Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi muallime,Açılış Tarihi:  15 Nisan 2012 (00:19), Konuya Son Cevap : 16 Şubat 2013 (21:55). Konuya 28 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 15 Nisan 2012, 00:19   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart birileri uzaktan eğitimi durdursun

birileri uzaktan eğitimi durdursun

Birileri uzaktan eğitimi durdursun!"
Türkiye; siyasileri ile, sivil toplum örgütleri ile, medya üzerinden eğitimi tartışır gibi yapıyor. Maksat bağcıyı dövmek diyeceğiz de ortada bağcı yok. Hepimiz üzümüz. Sıkılan bizim suyumuz.

Eğitim tartışmalarını izliyorum. Çocukların eğitiminin bir yıl öne çekilmesine itiraz ediyorum. Sayın Başbakanımız'ın ve Sayın Milli Eğitim Bakanımız'ın bu konuyu dikkatlice düşüneceğini ve apar topar böyle bir uygulamaya geçilmeyeceğini ümit ediyorum.

Eğitimi imam hatipler üzerinden, "dindar gençlik" üzerinden tartıştığımız zaman bu tartışmanın frekansı en çok dindar gençleri yaralıyor. Yaralanmamak için kabuklarını kavileştiriyorlar ama günümüzün İlahiyat mezunları ile yirmi yıl öncenin, on yıl öncesinin imam hatip mezunlarını bilgi, görgü, ideal, ahlaki duyarlılık açısından mukayese ettiğimizde ortaya çok vahim bir tablo çıkıyor.

Çarşamba günü haberlerde DİP tarafından yapılan şu açıklama yer aldı: "6932 Kur'an kursu öğreticisinin ataması yapıldı. Bilgisayar ortamında yapılan yerleştirme sonuçlarına göre, İlahiyat Fakültesi mezunu 271, İlahiyat ön lisans ve diğer lisans mezunu 106, İlahiyat ön lisans mezunu 3 bin 542, İmam Hatip Lisesi mezunu ve diğer lisans mezunu 139, İmam Hatip Lisesi mezunu ve diğer ön lisans mezunu 136 ve İmam Hatip Lisesi mezunu 2 bin 738 olmak üzere toplam 6 bin 932 kişinin yerleştirme işlemleri gerçekleştirildi."

Rakamlara bakınca her şey güzel ve şık görünüyor. Ama rakamlar hayatı kurtarmaya yetmiyor. Tam da bu konu ile ilgili olduğu için sizlere İlahiyat Fakültesi mezunu, doktorasını tamamlamış bir okuyucumun satırlarını sunmak istiyorum.

Sevgili hocam;
Geçen hafta, bir genç kızla tanıştım. Bu hanım kız, açık öğretimden ilahiyat önlisans okumuş, şu anda da ilitam programından İstanbul İlahiyat'tan uzaktan eğitimle devam ediyor, Kur'an kursu öğreticisi. Benim sıkıntım şu ilitam meselesinde başlıyor ve sizinle düğümlenme noktası da sizin bu meyanda yazmış olduğunuz bir yazınız. Biliyorsunuz ilitam programına dahil olanlar, herhangi bir üniversiteye devam etmiyorlar, evlerinin konforunda diplomalarına kavuşuyorlar.

Ancak üniversitelerde şöyle bir uygulama var: Final haftası öncesinde, bir hafta boyunca ilitam öğrencilerine dönem içerisinde sorumlu oldukları dersler, hocalar tarafından özet olarak da olsa anlatılıyor. Yani en azından göz hizasından bir temas sağlama çabası var. Ben de bu genç kıza İstanbul İlahiyat'ın yüzyüze eğitimine devam edip etmediğini sordum, hani en azından birkaç saatliğine de olsa x hocanın tedrisinde bulundum diyebilmek açısından. "Hayır" dedi. Hem ne gerek vardı ki zaten... Ensar'a devam ediyor musun, destek almak açısından dedim. "Vaktim yok" dedi.

Zaten sınavlarda kitaplardakini soruyorlardı, hem bakalım sordukları soruları soranlar biliyorlar mıydı ki...
Neticesi hocam, bu hanım kız çözmüş zaten eğitimin gayesini, hayatın anlamını...
Bir ilitam programında, bir sene sonunda 5000 diploma "dağıtılıyor" (veriliyor bile demek istemiyorum) bunun 10 üniversitede olduğunu var saysak... 5000X10: 50000... Bence uyku kaçırmaya yetecek korkunçlukta bir rakam. Ve daha da korkuncu, kendisinin öğrencilerine nasıl da bakış açısı kazandırdığından, ne kadar da "başarılı" bir öğretici olduğundan o kadar emin ki... Yüksek lisans öğrencisi adayı olarak karşılaşıyoruz bazen, hazırlık sürecinde tavsiye isteyenler falan oluyor ama (diyelim alan tasavvuf) o alanın okunması en temel eserlerini bırakın okumuşluğunu, adını bile duymadığını görüyorsunuz. Okuması gereken konuları hızlıca kotarabilmesi için dergilerden faydalanabileceğini söyledim bir tanesine, "aaa evet ben takip ediyorum zaten" dedi, "hangisini" dedim. "..." demez mi? Bahsettiği dergide 2 röportaj, birkaç çarpıcı resim, 1-2 makale.

ÖYP'de (öğretim elemanı yetiştirme programı) durum biraz farklı, öğretmen ataması gibi işliyor süreç. ALES puanı ve dil puanıyla atanıyorsunuz. Yani hocam, yeterli midir bir öğretim görevlisi olmak için ALES ve dil puanı! Bu konunun sizdeki düğüm noktası, baya bir eskiye dayanıyor. Sizin bir yazınız vardı, açık öğretimdeki sosyoloji ve felsefe programlarının sıkıntısından, eğitim sürecinin sağlıksız olduğundan bahsediyordunuz, ben o listeye ilahiyatın da dâhil edilmesi konusunda eskisinden daha fazla ısrarlıyım. Yazılarınızda evlilikten, eğitime gündelik hayatın her safhasını ele aldığınız için hayatın her anında karşımıza çıkabiliyor satırlarınız. Paylaşmak istedim.Baki muhabbet ve dua ile...E.Y.
Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlunun marta yayınlanan ve çok tepki alan, artık güncelliğini kaybetmiş bir yazısından benim yeni, haberim oldu.. Burada birçok ilahiyat okuyan kardeşimiz var. ben ne düşündüklerini hatta haberdar olup olmadıklarını merak ediyorum.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi muallime 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Başkasının engelli raporuyla araba almak caiz mi ? Soru Cevap Arşivi dvrzener 2 1162 06 Ocak 2020 00:11
Kur’an ezberleme ve hafızada tutma yolları-1 Kur'ân-ı Kerim Genel muallime 1 1874 01 Ocak 2016 17:34
Kur'an Kursu Öğreticileri ile Öğretmenlerin Farkı Din Görevlileri muallime 0 2006 19 Kasım 2015 17:19
Kurmê Darê ji Dêre Muhtelif Konular İslaminesil 1 1772 27 Ekim 2015 20:38
İmamın Dönüşü Din Görevlileri ayrıLık_ 1 1723 10 Eylül 2015 11:29

Alt 15 Nisan 2012, 00:24   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: birileri uzaktan eğimi durdursun

buda ertesi günkü yazısı
Cuma günü yayınlamış olduğum yazıya tepkiler devam ediyor. Eleştirilerini rasyonel bir mesafe üzerinden dile getirenlere şükranlarımı sunuyorum. Hatırlayacaksınız Cuma günü bir mektubu paylaştım sizlerle.Zaman zaman bu köşede sizlerden gelen mektupları temsil düzeyine göre fırsat buldukça yayınlıyorum.


İLİTAM öğrencilerinin tepkisine tercüman olmak üzere Sivaslı bir okuyucumun satırlarını dikkatinize sunuyorum.
"Ne olacak uzaktan eğitim durunca Fatma Hanım işler düzene mi girecek. Eğitim problemimiz çözümlenmiş mi olacak. Elbette hayır. Takdir edersiniz ki bir işin artılarının yanın da eksilerinin de olması kaçınılmazdır. Hayatta bana % 100 tamam ve pozitif kabul edebileceğiniz bir iş gösterebilir misiniz? Her işin artı ve eksilerinin olması normal, önemli olan eksilerin oranının artının oranında az olması. Uzaktan eğitim sayesinde hiç diploma alma imkânı olmayan fakat içerden okumuş diplomalılardan binlerce defa o işe layık insanların mağduriyetleri giderilmiştir. İLİTAM dediğiniz şey 28 Şubatın yarattığı mağduriyetleri ortadan kaldırması bakımından büyük bir şans olmuştur. yok herkes diploma sahibi oluyormuş.. Olsun... Kalite düşüyormuş... kalite var mı ki düşsün yahu baştan sona batmış bir eğitim sistemi ... İdeolojik endişelerini her zaman taşıyan ve bu rengini boyasını devamlı öğrencilere bulaştırma derdinden başka bir derdi olmayan bir sistem yok mu zaten. Bu gün diyanetin yaptığı yeterlilik sınavı gerçekten üst düzey bir sınavdır. Hak etmeyenin alamadığından emin olabilirsiniz. Son sınavlarda tanıdığım bildiğim bir sürü arkadaş döküldü... Şimdi soru bankaları bile çıktı bir inceleyin isterseniz..."

DİB'in yapmış olduğu sınav ile ilgili bir fikir serdediyor değilim.DİB'in günün değişen şartlarına yetişmek için çaba sarf ettiğini; bu çaba ve gayretlerinde samimi olduklarını biliyorum.Üstelik Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof.Dr.Mehmet Görmez'in, iyi niyetle yapılmış her türlü eleştiriyi dikkate aldığını ve önemsediğinin farkında olarak kuruyorum cümlelerimi.Çünkü kendilerinin bu dikkatinin, bizleri daha fazla sorumluluk sahibi kıldığını düşünüyorum.DİB'i yönetmenin Türkiye'yi yönetmek kadar zor olduğunun da farkındayım.
Klasik eğitim anlayışımız, bilginin yanı sıra hal dilinin öğretildiği bir ruhtan beslenir.

Daha önce her mahalleye açılan üniversiteler ve özel üniversiteler, iyi denetlenmediği için, üniversite diplomasının hiçbir fonksiyonunun kalmadığını, gençlerin hayatını sadece ertelemeye yaradığını yazdım. Bu yazıya karşı hiç kimse örgütlenmedi.

İLİTAM ile ilgili bir okuyucunun mektubunu köşemde yayınladım diye bu kadar şedit bir tepki ile karşılaşmamda sizce bir sorun yok mu? Yukarıda yayınlamış olduğum mektubu kast etmiyorum. Sosyal medyada şahsıma yapılmış ağır hakaretleri kast ediyorum.

Ki daha önce de açık öğretimde sosyoloji, psikoloji okunamayacağını yazdım. Açık öğretimde sosyal bilim okuyan öğrenciler face üzerinden bendenize hakaret etmek üzere örgütlenmediler. Ya ne yaptılar? Aldığımız eğitimi daha kaliteli hale getirebilmek için okuduklarımızı anlamak için ne yapmamız gerekiyor diye tavsiye beklediler.

Sivaslı okuyucu kalite var mı ki düşsün diyor. Ben böyle bak(A)mıyorum. Yaptığımız her işin kalitesini arttırmak zorunda olduğumu bilerek yaşadım şimdiye kadar.
İLİTAM'ın kaldırılmasını değil; bilgiyi, ilme çevirecek; İLİTAM öğrencilerinin ilim sahibi olmak konusunda motive edecek yapılanmalara girişilmesi gerektiğini düşünüyorum.
İLİTAM öğrencileri, aldıkları diplomanın bir "değer" olarak önemini korumasını istiyorlarsa, küfür konusunda değil, kendilerini nasıl yetiştirecekleri konusunda birbirlerini motive edici bir eylem içinde bulunmalarını canı gönülden tavsiye ediyorum.

Kendinizi sizden daha kötü durumda olan "örgün eğitim" görenler ile mukayese etmeyin.
İlk Yüksek İslam Enstitüsü mezunlarının kalitesi bizi bu günlere getirdi. Lütfen onların, kendilerini nasıl geliştirdiklerini, örgün eğitimin dışında kendilerini yetiştirmek için nasıl gayret sarf ettiklerini ibret ile okuyunuz.

Kalite konusunda bir örgütlenme içinde bulunursanız bu sizin ve sizden sonra geleceklerin yolunu açar, diplomanız bir kağıt parçası olmaktan çıkar.

Bir okuyucuya ait satırları yayınladım diye ağır hakaretlerde bulunanlar için, her zaman olduğu gibi sükûtumu bir ikram olarak takdim ediyorum.Muhatabımızı yaralamak üzere hakaret ederiz, lakin kullandığımız kelimeler önce bizi yaralar. Din eğitimi alan öğrenciler olarak ifadeleriniz benden önce sizi yaraladı. Ne ki farkında değilsiniz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Aralık 2012, 12:48   Mesaj No:3
Avatar Otomotik
Durumu:zkotku isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14963
Üyelik T.: 05 Aralık 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 4
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: birileri uzaktan eğimi durdursun

Kimse kimseye bedava diploma dağıtmıyor,ilahiyatı uzaktan okumak çokmu kolay sanki evde kendi kendine çalışmak ,ordan burdan bilgi toplamak, bu yazılar bundan 5 yıl öncesinde yazılsa belki haklılık payı vardı senede 1 kitabı bitiren ve birebir aynı sorularla geçen ilahiyat önlisansı rahat rahat geçenler için geçerli başörtüsünden taviz verip okuyan ve bitirenler için geçerli ama şimdi asla ama asla katılmıyorum asıl şimdi herkes hak ederek okuyor alnının teriyle kazanıyor o puanları uzaktan eğitimi kimse altın tepside sunmuyor iki dönemin notları ortalama üstünde olacak birde dgs de sözel bölüm full yapılacak ancak öyle durup dururken suyu bulandırmanını alemi yok bence heleki bunca yıl sonra taviz vermeden okuma hakkımız elimize verilmişken lüffen konuyu başka mecralara döküp tepki çekmeye çalışmayalım.Son yazınızdaki iitamın iyileştirilmesine ayrıca katılıyorum.
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Aralık 2012, 12:50   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: birileri uzaktan eğimi durdursun

Alıntı:
zkotku Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Kimse kimseye bedava diploma dağıtmıyor,ilahiyatı uzaktan okumak çokmu kolay sanki evde kendi kendine çalışmak ,ordan burdan bilgi toplamak, bu yazılar bundan 5 yıl öncesinde yazılsa belki haklılık payı vardı senede 1 kitabı bitiren ve birebir aynı sorularla geçen ilahiyat önlisansı rahat rahat geçenler için geçerli başörtüsünden taviz verip okuyan ve bitirenler için geçerli ama şimdi asla ama asla katılmıyorum asıl şimdi herkes hak ederek okuyor alnının teriyle kazanıyor o puanları uzaktan eğitimi kimse altın tepside sunmuyor iki dönemin notları ortalama üstünde olacak birde dgs de sözel bölüm full yapılacak ancak öyle durup dururken suyu bulandırmanını alemi yok bence heleki bunca yıl sonra taviz vermeden okuma hakkımız elimize verilmişken lüffen konuyu başka mecralara döküp tepki çekmeye çalışmayalım.Son yazınızdaki iitamın iyileştirilmesine ayrıca katılıyorum.
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Aralık 2012, 12:55   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: birileri uzaktan eğimi durdursun

ilitamı kazanmanın da okumanın da kolay olmadığını en yakınımdan biliyorum

önlisans ilahiyatı da okumak hiç de kolay değil

okumanın öğrenmenin bilincine varmış birisi için çok zor

çoğu açıköğretim bölümleri ve bizim bölümümüze laylaylom olarak katılan kişiler olduğundan bizlerin çabaları gayretleri ve fedakarlıkları arada kaybolup gidiyor
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Aralık 2012, 10:15   Mesaj No:6
Medineweb Üyesi
taycan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:taycan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14816
Üyelik T.: 29 Kasım 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:
Memleket:afyon
Mesaj: 63
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: birileri uzaktan eğimi durdursun

Alıntı:
zkotku Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Kimse kimseye bedava diploma dağıtmıyor,ilahiyatı uzaktan okumak çokmu kolay sanki evde kendi kendine çalışmak ,ordan burdan bilgi toplamak, bu yazılar bundan 5 yıl öncesinde yazılsa belki haklılık payı vardı senede 1 kitabı bitiren ve birebir aynı sorularla geçen ilahiyat önlisansı rahat rahat geçenler için geçerli başörtüsünden taviz verip okuyan ve bitirenler için geçerli ama şimdi asla ama asla katılmıyorum asıl şimdi herkes hak ederek okuyor alnının teriyle kazanıyor o puanları uzaktan eğitimi kimse altın tepside sunmuyor iki dönemin notları ortalama üstünde olacak birde dgs de sözel bölüm full yapılacak ancak öyle durup dururken suyu bulandırmanını alemi yok bence heleki bunca yıl sonra taviz vermeden okuma hakkımız elimize verilmişken lüffen konuyu başka mecralara döküp tepki çekmeye çalışmayalım.Son yazınızdaki iitamın iyileştirilmesine ayrıca katılıyorum.

ben de size tümkalbimle katılıyorum,örgün eğitimin verimi inkar edilemez ancak iş şahıslarda bitiyor;maalesef karşımıza öyle insanlar çıkıyor ki,en kısa ve kolay yoldan itibar-azçalışma -düzenli maaş için geliyor ve üstüne üstlükhoca hanım havalarına her zerresiyle girmiş;kaşlar alınmış,hafif makyaj yapılmış,inceçoraplı ,pantolonlu,içi boş-aklı bomboş-gönlü zaten boş hoca hanımlar!bu vakıa bu insanlar örgün eğitim alsa da değişmez! kesinlikle bundan emin olun!
kardeşim akademisyendir,inanın sınav sorularının çoğu kez ana-babaya acınıp yazdırıldığı-hatta verilerinin bile değiştirilmeden sorulduğu oluyor,talebe takmıyor,bölümüyle ilgili ilmi talep etmiyor,onun için de önemli olan diploma,işin ehliolmak değil!iş dönüpdolaşıp insanda bitiyor,bizler idealist kuşaklar yetiştirmenin bir yolunu bulmalıyız,bu sorun ancak böyle çözülür.
ilitam evde çalışmanın konforuyla okunmuyor,ilmi kaynağından alamamanın ıstırabıyla,ulaşılabilen tümkaynaklardan o ilmi elde etme çabasıyla okunuyor,bu imkan en azından idealist insanlar için rahmet oldu,diğerleri için pek birşey fark etmez,Türkiye'de şu kadar üniversite var,gider en ücra köşeden diplomasını alır,içiboş davulgibi tıngırdamaya devam eder vesselam
__________________
İLMİN ZAHMETİNE KATLANMAYAN

CEHALETİN ZİLLETİNE RAZI OLSUN
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Aralık 2012, 10:44   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: birileri uzaktan eğimi durdursun

ilitam evde çalışmanın konforuyla okunmuyor,ilmi kaynağından alamamanın ıstırabıyla,ulaşılabilen tümkaynaklardan o ilmi elde etme çabasıyla okunuyor


al kış000
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Aralık 2012, 11:45   Mesaj No:8
Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: birileri uzaktan eğimi durdursun

Alıntı:
taycan Üyemizden Alıntı Mesajı göster

ben de size tümkalbimle katılıyorum,örgün eğitimin verimi inkar edilemez ancak iş şahıslarda bitiyor;maalesef karşımıza öyle insanlar çıkıyor ki,en kısa ve kolay yoldan itibar-azçalışma -düzenli maaş için geliyor ve üstüne üstlükhoca hanım havalarına her zerresiyle girmiş;kaşlar alınmış,hafif makyaj yapılmış,inceçoraplı ,pantolonlu,içi boş-aklı bomboş-gönlü zaten boş hoca hanımlar!bu vakıa bu insanlar örgün eğitim alsa da değişmez! kesinlikle bundan emin olun!
kardeşim akademisyendir,inanın sınav sorularının çoğu kez ana-babaya acınıp yazdırıldığı-hatta verilerinin bile değiştirilmeden sorulduğu oluyor,talebe takmıyor,bölümüyle ilgili ilmi talep etmiyor,onun için de önemli olan diploma,işin ehliolmak değil!iş dönüpdolaşıp insanda bitiyor,bizler idealist kuşaklar yetiştirmenin bir yolunu bulmalıyız,bu sorun ancak böyle çözülür.
ilitam evde çalışmanın konforuyla okunmuyor,ilmi kaynağından alamamanın ıstırabıyla,ulaşılabilen tümkaynaklardan o ilmi elde etme çabasıyla okunuyor,bu imkan en azından idealist insanlar için rahmet oldu,diğerleri için pek birşey fark etmez,Türkiye'de şu kadar üniversite var,gider en ücra köşeden diplomasını alır,içiboş davulgibi tıngırdamaya devam eder vesselam

Çok güzel ifade etmişsin,
__________________


Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Aralık 2012, 12:00   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
makbergülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:makbergülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17068
Üyelik T.: 03 Mart 2012
Arkadaşları:26
Cinsiyet:anne
Memleket:arz
Yaş:45
Mesaj: 1.078
Konular: 171
Beğenildi:211
Beğendi:27
Takdirleri:246
Takdir Et:
Standart Cevap: birileri uzaktan eğimi durdursun

yorum yapan tüm arkadaşlara kalben katılıyorum ..maksat diploma olsaydı başımızı açar bizde okurduk zamanında taviz vermediysek hak içindir ...para için,hava olsun diye değil vesselam
__________________
لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا

"Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez."

|| BAKARA 286. ||


MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! ..

Velhasıl-ı kelâm.
Namaz, duâ, gayret, nâsip. . .
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Ocak 2013, 03:10   Mesaj No:10
Medineweb Kıdemli Üyesi
alya dua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:alya dua isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20351
Üyelik T.: 20 Eylül 2012
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Müennes
Mesaj: 305
Konular: 5
Beğenildi:22
Beğendi:8
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: birileri uzaktan eğitimi durdursun

Bıurakın ilitamı aöf ilahiyat birinci sınıfım ve kitaplarımı aldığım ilk günden beri 4 aydır çalışıyorum.Hele şu sıralar 2.5 ta anca uyuyorum.Biz kendi dersimizin öğretmeniyiz yan gelip yatmayla ders de geçilmiyor.Benim üniversite okuyan arkadaşlarım daha çok dinleniyo,sadece son gece çalışıyor.Kimse ezbere konuşmasın
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Zordur uzaktan sevmek Kara Kartal Şiir Dinletileri 0 16 Şubat 2023 20:08
Okullar Uzaktan Eğitim verecek Mihrinaz Gündem/ Manşetler 1 13 Mart 2020 07:30
Birileri Gibi Olmaya Çalışarak Hayatınızı Tüketmeyin Mihrinaz Kişisel Gelişim ve Psikoloji 0 09 Ekim 2019 17:43
Çocuk Eğitimi mi Anne-Baba Eğitimi mi? Hazan Mevsimi Çocuk ve Aile Sağlığı 3 13 Mayıs 2016 22:22
Bayanların erkekler için icat ettiği uzaktan kumanda Medineweb Komik Paylaşımlar 14 22 Aralık 2013 16:45

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.