![]()  |  

Cevap: DHBT İstişare bölümü  kaynak konusunda baya geç kaldımmahcup000  önlisans derslerini değilde a..Kuran-ı Kerim..tefsir ..baya endişelendiriyor beni..iyibir hazırlık şart yani  |  

Cevap: DHBT İstişare bölümü  mihrinaz önlisans derslerini de tekrar etmekde fayda var   daha once bildiğimiz konular olunca tekrar çabuk bitiyor unuttuğumu hatırlıyorum bilmediğim ya da unuttuğum konuları da öğreniyorum kpss'de neyazık ki çok soru çözemedim ama onun eksikliğini sınavda yaşadım bu sınava hazırlanırken daha çok soru çözmeye ağırlık vereceğim elimdeki iki kaynaktan kısa özetli olanına çalışıyorum ama her ikisinde de soru çözeceğim inşallah fırsat bulurum da ayrıntılı bilgili kitaba da bakabilirim kısa özetli soru bankası kitabımda konuların yarısını bitirdim ama tekrar etmem lazım ve bol bol soru çözmem lazım burda paylaşılan dhbt bilgilerini de okuyacağım inşallah  |  

Cevap: DHBT İstişare bölümü  Alıntı:  
 allah çalışmalarında kolaylıklar versin  |  

Cevap: DHBT İstişare bölümü  Bende  kaynak  kitabımı  yeni  aldım.    Diyanet işleri Dhbt soru bankası kitabı. Çalışmaya başladım ama hazırlanmış sorular çok zor. İkinci sınıf derslerini görmediğim için mi ? bilemiyorum, cevapların hangi şık olacağını tahmin bile edemiyorum. Yeni müfredata göre hazırlanmış sorular. Bu sorulardan bir kaç tane sizinle paylaşayım, kolay ya da zormuş diye yorum yapar mısınız? Problemin bende mi olduğunu öğrenmek istiyorum!.... :)  |  

Cevap: DHBT İstişare bölümü  1. Yahudilik'te  ve  Mesih  inancının  etkileri  arasında  aşağıdakilerden  hangisi  sayılmaz?  a. Sabataycılığın ortaya çıkması b. Bazı Yahudi guruplarının İsrail'i tanımaması c. Yahudilerin mutlu olacağı bir ahir zaman beklentisi d. Yahudiliğin tüm kurum ve kurallarını devam ettirme e. Kutsal toprak inancı  |  

Cevap: DHBT İstişare bölümü  2. Aşağıda  Skolastik  felsefeyle  ilgili  söylenenlerden  hangisi  yanlıştır?  a. Scolasticus Latince schola (okul) sözünden gelir b. Orta çağda hem Batı hem de Doğu'ya hakim olan felsefe c. Patristik dönemde şekillenmiş olan düşünce ve doktrinlerden yararlanmıştır d. Orta çağ din adamlarını yetiştiren manastır ve kadetral okullarında geliştirilmiş bir felsefedir e. Severinus Baethius Skolastiklerin ilkidir  |  

|  

Cevap: DHBT İstişare bölümü  3. Dine , dini  inanç  ve  değerlere  getirdikleri  yorum  ve  bakış  açısıyla  yaygın  din  anlayışının  temel  değerlerinden  sapma  temayülü  gösterdikleri  düşünülen  ve  sapkın  inanç  ve  uygulamaları  nedeniyle  cezalandırılmayı  hak  ettiklerine  inanılan  akımlar  için  aşağıdaki  ifadelerden  hangisi  kullanılır?  a. Katolik akımlar b. Heretik akımlar c. Geleneksel akımlar d. Ortodoksal akımlar e. Senkretik akımlar  |  

mihrinaz bu dersler ikinci sınıfın dersleri mi? bu soruları cevaplamak çok zor. ilk sorunun cevabı D şıkkı  |  

cevapları tam bilmiyorum ama..şıklar konular çok tanıdık..biraz zorlanacaksın gülüm yaaa(:  |  
| SAAT: 17:22 | 
	vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by 
		Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - 
		vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.