![]() |
Arapça 4 soru-cevap bölümü burdan soru cevap yapabilirsiniz kolay gelsin :):) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü arkadaşlar selamun aleykum arapça 4 den çoğunlukla nerelerden soru çıkar |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
bende kısa notlar olacaktı yazabilirsem akşama yayınlarım inş. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Son sorulara bakın en çok oradan geliyor |
Son ünitelerden mi? |
siz her üniteye çalışıp sonra unite pekiştiğini anlamak için unite sonudaki soruları ve geçmiş yıl sorularını çözebilirsinizevet000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Arapça 4den sınava kaldım.neler önerebilirsiniz? Tesekkür ederim. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü konumuz:temyiz ve mümeyyez |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü arkadaşlar kitaptan işleyeceğimiz için konuyu kitabı netten açın lütfen... |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü nette aöf arapça4 kitabı indir diye yazınca çıkar dilan.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü arapça da ise bu sayı sıfatlarını sıfat olarak değil de mümeyyez olarak görüyoruz... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü şimdi sayılana temyiz sayıya ise mümeyyez diyoruz arkadaşlar... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü anlıyor musunuz arkadaşlar.. |
evet000 |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Ben anladım abla |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü üç öğrenci sınıftan çıktı cümlesinde harece(çıktı)fiil selasetü(üç)fail durumundadır.sayıdır yani mümeyyezdir şimdi biz üç çıktı dersek cümle anlaşılır oluyor muAğzı-Açık000 yani üç sayısı derken anlaşılmadığı için açıklanmaya ihtiyaç duyulan bir temyiz gerekiyor bu ise tullabin oluyor(öğrenci) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü yani burada harece: fiil tullabin:temyiz selasetun:fail yani özne ,mumeyyez |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü şöyle de diyebiliriz... 3 sayısına mümeyyez diyoruz...bu sayı hiç bir şey ifade etmediği için yanına temyiz getiriyoruz yani anlam kazanmasını sağlıyoruz.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü otuz turist gördüm cümlesinde de aynı... otuz sayısı hiçbir anlam ifade etmeyen kapalı bir sayıdır...otuz ne? sorusuna cevap veren açıklama yapan turist kelimesi temyizdir... iştera:fiil tü:fail selasiine:mefuldur temyiz (saihan) meful bir sayıdan sonra gelmiştir |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü mümeyyez iki çeşitmiş arkadaşlar 1.melfuz:telafuz edilen 3 sayısı gibi 2.melhuz:anlaşılan..havanın iyi olması gibi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü temyiz cümlede ağırlık,hacim,uzunluk ve alan ölçüleri,sayıları açıklamada gelir...yani temyizin görevi bu mümeyyezleri açıklığa kavuşturmaktır... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü (ciramen)bir gram(mümeyyez) satın aldım dersek açıklayıcı olmaz bir gram (zeheben)altın(temyiz) satın aldım dersek açıklayıcı olmuş oluyor ağırlıkla ilgili bu örnek |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü (kuben)bir bardak içtim bir bardak su(temyiz) içtim(maen) hacimle ilgili bu örnek |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü arkadaşlar anlamadığınız yer var mı? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü amin cümlemizden esra kardeşim.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü selamün aleyküm sevda kardesim temyiz ve melfuza örnek verir misiniz ? ksr bakma ben orayı anlamadım |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü şimdi bahçede on beş ağaç vardır cümlesini ele alalım bahçede on beş vardır dersek mümeyyez bahçede on beş ağaç vardır dersek temyizi yapmış oluruz onbeş sayısına adet ,sayı olarak diyebiliriz ağaç(şeceraten) ise sayılan kelimedir diyoruz... |
aleykum selam temyiz dediğimiz sayıdan sonra gelen ve sayıya açıklık kazandıran kelimedir.. temyiz kendinden önce gelen melfuz mumeyyezi (hacim ölçüleri,ağırlık ölçüleri,uzunluk,alan ölçülerisayılar)açıklama görevindedir bir bardak su içtim de bir bardak içtim diyemeyiz ne içtiğimiz açıklayıcı değil aksine bardak içilmezdüşünceli000bu bir mümeyyezdir.ve hacimle ilgilidir birde açık şekilde telaffuz edilmiştir melfuzdur.. su ise açıklayıcı tarafı yani temyizdir:) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü anladığıma göre temyiz açıkça söylenen mümeyyez kapalı :) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü evet fedra:) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ;) ksr bakmayın bölüyorsam devam edelim arkadaslar :) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü 1 den 10 'a kadar olan sayılara ne denir? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü fedra beraber çalışacağız ben sadece biraz ön bilgi vermek istedim... |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü peki diğerleri nelerdir ? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü mürekkep (bileşik sayılar) 11'den 19' a kadar olan sayılardır |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ukud:20-30-40-50-60-70-80 ve 90 dır atıflı olanlar da sayıların arasında vav harfi olanlardır atıflı olanları karıştırıyorum ben anlayamadım galibauzgn |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esracım şimdi 21 veya 22 sayısını düşünelim bu sayıların arasında kalan vav işaretine atıf vavı denilir ben karıştırdım ya... |
SAAT: 03:04 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.