![]() |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Alıntı:
8. c şıkkı Kudüm Tavafı Haccın asli vacipleri ; Sa'y , Müzdelife'de vakfe , Şeytan taşlama , Saçın kesilmesi ve kısaltılması , Veda tavafı 9 , 10 , 11 sorularının cevapları doğru ArO* 12. sorunun cevabı c şıkkı el - Akaidü'l - Adudiyye Eş'ari kelamcılardan Adudin el İci'nin risalesidir |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 13. Hakkında ne itibar edildiğine ne de ilga edildiğine dair bir nann bulunan, naslar karşısında durumu nötr olan maslahaya ne denir? a. Zeria b. Ehven-i şer c. Makasad-ı Şeria d. Maslahat-ı Mürsele e. İstishab |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 14. Aşağıdakilerden hangisi fıkhı bir kavram olarak '' ruhsatı '' anlatmaz ? a. Zaruret ve meşakkat gibi sebeplerle bağlı olarak işlerlik kazanır. b. Bir meseledeki asıl hükümdür. c. Asıl hükmü belirli sebeplere göre askıya alır. d. İslam'da güç yetmeyen bir hüküm bulunmadığını gösterir e. İslam'daki kolaylık prensibinin açılımıdır |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 15. Aşağıdakilerden hangisi açık olmayan lafızların türlerinden biridir? a. Zahir b. Hafi c. Nass d. Müfesser e. Muhkem |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 16. Aşağıdaki fakihlerden hangisi Masalih-i Mürsele ilkesini diğerlerine göre daha çok kullanmıştır? a. Ebu Hanife b. Malik b. Enes c. Ahmed b. Hanbel d. Muhammed b. İdris eş Şafii e. İbn Hazm |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 17. Namaza imamla başlayıp imamla bitiren kişiye ne denir? a. Müdrik b. Lahik c. Mesbuk d. Muktedi e. Münasib |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 14-b? 15-b 16-b 17-d |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Alıntı:
14, 15 ve 16 soruların cevapları doğru ArO* 17. sorunun cevabı a şıkkı MÜDRİK = İdrak etmiş, yetişmiş, kavuşmuş demektir. İmamla birlikte namazı tamamen kılan kişiye denir. |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü nurşen paylaşımın için allah razı olsun burayı takip ediyorum sorular çok güzel bilgileri tekrar etmiş ya da öğrenmiş oluyorum dün 4 saatlik online arapça dersinden buraya giremedim ama bugün takip edeceğim |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü kuranı kerimin en kısa ayeti ve bulunduğu sure hangisidir |
SAAT: 11:41 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.