![]() |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Alıntı:
Bir de ben tarifleri yazayım, inşallah iyice karışmaz :) Et Tuvalu'l Mufassal ya da Tıval-ı Mufassal Hucurat Suresinden Buruc suresinin sonuna kadar Et Tuvalu'l Muvassat ya da Evsat-ı Mufassal Tarık suresinden Beyyine suresinin sonuna kadar Et Tuvalu'l Kısar ya da Kısar- ı Mufassal Zilzal suresinden Nas suresinin sonuna kadar Bu surelere Mufassal denilmesinin sebebi bunların birbirinden arka arkaya Besmele ile ayrılmış olmasıdır. Sebul Tıval Bakara , Al-i İmran, Maide , Nisa , Enam, Enfal , Araf |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Uzun bi aradan sonra slm al.arkadaslar.bu soru Cevap ne zaman yapıyorsunuz. |
|
TENCİMU’L-KUR’AN :Kur’ân ayetlerinin 23 senelik risâlet devresi içerisinde parça parça indirilmesine tencîmu’l-Kur’ân denir. TENZİL:Kur’ân’ın Hz. Cebrail vasıtasıyla Hz. Peygamber (Sallallâhu aleyhi ve sellem) ‘e indirildiği safhaya da tenzil denir |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Nurşen 2. sorunun cevabı tencimul kuran olacakmış 10. sorunun cevabını bilmiyorum:) diğerleri doğru arkadaşımevet000 |
gazaba uğrayanlarla karıştırdım:)ince bir ayrıntıydı:)teşekkürler arkadaşımevet000 |
Rica ederim mihrinaz. Bu soruyu ilk çözdüğümde bende Yahudiler demiştim. Sonuca baktığımda doğruyu hatırladım. Soru cevap yaptıkça doğru cevaplar daha akılda kalıyor. İştirak eden bütün arkadaşlar sağolun. ArO* |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Soru; Maun suresinde anlatılan kişinin özellikleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz? a. Dini yalanlar b. Yetimi itip- kakar c. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez d. Savurganlıktan kaçınmaz e. Namazlarında gösteriş yapar |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Soru; Mekke döneminde nazil olmuştur ve 118 ayettir. İlk 10 ayetinde takva sahiplerinin vasıflarını beyan eden , adını ilk ayette geçen ve bu vasıfları taşıyanları niteleyen bir kelimeden alan sure aşağıdakilerden hangisidir? a. Mü'min suresi b. Mü'minun suresi c. Furkan suresi d. Araf suresi e. Enbiya suresi |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Soru; Ayetlerin açıklanmasında başka ayetleri Hz. Peygamberimiz (sav) ve ilk nesil müslümanların açıklamalarını aktarmak suretiyle yapılan tefsire ne ad verilir? a. Tefsir bi'r rivaye b. Tefsir bi'l işare c. Tefsir bi'r rey d. Tefsir bi'd diraye |
SAAT: 19:36 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.