![]() |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
ArO* A) عِمَادُ الدِّينِ = "Dinin direği" İsim tamlaması B) هَدِيَّةُ العَارِفِينَ = "Ariflerin hediyesi" İsim tamlaması C) عَيْنَا الرَّجُلِ = "Adamın iki gözü " İsim tamlaması D) صَاحِبُ الدَّارَيْنِ = "İki evin sahibi" İsim tamlaması E) البَيْتُ وَاسِعٌ = "Ev geniştir" İsim cümlesi. El Beyt (mübteda) vasiun(haber) |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim tamlaması vardır? A) ذَهَب الطالب المجتهد إلى المدرسة B) فَتح الطالب باب الفصل بسرعة C) أكلت اليوم وجبتين D) كتب محمد رسالة في الأسبوع الماضي E) يقرأ الطلاب الكتب في المكتبة |
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Halit sorusunda bi şık icin isim tamlamadinda marife 'el' takisi almaz demiştiniz :) iste diger sorudada e şıkkımda el takisi gördüm o yüzden oyle cevapladım.yanlis anladınız [emoji2] |
ozr* Yanlış anlama olmuş o zaman:) |
|
|
ArO* A) ذَهَب الطالب المجتهد إلى المدرسة ="Çalışkan öğrenci okula gitti" Fiil cümlesidir.Tamlama olarak sıfat tamlaması var.(Et-Talibul müctehidu ) B) فَتح الطالب باب الفصل بسرعة = " Öğrenci sınıfın kapısını hızlıca açtı" Fiil cümlesidir. Babu'l fasli (Sınıfın kapısı)isim tamlamasıdır. C) أكلت اليوم وجبتين = "Bugün iki porsiyon yedim." Fiil cümlesidir. Tamlama yoktur D) كتب محمد رسالة في الأسبوع الماضي ="Muhammed geçen hafta içinde bir mektup yazdı" Fiil cümlesidir. "El usbuul maazi " (geçen hafta)'da sıfat tamlaması var. E)يقرأ الطلاب الكتب في المكتبة ="Öğrenciler kütüphanede kitap okur/okuyor" Fiil cümlesidir. Tamlama yoktur |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım فَرَضَ اللهُ الصَّلاَةَ عَلَى عِبَادِهِ المُسْلِمِينَ Bu metnin anlamı nedir? |
|
SAAT: 07:26 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.