![]() |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım b olması lazım.ya ben hazihi yi görünce müennesliği karıştırdım :( halbuki o medreseye aitti.bayan öğrencilerin ikili talibetani olacaktı..soruları tam okumayı ne zaman öğrenecem ahh ahh :))) |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Bende de var soruları yanlış okumauzgn |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
Şimdi şıklara bakalım: A ŞIKKI: Olamaz. Çünkü "Bu"(haza) kelimesi ve "ilel medreseti" (okula) kelimesi tercüme edilmemiş. Dolayısıyla YANLIŞ B ŞIKKI: Bu anlam DOĞRU C ŞIKKI:Bu şık yanlış. Bu şıktaki yanlışlıklar şunlar: "Taliba" kelimesini çoğul çevirmişler yani "okullar" demişler. Ayrıca "saat" kelimesini çevirmemişler ve ona "az" diye yanlış çevrilmiş.Ayrıca "ila medreseti" (okula) kelimesi çevrilmemiş. Dolayısı ile YANLIŞ D ŞIKKI: "cae" (geldi) kelimesini "gitti" diye çevirmişler.Dolayısı ile YANLIŞ E ŞIKKI:Bu şık da yanlış. Çünkü sorudaki kelimeler (Cae ve Taliba) müzekker gelmiştir. Anlamı da müzekker olması lazımdı. Ama bu şık da "Okulun iki bayan öğrencisi" diye yanlış tercüme edilmiş. Dolayısıyla bu şık da YANLIŞ |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Bizim cocuk gorse tek degilmisim der (: baseditorum dogrusun pek arapcadan cakmiyorum fakat hocamimizin sayesinde pratigim artti diyebilirim Allah razi olsun hepinizden iyiki varsiniz |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım E mi hocam |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım a kesin yanlış..müzekker müennes uyumu yok b iki ya var başka yanlışlık varmı göremedim:) c sayı yönünden eşitlik yok gibi ama emin değilim :( yani muderrisune çoğul cediydun tekil.ama zaten böylemi olması gerekiyodu acaba tam hatırlayamadım. d irab hatası var sanki emin değilim ya e ya c :) |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım c de yanlış :) huve tekil muderrisune çoğul :))),kaldı e :) |
SAAT: 16:27 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.