www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDNEWEB FORUM GNCEL.::. > yelerimizin Tanma Blm > Duyurular/neriler/ikayetler

Konu Kimlii: Konu Sahibi Medine-web,Al Tarihi:  15 Kasm 2013 (23:09), Konuya Son Cevap : 17 Kasm 2013 (10:02). Konuya 10 Mesaj yazld

Yeni Konu a  Cevapla

LinkBack Seenekler Deerlendirme
Alt 15 Kasm 2013, 23:09   Mesaj No:1
Medineweb Site Yneticisi
Medine-web - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu: Medine-web isimli ye uanda  online konumundadr
Medine No : 1
yelik T.: 14Haziran 2007
Arkadalar:8
Ya:51
Konular: 341
Beenildi:1527
Beendi:514
Takdirleri:12762
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!
Standart Kuran ve Snnet Krss Hakknda Bilgilendirme

Kuran ve Snnet Krss Hakknda Bilgilendirme

Deerli Medineweb Ailesi,
Sitemizin mslmanlara hizmet amacnda olduu kukusuz.yelerimizin ilmi/fkhi/itikadi sorularna doyurucu/sahih ve salkl cevap verilmesi iin bir uygulama balatmtk.
bu anlamda slamn iki kayna olan Kuran ve Snnet krss iin alannda yetimi,kaynaa/brhana/dellile dayal cevap verebilecek Hocalarmz grevlendirmitik.

Hemen unun altn izelim ki,hakl olarak u sorunun cevabn verelim ki,kafalarda soru iareti kalmasn.u soru sorulabilir.Kuran ve snnet farkl m ki? neden ayn krs deilde iki ayr krs?

bu hakl soruya u cevap verilebilir.Kuran ahkam ve muteabih ayetlerden yola karak,ahkam ayetler dahil snnetin izahna muhtatr.Yani kurann canl uygulaycs Hz Muhammed'in(sav) snneti kuran emrine gre zorunludur.
sorulacak sorularn bazlar direk kuran ile doyurucu cevap verilebilirken,furuu(detay) konusunda anlalmas uygulanabirlik olmas iin snnet zorunludur.

Alannda yetimi ehil olduunu dndmz,Deerli Hocamz ve yazarmz FECR( rfan Keser)'i Kuran Krss olarak grevlendirmitik.

Kendisi Allah rzas iin bu konuda elinden gelen gayreti gstermi,sorulan sorulara emekler vererek doyurucu cevaplar vermi,halen devam etmektedir.bizi krmayan bu grevi yllardr stlenen Hocamzn Allah ecrn arttrsn.

Yine Merhum Abdulhamid Hocamz snnet krss olarak grevlendirmitik.hocamz 24 ubat 2011 tarihinde Hakkn rahmetine kavumutur.Rabbim kendisine rahmet eylesin bizide onuda affeylesin.
[Linkler Ziyaretilere Kapaldr.Giri Yap Veya ye Olmak iin TIKLAYIN...]

o gnden bu yana yelerimizin ibadet muamelat itikad gibi sorularna snnet alannda salkl/sahih cevap verecek biri olmadndan(yada biz bulamadmzdan) imdiye dek bo olan Snnet Krssn yrteceine ve bu alan dolduracana inandmz,ayn zamanda eitimci olan yazarmz Bedia zdemir Tokel(muallime) hocamz,Bu grevi Allah rzas iin stleneceine,bizi krmyacan umit ederek kendisini uygun gryoruz.

Sayglar..

Bykler fikirleri,Ortalar olaylar,Kkler kiileri tartr.
Alnt ile Cevapla

Konu Sahibi Medine-web 'in am olduu son Konular Aada Listelenmitir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
500 Krte Atasz: Bilgelik ve Hayat Rehberi Gzel Szler-Deymler-Nkteler Medine-web 21 329 07Haziran 2025 01:39
Medineweb Grsel ve Slayt arivi( kaybolmamas... Medineweb.net Videolar Medine-web 5 332 23 Eyll 2024 19:24
Mustafa slamolu Szler Medineweb.net Videolar Hdimul slam 2 559 30 Nisan 2023 15:51
irk Hakknda Kuran Ne Diyor? Medineweb.net Videolar Medine-web 0 340 29 Nisan 2023 17:52

Alt 15 Kasm 2013, 23:51   Mesaj No:2
Medineweb Sadk yesi
muallime - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 14876
yelik T.: 01 Aralk 2011
Arkadalar:13
Konular: 134
Beenildi:137
Beendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Kuran ve Snnet Krss Hakknda Bilgilendirme

Alnt:
Abdulmelik yemizden Alnt Mesaj gster
Deerli Medineweb Ailesi,
Sitemizin mslmanlara hizmet amacnda olduu kukusuz.yelerimizin ilmi/fkhi/itikadi sorularna doyurucu/sahih ve salkl cevap verilmesi iin bir uygulama balatmtk.
bu anlamda slamn iki kayna olan Kuran ve Snnet krss iin alannda yetimi,kaynaa/brhana/dellile dayal cevap verebilecek Hocalarmz grevlendirmitik.
Hemen unun altn izelim ki,hakl olarak u sorunun cevabn verelim ki,kafalarda soru iareti kalmasn.u soru sorulabilir.Kuran ve snnet farkl m ki? neden ayn krs deilde iki ayr krs? bu hakl soruya u cevap verilebilir.Kuran ahkam ve muteabih ayetlerden yola karak,ahkam ayetler dahil snnetin izahna muhtatr.Yani kurann canl uygulaycs Hz Muhammed'in(sav) snnetidir.sorulacak sorularn bazlar direk kuran ile doyurucu cevap verilebilirken,furuu(detay) konusunda anlalmas uygulanabirlik olmas iin snnet zorunludur.
Alannda yetimi ehil olduunu dndmz,Deerli Hocamz ve yazarmz FECR( rfan Keser)'i Kuran Krss olarak grevlendirmitik.Kendisi Allah rzas iin bu konuda elinden gelen gayreti gstermi,sorulan sorulara emekler vererek doyurucu cevaplar vermi,halen devam etmektedir.bizi krmayan bu grevi yllardr stlenen Hocamzn Allah ecrn arttrsn.
Yine Merhum Abdulhamid Hocamz snnet krss olarak grevlendirmitik.hocamz 24 ubat 2011 tarihinde Hakkn rahmetine kavumutur.Rabbim kendisine rahmet eylesin bizide onuda affeylesin.
[Linkler Ziyaretilere Kapaldr.Giri Yap Veya ye Olmak iin TIKLAYIN...]

o gnden bu yana yelerimizin ibadet muamelat itikad gibi sorularna snnet alannda salkl/sahih cevap verecek biri olmadndan(yada biz bulamadmzdan) imdiye dek bo olan Snnet Krssn yrteceine ve bu alan dolduracana inandmz,ayn zamanda eitimci olan yazarmz Bedia zdemir Tokel(muallime) hocamz,Bu grevi Allah rzas iin stleneceine,bizi krmyacan umit ederek kendisini uygun gryoruz.

Sayglar..
aylk ,Avusturya slam Enstits Fkh Hocal grevinden hemen sonra, bu ok sorumluluk gerektiren grevin de bana verilmesi beni hem onurlandrd. Hem de omuzlarmza ar bir yk bindirdi.
naallah benim yapacam ey alimlerimizin fetvalarn buraya aktarmak olacaktr.Site hocalarmzn da yardmlar dorultusunda ,yanllarmda uyarlmak artyla nallah diyelim.

Alnt ile Cevapla
Alt 16 Kasm 2013, 10:03   Mesaj No:3
Medineweb Sadk yesi
Esadullah - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 15316
yelik T.: 18 Aralk 2011
Arkadalar:3
Memleket:Kayp bir Kentten
Ya:45
Konular: 145
Beenildi:314
Beendi:100
Takdirleri:3844
Takdir Et:

Alnt:
muallime yemizden Alnt Mesaj gster
aylk ,Avusturya slam Enstits Fkh Hocal grevinden hemen sonra, bu ok sorumluluk gerektiren grevin de bana verilmesi beni hem onurlandrd. Hem de omuzlarmza ar bir yk bindirdi.
naallah benim yapacam ey alimlerimizin fetvalarn buraya aktarmak olacaktr.Site hocalarmzn da yardmlar dorultusunda ,yanllarmda uyarlmak artyla nallah diyelim.
Allah hayrl uurlu etsin daha evvelki uyary sanrm grmedik, hakknz helal edin ltfen nki baz konulara cevaplar verdik haberimiz olmadan bu konuyla karlaana kadar. Allah c.c. yar ve yardmcnz olsun, vesselam
Alnt ile Cevapla
Alt 16 Kasm 2013, 10:04   Mesaj No:4
Medineweb Emekdar
Esma_Nur - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli ye uanda  online konumundadr
Medine No : 4458
yelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadalar:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 590
Beenildi:5138
Beendi:6898
Takdirleri:27629
Takdir Et:

Alnt:
Bizi krmayp kabul ettiiniz iin asl siz bizi onure ettiniz...Sahip olduunuz donanm ve deneyimleriniz'den dolay bu grevin sizin iin ar olacan dnmyoruzRABBM her iki cihanda yar ve yardmcnz olsun...

Ne MUTLU MSLMANIM DYENE....
Alnt ile Cevapla
Alt 16 Kasm 2013, 10:17   Mesaj No:5
Medineweb Emekdar
Medineweb - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 13301
yelik T.: 04 ubat 2011
Arkadalar:5
Ya:38
Konular: 926
Beenildi:344
Beendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:

Hayrl olsun muallime abla. Hakkyla ifa edeceinizden eminim
Alnt ile Cevapla
Alt 16 Kasm 2013, 16:46   Mesaj No:6
Medineweb Kdemli yesi
serpil - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:serpil isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 43
yelik T.: 03 Temmuz 2007
Arkadalar:2
Konular: 35
Beenildi:16
Takdirleri:10
Takdir Et:

Alnt:
Snnet Krss ar bir sorumluluk tabii.birileri stlenmesi gerekir.sadan soldan devirme cevaplar yerine Allah islam'nn sesi olacak cevap arttr.Abdulhamid hocay hatrlyorum.Allah kendisine Rahmet etsin.Bu grevin ehli olduunuzu hakk ile yapacanza inanyorum.Medineweb'e Hayrl olmasn diliyorum.Site yneticisinin bu gzel kararn ve grevinizi Tebrik ediyorum

Alnt:
Esadullah yemizden Alnt Mesaj gster
Allah hayrl uurlu etsin daha evvelki uyary sanrm grmedik, hakknz helal edin ltfen nki baz konulara cevaplar verdik haberimiz olmadan bu konuyla karlaana kadar. Allah c.c. yar ve yardmcnz olsun, vesselam
Hocam cevap vermek iim olmasada ukalalk yapmadan durmadm yllardr buradaym.anladm kadar ile her kes konulara yorum yapmak ve sorulara cevap vermek hakkna sahiptir.Ynetimin bir kstlamasna rast gelmedim.Sitenin bu uygulamasnn amac,krs grevlisinin olas hatalar,kafa karklklar,mulaklar
dzeltmek,dorusunu kaynak belirterek son noktay koymak.yetkili grevlinin cevaplar medineweb sitesi adna cevaplamak.rnein sanal alemdeki islami sitelerde paylam yapldnda,filan sitede yle diyor gibi alntlar yaparak sitey kaynak gsteriyorlar ya.ite Kuran ve Snnet Krss grevlilerinin verecei cevap Medineweb sitesinin (deym yerinde ise) resmi grdr.
Alnt ile Cevapla
Alt 16 Kasm 2013, 21:29   Mesaj No:7
Medineweb Sadk yesi
muallime - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 14876
yelik T.: 01 Aralk 2011
Arkadalar:13
Konular: 134
Beenildi:137
Beendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:

Alnt:
Esadullah yemizden Alnt Mesaj gster
Daha evvelki uyardan haberim yok, prosedr nedir onu da bilmiyorum. Hatalarmzda yardmlarnz talep ederiz. Dualarnz iin Allah Raz olsun..

Alnt:
Esma_Nur yemizden Alnt Mesaj gster
Bizi krmayp kabul ettiiniz iin asl siz bizi onure ettiniz...Sahip olduunuz donanm ve deneyimleriniz'den dolay bu grevin sizin iin ar olacan dnmyoruzRABBM her iki cihanda yar ve yardmcnz olsun...

Alnt:
Medineweb yemizden Alnt Mesaj gster
Hayrl olsun muallime abla. Hakkyla ifa edeceinizden eminim
[QUOTE=serpil;302172]Snnet Krss ar bir sorumluluk tabii.birileri stlenmesi gerekir.sadan soldan devirme cevaplar yerine Allah islam'nn sesi olacak cevap arttr.Abdulhamid hocay hatrlyorum.Allah kendisine Rahmet etsin.Bu grevin ehli olduunuzu hakk ile yapacanza inanyorum.Medineweb'e Hayrl olmasn diliyorum.Site yneticisinin bu gzel kararn ve grevinizi Tebrik ediyorum

Allah Raz olsun.

Alnt ile Cevapla
Alt 16 Kasm 2013, 23:27   Mesaj No:8
Medineweb Aktif yesi
hiranur86 - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 27674
yelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadalar:2
Ya:38
Konular: 6
Beenildi:2
Takdirleri:10
Takdir Et:

hayrl olsun ablam ALLAH n yardmyla bu grevi yerine getirmen dileiyle....
Alt 16 Kasm 2013, 23:42   Mesaj No:9
Medineweb Emekdar
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 21422
yelik T.: 08 Kasm 2012
Arkadalar:35
Konular: 784
Beenildi:133
Beendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:

hayrl olsun ,hayrlara vesile olsun yeni greviniz.bu arada sizin Bedia zdemir Tokel olduunuzu imdi rendim=)))
Alnt ile Cevapla
Alt 17 Kasm 2013, 08:33   Mesaj No:10
Kur'n Krss

Medineweb Emekdar
FECR - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 6340
yelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadalar:20
Memleket:ANKARA
Ya:57
Konular: 555
Beenildi:1104
Beendi:252
Takdirleri:10940
Takdir Et:

Snnet krss greviniz hayrl olsun
Alnt ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir)