![]() |
Re: Arapça Soruları Cevaplayalım Hocamiz muptedslaron otre oldugunu soylemisti (: |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım uzgnağlayan000hep ikinci plana attığım şık doğru oluyor ben sınavda ne yapacam yaa böyle giderse arapça kalacak galiba |
Cevap: Re: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Aşağıdaki fiillerden hangisi geçmiş zaman ifade etmektedir? A) تَعْرِفُ B) تَوَكْلْ C) تَعَلَّمَ D) تَسْكُنُ E) تَسْتَرِيحُ |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Aşağıdaki fiillerden hangisi geçmiş zaman ifade etmektedir? A) تَعْرِفُ B) تَوَكْلْ C) تَعَلَّمَ D) تَسْكُنُ E) تَسْتَرِيحُ |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
|
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Ben de a diyorum |
ArO* A) تَعْرِفُ ( Fiili muzari) Tarif ediyor anlamında B) تَوَكْلْ (Fiili emir) Tevekkül et anlamında C) تَعَلَّمَ = Fili mazi -geçmiş zaman . Öğretti anlamında D) تَسْكُنُ =Fiili muzari-Oturuyor anlamında E) تَسْتَرِيحُ =Fiili muzari (istirahat ediyor) anlamında |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Aşağıdaki cümlelerin hangisinde harf-i cer vardır? A) اِبْتَسَمَتْ لَيْلى مُوَدِّعَةً الشَّاعِرَ B) أُعْجِبَ الرَّجُلُ بِإِجَابَةِ لَيْلَى C) وَقَفَتْ لَيْلَى أَمَامَ الرَّجُلِ صَامِتَةً D) الشَّمْسُ سَتَغِيبُ بَعْدَ سَاعَةٍ E) مَاذَا تَفْعَلِينَ هُنَا يَا صَغِيرَتِي؟ |
|
SAAT: 16:08 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.