![]() |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
Tercümesini söyleyip ona göre cümleyi kurabilirsiniz "Husam geçen ay içerisinde Mekke-i Mükerreme'ye gitti." |
hemen toparlıyorum o zaman hocam :) zehebe husamun ila mekketelmukerramati fi şehril mazi :) |
Şimdi oldu |
|
Medineweb hocam , çok şükür. Benim cümleyi toparlamam herhalde bir haftayı bulurdu gülümseyen000 Şehri bende Türkçe olarak düşündüm. uzgn |
Cümlelerin anlamı şudur: "Öğrenci /iki öğrenci/öğrenciler gülerek geldi" Bu şıklar halin durum çeşitleridir. Yanlış olanı beraber bulalım: A Şıkkı "Cae-t Talibu dahiken" (Çocuk gülerek geldi) . Cae (fiil) , EtTalibu (fail), dahiken (haldir) Bu cümle DOĞRU B Şıkkı "Caet Tullabu dahikine " (Öğrenciler gülerek geldi) Cae (fiil-müzekker) , EtTullabu(fail), dahikine (haldir) Hal burada konum olarak mansub olduğu için "dahikine" olarak gelmiştir. Bu cümle de DOĞRU C Şıkkı "Caet Talibetü tedhaku" (Kız öğrenci gülerek geldi) Caet (fiil, müennes), Talibetü(fail -müennes), tedhaku(haldir, fiil cümlesi olarak gelmiştir, gaib müennestir). Cümle DOĞRU D Şıkkı "Caet Talibatani dahikatani" (İki kız öğrenci gülerek geldi). Bu cümle YANLIŞ. Caet (fiil-müennes), Talibatani(fail-müennes ikil) , dahikatani (hal) Bu cümlede yanlış olan "Dahikatani" dir. Doğrusu "Dahikateyni" olması lazımdı. Çünkü cümlede hal yani meful konumunda olduğu için mansub olmalıdır.Yani "dahikateyni" olacaktı. Dolayısıyla bu cümle YANLIŞ E Şıkkı "Caet Tullabu ve hum yedhakune" (Öğrenciler gülerek geldi) Cae (fiil-müzekker) , Et-Tullabu (fail-cemi müzekker) ve hum yedhakune (haldir. Vav hal vavıdır.) Dolayısıyla bu cümle de DOĞRU Şıklar işinde yanlış olan şık D ŞIKKI |
Doğru cevap A.Şıkkın anlamı: "Mahmut kalemi cebinden çıkardı" Bu cümlede "ahrece" if'al babındadır. B Şıkkın anlamı:" Halid'i itaatkar salih biri olarak biliyorum."" Bu cümlede "E'lame" if'al babındadır. C Şıkkın anlamı:"Kapı kapandı" Bu cümlede if'al babı yoktur. "Khulika" mazi-meçhul fiildir. D Şıkkının anlamı: "Allah nebiler gönderdi" Burada "ersele" if'al babındadır E Şıkkının anlamı:"Müslümanlar Rablerine teslim olmuşlardır" Burada "yuslemu" if'al babından muzari fiildir |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yukarıdaki hadisin anlamı nedir? |
Hz. Enes b. Malik radıyallahü anh anlatıyor: Resulullah Aleyhissalatu vesselam şu duayı çok yapardı. '' Ey Kalbleri çeviren Allah'ım kalbimi dinin üzerine sabit kıl '' |
ArO* |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım 1-Aşağıdakilerden hangisi zaman zarfı DEĞİLDİR? A) يوما B) خلفا C) لحظة D) دهرا E) مساء 2-سَجَدْتُ ِللهِ حَمْدًا Cümlesinin Türkçe doğru çevirisi aşağıdakilerden hangisidir? A) Allah’a hamd ettiğim için secde ettim. B) Allah’a hamd etmek için secde ettim. C) Allah’a hamd ederek secde ettim. D) Allah’a secde etmek için hamdettim. E) Allah’a öyle bir secde ettim ki! 3-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde haber, isim cümlesidir? A) الجو حرارته شديدة B) القطط تلتف كالكرة C) النوم ناقض للوضوء D) محمد في الدار E) الآزهار فوق المنضدة |
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım 2.Sorunun cevabı DOĞRU evet000 1.ve 3.Sorunun cevabı YANLIŞ maalesef |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım 1 c 3 e mi hocam |
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım 1e 3d |
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım 1 a dır o zaman:) 3 de a :) bunlarda değilse şıklar b kalıyor zaten :) |
3.Sorunun cevabı A DOĞRU |
|
|
|
Değil Soruyu ayrıntılı cevaplayalım: 1-Aşağıdakilerden hangisi zaman zarfı DEĞİLDİR? A) يوما (GÜN): ZAMAN ZARFI B) خلفا (Arka ) :YER ZARFI C) لحظة (AN) : ZAMAN ZARFI D) دهرا (ZAMAN) : ZAMAN ZARFI E) مساء (AKŞAM): ZAMAN ZARFI |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım dersdeydim yazamadım hocam :( çok çok özür nasıl karıştırdım ben onu ya mekan zarfıyla karıştırdım :(( |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım ben de soruyu yanlış okumuşum zarf değildir olarak cevap halfen dynce şaşırdım evet000 |
Alıntı:
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım inşaAllah sınavda başımıza gelmez :) evet000 |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, hal ile sahibu’l-hal arasındaki ilişki diğerlerinden farklıdır? A) خرجْنا أنا وأحمدُ من المَلْعَب في غَضَب B) سار الوَلَد وأبوه مُسرِعَين C) شرِب المدرسُ والأطفالُ الحَلِيبَ حارًّا D) حضَر أحمدُ إلى العَمَل مَاشِيًا E) جاءَت الطالباتُ إلى الكُلِّيَّةِ مُسرِعَاتٍ |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım b mi hocam |
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım A olabilir mi hocam... |
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım o zaman e :) |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım C mi hocam |
Alıntı:
Doğru cevap Niye C Doğru açıklayalım: Soruda hal ile sahibi hal ilişkisinin hangi şıkta farklı olduğu soruluyor. Şimdi şıkları inceleyelim: A Şıkkı: Anlamı:"Ahmet ve ben oyundan kızgınlıkla çıktık" Burada "kızgınlıkla " haldir. Bu kızgınlık yani halin sahibi cümle içinde olan faildir. Yani cümlenin yaptığı bir hal durumudur. B Şıkkı: Anlamı: "Çocuk ve babası koşarak yürüdü"Bu cümlede hal "koşarak" olup halin sahibi "çocuk ve babasıdır". Bu cümlede de hali (koşarak eylemini )yapan kişiler Faildir. C Şıkkı: Anlamı: "Öğretmen ve çocuklar sıcak olarak süt içtiler" Bu cümlede hal "sıcak olarak" tır. Burada hal (yani sıcaklık) sütün yani mef'ulun halidir. Failin hali değildir.Dolayısıyla bu cümle Hal ve Sahibul Hal arasındaki ilişki mef'ul -hal ilişkisidir. D Şıkkı: Anlamı:"Ahmet işini yürüyerek yaptı" Burada hal "yürüyerek" , halin sahibi ise Ahmet'tir, yani faildir. E Şıkkı: Anlamı:"Öğrenciler fakülteye koşarak geldiler" Burada "koşarak" haldir ve failin yani öğrencilerin durumudur. Bu açıklamalar göre C şıkkı diğerlerinden farklıdır. C şıkkı hariç diğerlerinde hal, failin halidir. C şıkkında ise mef'ulun halidir |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım بَاعَ الفَاكِهِيُّ كُلَّ الفَوَاكِهِ إِلاَّ السَّفَرْجَلَ cümlesinin Türkçe doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? A) Manav bütün meyveleri özellikle de ayvaları sattı. B) Manavın sattığı meyvelerin hepsi ayvadır. C) Manav ayvadan başka bütün meyveleri sattı. D) Manavın satılan meyveleri özellikle ayvadır. E) Manavın bütün meyvelerinden yalnızca ayva satıldı |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım e şıkkı mı hocam |
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım C mi hocam |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım bncede C o zman |
SAAT: 06:08 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.