![]() |
Cevap: Meal Hatmine Davet Alıntı:
tmm kardeşim yalnışlık düzeltilecek Allah razı olsun. Allah ilminizi artırsın. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 7. Meal Hatmimiz Açılmıştır, 1.Cüz- =Abdülmelik 2.Cüz =[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3.Cüz = mehmet akif2 +=OKUNDU 4.Cüz =su damlası 5.Cüz- =su damlası 6.Cüz- = su damlası 7.Cüz- =su damlası 8.Cüz=su damlası 9.Cüz- = esma nur 10.Cüz- =[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 11.Cüz- =f_kryln 12.Cüz- =f_kryln 13.Cüz- =f_kryln 14-Cüz:f_kryln 15.Cüz=f_kryln 16.Cüz- =f_kryln 17.Cüz=f_kryln 18.Cüz- =f_kryln 19.Cüz- =f_kryln 20.Cüz- =f_kryln 21 Cüz= =Yitiksevda 22.Cüz = =Yitiksevda 23.Cüz- = Zeki Ataman =OKUNDU 24.Cüz- = 25.Cüz- = 26.Cüz- = elvin meyra 27.Cüz- =mihrinaz 28.Cüz- =iqra 29.Cüz- = 30.Cüz- =mehmet akif2 Selamün Aleyküm, Mehmet akif kardeşim konumun başındayım takıbı yapıyorum meal hatmi listesini lütfen güncellemeyin. Selam ve dua ile kalınız. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 23 cüz okundu. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 21 .22. Cüz Meal ve arapçası ile okunmuştur... |
Arapça kuran hatmi bu bölümde değil kardeşim yalnışlık olmasın. Bu paylaşım meal hatmi içindir. |
Cevap: Meal Hatmine Davet Yasemin kardeşim ne fark eder burda ya da başka kısımda olması her ikisine de icabet ettim... Rahmanın bizlere sunduğu pınardan ister Arapça ister Kürtçe ister Türkçe faydalanalım bunun bir zararı yok diller Allah'ın ayetleridir bakın ablam Kur'anın okunması hayata aktarılması anlaşılması hususunda her daim mücadele vermekteyim ve son nefesime kadar da vermeye devam edeceğim... Lakin diğer bölümde forumdaki bazı kardeşlerimizin cüz okunması talebine bu kadar sert tepki vermemeniz gerekir bu kardeşlerimize öğretilen yol yordam bu şekilde bizler elbette kuranın asli dilinden öğrenilmesini canı gönülden isteriz ama bilmeyenler Türkçesinden öğrensinler bunu yaparken Arapçasından okuyarak öğrenmek en güzel olanıdır... Size tek bir örnek verecem Ablam Kardeşinizin bu eleştirisini lütfen ''İyiliği emretme Kötülükten sakındırma babında değerlendirin '' amacım kardeşimi üzmek değil sakın yanlış anlamayın: Bakın ablam Bismillahirrahmanirrahim ayetini hangi dile çevirirseniz çevirin orijinalindeki manayı tam anlamı ile veremez... Tercümelerde dikkat ederseniz Rahman Rahim Allah adı ile çeviridir şimdi dikkatle baktığımızda bu çevirimi tekrarımı tabiki tekrar çünkü Rahman Rahim Allah adı ile milyonlarca sahifeye dökülse yine aslında var olan manayı anlatamaz... |
Cevap: Meal Hatmine Davet sayın yitik sevda abim,hz ibrahim ede bismiillahirahmani rahim ayeti inmemişmiydi, ve diğer peygamberlerede,soruyorum size onların dilidemi ARAPÇAYDI... Tamam anadilde ibadete bende şimdilik kafamdaki soru işaretlerinin cevap bulamadığı için karşıyım ama bu kadarda mutlak doğru benim görüşümdürde deyip EMRİ BİN MARUF NEHYİ ANİ MÜNKER BENİMKİ DEMEYİN LÜTFEN,sahada görelim sayın abim seyirci olamak yetmez,ayrıca güzel abim TOPLUMDAKİ YANLIŞ İNANIŞLAR TOPLUMA DOĞRULAR ANLATILARAK AYDINLATILIR,BİZDE ONU YAPIYORUZ... |
Cevap: Meal Hatmine Davet 7. Meal Hatmimiz Açılmıştır, 1.Cüz- =Abdülmelik 2.Cüz =[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3.Cüz = mehmet akif2 +=OKUNDU 4.Cüz =su damlası 5.Cüz- =su damlası 6.Cüz- = su damlası 7.Cüz- =su damlası 8.Cüz=su damlası 9.Cüz- = esma nur 10.Cüz- =[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] =OKUNDU 11.Cüz- =f_kryln =OKUNDU 12.Cüz- =f_kryln =OKUNDU 13.Cüz- =f_kryln =OKUNDU 14-Cüz:f_kryln =OKUNDU 15.Cüz=f_kryln =OKUNDU 16.Cüz- =f_kryln =OKUNDU 17.Cüz=f_kryln=OKUNDU 18.Cüz- =f_kryln =OKUNDU 19.Cüz- =f_kryln =OKUNDU 20.Cüz- =f_kryln=OKUNDU 21 Cüz= =Yitiksevda 22.Cüz = =Yitiksevda 23.Cüz- = Zeki Ataman =OKUNDU 24.Cüz- = 25.Cüz- = 26.Cüz- = elvin meyra =OKUNDU 27.Cüz- =mihrinaz 28.Cüz- =iqra 29.Cüz- = elvin meyra 30.Cüz- =mehmet akif2 |
Cevap: Meal Hatmine Davet Allah'ın rızası için söz söyleyecek, Allah ın rızası için peygamberi dil ile yazıp çizecek yorum yapacak varsa gelsin yazsın. Şeytanı ve şeytanın askerliğine aday olmak için ortalığı bulandıracak veya stres atmak, eğlence arayanlar yazmasın. Burda bir meal hatmi başlatılmış birçok insan bundan faydalanmış abilerimiz bilgi aktarmış ilim paylaşımı yapmış . Buraya benliği nefsi ve çıkarı için yazan kendine zarar verir.Paylaşımda kimsenin hocasına, kişiliğine, paylaşımına ve en önemlisi islama dil uzatılmamış hakaret edilmemiştir.Bunu göremeyenler olabilir ama görenlerde olabilir. Allah herşeyi bilen görendir. Allah için O'nun Kelamını öğrenmek okumak isteyen gelir alır Allah rızası için dualarımızıda alır. Boş ve yararsız olan sözü' işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bizim, sizin yapıp-ettikleriniz sizindir; size selam olsun, biz cahilleri benimsemeyiz" derler. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 26. cüz okundu 29.cüzü alayım inşlallah |
Allah razı olsun kardeşim. Rabbim sizi tevhid çizgisinden ayırmasınİnşaallah. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 7. Meal Hatmimiz Açılmıştır, 1.Cüz- =Abdülmelik =OKUNDU 2.Cüz =[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] =OKUNDU 3.Cüz = mehmet akif2 +=OKUNDU 4.Cüz =su damlası = OKUNDU 5.Cüz- =su damlası= OKUNDU 6.Cüz- = su damlası= OKUNDU 7.Cüz- =su damlası= OKUNDU 8.Cüz=su damlası= OKUNDU 9.Cüz- = esma nur= OKUNDU 10.Cüz- =[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] =OKUNDU 11.Cüz- =f_kryln =OKUNDU 12.Cüz- =f_kryln =OKUNDU 13.Cüz- =f_kryln =OKUNDU 14-Cüz:f_kryln =OKUNDU 15.Cüz=f_kryln =OKUNDU 16.Cüz- =f_kryln =OKUNDU 17.Cüz=f_kryln=OKUNDU 18.Cüz- =f_kryln =OKUNDU 19.Cüz- =f_kryln =OKUNDU 20.Cüz- =f_kryln=OKUNDU 21 Cüz= =Yitiksevda= OKUNDU 22.Cüz = =Yitiksevda= OKUNDU 23.Cüz- = Zeki Ataman =OKUNDU 24.Cüz- = Neşe hanım= OKUNDU 25.Cüz- = Neşe hanım = OKUNDU 26.Cüz- = elvin meyra =OKUNDU 27.Cüz- =mihrinaz =OKUNDU 28.Cüz- =iqra= OKUNDU 29.Cüz- = elvin meyra= OKUNDU 30.Cüz- =mehmet akif2= OKUNDU Allah'ın rızası için söz söyleyecek, Allah ın rızası için peygamberi dil ile yazıp çizecek yorum yapacak varsa gelsin yazsın. Şeytanı ve şeytanın askerliğine aday olmak için ortalığı bulandıracak veya stres atmak, eğlence arayanlar yazmasın. Burda bir meal hatmi başlatılmış birçok insan bundan faydalanmış abilerimiz bilgi aktarmış ilim paylaşımı yapmış . Buraya benliği nefsi ve çıkarı için yazan kendine zarar verir.Paylaşımda kimsenin hocasına, kişiliğine, paylaşımına ve en önemlisi islama dil uzatılmamış hakaret edilmemiştir. Bunu göremeyenler olabilir ama görenlerde olabilir. Allah herşeyi bilen görendir. Allah için O'nun Kelamını öğrenmek okumak isteyen Allah rızası için gelir alır. dualarımızıda alır. Boş ve yararsız olan sözü' işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bizim, sizin yapıp-ettikleriniz sizindir; size selam olsun, biz cahilleri benimsemeyiz" derler. |
Cevap: Meal Hatmine Davet Degerli kardeslerim bizler okumaya okutmaya odaklanalim ortada sorun yok selametle kalin. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 27.cüz okundu. |
Allah razı olsun kardeşim. "Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve Katından bize bir rahmet bağışla. Şüphesiz, bağışı en çok olan Sensin Sen." (Ali İmran Suresi, 8) |
Cevap: Meal Hatmine Davet 2.cüz okundu bu arada...... |
Niyetiniz, açıklamalarınız ve davetiniz çok güzel ve anlamlı. Allah razı olsun kardeşim. Sayenizde meal ile tanıştım okuyorum ve anlamaya çalışıyor her okuduğum ayette yakaladığım noktayı arkadaşlarımla paylaşıyorum. Meyve veren ağaç taşlanır derler bizde. Bu laf sözlere takılmnadan yolunuza devam edin birileri tevhid diye bağırırken birileride susturmaya, hakarete veya silmeye karalamaya çalışacaktır. Çizginizi ve davetinizi beğeniyorum tebrik ediyorum bu yolda daha fazla ilimi beraber paylaşmak isterim. Bir insanın bu mücadelesi ve kararına saygı gösterip takdır varken, malesef bizim toplum ortamı bozmakta madalya alacak durumda.. İyiki aramızdasın iyiki sizin yanınızda burdayım. Meal okumama sebep olanlardan bu katılıma Allah ın rızası için katılanlardan Allah razı olsun. Katılıma katılıp pişman olanlar bir daha almasın gönülsüz ve Allah ın rızası için okunmayan kelam ne kadar yerine gider. Mümin okuduğu Allah ın kelamından aldığı için pişmansa oturup tövbe etsin. Sizden çok kişi helalık istemeli. Hatta bi editör kardeşimiz ladiyebilmek adlı uyenin paylaşımına delidir okumayın yorum yapmayın diyebiliyorken. buraya gelip arkadaşlar ortada ki sorun 3,4 kişi arasında karar alınması gereken şey yazamamış yanı konunun bu boyuta taşınmasında ve birilerinin saygıdeğer hocasının dil bozmasında payı olanlar, farkında olmadan kul hakkına girenler olmuş. üzücü bir durum.. Kamer 34 abim Allah razı olsun sizden Hakkı savunanlara Allah şahıttır. Meal hatmi birilerinin kurulmuş ata anlayışı görüşlerini rahatsız etti. Misafir olarak katılan kaynım bundan çok rahatsız.Düzeni bozuldu adamın çünkü onun grubunda meal diye haykırma gücünü kazandım. Ayet tanımaya başladım. 28-25-24 cüzleri ben alıyorum. Durmak yok yola devam. Bu Kur'an mealını her kardeşimize ikram edelim inşaallah. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 8.meal hatmini başlatıyorum izninizle yasemin abla ve 30. cüzü alıyorum.... yasemin ablaya bin selam...ki bizi kuranın anlaşılırlığının önündeki zincirleri ve bulutları kırmamızda bize yardımcı oldu... |
1 Cüz de benim Allahın izni ile okuyacağım. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 8. Meal Hatmimiz Açılmıştır, 1.Cüz- =mahsun= OKUNDU 2.Cüz =İqra = OKUNDU 3.Cüz =İqra = OKUNDU 4.Cüz = 5.Cüz- = 6.Cüz- = 7.Cüz- = 8.Cüz= 9.Cüz- = 10.Cüz- = 11.Cüz- = 12.Cüz- = HaK 13.Cüz- =HaK 14-Cüz:HaK 15.Cüz=Yitiksevda 16.Cüz- =Yitiksevda 17.Cüz=Zeki Ataman 18.Cüz- = 19.Cüz- = 20.Cüz- = 21 Cüz= = 22.Cüz = = 23.Cüz- = 24.Cüz- = 25.Cüz- = 26.Cüz- = 27.Cüz- =Mihrinaz 28.Cüz- =İqranın yeğeni Fahriye Hanım 29.Cüz- =İqranın yeğeni Fahriye Hanım 30.Cüz- =La diyebilmek Boş ve yararsız olan sözü' işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bizim, sizin yapıp-ettikleriniz sizindir; size selam olsun, biz cahilleri benimsemeyiz" derler. |
Aleyküm Selam, allah razı olsun Kardeşim. Allah'ın izni ve yardımıyla mealı elimizden geldiğince çevremize yayalım inşaallah. Bu kitap öğüt almamız tevhidi yolda Rabbimizin istedi gibi dosdoğru gitmemiz için bir rehberdir, öğüt vericidir. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 28. ve 29. cüzü yeğenim Fahriye aldı. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 15 16 . Cüzler bana ait ablam... |
Cevap: Meal Hatmine Davet 12- 13 -14 cüzlerbu haftaki normal proğramımda okuyacağım hem arapça hem meal cüzleridir. O cüzleride ben almış olayım inşallah... |
Cevap: Meal Hatmine Davet [CENTER] 21. 22 . Cüz Ankebut 46 Ayet ile Başlayıp Ahzab - Sebe - Fatır ile devam edip Yasin Suresi 27 Ayet ile Bitmektedir: Ankebut Suresi İsmini 41 Ayette geçen örümcek ağına benzetilmeden alır: مَثَلُ الَّذٖينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللّٰهِ اَوْلِيَاءَ كَمَثَلِ الْعَنْكَبُوتِ اِتَّخَذَتْ بَيْتًا وَاِنَّ اَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوتِ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ [FONT="Verdana"][SIZE="2"]Allah'tan başka (varlıkları ve güçleri) sığınak kabul edenlerin durumu, kendisine ağ ören örümceğin durumuna benzer: çünkü barınakların en zayıfı örümcek ağıdır. Keşke bunu anlasalardı! (Ankebut–41) Surenin ilk ayetlerinde İmanı tamamlayan ana unsur SALİH Amel vurgusu. Bu amel vurgusunda özellikle Anne ve Babaya karşı olan davranışlar ve sözlerinden çıkmama yalnızca Allah’a şirk koşma hususunda itaat edilmemesi emri… Bu hususta hepimizin dikkat etmesi gereken bir mevzuu Anne ve Babalar inançsızda olsa din konusunda itaat etmemek ile birlikte dünyevi hususlarda güzel davranma onları hoş tutmak zorundayız. Kur’an’ı Kuran ayetleri ile tefsir usulü ile konuya devam edelim: (Allah diyor ki) 'Biz, insana, anne babasına karşı iyi davranmasını emrettik: annesi onu nice acılara katlanarak karnında taşıdı ve çocuğun annesine bağımlılığı iki yıl sürdü; (öyleyse, ey insanoğlu,) Bana ve anne babana şükret, (unutma ki) bütün yollar sonunda Bana ulaşır. (Allah diyor ki) '(Anne babana saygılı ol;) ama eğer senin aklının (ilahlık) yakıştıramayacağı bir şeye Benimle birlikte ilahlık yakıştırman için zorlarlarsa onlara uyma; (o durumda bile) onlara bu dünyada iyilikle davran ve Bana yönelenlerin yolundan git. Sonunda hepiniz Bana döneceksiniz ve o zaman (hayatta iken) yapmış olduğunuz her şeyi (gerçek şekliyle) size göstereceğim". (Lokman 14–15) Bizden önceki milletlere peygamberlerin tebliğinde hepsinin ortak daveti olan Yalnızca Allaha kulluk edilmesi hususu. Dünya hayatının bir imtihan olduğu Çünkü (akıllarını kullansalardı bilirlerdi ki) bu dünya hayatı geçici bir zevk ve eğlenceden başka bir şey değildir; oysa sonraki hayat, tek (gerçek) hayattır: keşke bunu bilselerdi! (Ankebut 64) Güçlüklere karşı sabır. Ama günümüzde anlam kaymasına uğramış bir kavram inşallah geniş bir konu olarak sunacam. Allah’ın varlığına birliğine inanıp sadece ona güvenmenin gerekliliği. İnkarcı ve ikiyüzlü (Münafıkların) inananlara karşı tutumları. Kafir ve Münafıkların halleri. İmana erişip hakk uğrunda mücadele edenler ve Salih amel işleyenlere Rabbin mükâfatları İman edip doğru ve yararlı işler yapanları, mesken olarak, altlarından ırmaklar akan cennetteki köşklere koyacağız; ne güzel, emek sarf edenlere verilen ödül! (Ankebut 58) Namazın ehemmiyeti kılınan namaz eğer insanı hayâsızlıktan kötülükten fitneden uzaklaştırmıyor ise namaz gerçek manada kılınmaz bilakis kıyılmış oluruz. Geçmiş milletlerin inkârları sonucu Allah’ın onların başına getirdiği ibretlik olaylar. Surede özellikle halk arasında var olan yanlış bir inanca dikkatinizi çekmek istiyorum… Halk arasında bir fahşaya Mümin biri davet edildiğinde Müminin verdiği tepkiye cevaben aman ya İşlediğin günahların benim boynuma olsun sen bizimle takıl gibi sözleri çok duymuşuzdur ama Kur’an bu anlayışı reddetmektedir. Bu alayvari tavırı takınanlar insanları saptırmak amacında oldukları için çünkü saptırmak aynı zamanda bir günahtır ve bunu yapan kişi hem kendi yaptığı günahın cezasını verecek hemde saptırma günahının ahirette hiçbir mazeret geçerli olmayacaktır. Âlemleri düşünerek tefekkür ile Allah’ın kudretinin muhteşemliğini idrak. İman hususunda Allah hidayete ermek isteyeni erdirmedikçe hiçbir gücün onu hidayete sevk edemeyeceği hususunu Lut (a.s) eşi üzerinden örneklendirme. Lut kavminin icat ettiği toplumları felakete götüren fahşa ilişkinin ahlaksızlık olduğu helak sebebi olduğu. Zalim ve Azgın olmayan kitap ehli insanlara gerçeği güzellik ile anlatma ve davet çünkü tevhidin esası güzellik ile muameledir. Müminler hangi durumda olursa olsunlar kulluk görevlerini bırakmaya bahane aramamalı bu hususta yurdunu terk etmeyi dahi göze alabilmelidirler. Allah adına yalan uydurup İlahi sözleri kendi heva ve hevesleri doğrultusunda kullanmamalı kendini Kur’ana uydurma yerine Kur’anı kendine uydurmak ile meşgul olmamalı. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 8. Meal Hatmimiz Açılmıştır, 1.Cüz- =mahsun= OKUNDU 2.Cüz =İqra = OKUNDU 3.Cüz =İqra = OKUNDU 4.Cüz =Yasemin ataman = OKUNDU 5.Cüz- = Yasemin ataman = OKUNDU 6.Cüz- = Yasemin ataman = OKUNDU 7.Cüz- =Yasemin ataman = OKUNDU 8.Cüz=Yasemin ataman = OKUNDU 9.Cüz- =Yasemin ataman = OKUNDU 10.Cüz- =Yasemin ataman = OKUNDU 11.Cüz- =Yasemin ataman = OKUNDU 12.Cüz- = HaK 13.Cüz- =HaK 14-Cüz:HaK 15.Cüz=Yitiksevda = OKUNDU 16.Cüz- =Yitiksevda = OKUNDU 17.Cüz=Zeki Ataman = OKUNDU 18.Cüz- = 19.Cüz- = 20.Cüz- = 21 Cüz= = 22.Cüz = = 23.Cüz- = 24.Cüz- = 25.Cüz- = 26.Cüz- = 27.Cüz- =Mihrinaz 28.Cüz- =İqranın yeğeni Fahriye Hanım = OKUNDU 29.Cüz- =İqranın yeğeni Fahriye Hanım 30.Cüz- =La diyebilmek Boş ve yararsız olan sözü' işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bizim, sizin yapıp-ettikleriniz sizindir; size selam olsun, biz cahilleri benimsemeyiz" derler. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 17 cüzü eşim alıyor arkadaşlar. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 21. 22 . Cüz Ankebut 46 Ayet ile Başlayıp Ahzab - Sebe - Fatır ile devam edip Yasin Suresi 27 Ayet ile Bitmektedir: Ahzab kelime anlamı ‘’Hizb’’ in çoğuludur. Hizb, grup, bölük, topluluk gibi anlamlara gelir. Müslümanlara karşı birleşip savaşmak için gelen müşriklerin Medineyi kuşatmaya gelen ve Hendek/Ahzab olarak bilinen savaşta müşriklere ahzab denilmiş ve surenin içinde bu savaştan bahsedildiği için sureye Ahzab denilmiştir. Ve bir zaman Biz bütün peygamberlerden sağlam taahhütler almıştık. Senden, (ey Muhammed) ve Nuh'dan, İbrahim'den, Musa'dan ve Meryem oğlu İsa'dan. Onların (hepsinden) güçlü, sağlam bir taahhüt aldık, (Ahzab 7) Allah’ın peygamberlerden aldığı söz ne idi yine bu sorumuza cevabı Kur’an versin. Hani Allah, peygamberlerden 'Bakınız, size kitap ve hikmet verdim, ilerde yanınızdaki kitabı onaylayan bir peygamber gelince ona kesinlikle inanacak, kendisini destekleyeceksiniz' diye söz aldı; 'Bu direktifimi kabul ettiniz, omuzlarınıza yüklediğim bu görevi üstlendiniz mi?' dedi. 'Kabul ettik' dediler, Allah da 'Birbirinize şahid olunuz, ben de sizinle birlikte şahidlerdenim' dedi. (A’li İmran 81) O, itikadi konularda, Nuh'a emrettiğini -ve sana (ey Muhammed,) vahiy aracılığıyla öğrettiğimizi ve aynı zamanda İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya emrettiğimizi- sizin için uygun gördü. (Sahih) itikada sağlam bir şekilde sarılın ve o konuda bütünlüğünüzü bozmayın. Onları çağırdığın bu (itikad bütünlüğü) başka varlıkları veya güçleri Allah'a ortak koşanlara ağır gelse (bile). Allah dileyen herkesi kendine çeker ve O'na yönelenleri doğru yola ulaştırır. (Şura 13) Allah’ın aldığı sözün ne olduğunu tam bilmiyor olsak da Kur’andan elde etmek istediğimiz sonuca göre İtikadi hususlarda sarsılmamaları ve tevhid esası gözükmekte Allah’u a’lem… Surenin temel hususlarında… Allah’a itaatin ehemmiyeti. Zıhar Kavramı (eşini sen bana annem gibisin sözü ile annesine benzetip ondan uzak durma ) anlayışı ve bu hususta var olan yanlış inancı düzeltme. Evlat edinme ve evlat edinmedeki hukuk. Hendek savaşında Mümin ve Münafıkların saflarının belirlenmesi Münafıkların savaştan geri durmak istemeleri hususunda gösterdikleri davranışlar. Allah’ın Müminlere yardımı. Allah resulünün hayatı ve eşleri ile ilgili hükümler. Örtünme, görgü kuralları. Allahı zikretme Allah resulüne Allah’ın ve görünmeyen varlıkların yardım etmesi duası. Ey Muhammed! De ki; «Buna karşılık sizden bir ücret istemiyorum, kendimden bir şey teklif edenlerden de değilim.» (Sad–86) Allah, inanıp Salih ameller işleyen kullarını bununla müjdeler. Ey Muhammed! De ki: «Ben sizden buna karşı yakınlara sevgiden başka bir ücret istemem.» Kim güzel bir amel işlerse onun güzelliğini arttırırız. Doğrusu Allah bağışlayandır. Şükrün karşılığını verendir. (Şura–23) Allah Resulü şöyle buyurmuştur: Ben sizin aranızda iki değerli emanet bırakıyorum; onlara sarıldığınız takdirde benden sonra (doğru yoldan) asla sapmazsınız. Onların biri diğerinden büyüktür: Gökyüzünden yeryüzüne uzanmış ip olan Allah’ın kitabı ve Ehlibeyt’imdir. Bilin ki; onlar havuzun başında bana gelinceye kadar asla birbirlerinden ayrılmazlar. (Müsned, İmam Ahmed b.Hanbel, c.3, s:59) Ahzab 33 Ayette dikkat çeken bir hususu iki ayet ile açıklayalım: Allah şöyle buyurur: "Allah sizi tertemiz kılmak ve size olan nimetini tamamlamak istiyor." (Maide: 6) Maide 6 da hitap tüm insanlara/Müminleredir bu hitabın varlığına rağmen Allah ikinci defa neden ehlibeyte ayrı bir hitap ile bizzat kendisinin Allah’ın onlardan kiri arındırmak istemesi Ehlibeyt kavramının yüksek bir değere haiz olduğunu açıkça ortaya koymaktadır… Evlerinizde oturun, ilk cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçılması gibi açılıp saçılmayın. Namaz kılın, zekât verin, Allah'a ve Peygamberine itaat edin. Ey ehli beyt şüphesiz Allah sizden pisliği giderip sizi tertemiz yapmak ister. (Ahzab 33) Ehlibeytten olmanın üstün olan yönü Allah’ın emir ve yasaklarına riayet etme esası iledir. Yoksa günümüzde kendilerini seyyid olarak tanıtan ve seyidlik ile uzaktan yakından alakası olmayanlar ile alakalı değildir. Üstünlüğün ölçüsü takvadır. Allah kimseye ayrıcalık tanımamış bilakis takva ile ehil olup olmadığını belirlemiştir… Bu ayet ile Allah resulünün EŞLERİNİN Ehlibeytten olmadığını ispatlamaya çalışan ŞİA taraflı bir duruş sergilemekte hakkaniyet ile olaya bakmamaktadır… İmam Ali Fatıma Hasan Hüseyin elbette Allah resulünün ailesindendir ama bunları görüp Allah resulünün eşlerini görmemek dışlamak aptalca davranıştır. ‘’(Fakat oğlu) "Ben, beni sulara karşı koruyacak bir dağa sığınacağım" dedi.(Nuh) "Bugün, (Allah'ın) acımasını, esirgemesini hak etmiş olanların dışında, kimse için Allah'ın hükmünden kurtuluş yoktur!" Ve tam o anda aralarında bir dalga yükseldi ve (oğul) boğulup gidenlerin arasına karıştı. Ve derken, "Ey yer, suyunu yut!" denildi; "Ey gök, (yağmurunu) durdur!" Ve böylece sular çekildi, (Allah'ın) hükmü yerine geldi, gemi Cudi Dağı'na oturdu. Ve böylece, zulmeden bu halk için "uzak olsunlar!" sözü söylenmiş oldu Bu arada Nuh Rabbine yakarıp "Rabbim!" dedi, "O benim kendi oğlumdu, ailemden biriydi; demek ki, Senin vaadin (herkes için) geçerli ve Sen hüküm verenlerin en adili, en söz geçirenisin!" (Allah) "Ey Nuh!" dedi, "O senin ailenden sayılmazdı; çünkü iyi ve doğru olmayan bir şey yaptı o. Ayrıca hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şey isteme Benden: böylece, sana cahillerden olmamanı öğütlüyorum "Ey Rabbim!" dedi (Nuh), "Senden, hakkında bilgi sahibi olmadığım herhangi bir şey istemekten Sana sığınırım! Çünkü beni bağışlamaz, beni acıyıp esirgemezsen, şüphesiz, kaybedenlerden olurum!" (Hud 43–44–45–46–47) Peygamber çocuğu olmak ayrıcalık değildir bunun en güzel örneği Nuh (a.s) Oğlunun günahkâr ve asi oluşu ve Allah’ın onun Nuhun ailesinden olmadığını bildirmesi. Üstünlük aile efradı olmanın Takva ölçüsü olduğuna delildir. Allah resulünün Müminlere en güzel örnek şahid uyaran karanlıklardan aydınlığa çağıran bir peygamber ve hatemul enbiya olduğu. Ölümü her nefsin tadacağı ve asla kaçış imkanının olmadığı. Boşanmada erkeklerin eşlerine eziyet etmemeleri.Özel mekanlara girilirken izin alınması. Kıyametin saatini vaktini yalnızca Allah’ın bildiği. İnsanları kendi anlayışlarına davet edip saptıranlara önderlik yapanlara atalar dedeler neneler şirk dinlerini hakikat gibi gösterip yayanların azaplarının misli ile fazla olduğu ve bunun fazla olmasını isteyecek kesiminde sapkınlığa düşmüş onlara itaat etmiş kişilerce talep edileceği. İnsan olarak kabul edilen emanetin sorumluluğunu idrak ve yerine getirme mükâfatı red isyanın ise cezası anlatılmaktadır… ..............DEVAMI GELECEK................ |
Cevap: Meal Hatmine Davet 18 dahil 26 cüze kadar ben alıyorum bacım. Allah razı olsun. |
Cevap: Meal Hatmine Davet Yeni açılacak cüzden eşim ve kızlarım 10 cüz alıyor hocam . |
Cevap: Meal Hatmine Davet 15 kadar ben alayı kardeşlerim. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 8. Meal Hatmimiz Açılmıştır, 1.Cüz- =mahsun= OKUNDU 2.Cüz =İqra = OKUNDU 3.Cüz =İqra = OKUNDU 4.Cüz = Yasemin Ataman= OKUNDU 5.Cüz- =Yasemin Ataman= OKUNDU 6.Cüz- = Yasemin Ataman= OKUNDU 7.Cüz- =İqra = OKUNDU 8.Cüz=Zeki Bey = OKUNDU 9.Cüz- =İqra = OKUNDU 10.Cüz- =Zeki Bey = OKUNDU 11.Cüz- =İqra = OKUNDU 12.Cüz- = HaK 13.Cüz- =HaK 14-Cüz:HaK 15.Cüz=Yitiksevda= OKUNDU 16.Cüz- =Yitiksevda= OKUNDU 17.Cüz=Zeki Ataman= OKUNDU 18.Cüz- = [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 19.Cüz- = [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 20.Cüz- =[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 21 Cüz= = [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 22.Cüz = = [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 23.Cüz- = [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 24.Cüz- = [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 25.Cüz- = [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 26.Cüz- = Cemrenur = OKUNDU 27.Cüz- =Mihrinaz 28.Cüz- =İqranın yeğeni Fahriye Hanım 29.Cüz- =İqranın yeğeni Fahriye Hanım 30.Cüz- =La diyebilmek Alıntı:
Alıntı:
NOT: 9 cüz henüz açılmadı fakat siz okuyun ben ajandama cüzleri not aldım. Açılınca Allah ın izni ile işlerim . Meal sayfamıza hoşgeldiniz. Allah razı olsun. Boş ve yararsız olan sözü' işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bizim, sizin yapıp-ettikleriniz sizindir; size selam olsun, biz cahilleri benimsemeyiz" derler. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 26 cüz mealı benim olsun mu? |
Cevap: Meal Hatmine Davet 7. hatimden almış olduğum 9. cüz okunmuşdur. |
Cevap: Meal Hatmine Davet 7.meal hatimden aldığım 4,5,6,7,8.cüzler okundu bilginize.. |
Allah razı olsun Kardeşim. |
Cevap: Meal Hatmine Davet cüz almıştım 7.cüzü meal hatmi birdahaki listeniz olursa meal hatminde 7.cüzü bana yzn karşılıklı okuycam,tekrar dönüş yapamayabilirim okundu bilin A.E.OLNArO*BÖYLE Bİ HİZMET İÇİN |
Cevap: Meal Hatmine Davet Siteyi misafir olarak takıp eden neşe hanım açılacak cüzden 21- 22 almıştır. |
Cevap: Meal Hatmine Davet لَقَدْ كَانَ لِسَبَاٍ فٖى مَسْكَنِهِمْ اٰيَةٌ جَنَّتَانِ عَنْ يَمٖينٍ وَشِمَالٍ كُلُوا مِنْ رِزْقِ رَبِّكُمْ وَاشْكُرُوا لَهُ بَلْدَةٌ طَيِّبَةٌ وَرَبٌّ غَفُورٌ Sebe halkı, (çekici güzellikler içindeki) yurtlarında (Allah'ın rahmetinin) bir işaretine sahiptiler; sağa ve sola doğru uzanan iki (geniş) bahçe, (onlara sanki şu çağrıyı yapıyordu) "Rabbinizin size bahşettiği rızıktan yiyin ve O'na şükredin! Ne güzel topraklar ve ne bağışlayıcı bir Rab!" (Sebe 15) Sur ismini 15. Ayette geçen sebe isminden alır. Sebe Yemen’deki bir bölgenin veya bir kabilenin adıdır. Belkıs, sebe melikesi idi. Hz Süleyman ile Belkıs arasında geçen hadiseler kıssa halinde anlatılmaktadır. وَهُوَ الْحَكٖيمُ الْخَبٖيرُ Ve huvel hakimul habîr. Her şeyden haberdar olan. Ayeti Kur’anda 3 yerde geçmektedir. En’am 18–73 Sebe–1 Allah’ın yüceliği kudreti ilminin kuşatıcılığı İnkârcıların batıl inançları ve ahretteki halleri 7. 8 ayetler Davut (a.s) Zırh yapma sanatı demiri işleme becerisi. Süleyman (a.s) ve Sebe Kıssaları. 23 Ayeti kerime’de ŞEFAAT/DUA/YARDIM Hususunun Allah’ın iznine bağlı olduğu ve Bu izin olmadan hiçbir kimsenin böyle bir güce sahip olmadığı… Asırlardır birbirlerine şefaat isnat edenlerin söylemlerinin boş ve zandan öte olmadığının delilidir. Ahiret âlemini gezip dolaşmışçasına kendilerini şefaatçi gören ve gösterenler yalan söylemektedirler… Özellikle 28 Ayeti kerimede Allah Resulünün müjdeci ve inzar/uyarıcı olduğu ve bunu insanların çoğunun anlamadığı. وَمَا اَرْسَلْنَاكَ اِلَّا كَافَّةً لِلنَّاسِ بَشٖيرًا وَنَذٖيرًا وَلٰكِنَّ اَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ (Ey Muhammed, sana gelince,) Biz seni insanlığa ancak bir müjdeci ve uyarıcı olman için gönderdik; fakat insanların çoğu (bunu) anlamazlar (Sebe 28) Kur’anın Kur’anı Tefsir usulünce Allah Resulünün Vasıflarını da anlatmamız gerekiyor.. Biz seni tüm âlemlere rahmet olarak gönderdik. (Enbiya–107) Ve biz bu (vahyi) değişmeyen gerçeğe işaret olarak indirdik ve o da (sana, ey Peygamber) hak olarak ulaştı; çünkü Biz seni yalnızca bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderdik; (İsra 105) Ve bilin ki, Allah'ın Elçisi aranızdadır. O, her işinizde ve her zaman sizin temayülünüze uysaydı, (toplum olarak) bundan zarar görürdünüz. Ama, görüldüğü gibi, Allah imanı(nızı) size sevdirdi, onu kalplerinizde güzelleştirdi ve hakikati inkar etmeyi, günah işlemeyi ve (güzel olan şeylere) karşı çıkmayı size çirkin gösterdi. İşte bunlar, doğru yönü izleyenlerdir. (Hucurat–7) Yaradılıştan günümüze değin iki kesimin savaşından hakk ve batıl savaşından bahsedilerek Hakkın her daim batıla üstün geleceği müjdesi… Batıl gerçekte olmayıp Hakk olan kavramlardan yararlanma sureti ile kendi anlayışlarını sunmanın adıdır. Günümüzdeki Tarikat cemaat siyasi yapılanmaların yaptığı budur. Batılı hakk gibi göstermektir. |
Cevap: Meal Hatmine Davet Allah razı olsun kardeşim. Çok faydalı bir çalışma yapıyorsunuz.Devamını bekliyoruz inşaallah. Allah'a emanet ol. |
SAAT: 09:21 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.