![]() |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Ben soruyu yanlış okumuşuumm ozr* bende diyorum zeynep abla hem muzari mana söylüyor hemde neden d şıkkı diyor diyordum sonradan farkettim mazi olmayanı soruyormuşsunuzgülümseyen000 |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
A) كَانُوا = İdiler, oldular anlamında MAZİ FİİL B) قَرَأْنَا = Biz okuduk anlamında MAZİ FİİL C) أَعْلَنَ = İlan etti anlamında MAZİ FİİL D) يَعِدُ = Dönüyor anlamında MUZARİ FİİL |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Aşağıdakilerden hangisi isim cümlesi değildir? A) اَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ B) اَلْحَمْدُ لِلَّهِ C) نَحْنُ قَسَمْنَا D) كَتَبْتُ بِالْقَلَمِ |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım d hocamm |
|
Alıntı:
A) اَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ = "Oruç tutmanız, sizin için hayırlıdır" İSİM CÜMLESİDİR B) اَلْحَمْدُ لِلَّهِ = "Hamd Allah içindir" İSİM CÜMLESİ C) نَحْنُ قَسَمْنَا = "Biz bölündük" İSİM CÜMLESİ D) كَتَبْتُ بِالْقَلَمِ ="Kalemle yazdım" FİİL CÜMLESİ |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Aşağıdakilerden hangisi isim cümlesidir? I. زَيْدٌ قَامَ II. لِكُلِّ حَىٍّ أَجَلٌ III. زَيْدٌ أَبُوهُ حَىٌّ A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III D) I, II ve III |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım hocam bu da mı D düşünceli000 |
I. زَيْدٌ قَامَ = "Zeyd kalktı" Zeyd başta olduğu için İSİM CÜMLESİ II. لِكُلِّ حَىٍّ أَجَلٌ =" Her yaşayanın bir eceli vardır" Haber başta gelmiş. İSİM CÜMLESİ III. زَيْدٌ أَبُوهُ حَىٌّ = Zeyd babası sağ olandır " Zeyd yani mübteda başta gelmiş. İSİM CÜMLESİ Dolayısıyla doğru cevap: D ŞIKKI |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım “Sınıfların pencereleri açıktır.” Cümlesinin Arapça karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? A) نَوَافِذُ صُفُوفٍ مَفْتُوحَةٌ B) نَوَافِذُ الصُّفُوفِ مَفْتُوحَاتٌ C) نَوَافذُ الصُّفُوفِ مَفْتُوحَةٌ D) نَوَافِذُ الصُّفُوفِ مَفْتُوحُونَ |
SAAT: 20:50 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.