![]() |
Cevap: DHBT İstişare bölümü mutezile:vasl b ata...insan kendi kaderini çizer görüşü cebriyye:Allah zorla günah işletir görüşü Hanefi:fıkhul ekber,fıkhul ebsat,ela lim vel muteallim |
Cevap: DHBT İstişare bölümü hesaba çekilmek için insanların toplanılması haşr toplanılan yer mahşer (arasat) |
Cevap: DHBT İstişare bölümü umrenin farzı ihram ve tavaf ihramın vacibi:say ,traş |
Cevap: DHBT İstişare bölümü insanın yemek yeme kabiliyeti külli irade yemeğe başladığı an cüzi iradedir ibadet ve muamelat:fıkhı rıhle:ilim yolculukları musannef:peygamber,sahabe ,tabiindenden gelen hükümlerle ilgili rivayetler hicri 2.Asırdan sonra tasnif çalışmaları başlamıştır meal:ayetlerin bir başka dile çevrilmesi tefsir:kuranı yorumlamak |
Cevap: DHBT İstişare bölümü merfu hadis:hz peygamberimizin söz fiil ve takrirleri mevkuf hadis:sahabenin haberleri maktu hadis:tabiinin haberleri muhteliful hadis:çelişkili olan hadislerin çelişkili olup olmadığını inceler esbabul vurudil hadis:peygamberimizin neyi nerde niçin söylediğini iyi anlamaktır kelam:akıl..........imam azam ebu Hanife felsefe..gazali,fahreddin er razi eşyanın gerçekliği sabittir |
Cevap: DHBT İstişare bölümü zabt:tutmak unutmadan diğerine aktarma muallel hadis:kusurlu hadis adalet:adil olmak şaz hadis:zayıf hadis muttasıl hadis:kesintisiz bitişik hadis tarihi,:tesbit,tedvin,tasnif,tehzib tahriç:kaynak araştırma şerh:açıklama ,yoırumlama ahmed b hanbel:müsned |
Cevap: DHBT İstişare bölümü ilga:cahiliye hukukunun islama aykırı düşen kuralların kaldırılması kuranın topluca indirilmemesi parça parça indirilmesi tedriciliktir ızdıba erkeklerin omuzlarını açık bırakması kuran önce levhi mahfuz sonra beytul izze sonra peygamberimize gelmiştir mukatil b süleymen:kitabut tefsiril kebir nasr:vedalaşma suresi kevser en kısa suresi sahabe döneminde kuran tedvin edilmemiştir |
Cevap: DHBT İstişare bölümü kafam oldu kazan haydin yatalımgülümseyen000 namazdan sonra devam edicem ben...haydin allaha emanet..hepinize zihin açıklığı..duasında bulunuyorum..bildiğimide unutuyorum sevda..gülümseyen000 |
Cevap: DHBT İstişare bölümü hudus herşey sonradan olmuş imkan:insanın yaratıcıya muhtaç olması..varlığı zorunlu olan Allahtır fıtrat delili:doğuştan gelen yetenek olabilir şükür ya da zor anda Allahtan yardım dileme kafirler bile dilermiş temanu delili:tek ilah anlayışını kabul etmek ibka:islama uygun olan şeylerin aynen kalması yeni ahit:matta,markos,luka,yuhanna |
Cevap: DHBT İstişare bölümü vaad mükafaat vaid :ceza ilk siyasi mezhep harici |
SAAT: 07:16 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.