![]() |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü Alıntı:
Uzun is Sizin yaz okulu nasi olacak yani uzatan mi, orgun mu bilginnvarmi? |
Alttan dersi olanlar icin guzel bi firsat.butunleme sinavinin format degistirilmis...derslerle 1 ay kadar donatilmis kolaylik diyelim.... |
Hakkimizda hayirlisi |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü GÜNCEL YAZ OKULU DUYRUSU 15.06.2015 2014-2015 EĞİTM-ÖĞRETİM YILI CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARINA GÖRE, YAZ OKULU UYGULAMASI Ön Kayıt Tarihi (Yaz Okulu için dilekçelerin alınması) : 22-23 Haziran 2015 Kesin Kayıt Tarihleri (Yaz Okulu Ücretlerinin Yatırılması) : 24-25 Haziran 2015 Ders Başlangıç Tarihi: 29 Haziran 2015 Ders Bitiş Tarihi: 7Ağustos 2015 Yaz Okulu Sınavları: 8-9 Ağustos 2015 Alinti |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü selamün aleyküm arkadaşlar 2. dönemi de çok şükür zayıfsız tamamladım bu dönem kurandan ezberleri karıştırdım diye büte kalmıştım bir de iki yazılı dersten benim gibi küçük çocuğu olmayan çok çalışan kişiler bile islam hukukundan kaldı islam ahlak felsefesinden de büte kalmıştım çok şükür bütde 3 dersi verdim 3. sınıfı temiz bir şekilde 4. sınıfa geçtim 4. sınıf biraz daha zor ama kuran ezberlerini şimdiden yapıyorum arapça 3. dönem de olacağı için arapçaya çalışıyoruz tefsir ve hadis metinlerine de faydalı olur 3. dönem 10 ders 4. dönem 8 ders var 3. sınıfta toplam 19 ders aldık ama dönem başı aldığımız kredi 25 sivasta bağıl system var final notu ve ortalama en az 45 olacak ki değerlendirmeye alınıp ona gore not verilsin bağıl system bir nevi can eğrisi aöfde de artık bağıl system var ortalama en az 25 olması lazım ki değerlendirmeye alınsın öğrenmek çok güzel birşey ama çok emek istiyor ben sivası kimseye tavsiye etmiyorum mesela ben büte kaldığımda 3 dersi nasıl tekrar ederek çalıştım az ders olunca sindire sindire öğreniyorsun bence geç bile olsa allah bana üniversite okuma imkanı verdiği için hele de kuran dersi olan üniversiteyi nasip ettiği için hamdü senalar olsun allah ilim isteyince gerçekten veriyor |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü 3. sınıfta yasin süresi şemsden aşağısı ayetel kürsi bakara süresinin ilk beş ayeti fatiha dualar özellikle kunut duaları üzerinde çok durdu kuran hocası 4. sınıf ezberleri ammeden şemse kadar fetih rahman hucurat cuma teberake saff yani 30. cüzün hepsi |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü Selamun aleykum Arkadaslar bir sorum olacakti Ilahiyat okursam 2 senelik orada kuran ezberi neler Anladigim kadari ile 30 cuz iyice ezberlenecek Goknur masaallah barekallah rabbim ilmimizi artirsin Bnde cok istiyorum fakat daha lisedeyim Acaba yavas yavas ezberlerime baslasam mi Ilk hangi sureden basliyim |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü aleyküm selam allahın kulu aöf ilahiyatda yok kuranı kerim dersi ilitam da kuran dersi var 4 dönemde, zaten biliyorsun biz 2 sene aöf ilahiyat okuduk sonar dgs sınavına girip tercih yaptık 3. sınıftan ilahiyata yine ilahiyat uzaktan eğitim programı yani ilitamdan okudum şimdi son senem çok şükür |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü Goknur bizim lisede bir hoca vardi bu sene mezun oldu Bugun karsilastik ogretmenlige baslamis Dgs ye girmis Sinava girmis kazanmis Simdi ogretmen Ilahiyat mezunu bile degil fakat medrese egitimi almis unlu hocalardan kurani guzel okuyor arspcasi iyi Zaten hocalik yspiyormussadece diplomasi yokmus ilahiyatda okuyacak ben arapca edebiyati dusunuyorum hayirlisi ile |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü allahın kulu dgs sınavına girip 2 sene daha okumuştur uzaktan ilahiyatı tamamlayıp formasyon alıp kpssye girmiştir öyle öğretmen olmuştur 2 senelik aöf ilahiyatı bitirince öğretmenlik yapıyorsun ama ücret karşılığı |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü şimdi biz ilitam uzaktan ilahiyat okuyoruz inşallah gelecek sene bitince ilahiyat fakultesi mezunu olacağız |
Hatta biride soyle yapmis Imam hatip derslerin kredisini sildirmis mezun olmadan ilahiyat dersleri almis Sonrada o dersleride sinavda vermis Simdi lise mezunu degil fakat ilahiyat okuyor Bende mecburen donem bekliyorum derslerim bitti |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü arkadaşlar sivas cumhuriyet üniversitesi ilitamla ilgili bilgi verebilirmisiniz sınavların klasik oldugundan falan bahsediliyor nedir ne değildir bilgi alabilirmiyiz birde ders notları falan nasıl oluyor şimdiden sonsuz teşekkürler |
Alıntı:
|
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü şunu da başka konuya dün yazdım sivasda finaller programa gore 1 hafta içinde açıklanması lazım 3 günde nerdeyse hepsi açıklanıyor pazartesinden başlayarak perşembeye birkaç ders kalsa bile cumaya tek ders kalıyor bütünleme de programa gore 1 hafta içerisinde açıklanması lazım bazıları bütünleme olduğu gün açıklıyor bazıları pazartesi perşembeye de kalabiliyor ama cuma gününe hiçbir ders açıklanmamış kalmıyor o yönden iyi finaller 1 hafta içerisinde açıklanınca neyden kaldığını biliyorsun veya sınavdan kötü geleceğini bildiğin derse çalışmaya hemen başlanabilir zaten finalden 2 hafta sonar büt sınavları oluyor bu sene kitapçık uygulaması yaptılar her hoca istediği kadar soru soruyor isterse klasik de yapabiliyor cumartesi 4 ders pazar 4 ders kuranı kerim sözlü sınavı da en geç final veya bütden önceki cuma günü oluyor biz de geçme notu 45 final ve ortalama en az 45 olması lazımki değerlendirmeye girebilirsiniz yani bağıl system var hocalar çoğu kez zorluyor 45 puanı bulmak bile zor |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü evet klasik sınav da oluyor 1. dönem hiç olmadı 2. dönem 2 sınav bütünlemede klasik oldu allahtan o derslerden büte kalmamıştım son sınıflarda da final ve bütde klasik sınav birkaç hoca yapmış bizde 1. dönem 10 ders 2. dönem 9 ders 3. dönem 10 ders 4. dönem 8 ders ne yazık ki 3. dönemde arapça dersi koydular sanırım tercüme üzerineymiş ama tefsir ve hadis metinleri dersi zaten zormuş arapça da eklenince daha zorlanacağız 1. sene ezberler ilk dönem dualar özellikle kunut duaları hocamız kunut dualarının üzerinde durdu elemteradan aşağısı ve duha zilzal arası süreler fatiha ayetel kürsi bakara süresinin ilk beş ayeti 2. dönem yasin 6 sayfası zilzal hümeze arası şems leyl süresi 3. dönem 30. cüz şemse kadar amme hariç sanırım 14 sayfa 4. dönem fetih hucurat rahman cuma saff tebareke amme son sınıflar yazın ezberlerinizi yapın dedi ben birazını yapabildim daha yapıyorum evle çocuklarla biraz zor ama mutfakda iş yaparken sürekli ezberleyeceğim süreyi dinliyorum |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü esrayücel başka kafana takılan varsa yardımcı olabilirim internet ders videolarını seyredebilmek için sınırsız yaptık you tube da kuran dinleme açısından arapça ebu zerka ve necla yasdıman videolarını seyretmemde de faydası oldu bir de face grubuna katıldım orda birlikte özet hazırladık soru-cevap yaptık bu arada eşim izin vermiyordu face'e ama derslerim için açmama izin Verdi ama tedbir alarak |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü cuzemli arkadaşlarım..inönü ilitamlıların desteğimize ihtiyaçları var..ilgileneceğinizi umuyorum..lütfen destek olalım. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü ben böyle kampanyadan haberim yoktu imzamı attım face sayfamda paylaştım sınıf arkadaşlarımla da bu linki paylaşacağım |
|
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü inşallah mihrinaz biz çok ders ve bir anda artan harç ücretine care bulamadık bari inuzemliler bu durumu çözsün bugün onlara yarın bize sadece ben dememek lazım |
Cevap: Cuzem 3.sınıf öğrencileri ders çalışma bölümü bu arada çok özledim seni c*c*c*c*c*c*c* |
Alıntı:
|
Menna hocam ve diğer merak eden arkadaşlarım daha önce de cok bilgi verdim ama merak ettiğiniz varsa sorun cevapliyayim |
Verayy nickli Şengül 2 dersini bu dönem verince mezun olacak inşallah |
Alıntı:
|
cuzem okuyan arkadaşlar cuzem de ders muafiyeti mümkün mü? bilgisi olan varsa ve aydınlatabilirse sevinirim. |
Ders muafiyeti yok hocam |
Bu sene başka gelişme oldu mu bilmiyorum ama harc ücreti 763.5 tl Klasik sınavlar hala devam ediyor Hukukçu klasik yaparsa geçme ihtimali yüz kiside 10 kişiyi bile geçmez Ilk sene ezberleri yasin elemteradan aşağısı subhaneke ettehiyyatu salli barik rabbena kunut duaları vedduhadan aşağısı Son sene 30. Cuz tamamlandi Tebareke fetih hucurat saf cuma rahman |
hocam cumhuriyet ilitamın derslerini, ders içeriklerini vb. hakkında detaylı bilgi edinebileceğimiz [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresi dışında resmi bir sitesi var mı? ilgili siteden detaylı bilgiye ulaşamadım. |
Site değişti hocam Eski hali olsaydi dersler 7 tane görünüyor güncellenmemis Ilk dönem 10 ders 2. Dönem 9 3.donem 10 Son dönem 8 ders vardı Bilgisayar yaptirmada telefonda hızlı yazamıyorum yoksa trans k rp te bakar yazardim dersleri |
Allah razı olsun hocam. son olarak cuzem de bazı derslerin finallerinin klasik usül olduğunu okumuştum. bunların hangi dersler olduğunu öğrenebilir miyim. |
İsteyen hoca yapıyor Bazen final test büt klasik olabiliyor Kesin yapanlar tasavvuf hukuk dersleri Din Musikisi final veya but klasikdi Tefsir ve hadis ya final ya da büt klasik Bir tefsirci final ve büt klasik yapar Bir tefsirci butde klasik yapar |
Bilgilendirmeler için çok teşekkürler. |
Selamun aleyküm, merhabalar arkadaşlar, İki yıllık ilahiyat bitti. Dgs sınavına girdim, Puanım 260, Cumhuriyet üniversitesine yerleşebilir miyim. Okuyan kardeşlerimiz bilgilerini bizimle paylaşabilir mi? Bir diğer sorum, Arapça dersleri ve Kuran-ı Kerim dersleri nasıl bu konuda Örgün ders alabiliyor muyuz? Yada şöyle sorayım açık öğretimde okuduğumuz gibi mi dersler sınavlar bilgi verirseniz sevinirim. |
mehmet akif,sessiz yolcu üyemizin sorularını,müsait olduğun ilk fırsatta cevaplarsan seviniriz arkadaşım.derslerin içeriğine dair bilgiler sende mevcutevet000 |
Özelden cevapladim |
Yardımlarınız için Teşekkür ederim kardeşler. |
sivasda yeni gelişmeler var bu sene başlayan öğrenciler için geçerli yaz okulu kaldırıldı ders geçme notu 45'den 50 puana yükseldi |
2016-2017 İLİTAM GÜZ DÖNEMİNDE YAPILACAK YETERLİLİK TAMAMLAMA PROGRAMI, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAVLARI HAKKINDA 16-20 OCAK 2017 ‘DE YAPILACAK YETERLİLİK TAMAMLAMA PROGRAMI, EĞİTİM ÖĞRETİMİİN BİR PARÇASIDIR. TÜM DERSLERİN FAKÜLTEMİZDE YÜZ YÜZE EĞİTİMİ YAPILACAKTIR. AYRICA 16-20 OCAK 2017 TARİHLERİ ARASINDA KUR’AN-I KERİM DERSLERİNİN SÖZLÜ SINAVLARI YAPILACAKTIR. 21 OCAK CMRT. VE 22 OCAK PAZAR GÜNLERİ DİĞER DERSLERİN FİNAL SINAVLARI YAPILACAĞINDAN, KESİNLİKLE KUR’AN SINAVLARI CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ YAPILMAYACAKTIR. ÖĞRENCİLERİMİZİN AÇIKLADIĞIMIZ YETERLİLİK TAMAMLAMA PROGRAMINA RİAYET ETMELERİ UYGUN OLUR. İLİTAM GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI21 OCAK CUMARTESİ SABAH, CUMARTESİ ÖĞLEDEN SONRA, 22 OCAK PAZAR SABAH, PAZAR ÖĞLEDEN SONRA OTURUMU ŞEKLİNDE UYGULANACAKTIR.I. SINIFLAR CUMARTESİ VE PAZAR SABAH OTURUMUNDA, II. SINIFLAR CUMARTESİ ÖĞLEDEN SONRA VE PAZAR ÖĞLEDEN SONRA OTUTUMUNDA SINAVA GİRECEKLERDİR. ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAV SAATİNDEN ÖNCE İLGİLİ SALONLARDA HAZIR BULUNMALARI GEREKMEKTEDİR. SINAV SALON LİSTELERİ, I. VE 2.KAT ÖĞRENCİ PANAOLARINDA VE SINAV SALON KAPILARINDA ASILI OLACAKTIR. SINAV SALONLARINA, İLK 15 DAKİKADAN SONRA GELEN ÖĞRENCİLER ALINMAYACAKTIR. SINAVINI TAMAMLAYAN ÖĞRENCİ İLK 30 DK. SONUNDA SALANDAN ÇIKABİLİR. ÖĞRENCİLERE, İLGİLİ OTURUMDA BULUNAN DERS SAYISI KADAR CEVAP KAĞIDI DAĞITILACAK VE CEVAP KAĞITLARININ İLGİLİ ALANLARI DOLDURULACAKTIR. ÖZELLİKLE İSMİNİZİ, ÖĞRENCİ NUMARALARINIZI VE DERSİN ADINI HEM KODLAYIN HEM DE AÇIK BİR ŞEKİLDE YAZIN. SINAVLARDA KOPYE ÇEKENLER HAKKINDA EĞİTİM-ÖĞRETİM DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULANIR. OKULDAN 6 AY VEYA BİR YIL UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERİLEBİLİR. SINAVLARA GELİRKEN NÜFUS CÜZDANINIZI, VARSA ÖĞRENCİ KİMLİK KARTLARINIZI YANINIZDA GETİRİNİZ. ÖĞRENCİ KİMLİK KARTINIZ YOKSA SİZE VERDİĞİMİZ ÖĞRENCİ BELGESİYLE SINAVLARA GİREBİLİRSİNİZ. SINAV ZAMANI İLİTAM BÜROSUNDA YOĞUNLUK OLACAĞINDAN ÖĞRENCİ BELGENİZİ E DEVLET ÜZERİNDEN DE ALABİLİRSİNİZ. BÜTÜNLEME SINAVI DA YİNE AYNI ŞEKİLDE 28-29 OCAK 2017 TARİHİNDE YAPILACAKTIR. FİNAL SINAVI OTURUM BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ SAATLERİ : 21 OCAK CMRT. SABAH OTURUMUA ŞB. BALŞAMA SAATİ : 09.00, BİTİŞ SAATİ : 11.25 B ŞB. BAŞLAMA SAATİ : 09.00, BİTİŞ SAATİ : 11.20 21 OCAK CUMARTESİ ÖĞL. SNRA OTURUMU A ŞB. BAŞLAMA SAATİ: 13.00, BİTİŞ SAATİ : 15.00 B ŞB. BAŞLAMA SAATİ : 13.00, BİTİŞ SAATİ : 15.25 …………………………………………………………………………………………………………………………………… ………….. 22 OCAK PAZAR SABAH OTURUMUA ŞB. BALŞAMA SAATİ : 09.00, BİTİŞ SAATİ : 10.50 B ŞB. BAŞLAMA SAATİ : 09.00, BİTİŞ SAATİ : 10.50 22 OCAK PAZAR ÖĞL. SNRA OTURUMU A ŞB. BAŞLAMA SAATİ: 13.00, BİTİŞ SAATİ : 15.30 B ŞB. BAŞLAMA SAATİ : 13.00, BİTİŞ SAATİ : 15.30 …………………………………………………………………………………………………………………………………… ……….. |
SAAT: 09:00 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.