![]() |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hadi... Sen şimdi "su olduğunu" düşün ve kendini "su gibi" hisset... Su gibi özel su gibi güzel su gibi berrak su gibi yararlı... Su gibi hayat kaynağı ve su gibi bitmez-tükenmez olduğunu hatırla... Ama yine su gibi "bir küçük bardağın içine" sığdır ki kendini; girebilmeyi öğren insanların damarlarına. Hayat ver... Vazgeçilmez ol !.. Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler sopayla kilime vuranın gayesi ,kilimi dövmek degil,tozu almaktır.Allah sana sıkıntı vermekle tozunu,kirini alır.Niye kederlenirsin. |
Cevap: Mevlanadan Sözler Kızma hiç kimseye yaptıklarından dolayı aksine teşekkür et , ihanet edenlere sadakati öğrettikleri için... Minnet duy , yalancılara doğrunun farkına varmanı sağladığı için .... Mutsuz edenlere dua et mutluluğu daha derin hissettirdikleri için .... Herkesi sev yaşamına bir anlam kattığı için... Hayat bu yüzden daha güzel siyahlar beyazı farkettiği için..... Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnsanlar senin kalbini kırmışsa üzülme. Allah, “Ben kırık kalplerdeyim.” buyurmadı mı ? - Mevlâna |
Cevap: Mevlanadan Sözler Üstünün dostu oI ki üstün oIasın. Kendine geI be hey azgın, mağIupIarIa dost oIma! Münkirin deIiIi ancak ve ancak şudur: Ben şu görünen yurttan başka bir şey görmüyorum! Hiç düşünmez ki nerede görünen bir şey varsa o, gizIi hikmetIeri haber vermededir. Her görünen şeyin faydası, faydanın iIaçIarIa gizIi oIuşu gibi o şeyin içinde gizIidir. |
Cevap: Mevlanadan Sözler Bir insan bilmiyorsa ne istedigini,hem seni ziyan eder hemde kendini... Dibini görmedigin suya dalmadığın gibi emin olmadıgın sevgiye teslim etme kendini.. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil tozu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu kirini alır. Niye kederlenirsin? "HZ.MEVLANA" |
Cevap: Mevlanadan Sözler öyle bir yar sev ki evladım,elinde su tasıyla,iftarı bekleyen oruçlu gibi beklesin seni.. |
Cevap: Mevlanadan Sözler Toplam 1 Eklenti bulunuyor. elhm |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ben hiçbir şey değilim. . . Hiçbir şeye sahip de sayılmam. Sahip olduğum sadece 3 şey var:Tevekkül,Tefekkür,Tebessüm " Hz Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Aşıkların gönüllerinin yanışıyla gözyaşları olmasaydı dünyada su da olmazdı ateş te. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ne Ol ! Ne Olma ! İtil , atıl ama SATILMA ! Elini aç , cihada koş , kapını aç ama AĞZINI AÇMA ! Davet et , hayret et , af et , tevbe et ama İHANET ETME ! Fidan büyüt , garib doyur , çocuk besle ama KİN BESLEME ! Satıcı ol , alıcı ol , kalıcı ol , bulucu ol ama BÖLÜCÜ OLMA ! Eşini beğen , işini beğen , aşını beğen ama KENDİNİ BEĞENME ! Emek ver , kulak ver , bilgi ver ama hiç bir zaman BOŞ VERME ! Günlerini say , servetini say , büyüklerini say ama YERİNDE SAYMA Paranı ver , selam ver , canını ver ama SIRRINI VERME ! HZ. MEVLANA.... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Mutlulugu sende bulan senindir.Ötesi misafirdir... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Kişi kim olduğunu bilmek isterse, Kimleri sevdiğine baksın! Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gönül; bir gün olur seni gönlünü alana ulaştırır. Can; bir gün olur seni sevgiliye ulaştırır. Sen de derdin eteğini elden bırakma. Çünkü o dert bir gün olur seni dermana ulaştırır ... Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Her şey üstüne gelip , seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde , sakın vazgeçme............. İşte orası kaderinin değişeceği noktadır.. Hz. Mevlana... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Ya tutulacak kadar yakın ol yada unutulacak kadar uzak... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Aşka yanmalı can dediğin.ya canan olmalı; ya da canını almalı 'yar 'diyemezsin ki herkese; içindeki yaran olmalı.herkesin de bir yüreği vardır amma yürek dediğin bir başka yanmalı! Hz.Mevlânâ |
Cevap: Mevlanadan Sözler iyiyim desem yalan olur kötüyüm desem inancıma dokunur en güzeli şükre vurayım dilimi belki o zaman kalbim kurtulur Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Üzülme! Çünkü yaradan umudu en çaresiz anlarda yollar... Unutma yağmurun en şiddetlisi en kara bulutlardan çıkar .. //Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Alıntı:
|
Cevap: Mevlanadan Sözler Halden âlâ, halsizligim... Sözden âlâ,sessizligim... Ya Rab'bi! Ben seninle olduktan sonra, Umrumda degil kimsesizligim... Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler suskunlugum asaletimdendir... her lafa verecek bir cevabım var... lakin bir lafa bakarım lafmı diye birde söyleyene bakarım adam mı? diye. MEVLANA |
Cevap: Mevlanadan Sözler Bir insan bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder hem kendini. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi, emin olmadığın sevgiye de teslim etme kendini. Mevlânâ Hazretleri. |
Cevap: Mevlanadan Sözler '' Yalnızlığın en kötüsü , seni anlamayanların arasında kalmaktır ''..... Hz. Mevlana.... |
Cevap: Mevlanadan Sözler sütten çıkınca bütün kaşıklar aktır önemli olan, içinden çıktığın sütü ak bırakmaktır! Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler insanlar seni yanlış anladığında dert etme, duydukları senin sesin fakat aklından geçirdikleri kendi düşünceleridir.. Hz. Mevlana.... |
Cevap: Mevlanadan Sözler cahil kişi gülün güzelliğini görmez gider dikenine takılır Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler İnsan büyük bir şeydir ve içinde her şey yazılıdır. Fakat karanlıklar ve perdeler bırakmaz ki! insan içindeki o ilmi okuyabilsin. Bu perdeler ve karanlıklar bu dünyadaki türlü türlü meşguliyetler insanın dünya işleride aldığı çeşitli tedbirler ve gönlün sonsuz arzularıdır... Hz. Mevlana... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Çaresizlik Allah'tan gelen en güzel işarettir. Duanın vaktinin geldiğini gösterir. Hz. Mevlana.. |
Cevap: Mevlanadan Sözler Farzetki yazdiklari mi anlayabildin.ya'anlayamadıklarin??ya yazıp da sildiklerm??ya yazamadiklarm?? Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Mevlanadan Sözler Bana diyorlar ki: "Eskiden böyle değildin, artık çok içine kapanıksın!" Cevap veriyorum; İçindekiyle yetinen gönlüm sizi ne yapsın. [ Hz. Mevlana ] |
Cevap: Mevlanadan Sözler "Kalp Sırrına Erenler; Neler Yapar, Bilir Misin...?" "Kızmazlar... Küsmezler... Kırmazlar... Kırılmazlar... Her Şeyde Bir Güzellik Bulurlar... "Hiçbir Şeyi İnsanoğlundan Bilmezler ; "Rab’binden Bilirler’ Her Şeyi ;Ondan Umup Beklerler... Ve, Susarlar...Susarak Konuşurlar.. MEVLANA |
Cevap: Mevlanadan Sözler Nefis üç köşeli dikendir, ne türlü koysan batar. (Mevlana) |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ah be yar... Ben o kadar hatim etmişken sana, Sen bir besmele çekmemişsin bana... Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Nefsin ejderhadır. ÖIdü sanma, uykuya daIar o. Dertten eIine fırsat düşmediği için uyur. Derdin bitince çıkar hemen. Hüner; dertsizken de nefsi uykuda tutmadadır. Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ağlayabilir miyim gönlüm müsadenle, Şöyle katıla katıla şimşekli bir gökyüzü gibi? Günaha batan tüm kirliliğim ile ağlayabilir miyim? Öylesine ama, ölesiye, bu can çıkana kadar bedenden! Nefsimin nefesi kesilesiye,.. Pembe güller mor menekşelere düşesiye,.. Sol yanımın ateşi yükselesiye kadar! Kendi omzumda kimseciklere yük olmadan, Ağlayabilir miyim? Mevlana |
SAAT: 20:44 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.