Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Köfteler

Konu Kimliği: Konu Sahibi talibetün,Açılış Tarihi:  27 Ocak 2012 (23:10), Konuya Son Cevap : 27 Ocak 2012 (23:10). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 27 Ocak 2012, 23:10   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
talibetün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:talibetün isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15138
Üyelik T.: 08 Aralık 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:
Memleket:Adana
Mesaj: 461
Konular: 76
Beğenildi:8
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Medineweb Yuvalama Tarifi

Medineweb Yuvalama Tarifi

Arkadaşlar Antebin meşhur yöresel yemeklerinden biride yuvalamadır. antepliler bayram sabahı kahvaltıda genellikle yuvalama yerler.Bayramda zengin fakir herkezin evinde yuvalama yapılır.büyüklerimden duyduğum bir söze göre zamanında rahmetli bir teyze yuvalama yapmak için malzeme alacak parası yokmuş.evindeki bakır leğeni satıp yuvalama için malzeme almış diyorlar.

yuvarlama yemeği


köftesi için gereken malzemeler:
yarım kg çiğ köftelik et (çekilmiş)
3 su bardağı pirinç
1 adet küçük soğan
1 avuç irmik
tuz,karabiber


Diğer malzemeler
500 gr parça et
2 su bardağı nohut
1 kg süzme yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
kuru nane,tuz
1 yumurta
1 kaşık un
köftenin yapılışı ;
3 bardak pirinç 1 saat önceden kaynar su ile ıslatılır.suyu iyice süzüldükten sonra robotta çekilir ve ya havanda dövülür.soğan rendelenir.et ilave edilerek iyice yoğrulur içine 1 avuç irmik ilave edilir.yuvarlanacak kıvama gelince el sıvı yağa batırılarak köfteler yuvarlanır.kaynar suda yuvarlamalar 15 dk haşlanır suyu süzülür.
nohut geceden ıslatılır ve suyu süzülür et ile beraber düdüklüde 1 saat pişirilir.süzme yoğurdun içine 1 yumurta ve 1 kaşık un ilave edilir mikserle çırpılır.soğumuş olan et suyuna yavaşca karıştırılarak ilave edilir.kaynayana kadar karıştırılır.kaynadıktan sonra yuvalama ve nohut ilave edilir.2 taşım kaynatılır.
sıvı yağda pembeleştirilen nane üzerine ilave edilir.servise hazırdır.
annemin notu süzme yoğurt terbiyelendikten sonra mutlaka soğutulmuş et suyuna ilave edilmelidir.(yoğurdun kesilmemesi için)
not:tarif yaklaşık 10 kişiliktir.


arkadaşlar gördüğünüz gibi anteplilerin zoruna gider bu yemeğe çorba demek
görüntü olarak çorbaya benziyor ama yaplışı çoook zor
tadı da ömrünüzde yemediğiniz bir tat desem yalan olmaz
__________________
@@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi talibetün 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Pratik Bilgiler Ev ve Mutfak İçin Püf Noktaları Pratik / Faydalı Bilgiler talibetün 0 63 14 Ekim 2023 12:15
Enteresan Birşey Bu Karbonat Pratik / Faydalı Bilgiler talibetün 0 71 14 Ekim 2023 12:13
Hadi yünden avize yapalım :) Videolar/Slaytlar talibetün 1 2198 11 Şubat 2013 23:07
mübarek kadir gecesinde bir kızım daha dünyaya... Serbest Kürsü talibetün 13 5288 17 Ağustos 2012 17:05
8 yaşındaki çocuğun sohbet ağlaması Videolar/Slaytlar talibetün 0 1772 08 Ağustos 2012 17:37

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Baklava tarifi-Medineweb Mutfağı su damlası Tatlılar 4 30 Aralık 2021 16:19
KARAMEL Sos Tarifi (Nişastasız ve Kremasız)/Medineweb Mihrinaz Tatlılar 0 08 Mart 2020 14:02
makarna tarifi acill /medineweb mutfağı Allahın kulu_ Makarna ve Pilavlar 5 02 Şubat 2015 14:09
Medineweb'e Çiğ Köfte Tarifi ali70 Köfteler 12 12 Kasım 2014 15:11
Kadayıflı Muhallebi Tarifi /medineweb mutfağı aslıı Tatlılar 0 14 Nisan 2012 01:18

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.