![]() |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Soru; Peygamber Efendimiz (sav)'in arkasında namaz kılarken hangi ayet okunurken hiddete kapılarak yüksek sesle '' Ben orada olsaydım mutlaka Firavun'un boynunu vururdum'' diyen kişi kimdir? a. Hz. Ali b. Hz. Halid b. Velid c. Hz. Abdullah b. Mesut d. Hz. Ömer |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Soru; Peygamber Efendimiz (sav) Fussiletsuresini okurken sarılıp etkilenen ve İslam'ı kabul ederim korkusuyla eliyle Peygamberimiz (sav)'in ağzını kapayarak '' Aramızdaki yakınlık adına rica ederim, daha okuma'' diyen kişi kimdir? a. Ebu Cehil b. Ebu Süfyan c. Utbe b. Rabia d. Ebu Leheb |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Soru; Fatiha suresinde '' sapanlar '' olarak nitelendirilenler kimlerdir? a. Yahudiler b. Hıristiyanlar c. Mecuziler d. Puta tapanlar |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Soru; Sevapta ve günahta en küçük bir şeyin unutulmayacağı hangi ayette anlatılır? a. Zilzal 7. ve 8. b. İhlas 1. ve 2 c. Nasr 1. ve 3. d. Karia 4. ve 5. |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Peygamber Efendimiz (sav)'in arkasında namaz kılarken hangi ayet okunurken hiddete kapılarak yüksek sesle '' Ben orada olsaydım mutlaka Firavun'un boynunu vururdum'' diyen kişi kimdir? a. Hz. Ali b. Hz. Halid b. Velid c. Hz. Abdullah b. Mesut d. Hz. Ömer Peygamber Efendimiz (sav) Fussiletsuresini okurken sarılıp etkilenen ve İslam'ı kabul ederim korkusuyla eliyle Peygamberimiz (sav)'in ağzını kapayarak '' Aramızdaki yakınlık adına rica ederim, daha okuma'' diyen kişi kimdir? a. Ebu Cehil b. Ebu Süfyan c. Utbe b. Rabia d. Ebu Leheb Fatiha suresinde '' sapanlar '' olarak nitelendirilenler kimlerdir? a. Yahudiler b. Hıristiyanlar c. Mecuziler d. Puta tapanlar Sevapta ve günahta en küçük bir şeyin unutulmayacağı hangi ayette anlatılır? a. Zilzal 7. ve 8. b. İhlas 1. ve 2 c. Nasr 1. ve 3. d. Karia 4. ve 5. |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 7-Eğriyi doğrultmak, kıvama ve nizama koymak, kıymet vermek ve kıymetlendirmek anlamına gelen kavram hangisidir?
|
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 10-‘’En üstün en kuvvetli delil’’ demektir. Kur’an’da, ‘’Peygamberin risaleti veya kitabın indirilmesi’’ anlamına gelir. Tarife uygun olan hangi şıktır?
|
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü I-Kur’an-ı Kerim’in toplanması ile ilgili olarak Hz. Ebu Bekir’e verilen isimdir. II-Hz. Peygamber(s.av)'in az sözle çok mânâ ifade etme özelliğini belirtmektir. III-Selçuklularda ve Osmanlılarda hafız yetiştiren müesseselere denir. IV-Sözlükte iki kapak arasına toplanmış sayfalar demektir. Kuran-ı Kerim’in isimlerinden biridir. 14-Yukarıdaki ifadelere göre şıklardakilerden hangisinin tarifi yapılmamıştır?
|
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 16-Ayet sayısı yüzden fazla veya yüz dolayında olan surelere ne denir?
|
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 7-Yüce Allah’ın ‘’Görünen şahadet âlemindeki tüm varlıklar âlem-i gaybın açılıp kapanmasını’’ ifade eden kitabına ne denir?
|
SAAT: 07:18 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.