![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "İki söz vardır ki onlar dile hafiftirler, terazide ağırdırlar; Rahman olan Allah'a sevimlidirler, bunlar: Sübhânellâhi ve bihamidihî, Sübhânellâhil'azîmi. ("Allah'a hamd ederek O'nu noksanlıklardan tenzih ederim, Yüce Allah'ı tenzih ederim"). (Buhari, Kitâbu'd-Daavât, 65) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Herhangi bir Müslümanın başına bir musibet geldiğinde, İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn / Biz Allah'a aidiz ve sonunda O'na döneceğiz derse, Allah ona daha hayırlısını verir. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Sizin hayırlınız,hayrı umulan ve şerrinden emin olunan kimsedir.Şeririniz ise,hayrı umulmayan ve şerrinden emin olunmayandır.(Hadis-i Şerif) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Birinizin kapısının önünde bir nehir olsa da, her o kimse bu nehirde beş defa yıkansa, kirinden bir şey kalır mı? Beş vakit namaz işte bunun gibidir. Allah beş vakit namazla günahları silip yok eder. Hz Muhammed - S.a.v |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Allahım! Dinimi güzelce yaşat ki o benim güvencemdir. Dünyamı düzelt ki o benim geçim kaynağımdır. Ahiretimi hazırla ki o benim son durağımdır. Hayatımda her türlü hayrı ziyadesiyle ihsan eyle. Ölümümü de her türlü şerlerden muhafaza eyle.” (Müslim, “Zikir”, 71) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
|
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahın adıyla Onun adıyla (hareket edildiğinde) yerde ve gökte hiçbir şeyin zararı dokunmaz. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. Tirmizî, Deavât,13 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Mal, aile, çocuk olarak insanlara verdiklerinin hayırlısını dilerim, sapıtan ve saptıranları değil. Tirmizî, Deavât,124 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] " Sizler Allah'a gereği gibi tevekkül etseydiniz,sabahleyin aç olarak gidip,akşam tok olarak dönen kuşu rızıklandırdığı gibi,elbette sizide rızıklandırırdı. " (Hadis-i Şerif) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Seni anmak, sana şükretmek, sana güzelce kulluk etmekte bana yardım et. Amin Ebu Dâvûd, Salât,361 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Kim bir kardeşinin ihtiyacı için onunla yürür ve ona yardımcı olursa ALLAH (c.c) onunla ateş arasında yedi hendek koyar.Her bir hendeğin diğer hendekle arası, yerle gök arasında ki uzaklık kadardır." -İbn ABBAS (r.a)- |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Allah yolunda bir günlük ribât, diğer menzillerde (Allah yolunda geçirilen) bir günden daha hayırlıdır." |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Harama bulaşmaktansa, helalinle yetineyim. Beni lütfunla (zengin kılarak) Senden başkasına muhtaç etme. Tirmizî, Deavât,110 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Resulullah (sav) elindeki iki çakıl(dan birini yakına, diğerini uzağa) atarak: "Şu ve şu neye delalet ediyor biliyor musunuz?" dedi. Cemaat: "ALLAH ve Resulü daha iyi bilir" dediler. Buyurdu ki: "Şu (uzağa düşen) emeldir, bu (yakına düşen) de eceldir. (Kişi emeline ulaşmak için gayret ederken ulaşmadan oluverir)". (Ravi:Büreyde, HadisNo:151-Buhari) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Bana kendi sevgini ve Senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver. Tirmizî, Deavât,73 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, beni de affet. Tirmizî, Deavât,89 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! (haktan) ayrılmaktan, iki yüzlülükten ve kötü ahlâktan sana sığınırım. Ebû Dâvûd, Vitr,32 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım işlerin şerrinden sana sığınırım. Müslim, Zikir 65, 66 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Damra bin Habib ve Hakim bin Umeyr (radıyallâhu anhümâ) hazretleri, Efendiler Efendisi’nin şöyle buyurduğunu naklederler: Kendisi için bir hayır kapısı açılan kimse onu bir fırsat bilip değerlendirme konusunda acele etsin! Zira, o kapının ne zaman kapanacağı belli olmaz. (Müsnedü’ş-Şihab, 1/268; ez-Zühd libni’l-Mübârek, 1/38 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Yaratılışımı güzelleştirdiğin gibi ahlâkımı da güzelleştir. İbn Hanbel,el-Müsned, I, 403 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım, ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hastalık nedir bırakmasın. Buhârî, Tıb,37 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Allah şu üç kimseye, kıyamet gününde rahmet ederek bakmaz. Onları kusur ve günahlarından (bağışlayarak) temize çıkarmaz. Ayrıca onlar için çok üzücü bir azap da vardır: - Elbisesini (kibirle) yerlere kadar salıverene, - Yaptığı iyilikleri insanların başına kakana, - Yalan yemin ederek sattığı eşyasına sürüm sağlamaya çalışana..." (Müslim, Ebu Davud, Nesai, İbn-i Mace) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ebu Said ve Ebu Hureyre'den: Hz. Peygamber (s.a.v.) buyurdular ki: "Müslümanın başına gelen hiçbir - yorgunluk, - hastalık, - tasalanma, - üzülme hali, - eziyete uğrama, - gam çekme, - hatta vücuduna batan bir diken... yoktur ki, Allah bunlardan biri ile onun günahlarından bir kısmını affedip bağışlamasın." (Buhari - 5641 | Müslim - 2573) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ey Allahım! Senin rahmetini umuyorum, beni göz açıp kapayıncaya kadar (da olsa) nefsimle başbaşa bırakma. Halimi tümüyle düzelt, Senden başka ilâh yoktur. Ebu Dâvûd , Edeb,110 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi En hayırlılarınız Kur'an'ı öğrenen ve onu öğretenlerinizdir. (Ebu Davud, Vitr 14) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah'ı zikreden bir cemaatle oturmak... Günün Hadis-i Şerifi... Bismillahirrahmanirrahim Hz.Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Allah'ı zikreden bir cemaatle sabah namazı vaktinden güneş doğuncaya kadar birlikte oturmam, bana İsmâil'in oğullarından dört tanesini âzad etmemden daha sevgili gelir. Allah'ı zikreden bir cemaatle ikindi namazı vaktinden güneş batımına kadar oturmam dört kişi âzad etmemden daha sevgili gelir." Ebû Dâvud, İlm 13, (3667). alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Benim için 'Allah'ın kulu ve elçisi' deyin Günün Hadis-i Şerifi... Bismillahirrahmanirrahim Hz. İbnu Abbâs radıyallahu anhümâ anlatıyor: "Hz. Ömer radıyallahu anh'ın şöyle söylediğini işittim: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ı dinledim diyordu ki: "Hakkımda, hıristiyanların Meryem oğlu Ìsa'ya yaptıkları aşırı övgülerde bulunmayın. Şurası muhakkak ki ben bir kulum. Benim için "Allah'ın kulu ve elçisi deyin." Buhârî, Enbiya 44 ALINTIDIR |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi tebessum etmek sadakadir...:):) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Sağ elinizle yiyiniz, sağ elinizle içiniz, sağ elinizle alınız ve sağ elinizle veriniz. Çünkü şeytan sol eliyle yer. sol eliyle içer. sol eliyle verir ve sol eliyle alır." (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Kim ALLAH için sever, ALLAH için kızar, ALLAH için verir ve ALLAH için menederse, o kimse imanın kemaline ermiş olur." Hadis-i Şerif - Ebu Dâvud |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kim kılmadığı namazı hatırlarsa... Günün Hadis-i Şerifi... Bismillahirrahmanirrahim Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim bir namaz unutacak olursa hatırlayınca derhal kılsın. Unutulan namazın bundan başka kefareti yoktur." Buhârî, Mevakîtu's-Salât 37; Müslim, Mesâcid 314 ALINTIDIR |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Namaz dinin direğidir |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Fayda vermeyen ilimden, huşu duymayan kalpten, kabul olunmayan duadan doymayan nefisten sana sığınırım. Müslim, Zikir,73 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle, bana âfiyet ve (hayırlı) rızık ver. Müslim, Zikir,35 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Şu iki kişiye gıpta etmek caizdir: Biri, Allah'ın kendisine verdiği hikmetle hükmeden ve bunu başkasına da öğreten hikmet sahibi. Diğeri de Allah'ın kendisine verdiği malı hak yolda sarfeden zengindir. (Müslim, 816) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Senden hidayet, takva, (sorumluluk bilinci) iffet ve (gönül) zenginliği isterim. Müslim, Zikir,72 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah, Nuru çarşamba günü yarattı Günün Hadis-i Şerifi... Bismillahirrahmanirrahim Hz. Ebu Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir gün elimden tuttu ve şu açıklamayı yaptı: "Allah toprağı cumartesi günü yarattı. Ondaki dağları pazar günü yarattı; ağaçları pazartesi günü yarattı. Mekruhları salı günü yarattı. Nuru çarşamba günü yarattı ve onda hayvanları perşembe günü yaydı. Hz. Adem (aleyhisselam)'i cuma günü ikindi vaktinden sonra, ikindi ile gece arasındaki gündüz vaktinin en son saatinde en son mahluk olarak yarattı." Müslim, Sıfatu'1-Kıyâme 27, (2789 alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Zeyd İbnu Talha İbnu Rükâne (Radıyallâhu Anh) anlatıyor: "Resûlullah (Aleyhissalâtu Vesselâm) buyurdular ki: "Her bir dinin kendine has bir ahlâkı vardır. İslâm´ın ahlâkı hayadır." [Muvatta, Hüsnü´l-Hulk 9, (2, 905); İbnu Mâce, Zühd 17, (4181, 4182).] |
SAAT: 13:36 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.