![]() |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Her ağızda , her telde fanilik dırıltısı Sonunda tek bir şarkı , tabutun gıcırtısı.. Necip Fazıl |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... İki yıldız arası göğe asılı hamak... Uyku, uyku... Zamansız ve mekansız, uyumak Uyumak istiyorum; başım bir cenk meydanı; Harfsiz ve kelimesiz düşünmek Yaradanı. İlgisizlik, her şeyden kesilmiş ilgisizlik; Bilmeyiz ki, en büyük ilme denk bilgisizlik. Usandım boş yere hep gitmelerden, gelmelerden; Bırakın uyuyayım, yandım kelimelerden! Göz kapaklarımda gün, kapkara bir kızıllık; Kulağımda tarihin çıkrık sesi, bin yıllık. Bir yurt ki bu, diriler ölü, ölüler diri; Raflarda toza batmış peygamberden bildiri. Her gün yalnız namazdan namaza uyanayım; Bir dilim kuru ekmek; acı suya banayım! Ve tekrar uyuyayım ve kalkayım ezanla! Yaşaya dursun insan, hayat dediği zanla... * |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Geminin tek kaptanı olur, gerisi mürettabattır. Kalbinde tek sahibi olur, Gerisi teferruattır. N.F.K |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Necip Fazıl'a '' Allah (cc) deveyi iğnenin deliğinden geçirebilir mi? diye sormuşlar. '' Evet geçirir'' demiş. Bunun üzerine '' Deveyi mi küçültür ?, yoksa iğneyi mi büyültür ? demişler. Necip Fazıl , ilahi kudretin sonsuzluğunu ifade babında şu cevabı vermiş: '' Ne deveyi küçültür, ne iğneyi büyültür. Gökteki yıldızları senin gözbebeğine sığdırdığı gibi, vızır vızır geçirir'' |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'Hasret bir rüzgar,kapı kapı aralar geçer;gördüğüm her güzel şey, beni yaralar geçer..' Necip Fazıl Kısakürek... |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yağmurun yalnız suyunu toplayabiliyoruz, ruhundan uzağız. Halbuki ne güzel isim koymuşlar ona:' Rahmet...' - Necip Fazıl Kısakürek- |
SAAT: 18:57 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.