![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, beni de affet. Tirmizî, Deavât,89 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Sizden biriniz bir kötülük gördüğü zaman, onu eliyle düzeltmeye gücü yeterse eliyle düzeltsin. Buna gücü yetmezse, diliyle düzeltsin. Diliyle de düzeltmeye gücü yetmezse, kalbiyle düzeltsin. Fakat bu sonuncusu (bir kötülüğü sadece kalbiyle yadırgayıp kınamak), imanın en zayıf olanıdır.” (Müslim, “İman”, 78; Tirmizî, “Fiten”, 11; Nesîî, “İman”, 17) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘İçerisinde güneşin doğduğu en hayırlı gün, Cuma günüdür. Adem Aleyhisselam o günde yaratıldı, o günde cennete girdirildi, o günde oradan çıkartıldı ve o günde kıyamet kopacaktır! O günde öyle bir saat var ki, Müslüman bir kul o saate denk getirerek Allah’tan hayırlı bir şey isterse, Allah onun isteğini verir’ buyurdu.” İbnu’l-Munzir el-Evsad 1714, Müslim 854/1717, Ebu Davud 1046, Tirmizi 491, İbni Hibban 2772, Malik 1/108, 109, Begavi 1050, Abdurrezzak 5583, Ahmed 10307, Albânî İrva 3/227 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi kim cuma günü bana salavat okursa kiyamet günü ona şefaatim hak olur. Hz.Muhammed (sas) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Ey insanlar! Allah’a karşı tevbe ediniz. Ben günde yüz sefer tevbe ederim.” (Müslim) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ebu Hureyre (Ra) şöyle dedi: “Rasulullah (Sav): ‘Allah ateşi yarattığı vakit Cebrail’e: −‘Ey Cibril! Git, cehenneme bak’ buyurdu. Cebrail gitti, cehenneme baktı. ... Sonra geldi ve: −Ey Rabbım! İzzetine yemin ederim ki, cehennemi kim işitirse ona asla girmez dedi. Allah, cehennemi şehvet çekici şeylerle donatıp: −‘Ey Cibril! Git, ona bak’ buyurdu. Cibril gitti, cehenneme baktı. Sonra geldi: −Ey Rabbım! İzzetine yemin ederim ki, hiçbir kimse dışarıda kalmadan hepsi cehenneme girer diye korktum dedi’ buyurdu.” [Ebu Davud 4744, Tirmizi 2685] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Yaratılışımı güzelleştirdiğin gibi ahlâkımı da güzelleştir. İbn Hanbel,el-Müsned, I, 403 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hz. Peygamber, kendisine gelip “öncelikle kimlere iyilik etmesi gerek-tiği”ni soran bir Sahâbî’ye şu cevabıvermiştir: “Annene, babana, kız kardeşine, erkek kardeşine, bunlardan sonra gelen yakınlarına, sende hakkıbulunan ve ziyaret etmen gereken kimselere.” (Ebû Dâvûd, “Edeb”, 129) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara saygıgösterirse, Allah da ona yaşlandığında saygıgösterip hizmet edecek kimseler yaratır.” (Tirmizî, “el-Birr ve’s-Sıla”, 75) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Takva sahibi kimse için zenginlikte bir mahzur yoktur” (Buhari, 2005, 119) |
SAAT: 14:28 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.