![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Yaratılışımı güzelleştirdiğin gibi ahlâkımı da güzelleştir. İbn Hanbel,el-Müsned, I, 403 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hadisi şerif : Resulullah (sav) aramızda ayağa kalkıp şu beş cümleyi söyledi: "Allah Teala Hazretleri uyumaz, zaten O'na uyku da yakışmaz. Kıstı (tartıyı, rızkı) indirir ve kaldırır. Geceleyin yapılan amel, gündüzleyin yapılandan önce, gündüzleyin yapılan amel de geceleyin yapılan amelden önce Allah'a yükseltilir. O'nun hicabı nurdur. Eğer o perdeyi açacak olsa, vechinin sübuhatı, başarının ihata ettiği bütün mahlukatını yakardı." Ravi :Ebu Musa Kaynak :Müslim, iman 293 (179) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hadisi Şerif : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semada bulunanlar da size rahmet etsinler. Rahim (akrabalık bağı) Rahman'dan bir bağdır. Kim bunu korursa Allah onunla (rahmet bağı) kurar, kim de koparırsa, Allah da ondan (rahmet bağını) koparır." |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Nefsime takvasını (günahlardan sakınma duygusu) ver ve onu (her türlü günahtan) temizle, Sen temizleyenlerin en hayırlısısın. Onun koruyucusu ve efendisi de sensin. Müslim, Zikir,73 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ey kalpleri hâlden hâle çeviren Allahım, kalbimi dinin üzere sabit kıl. Tirmizî, Deavât,124 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Fayda vermeyen ilimden, huşu duymayan kalpten, kabul olunmayan duadan doymayan nefisten sana sığınırım Müslim, Zikir,73 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle, bana âfiyet ve (hayırlı) rızık ver. Müslim, Zikir,35 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ukbe İbnu Âmir (ra) anlatıyor: “ (Bir gün):“Ey ALLAH'ın Resûlü! Kurtuluşumuz nasıl olacak?” diye sormuştum, şöyle cevap verdiler: “ Dilini tut, evini genişlet, günahlarına da ağla!” (Tirmizi, Zühd 61) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Senden hidayet, takva, (sorumluluk bilinci) iffet ve (gönül) zenginliği isterim. Müslim, Zikir,72 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım işlerin şerrinden sana sığınırım. Müslim, Zikir 65, 66 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ebu Katâdenin (r.a.) naklettiğine göre: Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurdu: Sizden bir kimse mescide girdiğinde oturmadan önce iki rekât namaz kılsın. Müslim, Salatül-Müsafirin, 69 (l,495 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cerir b. Abdullah (r.a.) şöyle anlatıyor: Ben, Allah Resulü (a.s.) ile namaz kılmak, zekât vermek ve her Müslümana nasihat etmek (hayır ve iyilik öğretmek) üzere sözleştim. Müslim, İman, 97 (l, 75) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Abdullah bin Ümmü Haram (ra) Peygamber Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduklarını rivayet ediyor: Ekmeğe saygı duyun. Çünkü o göğün ve yerin bereketlerindendir. Kim sofradaki ekmek kırıntılarını yerse günahları bağışlanır. Camiüssağir [2:92, Hadîs No: 1426] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Kişinin dünya ve ahiretine faydası olmayan şeyleri terk etmesi, İslâmının güzelliğinden ileri gelir. Tirmizi, Zühd 11, (2318, 2319) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Peygamberimiz(s.a.v.) buyuruyor: - kalbinde zerre miktarı iman olanın cennete gireceği umulur. bu müjdeyi duyan sahabe sorar: - ya resulALLAH, zerre miktar iman nedir? resulALLAH şöyle der: - bir Müslüman vakit namazlarından birini elinde olmadan kaçırır, bir sonraki namazın vakti girdikten sonra hatırlar da, bundan dolayı kalbine şiş saplanmış gibi olursa, onda zerre miktar iman vardır. [Buhari, Müslim, Tirmizi] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Müslüman dilinden ve elinden müslümanların güvende olduğu kişidir. Mümin de insanların malları ve canları hususunda kendisine güvendiği kişidir. (Tirmizi, İman, bab: 12) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ebû Mâlik Hâris İbni Âsım el-Eşarî radıyallahu anhden rivâyet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: Temizlik imanın yarısıdır. Müslim, Tahâret 1. (I, 203) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Günahlarımın küçüğünü büyüğünü, öncesini sonunu, açığını ve gizlisini, hepsini bağışla. Müslim, Salât,216 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
|
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Kim Allahtan başka hiçbir ilah olmadığına, Muhammedin de Onun Resûlü olduğuna şehadet ederse, Allah ona ateşi haram eder. Tirmizî. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Doğruluğa yapışınn (ondan ayrılmayın). Zirâ doğruluk, iyilikle beraberdir. Doğru ve iyi (olanlar) Cennet’tedirler. Yalandan kaçının. Zirâ yalan, kötülükle beraberdir. Yalan (söyleyen) ve kötülük (edenler) Cehennem’dedir.” |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Her sabah yeryüzüne iki melek iner. Biri: -Ya Rabbi, infak edip iyilik edenin malının yerine yenisini ver, der. Diğeri de: -Ya Rab cimrilik edenin malını telef et, diye dua eder.” (Buhârî, "Zekat", 27; Müslim, "Zekat", 57) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "En üstün sadaka,aç bir canlıyı doyurmaktır.En üstün sadaka iki kişinin arasını düzeltmektir."(HADİS-İ ŞERİF) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Seni anmak, sana şükretmek, sana güzelce kulluk etmekte bana yardım et. Ebu Dâvûd, Salât,361 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
|
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Eeeeveeet Haydi Bakalım Dersimiz UyguLama :) :) U Y G U L A M A D A N _ U Y U M A Y I N :) Peygamber efendimiz, Hz. Ali ye buyurdular ki; Ya Ali şu 5 şeyi yapmadan yatma! 1_Kuran-ı kerimin hepsini okumadan, 2_4000 dirhem sadaka vermeden, 3.Kabeyi ziyaret etmeden, 4_Cennette yerini hazırlamadan, ...5_Küs oldugun biriyle barışmadan, Hazreti Ali: Ya Resulallah! Bu nasıl olur? Diye sorunca buyurdular ki: 1_3ihlas okumak, kuran-ı kerimi hatmetmek gibidir. 2_ 4 fatiha okumak, 4000 dirhem sadaka vermeye eşittir. 3_ 10 defa; “ La ilahe illallah vahdehu la-şerike-leh lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyı ve yümit ve hüve ala külli şey’in kadir.” Demen de kabeyi ziyarete eşittir. 4_ 10 defa; La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.” Demen , cennette yerini hazırlamana vesiledir. 5_10 defa; “Estağfirullahel’ azim ellezı la ilahe illa hu el hayyel kayyum ve etubü ileyh.” Demen, dargın ve husumetli oldugun insanlarla barışmış derecesinde mükafata vesiledir. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi inşaAllah bundan sonra uygulayacağımm... |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Harama bulaşmaktansa, helalinle yetineyim. Beni lütfunla (zengin kılarak) Senden başkasına muhtaç etme. Tirmizî, Deavât,110 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Müslüman müslümanin kardesidir. Ona zulmetmez, onu (düsmanina) teslim etmez. Kim, (mümin) kardesinin bir ihtiyacini giderirse Allah da onun bir ihtiyacini giderir. Kim müslümani bir sikintidan kurtarirsa, bu sebeple Allah da onu kiyamet günü sikintilarinin birinden kurtarir. Kim bir müslümani(n kusurunu) örterse, Allah da Kiyamet günü onu(n kusurunu) örter. Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bismillahirrahmanirrahim Ukbe İbnu Âmir (ra) anlatıyor: “ (Bir gün):“Ey ALLAH'ın Resûlü! Kurtuluşumuz nasıl olacak?” diye sormuştum, şöyle cevap verdiler: “ Dilini tut, evini genişlet, günahlarına da ağla!” (Tirmizi, Zühd 61) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Bana kendi sevgini ve Senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver. Tirmizî, Deavât,73 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, beni de affet. Tirmizî, Deavât,89 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hz. Ubade bin Sâmit’in (radıyallahü anh) naklettiği bir hadis-i şerifte Kainatın Medar-ı İftiharı Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyuruyor: “Kim Allah’a kavuşma arzusu içinde olursa, Allah (azze ve celle) de -izzet, azamet ve kudsiyetine yakışır şekilde- ona kavuşmayı ister; her kim de Allah’a vuslat özlemi içinde bulunmazsa Cenab-ı Allah da onunla karşılaşmayı istemez.” (Buhari, rikâk, 41; Müslim, zikir, 14,16; Tirmizî, cenâiz, 67, zühd, 6; Nesâî, cenâiz, 10; Müsned, 2/313) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi ArO* arkadaşlar sabah sabah ayet ve hadis iyi geliyor... |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! (haktan) ayrılmaktan, iki yüzlülükten ve kötü ahlâktan sana sığınırım. Ebû Dâvûd, Vitr,32 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Yaratılışımı güzelleştirdiğin gibi ahlâkımı da güzelleştir. İbn Hanbel,el-Müsned, I, 403 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ey Allahım! Senin rahmetini umuyorum, beni göz açıp kapayıncaya kadar (da olsa) nefsimle başbaşa bırakma. Halimi tümüyle düzelt, Senden başka ilâh yoktur. Ebu Dâvûd , Edeb,110 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hz. Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) anlatıyor: Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vessellem) buyurdular ki: "Hasedden kaçının. Çünkü o, ateşin odunu -ravi dedi ki, veya kuru ot- yiyip tükettiği gibi, bütün hayırları yer tüketir." Hz. Enes'ten (Radiyallahu Anh) rivayet edilen bir hadis şöyledir: "Hased hasenatı yer tüketir, tıpkı ateşin odunu yiyip tükettiği gibi. Sadaka da hataları söndürür, tıpkı suyun ateşi söndürmesi gibi." (Ebu Davud, Edeb 52) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Nefsime takvasını (günahlardan sakınma duygusu) ver ve onu (her türlü günahtan) temizle, Sen temizleyenlerin en hayırlısısın. Onun koruyucusu ve efendisi de sensin. Müslim, Zikir,73 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Lâ ilahe illallahü melikül Hakkul Mübin Hz. Ali (r.a)'den, Resulullah (s.a.v)şöyle buyurmuştur: "Bir kimse günde yüz defa “Lâ ilahe illallahül melikül Hakkul Mübin” derse, bu onun için fakirlikten eman ve kabir yalnızlığından kendisine yoldaş olur ve bununla zenginliği celb etmiş(kendine çekmiş) ve Cennetinde kapısını çalmış olur. " Ramuz el Ehadis S. 433 |
SAAT: 07:42 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.