü elli erkek geldi cümlesini açıklar mısınız? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü sevda kardesim temyiz sayıdan bir sonraki midir hep peki ? aklıma takıldı da mahcup000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü evet temyiz bildiğimiz kadarıyla sayıdan sonra geliyor... |
|
hadara hamsune raculen raculen temyiz, ma'dud üstün tenvinli ve ref halidir. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü hastanede altmış hemşire var cümlesini açıklar mısınız? |
|
filmüşteşfe sittüne mümerridaten temyiz mümerridaten sayı ref hali.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü mümerridaten temyiz mensub müennes olarak qelmiş ? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü burada bilmemiz gereken temyizin cinsiyeti ne olursa olsun sayı etkilenmez yani sayı değişmez..ancak sayı meful olarak gelirse sonuna yn gelir... onlar otuz saat içinde 80 cüneyh harcadılar cümlesine bakar mısınız? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü seate temyiz müfred müennes. ukud sayısı değişmezdi burada değişmiş ? |
ukud sayıları irab yönünden cemi müzekker salim gibidir, diyorsun. Ben cümlenin Arapçasını yazamam cüneyh ne demek onu da anlamadım.:) 10'nun katlarında nasb ve cer halinde vav-nun ya da ya-nun haline gelir. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü evet yani fail konumda vav nun meful konumda yenun ile irabı olur... cüneyh para birimi.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü anladınız mı?düşünceli000 |
SAAT: 03:05 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.