![]() |
Sevdiğinin nazını değil, Kahrını çekmektir sevda... Onunla bir ömür değil, Onun için bir ömürdür sevda... Eline el değmesini değil, Gölgesine gölge değmesini kıskanmaktır sevda... Yürürken dikenli yollardan dar ağacına, Son dileğinde onu görebilmeyi istemektir sevda... Yani demem o ki ; Herkesin harcı değildir sevda... Hz.Mevlâna |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Hiçbir yere sığmadı `Aşk`ın. Gönlüme` sığdı yalnız. Şimdi `Gönlüme` de sığmıyor. Gözlerimden sızıyor. Hz.Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Eden kendisine eder,Yapan bulur ve çeker. Unutma kazanmak koca bir ömür ister.Kaybetmeye ise anlık gaflet yeter. Hz.Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Birgün Mevlana eve girer ve hanımı ona sorar; bu kadar aşıksın Mevlaya şükürler olsun bu aşkı yaşayıp yaşatana peki bana ne kadar aşıksın der; Mevlana hanımına şöyle der; Sen benim; Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim, Bir adım gelene on adım gidişimsin… Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin… Sen benim; Bugünüme şükür ve… yarınıma dua edişim, Azla yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsin, Ve kapanmayan Avuç İçimsin… -Hz.MEVLANA- |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Ey kaşına destan, yüzüne ferman biçtiğim...! Bir çift güzel sözüne cennetimi ziyan ettiğim... Adını ezberime, yüzünü yüreğime çizdiğim... Benim olsaydın eğer mahşeri cennet eylemezmiydin...? Hz.Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Ben , Senin gönlünde toz görürsem ! Onu gözyaşlarımla yıkar , temizlerim .. - Hz.Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Mesafeler uzak olsada, Dualarda buluşan yürekler var... - Hz. Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. "Gönül gözü kör olmuş, akıl nerde kimene? Gönlüm güle vurulmuş dikeninden banane.. Hz. Mevlana..." |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Seni bekleyişimin adı yok.. Sadece yüreğim de lâl olmuş dua'msın..! Hz. Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Teslim olduğun ne ise, Teselli bulduğun odur. Ve teslimiyet ALLAH’adır. O’na teslim ol ki teselli bulasın... Hz. Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Her zorluğun sonunda Doğan bir ışık vardır, Eğer elleriniz diken yaralarıyla,kan içinde kaldıysa,güle dokunmanıza çok az kalmıştır demektir... H.Z Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. İlk namaz gibi, ilk teselli ,ilk aşk gibi... Gözlerin iftara nâzır bir ezan gibi... Seni aşk orucuna helal kıldım.. Ekmek gibi, su gibi, bir yudum "Yasin" gibi... Hz. Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Kalp Sırrına Erenler; Neler Yapar, Bilir Misin...?" "Kızmazlar... Küsmezler... Kırmazlar... Kırılmazlar... ...Her Şeyde Bir Güzellik Bulurlar... "Hiçbir Şeyi İnsanoğlundan Bilmezler ; "Rab’binden Bilirler’ Her Şeyi ;Ondan Umup Beklerler... Ve, Susarlar...Susarak Konuşurlar.. |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. İncitme! İncittiğin yerden incinirsin.. Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Aklına yalnızlık gelmesin, mesafeler yalandır… Acılar yüreğini daraltmasın, dünya imtihandır… Sığın O “RABBE’‘ki, cezası bile lütfundandır..! Hz. Mevla'na |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. "Doğruların yemin etmeye ihtiyacı yoktur. Körler görmeseler de yıldızlar vardır." mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Ey Gönül! Bir kalbin içinde ne taşıdığını nereden bileceksin; kırmadan önce çok iyi düşün, belki de içindeki sensin.. - Hz. Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Gönül dili bambaşka bir dildir, hiç bir dile benzemez. Gönül birliği dil birliğinden üstündür. Gönülden sözsüz, işaretsiz, yazısız yüz binlerce tercüman zuhur eder. Hz.Mevlânâ |
İnsanı öğrendim. Sonra insanların içinde iyiler ve kötüler olduğunu... Sonra da her insanın içinde iyilik ve kötülük bulunduğunu öğrendim. Sevmeyi öğrendim. Sonra güvenmeyi... Sonra da güvenin sevgiden daha kalıcı olduğunu, sevginin güvenin sağlam zemini üzerine kurulduğunu öğrendim:kimse_yokmu:. Hz Mevlana |
Suskunum Dilim lâl olmuş , Yüreğim Pervane Gözlerimde ıssız bir biçare. Hangi Tarafa Yönelsem ucsuz bucaksız bir ummanâ Ummanda kaybolmuş kırılgan bir yürek Muhtacım bir yudum duana , bir nefes merhametine , bir damla sevgine. Eyy sahip!!! Duyuyorsun değilmi beni. Kalemimden çıkan sözcükleri değil , Yüreğimden Dökülen Dizeleri Mevlana Celalettin Rumi |
Ey can; Kimseyi kırma. Sözden ağırı yoktur, Beden çok yükü kaldırır ama Gönül her sözü kaldıramaz - Hz.Mevlâna |
Gönlüm Dilime Dargın, Dilim Gönlüme Gönlüm Duygularını Anlatamadığı için Kızarken Dilime Dilim anlatamayacağı şeyleri Düşündüğü İçin Kızıyor Gönlüme... Hz Mevlana |
Nefretle kirlenen bedeni Yüreğinden atta gel Aç kendine bir sayfa Dualarınla gel Tövbe eden duygularını Sevgi ateşiyle yakta gel |
Söz konusu "GÖNÜL" ise, Ya kirpiklere iş düşer Ya da gözlere... Söz konusu "ÇİLE" ise, Hem tevekküle iş düşer Hem seccadeye... Söz konusu "AHİRET" ise, Hem duaya iş düşer Hem secdeye.. Hz.Mevlâna |
Nefis çok övülmesi yüzünden firavunlaştı Mütevazi ol, büyüklük taslama Kul ol, sultan olma Hz. Mevlana |
Çektirilen Acı, Havada Asılı Kalmaz. Çektirenin Başına Düşer. SABRET. " Hz.Mevlana |
"Ayrılık, her ne kadar ümidin belini kırsa, ıztıraplar, cefâlar, isteklerin, emellerin ellerini bağlasa da, Allah sevgisi ile mest olan âşıkın gönlü, ümitsizliğe düşmez, Hak’tan ümidini kesmez. İnsanlar, uğrunda çaba gösterdikleri her şeye ulaşırlar. Hz. Mevlânâ |
Kazandıkça bölüşemiyorsan ELİNİ sorgula. Konuştukça kırıcı oluyorsan Dilini sorgula. Yürüdükçe menzilden çıkıyorsan YOLUNU sorgula. Ömür geçtikçe yerinden sayıyorsan GÜNÜNÜ sorgula. Sevildikçe vefasızlaşıyorsan GÖNLÜNÜ sorgula. Hangi halde olursan ol SONUNU sorgula...! Hz. Mevlana. |
Gönülden gönüle yol var dediler O gün bugün yoldayız Yol bulmak kolay imiş Mesele gönül bulabilmek imiş Hz. Mevlana |
Çok derin anlamları olmayan ama çok güzel şeyleri simgeleyen sözler. |
Üç nokta aşktır... Her nokta gizli bir Ahtır!... Seviyorum deyip haykıramamaktır... Boğazda düğümlenen iki çift sözdür... Dilin lal, gönlün melal olduğu andır... Gözlerden süzülmeyen iki damla gözyaşıdır... Hissedilen fakat bir türlü yazılamayandır... Kelimelerin kifayetsiz kaldığı andır... Üç nokta; bitmeyendir bitemeyendir... Hz.Mevlana |
Dün аkıllıydım, dünyаyı değiştirmek istedim; Bugün ise bilgeyim, kendimi değiştirdim. -Hz.Mevlana |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Sen gönlümün yüküsün Omzumun değil... Sen canıma yarasın tenime değil. Yürekte taşınan sırta ağır gelir mi? Hz. Mevlana |
Aşkın hikâyesini, durmaksızın feryâd eden bülbüle değil. Sessiz sedasız can veren pervanelere sor.! Hz. Mevlana... |
Söz konusu "gönül " ise ya kirpiklere iş düşer yada gözlere. Söz konusu "çile" ise hem tevekküle iş düşer hem seccadeye. Söz konusu "âhîret" ise hem duaya iş düşer hem secdeye.... Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî Rahmetullahi aleyh |
MEVLANA der ki; Dibi yosun tutan denizlerle ilgilenme… Sen dağları seyret… Yenik düşüyorsan özlemlerine, ... ... Aldırma, Kalbindeki o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset… Işıklar sönmüşse ve karanlıksa ona da aldırma, Ay ışığını seyret.. SABRET… Sabret ki herşey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun…. Sabret ki herşey gönlünce olsun…. |
İstiyorsan Hakk’a varmayı, Meslek edin gönül almayı, Bırak saraylarda mermer olmayı, Toprak ol, bağrında güller yetişsin... (Mevlânâ) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Kalp Sırrına Erenler; Neler Yapar, Bilir Misin…?”* “Kızmazlar… Küsmezler… Kırmazlar… Kırılmazlar… … Her Şeyde Bir Güzellik Bulurlar… “Hiçbir Şeyi İnsanoğlundan Bilmezler ;* ”Rab’binden Bilirler’ Her Şeyi ;Ondan Umup Beklerler… Ve, Susarlar…Susarak Konuşurlar.. Hz. Mevlana |
Suskunum… Dilim lâl olmuş , Yüreğim Pervane… Gözlerimde ıssız bir biçare. Hangi Tarafa Yönelsem ucsuz bucaksız bir umman… Ummanda kaybolmuş kırılgan bir yürek… Muhtacım bir yudum duana , bir nefes merhametine , bir damla sevgine. Eyy sahip!!! Duyuyorsun değilmi beni. Kalemimden çıkan sözcükleri değil , Yüreğimden Dökülen Dizeleri… Mevlana Celalettin Rumi |
Sevenler en sonunda bir yerlerde buluşmazlar... Onlar en başından beri birbirlerin'ÎN içindedirler.. Bütün mesafeler yürekte başlar...!!! ______ Mevlâna Celaleddin-i Rumi __ |
SAAT: 18:42 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.