![]() |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Alıntı:
|
Sizden de Rabbim razı olsun hocam, bende sizlerden çok şeyler öğreniyorum. Hakkınızı helal edin... |
|
Hadisde geçen mesasik terimi hac ibadeti sırasında yapılan ibadetlere verilen isimdir. Buna göre haccın farzları , vacipleri, sünnetlerini de içine alan menasik teriminin içine Kabe'nin örtüsü girmez. Cevap B şıkkı |
Meşair- Beş duygu, his. Hasseler. * Akıl ve vahiy. * Hacı olmadan evvel durulması lâzım gelen mühim makamlar. |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 6. Hac vaktinde Hanefilere göre cem-i takdim hangi namazları birleştirerek yapılır? a. Müzdelife'de akşam ve yatsı namazını vaktinde birlikte kılarak b. Mina'da öğle ve ikindi namazını öğle vaktinde kılarak c. Müzdelife'de öğle ve ikindi namazını öğle vaktinde kılarak d. Akabe'de 1. gün şeytan taşlandıktan sonra akşam ve yatsı namazını birlikte kılarak e. Arafat'da arife günü öğle ve ikindi namazını öğle vaktinde kılarak |
Evet , tanımınız doğru cevabı da vermişsiniz şimdi gördüm. c* |
|
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 7. Gücü yeten kişinin say'ını yürüyerek yapmasıyla ilgili aşağıdaki mezhep ve hüküm eşleştirmesinden hangisi yanlıştır? a. Hanbeliler - Sünnet b. Hanefiler - Vacip c. Şafiler - Sünnet d. Malikiler - Şart e. Malikiler - Vacip |
|
SAAT: 19:37 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.