![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Cerir b. Abdullah (r.a.) şöyle anlatıyor: Ben, Allah Resulü (a.s.) ile namaz kılmak, zekât vermek ve her Müslümana nasihat etmek (hayır ve iyilik öğretmek) üzere sözleştim. Müslim, İman, 97 (l, 75) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi kalbinde zerre kadar kibir bulunan kimse cennete giremz.. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Kişinin dünya ve ahiretine faydası olmayan şeyleri terk etmesi, İslâmının güzelliğinden ileri gelir. Tirmizi, Zühd 11, (2318, 2319) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ömürlerini iyilikle geçiren müminler altın eğerli binekler üzerinde mahşer yerine götürülürken kâfirlerin liderleri yüzükoyun, diğerleri ise yaya olarak mahşere sevk edilecektir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I,155; Buhârî, “Rikâk” 45; Müslim, “Cennet” 59). |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ebû Huzeyfe buyurdu ki: "Resûlullahın Eshâbından iki kimse karşılaştıklarında, biri diğerine Asr sûresini okumadan ayrılmazlardı. Sonra biri diğerine selâm vererek ayrılırlardı." ( Beyhaki, eş-Şuab) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Günahlarımın küçüğünü büyüğünü, öncesini sonunu, açığını ve gizlisini, hepsini bağışla. Müslim, Salât,216 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hiçbiriniz kendisi için istediğini(mümin) kardeşi içinde istemedikçe (gerçek manada) iman etmiş olmaz. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Rasulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardır: “Şu beş şey sizin aranızda vuku bulsa nasıl olursunuz? Onların aranızda vuku bulmasından veya onlara ulaşmanızdan Allah’a sığınırım. Bir toplulukta kötülükler ortaya çıktığı, fuhuş açıktan yapıldığı zaman, orada tâun ve geçmiş nesillerde görülmeyen hastalıklar ortaya çıkar. Bir topluluk zekât vermeye mâni olduğunda, gökyüzünden gelen yağmur onlardan kesilir. Hayvanlar olmasaydı hiç yağmur yüzü görmezlerdi. Bir topluluk ölçü ve tartıyı eksik tuttuklarında, kıtlık, geçim sıkıntısı ve zâlim idareci ile cezalandırılırlar. Âmirleri Allah’ın indirdiğinden başka şeylerle hükmettiklerinde Allah, onların üzerlerine düşmanları musallat kılar ve ellerinde bulunan şeylerin bir kısmını tüketir. Allah’ın kitabını ve Resulullah’ın sünnetlerini bir kenara bıraktıklarında, Allah birbirine düşürür.” (İbn-i Mâce: 4019) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Bana kendi sevgini ve Senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver. Tirmizî, Deavât,73 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Müminin mizanında en ağır basacak şey güzel ahlaktır |
SAAT: 14:34 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.