![]() |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Otel funduk degilmi orada funduk gecmiyor bnmi goremedim neyse d diyelim (:kopya olmasin:):) |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
“ هَلْ تُرِيدُ أَنْ تُقِيمَ ثَلاَثَةَ أَيَّامٍ فَقَطْ؟ “Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? A) Otelde üç gün kalmak istiyorum. B) Sadece üç gün kalmak mı istiyorsun? C) Kaç gün kalacaksın? D) Üç günden fazla kalmak ister misiniz? E) Otelde sadece üç gün mü kalacaksınız? F)Otelde üç gün mü kalmayı kalmayı istersiniz? G) Sadece üç gün mü kalacaksınız? Arapça cümlede "funduk" (otel) geçmiyor. Dolayosıyla otel yazan tüm şıklar yanlış. Yani A-E-F şıkkı otomatik olarak eleniyor C şıkkı da YANLIŞ. Çünkü burada soru edatı "kaç" yazılmış. Halbuki metinde "hel"(mi,mu) soru edatı var. Ayrıca "selase" "fekat" ve "üridu" kelimesi tercümede yok. G Şıkkı da yanlış.Çünkü "uridu" kelimesi tercüme edilmemiş. Dolayısıyla bu da YANLIŞ B şıkkı ise DOĞRU cevap |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım C |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım ben c şıkkı diye düşünüyorum |
Alıntı:
A ŞIKKI: YANLIŞ. Çünkü "büyük bir kitap" nekre olması gerekirken marife gelmiş. Yanlış B ŞIKKI: YANLIŞ. Çünkü "kitabel kebira" diye yazılmış. Böyle bir yazılım olmaz. C ŞIKKI: DOĞRU D ŞIKKI: YANLIŞ. Çünkü "kütüben" yanlıştır. Çoğul gelmiş. Soruda kitap tekildir E ŞIKKI: YANLIŞ. Çünkü "kitap" çoğul yazılmış. |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım استيقظ الامام ولم يطلع الشمس Cümlesinin Türkçe karşılığı nedir? A-İmam uyandı ama güneş doğmadı B-İmam güneş doğmadığı halde uyandı C-İmam güneş doğmadan önce uyandı D-İmam güneş doğduktan sonra uyandı E-İmam uyandı ve sonradan güneş doğdu F-İmam uyandı ama güneş daha doğmamıştı G-İmam uyandı ve güneş doğdu |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım A mı hocam |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Bulamadim g diyim |
Alıntı:
İkisi de yanlış maalesef |
SAAT: 16:26 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.