![]() |
Cevap: Mevlanadan Sözler Allah (cc) der ki! Kimi benden çok seversen onu senden alırım. Ve ekler, onsuz yaşayamam deme , seni onsuz yaşatırım. Ve mevsim geçer gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar , canından saydığın yar bile bir gün el olur. Öyle garip bir Dünya . Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin. Şaşmam dersin şaşarsın. En garibi de budur ya. Öldüm der durur yine de yaşarsın. Hz. Mevlana... |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İstediğin kadar inançlıyım de namaz kıl, sadaka ver. Umut verip, güven aşılayıp da yarıyolda bıraktığın insanın, gönül sadakasını her iki dünyada da veremezsin. Hz. Mevlana [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sabır öyle bir iptir ki; Sen kopacak sanırsın, o gittikçe güçlenir... Sen bitecek sanırsın, o gittikçe çoğalır!... Hz.Mevlana.. |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sırtında Dost GömLeği OLmayan YürekLer hep ÜşürLer. MevLana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] EY GÖNÜL! oruçlu iken Allah"a misafirsin; sana gökyüzü sofrası yakışır...! Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] akıp giden zaman içinde, bir kafesteyim... her türlü amelde çok ahesteyim... kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim... uyandır artık ya Rab! belki son nefesteyim... |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] küle döndüysen; yeniden güle dönmeyi bekle... geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil; kaç kere küllerin arasından doğrulup, yeni bir GÜL olduğunu HATIRLA... |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Beni Bir Ben Bilirim.. Bir De Yaradan.. Bana Bir ben Lazımım.. Bir De Anlayan.. Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bir CAN Var Canında; O Canı Ara! Beden Dağındaki Gizli Mücevheri Ara! Ey Yürüyüp Giden Dost! Bütün Gücünle Ara! Ama Dışarıda Değil... Aradığını; Kendi İçinde Ara! Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hadi... Sen şimdi "su olduğunu" düşün, ve kendini "su gibi" hisset... Su gibi özel, su gibi güzel, su gibi berrak, su gibi yararlı... Su gibi hayat kaynağı ve su gibi bitmez-tükenmez olduğunu hatırla... Ama yine su gibi "bir küçük bardağın içine" sığdır ki kendini; girebilmeyi öğren insanların damarlarına. Hayat ver... Vazgeçilmez ol !.. Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Mevlanadan Sözler Sen uzattığın eli tutmayan ele mi dargınsın, yoksa onu tutmayacak birine uzattığın için kendine mi kızgınsın ? Hz. mevlana.... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Unutma senin için başkasından vazgeçen, bir gün mutlaka başkası için senden vazgeçer... Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ey Gönül! Nokta deyip de geçme! Bazen kötü bir şeylerin bitmesini sağlar, bazen de biten kötü şeylerden sonra yeni bir şeylerin başlamasını.. Sakın nokta deyip de geçme! Düşün bir; "Benimle olur musun" ile ... "Benimle ölür müsün" arasındaki farkı doğuran değil midir nokta? Hz.Mevlana.. |
Cevap: Mevlanadan Sözler Eden kendisine eder. Yapan bulur ve çeker unutma. Kazanmak koca bir ömür ister, Kaybetmeye ise anlık gaflet yeter... Hz. Mevlana.. |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bilgi, sınırı olmayan bir denizdir. Bilgi dileyense denizlere dalan bir dalgıçtır. |
Cevap: Mevlanadan Sözler Unutma ki! Nefret ve kinin ertesi pişmanlıktır. Ve her canlıya ölüm vardır. İnsan ölür ama ölmeyen insanlıktır.. Hz. Mevlana.. |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir bir sevgiye harcanmadıktan, bir sevgiliye feda edilmedikten sonra |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "SADAKAT, Tek Kalıp Bir Elbiseydi. Kimine BOL, Kimine DAR Geldi... DÜRÜSTLÜK, Çok Beyazdı. Temiz Tutamam Deyip, Kimse Almadı... Velhasıl, İnsanoğlu Çıplak Kaldı... AR, EDEP Ve HAYA Sığınacak Bir Beden Aradı... İşte AŞK, Bütün Bu Kusurları Bir Ten Olup Kapattı... AŞK'a, Bir VEFA Borcu Kaldı. Onu da, " ALLAH c.c. İÇİN SEVENLER" Aldı... Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Her yerde olmak gibi bir duan varsa gönüllere gir. Çünkü; sevenler, sevdiklerini gönüllerinde taşırlar... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Varlık peteğini ören arıdır. Arıyı vücuda getiren mum ve petek değildir. Arı biziz. Şekil sadece bizim imal ettiğimiz mumdur · Dünya köpüktü |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Suskunum... Dilim lâl olmuş , Yüreğim Pervane... Gözlerimde ıssız bir biçare. Hangi Tarafa Yönelsem uçsuz bucaksız bir umman... Ummanda kaybolmuş kırılgan bir yürek... Muhtacım bir yudum duana , bir nefes merhametine , bir damla sevgine. Eyy sahip! Duyuyorsun değilmi beni. Kalemimden çıkan sözcükleri değil , Yüreğimden Dökülen Dizeleri... Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ~ÖyLe Bir Yâr'e TutuL ki; Seni Sürüye Sürüye Cennete Götürsün... Hz. MevLana __________________ |
Cevap: Mevlanadan Sözler Gündüz gibi ışıyıp durmayı istiyorsan, geceye benzeyen varlığını yaka dur. |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Göklerin Yolu İçtedir, Gönüldedir... Sen Aşk Kanadını Aç... Aşk Kanadı Kuvvetli Olursa Merdiven Arama Derdi Kalmaz... Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Mevlanadan Sözler Her zaman doğruyu söyle, ama her zaman her doğruyu değil! |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ey gönül ses etme! Bekle! Ya nasip de, Rabbine bırak!… - Hz. Mevlâna |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Derdimi seviyorum.. Biliyorum ki derdimi veren de beni seviyor.. Seven, sevdiğinin nazını ölçüyor.. Sevilen çekmesin de neylesin.." Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler adaletin kuvvetli, kuvvetlinin adil olması gerekir |
Cevap: Mevlanadan Sözler mevlana derki: seni seveni zehir olsada yut seni sevmeyeni bal olsada unut. |
Cevap: Mevlanadan Sözler İnsanlar günahları ile övünüp sevaplarla alay ediyorlarsa , şeytan yüreklerinde tavaf ediyor demektir.. Hz. Mevlana... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Biliyorum, sığmazsın hiç bir yere bu sevdayla, dünya sana dar.... Ama dayan gönlüm ! Dayan ki! her gecenin mutlaka bir sabahı var.. |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mevlana der ki; Üzülme ve Kızma hiç kimseye yaptıklarından dolayı Aksine teşekkür et ihanet edenlere Sadakati öğrettikleri için... Minnet duy yalancılara doğrunun farkına varmanı sağladıkları için... Mutsuz edenlere dua et mutluluğu daha derin hissettirdikleri için.. Herkesi sev yaşamına bir anlam kattığı için.. Hayat bu yüzden daha güzel siyahlar beyazı farkettirdiği için... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Diyorsun ki; Ben sana gönlümü verdim. İyi de gönül dediğin nedir ki ey sevgilim? Ben sana hiç gönlümü verirmiyim! Çünkü gönül dediğin toprağa girince toz olur,toprak olur. Ben sana ruhumu veririm. ... Çünkü ruhum sende sonsuzluk olur... Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler Niyeti kötü olan insandan değil, Niyeti kötü olduğunu gizleyen insandan kork... Mevlana... |
Cevap: Mevlanadan Sözler Sevenler en sonunda bir yerlerde buluşmazlar. Onlar en başından beri birbirlerinin içindedirler... (Hz.Mevlana) |
Cevap: Mevlanadan Sözler Bir adamın birçok hüner, fen, bilgi sahibi olduğuna bakma! Verdiği sözde duruyor mu? Vefâsı var mı? Ası ona bak! Hakla ettiği sözleşmeyi yerine getiriyorsa, insanlara verdiği sözde duruyorsa, vefâlıysa onu istediğin kadar öv! Onun iyi vasıflarını bir bir say! O, senin övgünden, saydığın meziyetlerden daha üstün bir kişidir. |
Cevap: Mevlanadan Sözler ALLAH razı olsun abla. |
SAAT: 20:44 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.