![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Fayda vermeyen ilimden, huşu duymayan kalpten, kabul olunmayan duadan doymayan nefisten sana sığınırım. Müslim, Zikir,73 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hadisi Şerif : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ecelini altmış yaşına kadar uzattığı kimselerden Cenab-ı Hakk, her çeşit özür ve bahaneyi kaldırmıştır." (Metin Buhari'den alınmıştır. Tirmizi'nin metni şu şekildedir: "Ümmetimin vasati ömrü 60-70 yıldır. Bunu aşabilenler azınlıkta kalacaklardır." Rezin der ki: "Çoklukla ölümün cereyan ettiği dönem 60-70 yaş arasıdır. Allah, kime ömründe 40'ına kadar mühlet verdi ise, ondan özrü kaldırmıştır.") |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle, bana âfiyet ve (hayırlı) rızık ver. Müslim, Zikir,35 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Açlıktan sana sığınırım. Çünkü açlık, ne kötü bir arkadaştır. Hainlikten de sana sığınırım. Çünkü hainlik, ne kötü bir sırdaştır. İbn Mâce, Etime,53 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım işlerin şerrinden sana sığınırım. Müslim, Zikir 65, 66 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ebu Katâdenin (r.a.) naklettiğine göre: Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurdu: Sizden bir kimse mescide girdiğinde oturmadan önce iki rekât namaz kılsın. Müslim, Salatül-Müsafirin, 69 (l,495) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Sağ elinizle yiyiniz, sağ elinizle içiniz, sağ elinizle alınız ve sağ elinizle veriniz. Çünkü şeytan sol eliyle yer. sol eliyle içer. sol eliyle verir ve sol eliyle alır." (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Enesin (r.a.) haber verdiğine göre: Allah Resulü (a.s.): Sahur yemeği yiyiniz. Çünkü sahur yemeğinde bereket vardır buyurmuştur. Müslim, Sıyam,45 (l, 770) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Satışında, satın alışında, borcunu ödeyişinde cömert ve kolaylaştıırıcı davranan kimseye Allah rahmetini bol kılsın. (Tirmizi, 1320) |
SAAT: 14:28 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.