![]() |
Cevap: DHBT İstişare bölümü inanın tırstım..tabiri caizse..o ne koyun deve yaşı başı....devam et sevda devam et |
Cevap: DHBT İstişare bölümü rikak:mucize akaid:iman esaslarından bahseden ilimdir kaynağı kuran ve hadislerdir icmali iman:kısaca ve toptan inanmak şehadet gibi tafsili iman:ayrı ayrı inanmak namaz gibi tekfir:bir Müslümanı kafir saymak |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Tevrat:eski ahit :hz musa zebur:hz davud eski ahid mezmurlar incil:hz isa ahdicedit(yeni ahid) hz adem:10 sayfa hz İbrahim 10 sayfa hz idris:30 sayfa idris 5 harli yani 50 değil hz.şit:50 sayfa şit harfine bakarsanız 30 değil ben böyle karıştırmıyorum |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
mihrinaz bende zekat konusunda ne kadar ezber yaptıysam, hep unutuyorum. Akılda kalması gerçekten zor. Şifrelemeye çalıştım o da olmadı. Bu konudan kesin soru gelir diye düşünüyorum. Öğrenmekte sıkıntı hangi konuda yaşanıyorsa herkes bilsin ki! o konulardan sorular gelecek... |
Cevap: DHBT İstişare bölümü irhasat:peygamber gelmeden önce görülen harikalar ismine bakın hasat ekiyor meunet:iyi müminler harikaları istidraç:küfür insanlarının dünyada mükafatlandırılması ihanet:küfür insanlarının kendi isteği dışında oluşan harikalar |
Cevap: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
İhanet için bir örnekte ben vereyim.... Sahte peygamber olan Müseyleme bir gözü kor olan kişinin gözünü açmak için dua ediyor fakat diğer gözüde kör oluyor. Allah'ü Teala'nın adaleti işte :):) |
Cevap: DHBT İstişare bölümü cuma bayramında en az bir kişi olsa yeterli düalizm:laik mestin süresi yolcularda 72 saat onun dışında 24 saat ..mestin müddeti abdestin bozulduğu andan itibaren başlarmış bilgisi olan? necaseti galiza:ağır pislik tavuk kaz gibi kümes hayvanlarının dışkıları yani necaseti hafide isminden dolayı hafif pislik sığır ,koyun,geyik,gibi 4 ayaklılar at eşek katır atmaca kartal güvercin gibi kuşların dışkıları şüpheli sular:eşek ve katırın artığı sular eti yenen hayvanların ve ve kuşların,insanların artığı olan sular temizmiş mekruh olanlar:tavuk,kedi ve yırtıcı kuşların artığı su yoksa olabilirmiş temiz olmayanlar da rengi kokusu değişen köpeğin eti yenmeyen vahşi hayvanların artığı sular |
Cevap: DHBT İstişare bölümü müdrik:namazı tamamen imamla kılan kimse lahik:imamla başlayıp devam edemeyen mesbuk:imama 1.rekatta yetişemeyen daha sonraki rekatlarda imama uyan kimse revatıp:farzlardan önce ve sonra kılınan namazlar regaib:nafile namazlar |
Cevap: DHBT İstişare bölümü zıhar:erkeğin karısını annesine benzetmesi cezası:köle azad etmek,aralıksız 2 ay oruç ve 60 fakiri doyurmak adam öldürmek ise:köle azad etmek,2 ay peşpeşe oruç tutma şartı zamana bağlı değilse mutlak adak şarta bağlıysa mukayyed adak denir lagv yemini:doğru sanılarak edilen yemin keffareti yok gamus yemin:bile bile yalan yemin keffareti yok kul hakkı gerekir birde tövbe.. munakit yemin:geleceğe ait bir konuda yapılan yemin yerine getirilmezse keffaret gerekir inşallah derse gerekmez |
Cevap: DHBT İstişare bölümü ezanı rüyasında gören kişi Abdullah b zeyd bedir savaşında antlaşmayı bozan kaynukalılar hendek savaşında kurayza ihanet etmiştir |
SAAT: 09:28 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.