![]() |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım ben de D diyecektim hocam |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
Doğru cevap Cümle isim cümlesidir. Anlamı:Masanın üzerindeki kaşıklar temizdir. "Masanın üzerindeki kaşıklar" mübteda, "temizdir " haberdir A şıkkı olmaz. Çünkü haber mecrur olmaz.Merfu olması lazım. B şıkkı olamaz. Çünkü "kaşıklar"(el-melaiku" kelimesi çoğul ve müennesdir. C şıkkı olamaz. Çünkü haber marife olmaz ve müzekker gelmiş.. E şıkkı olamaz. Çünkü haber marife olmaz. . Dolayısıyla DOĞRU CEVAP: D ŞIKKI |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım çok şükür bir soruyu bilebildim :) evet000 |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
1. soru Kebiratün 2. soru ladıfetün ( ilk kelime olan ) 3. soru elmüctehidu 4. soru sehlan 5. soru essevda'e ( en son olan kelime ) :) |
Anlamı: "Aişe büyük bir kızdır" 2.Sorunun cevabı (LATİFETÜN) DOĞRU cevap evet000 Anlamı: "Bayan müdür hoş (latif) bir kadındır" 3.Sorunun cevabı (EL MÜCTEHİDU) DOĞRU cevap evet000 Anlamı: "Çalışkan çocuk (genç) başarılıdır" 4.Sorunun cevabı: (SEHLEN) DOĞRU cevap evet000 Anlamı: İmtihan kolay oldu 5.Sorunun cevabı: (ES SEVDAE) YANLIŞ |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım 5. sorunun cevabı Ebyedate olabilir mi.. |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Beyzae diyorum hocam |
Alıntı:
5.Soruda; ".......... bir çanta satın aldım" Boşluğa hangisi gelmesi lazım acaba? Öncelikle burada bir sıfat soruluyor Sıfat-mevsuf uyumu olması lazımdır "Hakibetün" (çanta) nekra ve müennes gelmiştir. Sıfat da nekra ve müennes olması lazımdır. Şıklara baktığımız zaman "el taklı" yani marife olanları direkt eleriz. Yani "el beydau" ve "es sevdau" eleniyor. "Esvedu" (siyah) ise müzekker geldiği için o da eleniyor. "Ebyatadun" ise yanlış yazılımdır. "Ebyadun" (beyaz) müzekker için kullanılır, müennes için ise بَيْضَاء (beyzaun) kullanılır. Ama şık da kapalı te ile kullanılmış. Dolayısı ile o da yanlış Gelelim doğru cevaba; "sevdau" yani (siyah) kelimesi DOĞRU CEVAP Esvedun (siyah) müzekkerler için , "sevdau" (siyah) ise müennes için kullanılır |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
SAAT: 15:00 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.