www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi Esma_Nur,Al Tarihi: 05Haziran 2022 (23:36), Konuya Son Cevap : 27 Mart 2025 (21:12). Konuya 39 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:21 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 yelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]()
Kbe-i Muazzamann kapsnn sol tarafnda yer alan ve tavaf balangc olarak kabul edilen Hacerl-Esvedin Cennetten getirildii hakknda sahih hadisler mevcuttur. Snen-i Tirmizde bni Abbastan rivayet edilen hadisin meli yledir: Hacerl-Esved Cennetten indirildi. Stten daha beyazd, fakat onu demolunun hatlar karartt. Rivayetler zetle byledir. Bilimsel olarakda yaklap ylece bir ka dk orada ylece banz iine sokup beklerseniz btn kt enerjinizi ektii sylenmi orada negatif enerji kalrm hi🥰 bizzati yaadk bunu yle istedimki yaklamak dokunmak barikatler kurmulr asla yaklatrmyor askerler ok zc bir durum bu:( koronadan sebeb sanrm ok sama geldi bana mslmanlar i ie tavafda olsun namazda olsun lavabolar derseniz ha keza korona orada bulasa bahanesi o kdar okki yemekhanede tuzluklar var masalarda yz kii dokunuyor kabede otururken biri gelip eliyle size bir eyler veriyor torbasndan karp yemekhanede otururken bir teyze Diyarbakr dan gelmidi peynirini kendi yapm getirmi bakd bende beyz peynir yok sende ben gibi yiyemiyormusun burann peynirini dedi bir para eliyle tabama brakd ![]() ![]() [Linkler Ziyaretilere Kapaldr.Giri Yap Veya ye Olmak iin TIKLAYIN...] Makam brahim hz ibrahimin ayak izleri olduu rivayet edilen hz ibrahimin zerine kp kabeyi in ettii rivayet edilen muhteem ta Hz. Peygamber -sallllhu aleyhi ve sellem-, "Rkn (Hacerlesved) ve Makm- brhim cennet yakutlarndan iki yakuttur. Eer Allah onlann aydnlklann (ziyasn) gidermemi olsayd dou ile bat arasn srekli aydnlatrlard buyurmutur (Tirmiz, "Hac, 49). Makam ibrahimin etrafnda askerler var yaklamaya izin vermiyorlar hele nmz klanlra ok iddetli davranyorlar malum izdiham var onlrda hakl ama bizde haklyz bir daha nasip olacakm grelim nmz klalm istiyoruz bir ara bolukdan yararlanarak bu fotoyu ekdim ona bile izin yokdu. [Linkler Ziyaretilere Kapaldr.Giri Yap Veya ye Olmak iin TIKLAYIN...]
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyumasa bile NSAN olduumuz iin SAYGI duymamz lazm... Ne MUTLU MSLMANIM DYENE.... |
![]() |
![]() | Mesaj No:22 |
19 Ekim 2008 | ![]()
Resullah s av e vahiy gelen da hiranur da (Cebel'n-nr ) da 642 mt kmas kolay deil bana gre yleydi ![]() [Linkler Ziyaretilere Kapaldr.Giri Yap Veya ye Olmak iin TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretilere Kapaldr.Giri Yap Veya ye Olmak iin TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretilere Kapaldr.Giri Yap Veya ye Olmak iin TIKLAYIN...] Sevr maaras deyince ilk aklma gelen لَا تَحْزَنْ اِنَّ اللّٰهَ مَعَنَاۚ ayeti oluyor . Siz ona (Tebkte) yardm etmezseniz (bu nemli deil); kfir olanlar onu, iki kiinin ikincisi olarak (Mekkeden) kardklarnda elbette Allah ona yardm etmiti. Hani onlar maaradayd da (Eli), arkadana zlme, phesiz ki Allah bizimledir. diyordu. (Bunun zerine) Allah ona gven duygusu indirmi, onu sizin grmediiniz bir ordu ile desteklemiti. Kfir olanlarn szn alaltmt. Allahn sz gerek yce olandr. Allah gldr, doru hkm verendir. (Tevbe 9:40 [Linkler Ziyaretilere Kapaldr.Giri Yap Veya ye Olmak iin TIKLAYIN...] Uhud da deyincede ilk aklma gelen zorlu bir sava oluu aklma gelir. Uhud Sava'nda Hz. Hamza ile birlikte 70 sahabe ehit olmu. Bu saydm dalara baknca ii gidiyor insann bir eyler anltmak istiyorlar bizim zerimizde peygamberlerin ayak izleri var biz teblilere yenilgilere zaferlere tanklk ettik yle basit deil hac diye yanklanyorlar sanki inann peygamberlerin soluduu havay solumak bile insana nasl kuvvet veriyor Rabbim layk olmay nasip etsin🌹 [Linkler Ziyaretilere Kapaldr.Giri Yap Veya ye Olmak iin TIKLAYIN...]
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyumasa bile NSAN olduumuz iin SAYGI duymamz lazm... Ne MUTLU MSLMANIM DYENE.... |
![]() |
![]() | Mesaj No:24 |
Durumu: ![]() Medine No : 13055 yelik T.:
18 Aralk 2010 | ![]() Muhteem ne kelime ki ..yle bir gzel okuduka sanki ordasn ..Gzn yal yrein huzur dolu .. Rabbime en gzel ekilde Dua ediyorsun ..Bizleride ulatr yarabbi , Amin...
__________________ ![]() "Bir yαrm αkln kuyusundα br yαrm αkn kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsndα.Ucu srαttαn geen bir uurum kenαrndα... 'rftα..... rfn dα αrαsndα...Ar ve αf yαrαsndα..." |
![]() |
![]() | Mesaj No:25 |
19 Ekim 2008 | ![]()
slam tarihinin ilk mescidi olma erefini tayan Kuba, Peygamber Efendimizin plann kendi yapt, inasna bizzat itirak ederek ilk tan elleriyle yerletirdii yerdir. Kur'an'da "ilk gnden takv zerine kurulan mescid" olarak geen bu kutsal mekan iin Hz. Peygamber "Kim gzelce hazrlanp namaz klmak iin abdestli olarak Kub mescidine gider ve orada namaz klarsa umre yapm gibi sevap kazanr" buyurmutu. Bu hadisi ilk duyduumda iimi nasl bir heyecan ve sevin kaplad anlatamam mescidin ziyaretilerine nasl gzel bir hediyedir Ya Rabbi ! Rabbim nasiplenmeyi nasip etti Elahmdlillah birde tevbe suresi 107. Ayette geer bu mescid ayete ve aklamasna bakalm . (Mnafklar arasnda) bir de zarar vermek, inkr etmek, mminlerin arasna ayrlk Sokmak ve daha nce Allaha ve Elisine kar savam olan kiiyi* beklemek iin bir mescit edinenler ve Biz gzellikten baka bir ey istemedik. diye mutlaka yemin edecek olanlar vardr. Allah onlarn elbette yalanc olduklarna ahittir. Aklamasda yledir: (Mnafklar arasnda) bir de zarar vermek, inkr etmek, mminlerin arasna ayrlk sokmak ve daha nce Allaha ve Elisine kar savam olan kiiyi beklemek iin bir mescit edinenler ve Biz gzellikten baka bir ey istemedik. diye mutlaka yemin edecek olanlar vardr. Allah onlarn elbette yalanc olduklarna ahittir. (Tevbe 9:107)
![]() |
![]() | Mesaj No:26 |
19 Ekim 2008 | ![]()
Gelelim hz Aie mescidine yani dier ad ile cirane mescidi maneviyat pik yapan mescidlerden biridir bu mescid l scandasnz mescidin bahesine girdiiniz andan itibaren atmosfer deiiyor hz Aie annemiz burada ihrama girmi ve bizde mre iin orada ihrama girip niyet edip namazmz klyoruz. 4 kez gittik hamdolsun mescide ama doyasya orada oturup en azndan bir saat geirmek isterdim malesef guruba uymak zorundayz . Mekke ve evresinde ihrama girilecek snr noktalarna mikat denir. Hareme en yakn olan mescidde cirane mescididir.Nasl hz aie mescidi olmu zetle bakalm : Hz. ie veda haccnda peygamberimizle beraber haccetti. zr sebebiyle umre yapamamt. Medineye dnecekleri zaman Peygamber Efendimize; Ya Raslallah! nsanlar hac ve umre ile dnyor, ben ise umreden mahrum oldum dedi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) kardei Abdurrahman (r.a.) hazretleri ile beraber umre yapmak iin Tenime gnderdiler. Orada ihramlanp, iki rekt ihram namaz kldlar. Bunun iin orada yaplan mescide, Mescid-i ie ismi verilmitir. ki kez hoca otobs tuttu iki kezde biz kendimiz taksi tutarak gittik. lk zamanlar taksiler 30 riyale gtrrken sona doru 50 riyale kardlar orada taksicilerle pazarlk yaplyor ocukluumda istanbulda yle idi bir anlamda nostalji oldu bana ![]()
![]() |
![]() | Mesaj No:27 |
Medineweb Ba Editr Durumu: ![]() Medine No : 14593 yelik T.:
15 Kasm 2011 | ![]()
Muhterem hacm btn heyecann ayann tozuyla burdan paylasman ne gzel bir dnce. Dnteki duygularn vedan yani, dn sonras adaptasyon srecin hepsini paylasmani bekliyorum. [emoji255] Tavsiye blm de eklersen bize de tecrbe olur inAllah[emoji255] Kocaman selamlar bizden sana . Dualarn mctecap dua olsun inallah[emoji255] Selam ve dua ile... |
![]() |
![]() | Mesaj No:28 |
19 Ekim 2008 | ![]()
Seni grmek ne gzel ba editrm 🥰 bitmedi devam gelecek inallah ![]() Medineye mescidi nebeviye dnelim ynmz . Mescidi nebevide bir bakmsnz ibadetten yorulmu insanlar hallarn zerine serilmi uyuyorlar , kimi uzakdan geliyor kimi oralarda olmasna ramen oteli gitmek istemiyor orackda uyuyuveriyor. Hallarn zerinde yatan insanlar ekmek istemedim beni ekseler hi holanmazdm nk, mslmann uykusu da ibadet Bizim dinimiz gibi her tarafndan rahmet fkran din varm? Elhamdulillah! Gne batmasna yakn emsiyeler kapanyor sabah gne keslinleince tekrar alyor devasa pervaneler azda olsa serinletiyor darda serinlemek ok zor . Hallarn zerinde uyumak trklere has bir durum deil ben hi denk gelmedim holanmyorlarda dnyadaki en gzel yorgunluk ne deseler medinede ve mekkedeki yorgunluk derim . Eminim tm mslmanlar byle dnr sonucunda Allah rzas var 🥰 Rabbim kabul buyursun cmlemizinkini Amin.
![]() |
![]() | Mesaj No:29 |
19 Ekim 2008 | ![]()
Her say yapmda aklma mh gibi aklm olan hz hacer annemizin teslimiyeti Allah byle istedi ise git dedi hz ibrahime .. her sayda unu dndm acaba ben o kadar teslim olabilirmiydim? Klimalarn altnda buzz gibi efil efil esen vantiltrlerin altnda orda oraya komakda neydiki? Hacer annemiz kzgn gnein altnda bir safaya bir merveye kodu yavrusuna su bulabilmek iin.dedimki kendime ide hacer annemizin teslimiyeti bize rnek olmal hayatmz boyunca bamza istemediimiz bir olay geldiinde Allah m istedi o zaman benim iin sorun deil demeyi bilmemiz lazm . Dnn teslimiyet Allahn ne kdar houna gidiyorki kyamete kdar bize mre ve hac yapnca hacer annenizi hz ibrahimi hz ismaili hatrlayn diyor.kalabal anlatmama gerek yok medyada sizde bilirsiniz inann ne mesafe ne kalabalk hi biri umurunuzda deil sanki teksiniz orada sadece siz varsnz bir balyorsunuz birde bakyorsunuz bitmi yorgunluunuzu otele dnnce anlyorsunuz ![]()
![]() |
![]() | Mesaj No:30 |
19 Ekim 2008 | ![]()
Ezelden beri arafat deyince ilk aklma gelen hac arafattr hadisi heyecenla beklediimiz o byk gn gelmidi yolculua baladk ve adrlarn olduu blgeye geldik ln ortasna adrlr kurulmudu bir mddet yrdkden sonra drmz bulduk ln ortasnda olabilecei kdr konforlu idi dev klimalr yatmak iin sngerler yasdklr pikeler hepsi hzrd bu konfor bize zelmi mesela 20 yl ncesinde klima yokmu drlarda hatta drt yl brakn sngeri yasdk bile yokmu benim beklentim yokdu akcas arkadlar sylemidi hatta bir arkadam ufak bir yasdk al demidi dedimki kendime bir gece alt st bir gece her trl idare olunur hem lmn provas iin buradasn okda konfor arama..Ve len geldi att vakfeye durma vakti geldi ve bir hzn kaplad Rabbim sen ardn biz geldik ne olursun kabul eyle diyerek iimdeki ses barp duruyordu . Duaya baland ve bitti sanki on dk srmd oysa 50 dk srm.Arafatta le bir atmosfer varki alamamak elde deil iinizden gelir alamak tutamazsnz kendinzi mrnzde alamadnz kdar alarsnz orada adem a.s n pimanl bize sirayet ediyordur belkide. Allah hepimizi affetsin. kindiyide ne alarak cem ederek kldk namazmz akam ilede yatsy cem edip mzdelifede kldk namazmz . Resullah yle yapm Akam arafttan ktk mzdelifeye gitmek iin otobslere bindik mzdelifeye vardk namazlar eda ettik 70 adet ta topladk ve minaya doru yrye baladk. Saatler sonra minaya vardk. Hz.brahim a.s olu ismail'i kurban etmeye gtrd srada Allahn emrini yerine getirmekten al koymak isteyen eytan yerde taladndan dolay bizde snnet zere ve sembolik olarak dikilen stnlara ta attk bir nevi kendi nefisimizide talam olduk. Bir nevi eytana direniimizdi. Minada adrlar vard byk yangndan sonra diyanet orada kalmay uygun grmedii iin bizde kalmadk Cemerata yrrken haclar ,buda minik hacmz 🥰 Ve arafat [Linkler Ziyaretilere Kapaldr.Giri Yap Veya ye Olmak iin TIKLAYIN...]
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Yamur Yolcusu.../medineweb | su damlas | Gnlden Dklen Nameler | 2 | 20 Eyll 2023 20:53 |
Boaz turu.. Medineweb yolcusu kalmasn :) | KuM TaNeSi | Forum Etkinlileri | 19 | 26 Eyll 2022 12:34 |
MEDNEWEB HAFTANIN HUTBESi:13.10.2017 CENNET YOLCUSU OLABLMEK | alperkara | Tebli-rad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | 0 | 12 Ekim 2017 17:05 |
Medineweb yeleri umre yolcusu :)) | Medineweb | Forum Oyunlar | 31 | 22 ubat 2017 22:04 |
Hac yolcusu | kurtmehmet | iirler ve airler | 2 | 11 Eyll 2012 23:18 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|