Medineweb Forum/Huzur Adresi yükleniyor...

Medineweb Anasayfası Medineweb Forum Bugünkü Mesajlar Forum Grupları Kimler Online
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Kurabiyeler
Üyemiz Ol Bugünkü Mesajlar Arama

Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi:  Bugün (11:02), Konuya Son Cevap : Bugün (18:29). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı4Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt Bugün, 11:02   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj : 11.350
Konular: 720
Beğenildi:9200
Beğendi:11034
Takdirleri:31773
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Melek kanadı kurabiyesi

Melek kanadı kurabiyesi

Melek kanadı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;

125 g tereyağı
2 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı krema (60 ml)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
İç dolgusu için;

2 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker

Yapılışı ;


Melek Kanadı Kurabiyesi Tarifi İçin MalzemeleMalzemel
Hamuru için;

125 g tereyağı
2 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı krema (60 ml)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
İç dolgusu için;

2 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker





Melek Kanadı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Melek kanadı kurabiyesi için öncelikle yumurta sarıları ve kremayı güzelce çırpalım.
İç dolgusu için uygun bir kap içerisine aldığımız yumurta aklarının üzerine yavaş yavaş şekeri ekleyelim ve bir yandan da mikserle çırpalım. Bu aşamada yumurta aklarının istediğimiz şekilde kabarması için içerisine az da olsa yumurta sarısı karışmamış olması ve kullanılan kap ile mikser uçlarının tamamen kuru olması gerekmektedir.
Kıvam alan yumurta aklarını sıkma torbasına alalım
Kurabiye hamuru için geniş bir tabağa unu alalım. Üzerine tereyağını ekleyelim ve elimizle karıştırarak ıslak kum kıvamına getirelim. Kullandığınız tereyağı oda sıcaklığında olursa bu aşamada daha rahat istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
Hamurun ortasını açalım ve kabartma tozunu üzerine gezdirelim.
Ortadaki boşluğa çırptığımız yumurta sarılarını ekleyelim ve karışımı yavaş yavaş hamura yedirerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Gereğinden fazla un ekleyerek hamuru sertleştirmemelisiniz.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve yuvarlayarak beze haline getirelim. Ben bu ölçülerle toplam 20 adet kurabiye elde ettim.
Kurabiyelerimizi şekillendirmek için bezelerden birini alalım ve yağlı kağıt arasında, olabildiğince ince bir şekilde açalım.
Daha sonra üzerine sıkma torbasına aldığımız iç dolgusundan sıkalım ve hamuru ikiye katlayarak kenarlarından bastırarak yapıştıralım.
Daha sonra ortasına çöp şiş yardımı ile bastırarak iz yapıp tekrar ikiye katlayalım. Dilerseniz kurabiyenin içerisine fındık ya da ceviz kırığı da ekleyebilirsiniz.
Tüm kurabiyeleri şekillendirdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
Kurabiyeleri önceden 170 °C’ye ısıttığımız fırında, alt-üst fansız ayarda 25 dakika pişirelim. Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir, kurabiyeleriniz kızardığında fırından alabilirsiniz.
Fırından aldığımız kurabiyelerimizi soğumaları için bekletelim ve üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
Afiyet olsun!
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-img_20251126_110139jpg  

Esma_Nur ve Hâdimul İslam beğendiler.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."

Konu su damlası tarafından (Bugün Saat 11:09 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Melek kanadı kurabiyesi Kurabiyeler Hâdimul İslam 2 33 26 Kasım 2025 11:02
Patlıcan da, düşünürmüş :) Beslenme Esma_Nur 2 67 07 Kasım 2025 17:17
Kete Tadında Çıtır Lokmalık Rulolar Börekler ve Hamur İşleri Hâdimul İslam 1 61 04 Kasım 2025 22:17
Eğer yüreğindeysem... Gönülden Dökülen Nağmeler su damlası 0 62 23 Ekim 2025 21:23
Ben SENİ SEVMEYİ SEVDİM Muhtelif Konular su damlası 0 69 23 Ekim 2025 21:19

Alt Bugün, 11:43   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj : 5.847
Konular: 592
Beğenildi:5271
Beğendi:7040
Takdirleri:28369
Takdir Et:
Standart

Aşamalı bir o kadarda lezzetli görünüyor su damlası denersen paylaş bizimle 🌺
su damlası beğendi.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt Bugün, 18:29   Mesaj No:3
Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.188
Konular: 1441
Beğenildi:13382
Beğendi:9708
Takdirleri:31159
Takdir Et:
Standart

Yapacak olanlara tavsiye:

1. İlk olarak un ve yumuşak tereyağı yoğurarak kum haline getirin. Crumble yapmış olacaksınız. Hamuru güzel ve lezzetli yapan bu aşaması aslında. Ruslara özgü bir kurabiye imiş. Hamuru bizim gibi değil de bu şekilde crumble tarzında hazırlıyorlarmış. Elmalı kurabiye gibi turta tariflerinde denenebilir.

2. Hamuruna krema yerine kesinlikle yarım çay bardağı yoğurt koyun.

3. Yumurta beyazını cam veya çelik kapta mereng haline getirin. Sorunsuz köpürür

4. Hazırladığınız merengi illa sıkma torbasına doldurmanıza gerek yok. Kaşıkla da koyabiliyorsunuz.

5. Mereng akışkan olsada sorun olmuyor fırında güzel kızarıyor.


Denemiş biri olarak şunu belirteyim; yapana kadar her yerde önüme düştü."böyle kurabiye yok, en güzeli, en iyisi, en premium, en pro max gibi gibi.

Hayal kırıklığı açıkçası. Uğraştırıcı, açmak, merengi koymak felan baklava açsam daha az ugrasırdım ortaya değerli bişey çıkardı en azından.)))

Şekil verme aşaması tatlış ama asla ikinci defa denemem. Uğraştırıcı.

Hamurun tadı yok. Merenginde öyle. Hamuruna ve içine tarçın, fındık koymama rağmen çok bişeye benzemedi.

Artan hamuru buzluğa kaldırdım elmalı veya havuçlu içle bizim turtalardan yapıcam. Tekrar denemem.

Crumble tarzı hamur yapmak turta ve elmalı kurabiyeler için çok güzel bir yöntem onu öğrendim.

Bizim mutfaktan aktaracaklarim bu kadar... Ben geldim keşfetin gazına siz gelmeyin.))

Yine de denemek isteyenin hevesini kırmayayım.
Denersen senden de alalım yorumları editim👌
Esma_Nur beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 8 Kişi okuyor. (1 Üye ve 7 Misafir)
Esma_Nur

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
5 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır? su damlası Kurabiyeler 0 21 Nisan 2025 20:38
Toplumuzdaki Kanadı Kırıklar: Yetimler ve Yoksullar medinelii Makale ve Köşe Yazıları 8 28 Kasım 2019 08:09
Yoğurtlu Anne Kurabiyesi nurşen35 Kurabiyeler 1 10Haziran 2019 00:32
Allah'ım, kanadı kırık kuşlar gibiyiz! Bizi sensiz bırakma Allah'ım! enderhafızım Videolar/Slaytlar 0 25 Aralık 2013 13:42
Dört Melek İmamHüseyin Çocuk ve Aile Sağlığı 0 12 Nisan 2009 00:41

Yeni Sayfa 1 Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.