![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hicbiriniz sakin ölümü temenni etmesin. Eger o salih bir kimse ise (hayatta oldukca) salah (iyilik) ve faziletini arttirmasi umulur. Eger kötü bir kimse ise, onun tevbe edip Allahü Teala`nin rizasini kazanmasi umulur. (Hadis-i Serif, Sahih-i Buhari) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Büyük günahlar şunlardır: Allah’a ortak koşmak, ana babaya itaatsizlik etmek, haksız yere adam öldürmek ve yalan yere yemin etmek.” |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Onlar sizin dua ve teşekkürlerinizden sevabı alacaklar Bismillahirrahmanirrahim Hz. Enes (radıyalahu anh) anlatıyor: "Muhacirler hicretle Medine'ye gelip (Ensar'ın yardımlarını gördükleri) vakit şöyle dediler: "Ey Allah 'ın Rasûlü! Biz, çok maldan böylesine cömertce veren, az maldan da yardımı böylesine güzel yapan aralarına inmiş bulunduğumuz şu Medinelilerden başka bir kavmi hiç görmedik! Bize bedel işlerimizi yaptılar, hayatımızı düzene koymada yardımcı oldular. Biz (hicret ve ibadetlerimizle kazandığımız) sevapların hepsini onlar alacak diye korkuyoruz !" Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) onlara şu cevabı verdi: "Hayır! Onlar sizin dua ve teşekkürlerinizden hâsıl olan sevabı alacaklar." Tirmizî, Kıyâmet 45, (2489); Ebu Davud, Edeb 12, (4812). alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Rivayete göre: Rasulüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem bir gün ashabına: ''Siz ''Ey Allah! Bizim aramızda ne bedbaht ne de mahrum kimse bırakma' deyin'' buyurduktan sonra : ''Bedbaht ve mahrum kimsenin kim olduğunu bilir misiniz ? diye sordu. Onlar:''Kimdir o ya Resulellah?'' deyince: ''Namazı terk edendir'' buyurdu. (ibni Hacer el-Heytemi, ez-Zevacir an iktirafi'l-kebair,1/196) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, beni de affet. Tirmizî, Deavât,89 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Abdullah İbnu Ebi'l-Hamsa (Radıyallahu Anh) anlatıyor: "Resulullah (Aleyhissalâtu Vesselâm)'a daha bi'set (peygamberlik) gelmezden önce bir şey satın almıştım. O alışverişten ona hâlâ bir miktar (borç) bakiyesi kalmıştı. Ben o kalanı, kendisine yerinde vermeyi vaadettim. Ama bunu unuttum. Üç gün geçtikten sonra hatırladım, geldiğimde o hâlâ (sözleştiğimiz) yerindeydi. "Ey genç bana meşakkat verdin, ben üç gündür burada seni bekliyorum!" buyurdular." |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! (haktan) ayrılmaktan, iki yüzlülükten ve kötü ahlâktan sana sığınırım. Ebû Dâvûd, Vitr,32 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah ne hastalık indirmişse devasını da indirmiştir Bismillahirrahmanirrahim Ebu Hüreyre'nin Buhari'de gelen bir rivayetinde Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurmaktadır: "Şafi-i Kerim Allah Teâla Hazretleri, her ne hastalık indirmişse onun devasını da indirmiştir." Buhari, Tıbb 1, Ebu Davud, Tıbb 1, (3855) alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Yaratılışımı güzelleştirdiğin gibi ahlâkımı da güzelleştir. İbn Hanbel,el-Müsned, I, 403 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah'tan günde yüz sefer affımı dilerim Bismillahirrahmanirrahim El-Eğarru'l-Müzeni (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: “Şurası muhakkak ki, bazen kalbime gaflet çöker. Ancak ben Allah'a günde yüz sefer istiğfar eder (affımı dilerim).” (Müslim, Zikr 41 alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hiçbir kul, ben kendisine ailesinden, malından ve bütün insanlardan daha sevgili olmadıkça tam manasıyla iman etmiş olamaz. * (Müslim, İman: 69) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Eğer bilselerdi bu namazlara sürünerek de olsa gelirlerdi Bismillahirrahmanirrahim Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivâyet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "İnsanlar ezan okumanın ve namazda birinci safta bulunmanın ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, sonra bunları yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardı kur'a çekerlerdi. Şayet camide cemaate erken yetişmenin ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, birbirleriyle yarışa girerlerdi. Eğer yatsı namazı ile sabah namazındaki fazileti bilselerdi, emekleyerek ve sürünerek de olsa bu iki namaza gelirlerdi." Buhârî, Ezân 9, 32, Şehâdât 30; Müslim, Salât 129. Ayrıca bk. Tirmizî, Mevâkît 52; Nesâî, Mevâkît 22, Ezân 31 alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi (Bir mümin, namaz kılmaya başlayınca, Cennet kapıları açılır. Rabbiyle arasındaki perdeler kalkar. Bu hâl, namaz bitinceye kadar devam eder.) [Taberani] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ey Allahım! Senin rahmetini umuyorum, beni göz açıp kapayıncaya kadar (da olsa) nefsimle başbaşa bırakma. Halimi tümüyle düzelt, Senden başka ilâh yoktur. Ebu Dâvûd , Edeb,110 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yüzünün nûrunu artırmaya gücü yeten bunu yapsın Bismillahirrahmanirrahim Ebû Hüreyre radıyallahu anh şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i: "Şüphesiz ki benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak çağırılacaktır. Yüzünün nûrunu artırmaya gücü yeten kimse bunu yapsın" buyururken işittim. Buhârî, Vudû' 3; Müslim, Tahâret 35 alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Kendisini (doğrudan) ilgilendirmeyen şeyi terketmesi, kişinin iyi müslüman oluşundandır." -tirmizi zühd 11 - |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mü'minin nuru abdest suyunun ulaştığı yere kadar varır Bismillahirrahmanirrahim Ebû Hüreyre radıyallahu anh şöyle dedi: Ben dostum sallallahu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken işittim: "Mü'minin nuru ve beyazlığı, abdest suyunun ulaştığı yere kadar varır." Müslim, Tahâret 40. Ayrıca bk. Nesâî, Tahâret 109 alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kim güzelce abdest alırsa günahları bütün vücudundan çıkar Bismillahirrahmanirrahim Osman İbni Affân radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Kim güzelce abdest alırsa, o kimsenin günahları tırnaklarının altına varıncaya kadar bütün vücudundan çıkar." Müslim, Tahâret 33. Ayrıca benzer rivayetler için bk. Nesâî, Tahâret 84; İbni Mâce, Tahâret alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Nefsime takvasını (günahlardan sakınma duygusu) ver ve onu (her türlü günahtan) temizle, Sen temizleyenlerin en hayırlısısın. Onun koruyucusu ve efendisi de sensin. Müslim, Zikir,73 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Bu, Allah'ın kullarının kalplerine yerleştirdiği merhamettir ve Allah, ancak merhametli kullarına rahmet eder." [Hadis-i Şerif] Kaynak: (Müslim, Cenâiz, 11; Buhârî, Merdâ, 9) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Fayda vermeyen ilimden, huşu duymayan kalpten, kabul olunmayan duadan doymayan nefisten sana sığınırım. Müslim, Zikir,73 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Ey müslüman hanımlar! Hiç bir komşu hanım, bir koyun paçası bile olsa, komşusun...a vereceğini küçük görüp vermemezlik etmesin.” * Buhârî, Müslim, Tirmizî |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Temizlik imanın yarısıdır Bismillahirrahmanirrahim Ebû Mâlik el-Eş'arî radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Temizlik imanın yarısıdır." Müslim, Tahâret 1. Ayrıca bk. Tirmizî, Daavât 86 alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle, bana âfiyet ve (hayırlı) rızık ver. Müslim, Zikir,35 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi İbnu Abbas (ra) anlatıyor: Bir adam: “Ey ALLAH'ın Resulü, ALLAH'a hangi amel daha sevimlidir?” diye sordu. Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): “Yolculuğu bitirince tekrar yola başlayan...” cevabını verdi. “Yolculuğu bitirip tekrar başlamak nedir?” diye ikinci sefer sorunca: “Kur'an'ı başından sonuna okur, bitirdikçe yeniden başlar.” cevabını verdi. | Hadis-i Şerif, Tirmizi, Kıraât 4 [] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] O kimseye cennetin sekiz kapısı açılır dilediğinden girer Bismillahirrahmanirrahim Ömer İbni Hattâb radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Sizden biriniz güzelce abdest alır -onu tastamam yapar- sonra da: Eşhedü en lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh, derse, o kimseye cennetin sekiz kapısı açılır. O da dilediği kapıdan girer." Müslim, Tahâret 17. Ayrıca bk. Ebû Dâvud, Tahâret 65; Tirmizî, Tahâret 55; İbni Mâce, Tahâret 60 alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hz.Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "İnsanoğlunun herbiri hatakârdır. Ancak hatakârların en hayırlısı tevbekâr olanlarıdır." Tirmizî, Kıyâmet 50, (2501); İbnu Mâce, Zühd 30, (4251). |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Çocuklarınızı çok öpün, her öpüşte Cennetteki dereceniz yükselir.[Buhari)Çocuk kokusu Cennet kokusudur.[Taberani] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Gerçek pehlivan öfkelendiği zaman nefsine hakim olabilen kimsedir." (Müslim, "Birr", 30 ) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ey Allahım! Halimi tümüyle düzelt! Bismillahirrahmanirrahim "Ey Allahım! Senin rahmetini umuyorum, beni göz açıp kapayıncaya kadar (da olsa) nefsimle başbaşa bırakma. Halimi tümüyle düzelt, Senden başka ilâh yoktur." (Ebu Dâvûd , "Edeb",110) alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki, siz, iman etmedikçe cennete giremezsiniz! Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız! Size yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir işi göstereyim mi? Selamı aranızda yayın!” İbni Mace 68, Tirmizi 2828, Ebu Davud 5193, Müslim 72 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Din kime samimiyettir Yâ Resûlallah? Bismillahirrahmanirrahim Allah Resûlü; “Din nasihattır, samimiyettir” buyurdu. “Kime Yâ Resûlallah?” diye sorduk. O da; “Allah’a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara” diye cevap verdi. Müslim, İmân, 95 alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım işlerin şerrinden sana sığınırım. Müslim, Zikir 65, 66 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz. Tirmizî, Fedâilü’l-Cihâd, 12. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kolaylaştırınız, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz Bismillahirrahmanirrahim Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz. Buhârî, İlm, 12; Müslim, Cihâd, 6 alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Kim musibete uğramış birini teselli ederse, Onun o dert sebebiyle kazandığı sevap kadar sevap kazanır. Hadis (İbn-i Mace) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ebu Hureyre 'den. Peygamber (sallahu aleyhi vessellem) şöyle buyurmuştur: Allah için duadan daha kıymetli bir şey yoktur. (Tirmizi,3591) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi her kim bildiği bir ilimden sorulurda onu gizlerse,kıyamet günü o kimsenin ağzına ateşten gem vurulur. ibn mace-mukaddime- |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Resûlullah (s.a.v.)şöyle buyurmuştur: Halka teşekkürde bulunmayan Allaha da şükretmez. Tirmizî, Bir 35, (1955) |
SAAT: 07:55 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.