![]() |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kalp deniz, dil kıyıdır. Denizde ne varsa, kıyıya o vurur. [Hz. Mevlana] |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Araftayım! İki bilinmezlik arası bir diyardayım. Yusuf'un terkettiği kuyuda, Züleyha'nın utancındayım... Ben İsrafil'in üflediği yankıdayım. Ne cennette, Ne cehennemde , 'Ar' ve 'Af' devranında Yalnız Allah Sevdasındayım.... Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah’ın verdiği de vermediği de imtihandır. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Hz.Mevlana buyuruyor ki "İnsanın kalbinde öyle şeyler vardır ki verdikçe çoğalır." Bu hazinelerin başında ; Sevgi gelir…işte bir dostun bir dosta verebileceği hediyelerden bazıları şunlardır ki: Gönlü rahatlatacak bir TEBESSÜM…! Kalbi kuvvetlendirdikçe bir TATLI SÖZ…! Morali düzeltecek bir TAKDİR…! Neşesini yerine getirecek bir ŞAKA…! Kızgınlığını söndürecek bir HOŞGÖRÜ…! Hoşa gidecek bir güzel DAVRANIŞ….! Allah'ın Rahmetini çekecek bir HAYIR DUA…! |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor Derin denizleri ise ancak derin sevdalar Anladım ki, derin ve esrarengiz olan her sey susuyor Anladım ki susan her şey derin ve heybetli…" Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ey kırık gönülleri sevindiren sevgili... Gâmından neler çektiğimi bana sorma Gözlerimin içine bak elini gönlümün üstüne koy O söylesin... H.z.Mevlana.. |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] “ Ey can; Kimseyi kırma. Sözden ağırı yoktur, Beden çok yükü kaldırır ama Gönül her sözü kaldıramaz…” Hz.Mevlâna* |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ../ Kendini niye yalnız hissediyorsun. Allah hiç yarattıgı kulu yalnız bırakır mı ? Hz Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnsanları; Kitaplar gibi düşünün ve kapaklarına bakıp aldanmayın. Asıl değerini okumaya başlayınca anlarsınız.. Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Kusur bulmak için bakma birine,bulmak için bakarsan bulursun. Kusuru örtmeyi marifet edin kendine. İşte o zaman kusursuz olursun. Hz. Mevlana.. |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Vefasızlara gitme, Onlar birer yıkık köprüdür. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Halden âla halsizliğim... Sözden âla sessizliğim... Ya Rabbi..! Ben seninle olduktan sonra, Umurumda değil kimsesizliğim... Hz.Mevlana... |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Topraktan gelip çömlek olduğunu bilirsen, Bir gün gelip kırıldığında üzülmezsin..." Hz. Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Oradaysan ses ver yüreğim , soruma cevap biç... Sen, dua ile dayandığın o kapıya, Aşkın boyasına bürünüp yürüdün mü hiç?” (Hz. Mevlânâ) |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnsan gözden ibarettir aslında, geri kalan cesettir. Göz ise ancak gerçek dostu görendir. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "İyi Değil" demek ne haddimize..! "Şükürler Olsun" her halimize... Hz. Mevlana |
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sen Benim Bu Âlemde Ünümü Duymadın mı Hiç.? Ben Bir Hiçim, Hiç...! Hz.Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Derler ki Mevlana'ya: 'Aşk dediğin yalan..' Ve Mevlana cevap verir: - Yalanına çulumu verdim, Gerçeğine canımı veririm... . |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Dilini terbiye etmeden önce yüreğini terbiye et; Çünkü söz yürekten gelir, dilden çıkar. Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. evet000 |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. İyilik Hoşluk Zamanında Herkes Hoştur, Candır.. Fakat Derin Sıkıntı Zamanı Geldiğinde Anlarsın ki; ALLAH'tan Başka Dost Yoktur..." Hz. Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Sen verdikçe, dost görünen çok olur İste de gör hepsi birden yok olur Sen kendi kendine yetmeyi öğren Tüm dünyanin malina gönlün tok oLur (Hz. Mevlana) |
Mevlana ne demiş; ya olduğun gibi görün, yada göründüğün gibi ol... |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Ben dostlarımı ayrılık imtihanında tanıdım. Hz. Mevlana |
Senin aşktan yana nasibin varsa; dokunsan da yanacaksın, dokunmasan da. İyi bil ki; bazıları “hasrette” yanar, bazıları da “vuslatta” !!…. Hz Mevlana |
Duâ'sız üşürmüş yürekler bil ! Sana bir Duâ eden olsun, senin de bir Duâ ettiğin . . . Hz. Mevlâna |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Susuyorum... Cümlelerim küsüyor yalan dünya'ya BekliYorum... Sabredenlerden olmak muradıyla !... Hz.Mevlâna |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Duâ gibisin gönlümde. Bilirim, besmelesiz" seversem eğer seni,kabul olmazsın. O zaman şahit ol dediğime; Seni iki cihânda da sevmeye "Bismillahirrahmanirrahim.." Hz.Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Arayan sen ol ... Bulan sen ... Tanıyan sen ol .. Kucaklayan yine sen ... Kula vefâsı olmayanın ... Hakk’a vefâsı olmaz ... Mevlâna |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. "Bir başka dünya var...Onun delili de, yenilerin gelmesi;Şu eskiyip yıprananların da geçip gitmesi...Yeni bir gün, yeni bir gece, yeniden yeniye bağ bahçe..Yeniden yeniye ağ ve tuzak;Her solukta yepyeni bir düşünce, yepyeni bir hoşluk, yepyeni bir zenginlik.Gözün gördüğü âlemin ötesinde, sınırsız-sonsuz bir âlem olmasa,Yeni nereden geliyor, eski nereye gidiyor ?Hiç düşünmezmisiniz?" Mevlana.. |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Beni bir ben bilirim, Bir de Yaradan. Bana bir ben lazımım, Bir de Anlayan. ________Hz.Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. İnsanlar seni yanlış anladığında dert etme, Duydukları senin sesin, Fakat aklından geçirdikleri kendi düşünceleridir.. Hz.Mevlâna |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Kalbinden geçmeyeni diline değdirme... Ya kalbinin derininden konuş ya da sus... Hz. Mevlana |
SAAT: 21:34 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.