Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Makale ve Köşe Yazıları (https://www.forum.medineweb.net/516-makale-ve-kose-yazilari)
-   -   Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ? (https://www.forum.medineweb.net/makale-ve-kose-yazilari/18558-tagut-duzende-oy-kullanmak-sirk-midir.html)

BEDİİ HAMİT 12 Ocak 2011 13:33

Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Evet taguti düzende oy kullanmak şirk kavramı içine girer mi ?

Bu sorunun cevabında islam ümmeti içinde ihtilaf vardır. İslam alimleri de bu ihtilafın içindedir. Kimisi şartlara göre cevaz verirken, bir kısımda kesin olmaz , şirk olur demektedirler. Bana göre şartlara göre belirlenir. Şirk de olabilir, Şirk olmayabilir de ama nasıl ?

Her Oy kullanan müşrik olmaz. Eğer müşrik olunuyor ise ben oldum demektir. Çünkü ben her seçimde oy kullanırım.

Evvela tağut’un kelime anlamına bakalım.
"Allah'ın indirdiği hükümlere karşı gelen ve onların yerine geçmek üzere sahte din ve sapık düzenler icat eden herkes ve her şey tağuttur."

Allah'ın dinine ve Kur'an disiplinine aykırı olarak, bozuk ve batıl şeyler uyduranların insan veya şeytan olması tağutun mahiyetini değiştirmez.

Bir memleket’te hırsızlık,adeletsizlik,fuhuş,faiz,zulüm vs şeyleri yapan veyahut destekleyen insanlar ALLAH’ın indirdiği hükümlere karşı gelmekle tağut’lar zümresi içinde olmaktan kaçınamazlar. (Yitik sevda kardeşimizden alıntıdır )


Laik düzen de tağut düzendir. Ve ülkemizde bu düzen vardır.

DİKKAT !

Madem ki, tagut düzeni içinde her oy kullanan müşriktir ve şirk günahını işliyor ise, bu düzene vergi verenlere ve askerlik yapanlara ne demeli ? Pek büyük bir Şirk kavramı içinde değiller midir?

Bu açıdan bakacak olursak, oy kullanlar müşrik ise, vergi verenler de müşriktir, bu düzene askerlik yapanlar da, yani askere gidenler de müşriktir.

Oy kullanmanın yanında bunlar pek büyük bir şirk hem de katmerli şirktir. Öyle değil mi ? Emi cimi yok.

Devamı var


BEDİİ HAMİT 12 Ocak 2011 14:41

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Müslümanlardan kardeşim, bunu hep yapıyorsun. Yazımı daha tamamlamadan, hemen araya girip, görüş beyan ediyorsun. Sabret güzel kardeşim sabret, Allah için sabret.

Yazımın bir şablonu vardır. Bir akışı vardır. Lütfen bunu bozma. Şimdi sana cevap vermeyeceğim. Yazım bitsin, istediğini sor ve tartışalım.

Selamaleyküm değerli kardeşim, Allaha emanet ol

BEDİİ HAMİT 12 Ocak 2011 15:09

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Evet taguti düzende oy kullanmak şirk kavramı içine girer mi ?

Bu sorunun cevabında islam ümmeti içinde ihtilaf vardır. İslam alimleri de bu ihtilafın içindedir. M.İSLAMOĞLU gibi Kimisi alimler şartlara göre cevaz verirken, bir kısımda kesin olmaz , şirk olur demektedirler. Bana göre şartlara göre belirlenir. Şirk de olabilir, Şirk olmayabilir de ama nasıl ?

Şayet, bu düzeni onaylayıp, içinde yaşamayı istemiş, bu düzeni beğenerek ve bu düzeni islama eş değer görerek, isteyerek oy kullanıyorsa elbette şirk kavramı içindedir. Bunların kullandığı her oy şirktir. İslama ve Allaha küfürdür.

Ancak, bu düzene onay vermeyip, Allahın düzeninin hakim olmasını isteyen müslümanlar, tagutla her türlü cihat yaparlar. Bu cihat aşamasında, kendilerini ilgilendiren seçimlerde oy kullanabilirler ve asla müşrik olmazlar.

İDDİA: Devlet laik demokratik kemalist ilkeler ile yönetilen islam dışı küfür devletidir.
tüm partilerde bu ilkeleri benimsemiş hali ile islam dışı partilerdir
bu partiler oy vermek bu küfrü onaylayıp başa getirmektir.
gerisini siz düşünün.


REDDİYE: Devlet laik düzende olsa, islam dışı küfür düzende olsa, tüm partiler bu ilkeleri benimsemiş olsalar da müslüman bu beni ilgilendirmez diyemez, müslümanın görevleri arasında kötünün iyisini seçmesi vardır. Müslümanın kötüler arasında kötünün en iyisini seçmesi islama ve islam dinine hizmettir.

Önümüzdeki Haziran ayında seçimler olacak, ülke kaderini belirleyecek, bu seçimler de Müslümanlar ne kadar ve nasıl belirleyici olabilir ?

Yarınlarımızı ve geleceğimizi etkileyici olması bakımından çok önemli güncel bir özelliği vardır ki, soruyorum bazıları şirk veya küfür derken bazıları M. İslamoğlu, Fettullah Gülen, Abdulaziz Bayındır, ve diğer islam alimleri gibi ( Ben de ) hayır ŞİRK DEĞİLDİR diyorum.


Devamı var


BEDİİ HAMİT 12 Ocak 2011 16:10

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Müslümanın tagut düzeninde veya laik düzende oy kullanması, şirk değildir onu müşrik yapmaz, şayet bu düzeni tasvip edip tasdik etmiyorsa

Kötülerin arasında en kötüsünü değilde, iyisini seçmeye itina gösteriyorsa.İslami söyleme ve islami ilkelere yakın duran partileri veya şahısları desteklemesi onu müşrik yapmaz.

İDDİA: Peygamber efendimiz şu an aramızda olsaydı bu kemalist düzene oy kullanır mıydı? Cevabın kullanmazdı ise sende oy kullanma.

REDDİYE: Peygamber efendimizin kendi zamanında böyle partiler var mıydı ? Veya şöyle soralım. Peygamberimiz Parti kurmak isteseydi O Çağda kendi partisini kurabilir miydi ? Böyle bir yaklaşım o çağdaki insanlar için ne kadar uygun bir yaklaşım olurdu. Peygamber bu çağda yaşasaydı laik düzende oy kullanıp kullanmayacağı hakkında hiç birşey söylenemez. Vahye göre davranırdı. Belki oy kullanırdı veya kullanmazdı.

Eğer ki, Bu ülkede yaşıyorsak ve barış istiyorsak ve islami cihadı gereği yapamıyorsak bu sistemi kabul etmek zorundayız.... Eğer bu gibi konuları ( Oy kullanmak, askere gitmek vs ) Şirk gibi görürsek o zaman bize diğer bir farz çıkıyor ortaya.... hicret etmek...( Ayetle sabittir ) Yani islamla yönetilen Allahın kurallarıyla yönetilen bir ülkeye hicret etmek....

ZÜMER 10- De ki: "Ey inanan kullarım! Rabb'inize karşı gelmekten sakının; bu dünyada iyilik yapanlara iyilik vardır. Allah'ın yarattığı yeryüzü geniştir. Ancak sabredenlere, mükâfatları hesapsız ödenecektir

BAKIN ZÜMER 10. AYETİN AÇIKLAYACISI OLAN NİSA 97 .AYETİNİ VERİYORUM, AYETİN VERDİĞİ MESAJIN NE OLDUĞUNUN İYİ BİR ŞEKİLDE TAHKİK EDİLMESİ VE HÜKMÜNÜN YERİNE GETİRİLMESİ SÖZ KONUSUDUR.

NİSA 97- Melekler, kendilerini zulme mahkum edenlerin canlarını alırken onlara "Dünyadaki durumunuz neydi?" diye sorarlar. Onlar da "Ezilmiş zavallılardık " derler. Melekler onlara "Peki Allah'ın toprağı göç etmenize yetecek kadar geniş değilmiydi ki? derler. Bunların barınakları Cehennem olacaktır. Orası ne kötü bir varış yeridir.

98- Yalnız, çaresiz kalan, hiç bir çıkar yol bulamayan ezilmiş, erkekler, kadınlar ve çocuklar bu hükmün dışındadırlar.

99- Böylelerini umulur ki, Allah affeder. Hiç şüphesiz Allah bağışlayıcıdır, affedicidir.

devamı var




BEDİİ HAMİT 12 Ocak 2011 16:23

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
SİZ NEDEN HİCRET ETMİYORSUNUZ VE DE TAGUTİ SİSTEM İÇİNDE YAŞIYORSUNUZ DA ,( Hem bu düzende oy kullanıyorsunuzsunuz, Üstelik taguta vergi verip ,askere gidip Taguta askerlik yapıyorsunuz.) DİYE SORACAK OLURSANIZ

Bu acz durumdan tamamen öte çaresizlik durum ki,
Sanırım Allah indindeki durumumuz çaresizlikten, imkansızlıktan ve mecburiyetten domuz eti yiyenlerin durumu gibidir . Çünkü, Allah buna bir ruhsatla müsade etmiştir.

Lakin mumin her zaman hem nefsi ve hem de tagut sistemlerle kendi vatanından hicret etmeden de cihat etmesini bilmelidir. Hicret cihatta daima en son çaredir

ALLAH KULLARINI ASLA ZORA SOKMAZ , GÜCÜNÜN ÜSTÜNDE DE HİÇ
BİRŞEY TEKLİF ETMEZ. (Bakara 286 )

Müslümanın tagut düzeninde veya laik düzende oy kullanması, şirk değildir onu müşrik yapmaz, şayet bu düzeni tasvip edip tasdik etmiyorsa

Kötülerin arasında en kötüsünü değilde, iyisini seçmeye itina gösteriyorsa.İslami söyleme ve islami ilkelere yakın duran partileri veya şahısları desteklemesi onu müşrik yapmaz.

Nasıl yapmaz ? Bu sözleri açıklamak ve kurana uygun örneklendirmek lazım.

devamı var

BEDİİ HAMİT 12 Ocak 2011 17:07

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Kötülerin arasında en kötüsünü değilde, iyisini seçmeye itina gösteriyorsa.İslami söyleme ve islami ilkelere yakın duran partileri veya şahısları desteklemesi onu müşrik yapmaz.

Nasıl yapmaz ? Bu sözleri açıklamak ve kurana uygun örneklendirmek lazım.

İDDİA :Mevcut sistem içinde en iyisi en kötüsü farketmez hepsi islam dışıdır
kötünün iyisi tabiri vardır bilirsiniz
saf iyi islam varken neden kötünün iyisi kandırmacası ile kötüye talip olalım ?

REDDİYE: İslam elbette en üstündür, İnsanlar için en ideal ve en iyi idare sistemidir. Mevcut düzen içerisinde ehil olan en iyisini seçmek de Allahın emridir ( Emaneti ehline verin ayeti ).

Örnek bir BELEDİYE Başkanlığı seçimi düşünün, mahallenize hizmet gelecek, yol, su köprü vs gelecek. Şimdi bu göreve talip olanlar arasında en iyi ehil kim diye bir seçim yapılamaz mı ? Yapılırsa, oy kullanırsa da yine şirk mi olur ?

Kur’ân, Emaneti Ehline Vermeyi Emretmektedir.
Kur’ân’da, “Şüphesiz ki Allah, size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman, adaletle hükmetmenizi emrediyor.” (Nisâ, 4/58) buyurulmaktadır.

Bazı âlimler, bu ayetin, özellikle yöneticiler, hâkimler hakkında indiğini söylemişlerdir.Her işin başına ehlini, erbabını getirmek icap eder. Millet yapısında en büyük emanet, milleti idare edenleri seçerken işi ehline vermektir. Bu, devlet başkanından mahalle bekçisine varıncaya kadar idarî sistemin her kademesinde yasama, yürütme ve yargı organlarında geçerli ve tazeliğini hiçbir devirde kaybetmeyen ilâhî bir emirdir. Kur’ân, bu felsefeyle devleti bütün kademe ve kuruluşlarıyla değerlendirir. Kendine sahip olamayan, ruhuyla bedeni, dünyasıyla ahireti, işiyle ibadeti arasında denge kuramayan; hayatı sadece yeme, içme, eğlenme ve para kazanma çerçevesinde düşünen kişilerin başa geçmesine, idarî işlerin ağırlığını yüklenmesine cevaz vermez. Çünkü bu vasıfları taşıyanlar iş başına getirildiği takdirde, önce o memleketin kıyameti kopar. Bir defasında Efendimiz (s.a.s)’e soruldu: “Ey Allah’ın Peygamberi! Kıyamet ne zaman kopacak?” Efendimiz bu soruya şu cevabı vermiştir: “İş, ehli olmayan kişilere verilince kıyameti bekle, kıyametin kopması pek yakındır.” (Buharî, İlim 2)

EMANETİ VERECEĞİMİZ KİMSE, İSLAM VE AYNI ZAMANDA BU İŞİ BİLEN KİŞİ YANİ EHİL OLMALIDIR.

ŞAYET SEÇİMLERDE İSLAMA YATKINLIĞI OLAN HİÇ BİR ADAY YOKSA DA EMANETİ YİNE DE EHİL OLANA VERMELİYİZ.

YANİ ÜLKEYİ- ŞEHRİ- MAHALLE VEYA KÖYÜ YÖNETECEKLER ARASINDA ( KÖTÜLERİN ARASINDAN EN İYİSİNİ SEÇMEKLE, BİZE DOLAYISYLA İSLAMA DAHA AZ ZARAR GELİR DÜŞÜNCESİ DOĞRU BİR MANTIK DEĞİL MİDİR ? )

Örnek bir BELEDİYE Başkanlığı seçimi düşünün, mahallenize hizmet gelecek, yol, su köprü vs gelecek. Şimdi bu göreve talip olanlar arasında islama en yakın duran ve aynı zamanda en iyi ehil kim diye bir şeçim yapılamaz mı ? Yapılırsa, oy kullanırsa da yine şirk mi olur ?

devamı var

BEDİİ HAMİT 12 Ocak 2011 18:15

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Seçimlerde sadece körü körüne oy kullanmak değil, siyasi anlamda iyice tahlil yaptıktan yani başta Türkiye daha sonra Dünya siyasetini iyice anlayıp kavradıktan ve diğer yandan Türkiye ve Dünya siyasetini tarihsel süreçlerde de inceledikten sonra eğer bu süreçte Türk ve Dünya siyasetine Allah'ın rızası doğrultusunda hizmetler yapacak şahıslar varsa ve bu düzeni değiştirebileceğini ima eden islama yakın söylemler söyleyen partiler var ise bu partiye oy vermek neden şirk olsun ?

Bir dönem hatırlayın bu ülkede kuran kursları kapanmıştı...... (somut örnek veriyorum size....) Ama şimdi televizyonlarda rahatlıkla dinimizi öğretebiliyoruz, Laik düzeni eleştirebiliyoruz. ... Sistemi kendinize uyduramıyorsanız kullanmak en iyisi değil mi? Kaybedeceğiniz imanınız mı? Oy kullanmak Şirk demekle Kusura bakmayın ama eğer böyle bir düşünceniz varsa hiç okula gitmeyin, askere de gitmeyin, vergi de vermeyin.... ve NİKAH DA KIYMAYIN Çünkü, bunların her biri sistemin ürünü ve bunları yapmakla da tagut düzeni daha da güçlendirmiş olursunuz.

EVET CİHAT EDELİM BU SİSTEMLE

Cihadın tanımına baktığımızda fikri, bedeni ve mal ile islam düşmanlarına karşı mücadele verilmesi, düşmanı etkisiz hale getirilmesi, veya etkisinin azaltılması, fitnenin yok edilmesi , eğer tamamıyla yok edilemiyorsa da fitnenin etkisinin azaltılmasına yönelik mücadeler yapılmasının tümü cihad kavramının içerisindedir.

Ülkemizde küfür düzenin hakim olduğunu ve bu düzende kurulan tüm partilerin de bu düzenin bir parçası ve destekleyici olduğunu bu nedenle oy kullanmanın küfüre hizmet edeceğini açıkça söylenmesi ne kadar akla uygun ve mantıkidir ?

Yani açıkca doğru dürüst islam hizmet edecek ne parti var ne de doğrudürüst adam var demek isteniyor.

Bu düzen bu partileri bir laiklik şartına bağlamış ise ve bu partiler arasında da bu düzene karşı duracak hiç mi adam yok, hiç mi parti yok. Hiç mi olamaz ?

Seçimler oy dağılımlarına göre olmaktadır. Belirli oy potansiyeline ulaşan parti, iktidardadır ve ülkeyi veya şehri o partinin adamları o yönetir.

Yani isterse anayasa baba yasa demez her çeşit düzenlemeyi dahi yapar. Bu parti kominist parti olabileceği gibi anti laik bir islamı savunan bir parti de olabilir ve öyledir de. Bakınız daha çok değil birkaç yıl öncesine bakalım Tandoğanda, İstanbul Ankara ve diğer büyük şehirlerde kim ve kimler yürüdü ? Neden ve niçin ve hangi kaygı ile yürüdüler?

Laiklik elden gidiyor, Laiklik endişesi ile yürümediler mi ?

Cumhurbaşkanı uzun zaman neden seçilemedi. Onda da başlıca etken türban ve başörtüsü sorunu değil miydi ? Ben inanıyorum ki eğer Cumhurbaşkanına aday olan kişinin eşi başörtüsüz olsaydı. Bu sorun hemen çok kolay çözülürdü.


Size Bir basit örnek :

Örneğin ülkemizde KOMİNİST VEYA DİNSİZ BİR parti var ve bu ülkede iktidara gelmek için çaba sarfediyor. Alacağı her rey onu iktidara taşır mı taşımaz mı ?

Alacağı her rey onu iktidara taşır. Müslüman ne yapacak bana ne mi diyecek ? Oy kullanmak şirk mi diyecek ?

Onun panzehiri olan bir partiye oy vermeyecek mi ? Panzehirine Oy vermediğinde ve dinsiz bir partiyi kendi elleriyle iktidara getirmiş olmaz mı ? Bu parti iktidara geldiğinde hesabı kime verecek, Allaha değil mi ? Bunun Vebali kime ait olacak ?

İslam düşmanlarına karşı mücadele verilmesi, düşmanı etkisiz hale getirilmesi, veya etkisinin azaltılması, fitnenin yok edilmesi amacıyla oy vermeyecek mi ? Meğer ki oy verdiği parti tam islam olmasa dahi .

İşte izah etmeye çalıştığım husus burası. Kötülerin arasından iyiyi seçmesi, islama gelecek tehlikeyi en aza indirmesidir.

Şimdi sıra geldi kuran kerim, hadisi şerif ile konuyu, soruyu çözmeye . Ben, en iyi rehber en iyi yol gösteren Allah kelamı olan kuran kerim ile ve hadis şeriflelerle konuşacağım.

İnşallah yanılmam.

devamı var

kamer34 13 Ocak 2011 02:17

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Bedii hamit arkadaşım fikrini sorduğuma pişman ettin beni:)


Söyleyecekleriniz önümüzdeki haftaya bitermi:)


De bitir da arkadaşımhyyyyy

BEDİİ HAMİT 13 Ocak 2011 15:23

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

Bedii hamit arkadaşım fikrini sorduğuma pişman ettin beni[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Söyleyecekleriniz önümüzdeki haftaya bitermi[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



De bitir da arkadaşım

Bu ne acele ya.. Daha bir gün oldu yazılanlar ancak.

Ne haftası ? Pişman olma güzel kardeşim, az daha sabret diyeceğim. Eğer sabır sahibi isen...

Haydi bitireyim artık güzel kardeşimi daha üzüp sorduğuna pişman etmeyeyim. Son yazılarımı yazacağım

BEDİİ HAMİT 13 Ocak 2011 15:44

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
NİSA -58-Allah size emanetleri, onları taşıyabilecek olanlara yüklemenizi ve insanlar arasında hüküm verirken adalete uygun hüküm vermenizi emreder. Allah size ne güzel öğüt veriyor! Hiç kuşkusuz Allah işiten ve görendir.

Bu ayetin hükmü nasıl meydana getirilecek ? Bakın ayet açık ve net, emanetleri ehline veriniz der. o halde haydi verelim nasıl ?

Nasıl vereceğiz. seçimle değil mi ? Bakınız resulallahtan sonra ilk 4 halife nasıl seçilebildi ? İştişare ve oylama ile değil mi. BU ayetin hükmünü uygulanmadılar mı ?

Diyeceksiniz, O zamanki Devlet islamdı ve islam devletinde de bu gibi seçimler meşru olur,

Evet, zaten bizim de çabamız ve isteğimiz, Allahın hükümlerini tatbik edecek islami devlet kurulmasından yanadır. BU amaçla yola çıkan ve kendini ima eden kardeşlerimiz mevcuttır aramızda. Yani tagut düzenden yana olmayan bu düzeni allah için değiştireceğini ima eden kardeşlerimiz seçimlerde aday olursa bunlara destekle oy vermeliyiz.

O halde biz de bu seçimlerde ülke yönetimini en ehil olana vermeyecek miyiz ? Şimdi denilebilir ki, Git kardeş işine dalga mı geçiyorsun bizimle ? Hani adam nerede ? Ehil olan kim ? Kime vereceğiz ?

Evet bu soruları sormakta haklısınız. O halde bende sorayım ? Hiç mi ehil olan yok bu düzende? Evet yok ise.

O halde müslümanların hiç haketmediği bir yönetimi veya yöneticiyi işbaşına getirmektense, en az hakettiği bir yönetimi veya yöneticiyi işbaşına getirmekle bu eylemimiz islami bir davranış olacak ?
Fitnenin çoğunu iş başı yaptırmak yerine , onları engelleyip, Fitneyi en aza indirmek, İslama insanlara ve müslümanlara yardım değil midir ?

Mücadelemiz bu yönde olmaktadır ki, .seçimlere katılmayıp, Fitneyi tamamıyla yok edememektense, oy vererek katılıp, fitneyi en aza , en asgariye indirmek de islama hizmet etmek değil nedir ?

Hadisi şerif; İnsanların en faydalısı, onlara en hayırlı olanıdır. Nasılsanız öyle yönetilirsiniz.

Evet bu hadisi şerifi destekleyen kuran ayetleride şöyledir

HUD-101- O şehirlerin halklarına biz zulmetmedik, tersine onlar kendilerine zalimlik ettiler. Allah'ın azaba ilişkin emri geldiğinde Allah dışında imdada çağırdıkları düzmece ilahları, hiçbir dertlerine deva olmadılar, yıkımlarını arttırmaktan başka hiçbir işlerine yaramadılar

YUNUS-44- Allah insanlara hiç zulmetmez, fakat insanlar kendi kendilerine zulmederler

BAKARA-216 ...... Bazan hoşunuza gitmeyen birşey hakkınızda hayırlı olabilir, buna karşılık hoşunuza giden birşey de hakkınızda kötü olabilir. Allah bilir, fakat siz bilmezsiniz.

RAD -11-Herhangi bir toplum tutumunu değiştirmedikçe Allah onun konumunu değiştirmez. Allah, bir toplumun herhangi bir kötülüğe uğramasını dileyince, onu hiç kimse önleyemez. İnsanların Allah'dan başka hiçbir koruyucusu, kayırıcısı yoktur.

Enfal-53- Bu böyledir. Çünkü bir toplum, sahip olduğu ïyi bir niteliği değiştirmedikçe, Allah da o topluma vermiş olduğu nimeti değiştirmez. Hiç şüphesiz Allah her şeyi işitir, her şeyi bilir

Evet bir toplum kendisini değiştirmedikçe, Yöneticileri de değişmeyecektir.
ve hak ettiği belayı bulacaktır ki, allah kimseye zulm ve haksızlık etmiyor, insanlar kendi kendilerini zulum ve haksızlık etmektedir.( Ayetler, açık ve net anlatımlı )

Devamı olacak

BEDİİ HAMİT 13 Ocak 2011 16:40

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Şimdi biz bu düzene kızıyoruz ve dediğiniz gibi küfür düzeni diyoruz. ve seçimlerde de oy kullanmıyoruz ki, daha fazla küfre hizmet etmeyelim diye, O halde ne olacak halimiz ? Bir taraftan milyonlar laiklik andını içmiş zaten ezilmekte olan müslümanları daha da ezmeye uğraş veriyor ve birbirleriyle seçim için kenetleniyorsa, karşımız da bir güç var demektir.

Bu güce karşı durmak, tüm müslümanın asli görevidir. Çünkü biz müslümanları daha da ezmeye kenetlenmişler, başörtüsüne de kesin taviz vermemeye kararlı ve daha nice dini özgürlükler kısıtlanacak ve bu ülkenin sahibi olan müslümanlar aşağılanacak, ve bizde elimiz kolumuz bağlı olup, bitenleri seyreedeceğiz öyle mi ?

Onlara hiç tepki vermeyeceğiz değil mi ? Onların oy silahına biz de oy silahını kullanmayacağız değil mi ?

Ne güzel bir düşünce bu ?

Peki hani bizim milyonlarımız, bu ülkenin öz be öz evlatları, müslümanlar nerede ? Onların birlikteliğine bizim cevabımız nasıl olacak ? Onların silahı ( oy )ile onlara karşılık vermeyeceğiz de ne ile cevap vereceğiz ?

Bu küfür düzenidir. sakın ola ki,oy kullanmayalım diyelim ve fitnenin yaygınlaşmasına ve büyümesine engel olmayalım. Öyle mi ?

Hiç iyi parti ve iyi dürüst ehil insan olmaz mı bu düzende.?

Hayır olmaz diyorsanız.

O halde Bizde iyilerin arasından iyileri seçebileceğimiz gibi kötüler arasından da en iyisini neden seçmeyelim ?

Düzen hak olmasa dahi, küfür düzeni olsa dahi, düzeni bu haliyle bir çırpıda hemencik kaldırmamız mümkün olamıyorsa, bu düzene de kayıtsız da kalamayız, hak olmasa da seçenekler arasından hakka en çok meyil eden, yoksa da en az meyil edeni seçmek, yine fitneyi en aza indirmek ve müslümanlara yardım etmek açısından en güzel bir islami davranış olacaktır ki, siz nasılsanız, baştakileriniz de öyledir ve öyle yönetilirsiniz demekle peygamberimiz. Yukarıdaki ayetlere vurgu yapmaktdır.

Bir de Şöyle de düşünelim, seçimler Türkiye de yapılmıyor olsun. Almanya , Fransa gibi bir ülkede yapılıyor olsa bu ülkede yaşıyan azınlık müslümanlar, bu seçimlerde vaadlerinde müslümanların geleceklerini de yakından ilgilendiren seçimler yapılıyor olsa, buradaki kardeşlerimiz de bizim gibi mi düşünür yoksa fırsat budur, biz vazifemizi yapalım. Umulur ki, belki hakkımızda daha hayırlısı olur mu demeleri daha uygundur, yoksa bizim yapacağımız gibi bunlar da küfür düzeni oy verirsek biz de küfre hizmet mi ederiz mi derler ?

Sakın seçimlere katılmayın, oy vermeyin , Allah yanında şirktir demek, rabilalemin yanında bu sözlerle sorumluluk üstlenmek demektir. Oy kullanmak ŞİRK Telkin ve tavsiyelerinizle müslüman kardeşlerimiz seçimlerde oy kullanmazlık ederlerse , tagutu daha güçlü hale getirirse bunun vebalini kim çeker, kimedir bu vebal. ? Bunun vebalini üstlenmek isteyen varsa buyursun üstlesin.

Fitneyi yok edebilecek veya asgariye indirgeyecek , ehil olan , özü sözü müslüman kardeşlerimizi seçeceğiz. Bütün çabamız ve mücadelemiz bunun içindir. Tabii ki islami tebliğ metedunu da kullanıp, tüm halkımızı islamla bilinçlendirmekle de....

BEDİİ HAMİT
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

emre 13 Ocak 2011 16:42

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Bismillahirrahmanirrahim ,

Tağut Düzende Oy Kullanmak Şirktir Diyenler , Hz.Yusuf (a.s)' ın Yöneticiliğini Nasıl Açıklarlar?

Selamun Aleyküm ve Rahmetullah .

BEDİİ HAMİT 13 Ocak 2011 16:48

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

Tağut Düzende Oy Kullanmak Şirktir Diyenler , Hz.Yusuf (a.s)' ın Yöneticiliğini Nasıl Açıklarlar?

Çok güzel bir soru sormuşsunuz ? Cevabı verilir herhalde.

kamer34 13 Ocak 2011 17:04

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

emre Üyemizden Alıntı (Mesaj 112675)
Bismillahirrahmanirrahim ,

Tağut Düzende Oy Kullanmak Şirktir Diyenler , Hz.Yusuf (a.s)' ın Yöneticiliğini Nasıl Açıklarlar?

Selamun Aleyküm ve Rahmetullah .



Bir Peygamberin tağutun hükmü ile hüküm edebileceğine inanmak bir Peygambere hakaret islama da aykırıdır

BU DÜPEDÜZ İSLAMDAN NASİPLENMEMEKTİR CEVAP BU


neyse siz yazınız bir bitirin bakalım

kamer34 13 Ocak 2011 17:08

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Emre arkadaşım beddii hamit arkadaşmızın yazısı bitinceye kadar sizde

bir zahmet yusuf suresini şöööyle baştan sona bir afrn*kuyun

BEDİİ HAMİT 13 Ocak 2011 17:13

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Yazım bitti, bitti.

kamer34 13 Ocak 2011 18:36

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Ben şimdilik bir kaç cümle ile yetinerek daha sonra ilmi değeri olan.

Bölümlere cevap vermeye yönelik görüşlerimi açıklayacağım.

BİR CÜMLENİZDE DİYORSUNUZKİ

Kuran kurslarını bile kapatıyorladı

BENDE DİYORUM Kİ

Keşke (türkçede keşke kelimesinin yerine kelime bulamadığım için bu kelimeyi sözlük manasında kullaınyorum.)

Evet keşke

Değil kuran kursları keşke bütün camileri kapatsalar

Bütün ibadethaneleri kapatsalar

Bütün baş örtüleri zorla açmaya çalışsalar

Bütün namaz kılışları engellemeye çalışsalar

Bütün hacca gidişleri engelleseler

Bütün Allaha inanışları izin vermesler

Evet keşke yapsalar ama nedense bu salaklığı bir türlü yapmıyorlar

nedenini merak eden olrsa aıklarız inşallah

Abdulhamit 1 13 Ocak 2011 19:17

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

NİSA -58-Allah size emanetleri, onları taşıyabilecek olanlara yüklemenizi ve insanlar arasında hüküm verirken adalete uygun hüküm vermenizi emreder. Allah size ne güzel öğüt veriyor! Hiç kuşkusuz Allah işiten ve görendir.

Bu ayetin hükmü nasıl meydana getirilecek ? Bakın ayet açık ve net, emanetleri ehline veriniz der. o halde haydi verelim nasıl ?
[ABDULBEDİİ HAMİT ALINTI]

GÜZEL ABİM....ALLAH ADELETİ NEYLE YAPIN DİYOR..........

KENDİ HÜKMÜYLEMİ,YOKSA BEŞERİ HÜKÜMLERLEMİ....

Allah adaleti indirdiğim kurana göre yapın diyor.


Alıntı:

Genelevlerini açıp,ruhsat veren,

içki üreten ve satış yapanlara ruhsat veren,

ALLAH VE RESULUNE HARP açan faiz bankaları açılması için bakanlar kurulunu toplayan ve ruhsat veren,

kumara teşfik edip mekanlara ruhsat veren...............

bunları hangi parti gelse ONLARIN HÜKMÜNE GÖRE MEŞRU,ALLAHIN HÜKMÜNE GÖRE GAYRİ MEŞRU....DEĞİL Mİ........

VE DAHASI,,,,,,,,,,,,,

Bunları Hangi parti gelse bunları meşru saymaz. Farklı partiler vardır. İslamı ön planda tutan, İktidar verildiğinde tagut hükümlerini yok edecek insanlar var aramızda.

Alıntı:

BUNLAR DAHA BAŞTAN BİZ LAİK DEMOKRATİK KEMALİST Bİ YASAYA BAĞLIYIZ VE BU BAĞLILIK ESASTIR,DEĞİŞTİRMEK BIRAK TEKLİF DAHİ EDİLEMEZ..............

Hele iktidarla bir büyük çoğunluk sağlansın bakalım teklif edilir mi, edilmez mi ? Anayasa babayasa kalır mı ?

Abdulhamit 1 13 Ocak 2011 19:29

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

bir cümlenizde diyorsunuzki

kuran kurslarını bile kapatıyorladı

bende diyorum ki

keşke (türkçede keşke kelimesinin yerine kelime bulamadığım için bu kelimeyi sözlük manasında kullaınyorum.)

evet keşke

değil kuran kursları keşke bütün camileri kapatsalar

bütün ibadethaneleri kapatsalar

bütün baş örtüleri zorla açmaya çalışsalar

bütün namaz kılışları engellemeye çalışsalar

bütün hacca gidişleri engelleseler

bütün allaha inanışları izin vermesler

evet keşke yapsalar ama nedense bu salaklığı bir türlü yapmıyorlar


yapsalar, müslümana fiili cihat farz olur

Abdulhamit 1 13 Ocak 2011 19:32

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

Bunları Hangi parti gelse bunları meşru saymaz. Farklı partiler vardır. İslamı ön planda tutan, İktidar verildiğinde tagut hükümlerini yok edecek insanlar var aramızda.

abdulhamitten alıntı........

şimdi yani şöylemi yapılması lazım diyorsunuz tam olarak anlayamadımda,

RABBİMİZ ZİNAYI YASAKLAMIŞYA,,veya içkiyi,veya kumarı.........

Biz başta bi zina yapalım daha sonra mı kaldıralım gibimi.........
Yok be kardeşim, nasıl bu anlamı çıkardın anlayamadım. İyisi mi siz benim yazımı tekrar tekrar okuyun.

kamer34 13 Ocak 2011 19:35

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Ben adı islam olan toplumların inanç sistemlerinden söz ederken bazı arkadaşlarımız bana siz konudan konuyu atlayıp duruyorsuunuz demişti ve tenkit de bulunmuşrlardı aslında ben konudan konuya atlamıyordum

Mevcut bu toplumların inanç sistemlerindedki çarpık anlayışı dile getirmeye çalışıyordum.

Beddii hamit arkadaşmızın bunda hiç bir kabahatı yok arkadaşımız adı islam olan bu toplumların tahsil yapmış bir ferdi olarak bu toplumların inanç sistemlerini özetleyerek çok güzel dile getirmiştir.

Birde tahsil yapmamış insanlara baktığımızda arkadaşımızın bütün bu fikirleri üzerine bir o kadarda islamdan olmayan bidat ve hurafeleri, din adına bu çarpık inanç sisteminin içne dahil ettiklerini çok rahat görebilmekteyiz.

Bu çarpık inanç anlayışları toplumların nerdeyse tüm bireylerine hasıl olmuş hatta kahvehanelerde okey taşlarını ıstakalara dizerken bile kendi aralarında konuştukları ve bu konuştuklarına iman ettiklerini söyledikleri filerdir.

Eğer ki bir inanç sistemi içerisinde bir peygamberin kralın dinie göre,hüküm verip insanlara adalet dağıta bileceğine inanılıyorsa ve bu görüşlerinede şu ayeti ve ayetleri delil getirmeye çalışılıyor ise....

NİSA -58-Allah size emanetleri, onları taşıyabilecek olanlara yüklemenizi ve insanlar arasında hüküm verirken adalete uygun hüküm vermenizi emreder. Allah size ne güzel öğüt veriyor! Hiç kuşkusuz Allah işiten ve görendir.


Biz müslümanlar hep şu olayı anlatır ve yahudilerle alay ederiz hani recm konusunda yahudilerden biri parmağını ayetin recm yazılı kısmına koyarak bizim kitabımızda recm yoktur demesini gibi Allah bizi bin dörtyüz sene önce uyayarak ileride bu tarz zihniyetlerin tekrar karşımıza çkabileceğini bunun karşısında uyanık olmayı vurgulamıştır.

Allah size emanetleri, onları taşıyabilecek olanlara yüklemenizi


Ayetin sadece bu kısmını alarak öbür kısmına bakmayan emanetin mevcut olan iktidar da ki zata verilmesine çünki bu zat bunu en iyi yapmaktadır mesajı yerine ulaşmıştır.peki ayetin ya öbür kısmı ya nisa 60. ayet daha bir çok ayet onları ne yapmalı...


ve insanlar arasında hüküm verirken adalete uygun hüküm vermenizi emreder


Kanunları yurt dışından kendi dostları yahudi ve hıristiyanlardan ithal ederek bu beşeri kanunlarla insanların arasında adalet ile hüküm verebileceğine inamak ayetin bu kısmı ile ne kadar uyum içerisinde varın siz dünün

Ben şahsen kendisne teşekkür ediyorum çarpık olan toplumların inanç sistemlerini bu kadar güzel özetlediği için...

Abdulhamit 1 13 Ocak 2011 19:38

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

Allah adaleti indirdiğim kurana göre yapın diyor.


abdulhamitten alıntı.......

peki halkın oy verdikleri NEYLE YAPIYOR...............KURANLAMI............KURANA ORTAK KOŞULAN ANAYASA KİTABIYLAMI........



İlgisi yok, yani her oy veren anayasayı kurana ortak koşmak için oy vermez, nedenlerini açıklamıştım. Bir defa daha açıklarsam alıntı ile açıklarım.

abulhamit 1 arkadaşım

sanırım hz ömeri olması lazım şehit eden o münafık
ne demiş biliyormusnuz

""ben yeryüzünde bir fitne temizledim""

öyle en büyük allah başka büyük demekle iman gerçekleşmiyor

güzel abicim

kesinlikle en büyük allahtır biz desekte demeskte bu durum değişmez



Abdulhamit 1 13 Ocak 2011 19:52

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

peki halkın oy verdikleri NEYLE YAPIYOR...............KURANLAMI............KURANA ORTAK KOŞULAN ANAYASA KİTABIYLAMI......
..


TC Hükümetleri adeleti Kuranla yapmıyor, anayasa buna müsade etmiyor ve engel teşkil ediyor. İşte bu engeli aşacak seçmen kitlesi eğer ki, Tagut hükümleri değiştireceğini ima eden inandığı partiye oy verip, iktidarı büyük çogunlukla hükümete taşırsa işte o zaman diyoruz. Hep birlikte inşallah.

Abdulhamit 1 13 Ocak 2011 20:04

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

GÜZEL ABİM BU HADİSİ VERMİŞİM SİZİN YAZILARINZI TASDİK EDEN zavallının biri,

peygamber akpartiye oy verirdi diyor............



Yok öyle demedi, gırgırına söyledi, bu başlığı görünce yani gülmek içindi.

zaten benim bu söz üzerine açıklamam vardı.

Bedii hamitten alıntı
İDDİA: Peygamber efendimiz şu an aramızda olsaydı bu kemalist düzene oy kullanır mıydı? Cevabın kullanmazdı ise sende oy kullanma.

REDDİYE: Peygamber efendimizin kendi zamanında böyle partiler var mıydı ? Veya şöyle soralım. Peygamberimiz Parti kurmak isteseydi O Çağda kendi partisini kurabilir miydi ? Böyle bir yaklaşım o çağdaki insanlar için ne kadar uygun bir yaklaşım olurdu. Peygamber bu çağda yaşasaydı laik düzende oy kullanıp kullanmayacağı hakkında hiç birşey söylenemez. Vahye göre davranırdı. Belki oy kullanırdı veya kullanmazdı.



Alıntı:

ALLAH TAĞUTU RED EDİN DERKEN,SİZ YOK BAŞTA BULAŞIRIM SONRA MI DİYORSUNUZ,

BAKIN HALK BUNU BİLMİYOR BUNU ANLIYORUMMMMMMMMMMMMMM

AMA SENİN GİBİ İLİM EHLİNİ ANLAMIYORUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM




Bir tek ben miyim ilim ehli, belki ilmin kırıntısına bile sahip değilim
.......,,

M. islamoğlu, Fethullah Gülen, Abdulaziz Bayındır gibi ve diğerleri gibi saysam zorlanırım. İlim zatları da oy vermeye cevaz veriyor

Abdulhamit 1 13 Ocak 2011 20:18

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Size Bir basit örnek :

Örneğin ülkemizde KOMİNİST VEYA DİNSİZ BİR parti var ve bu ülkede iktidara gelmek için çaba sarfediyor. Alacağı her rey onu iktidara taşır mı taşımaz mı ?

Alacağı her rey onu iktidara taşır. Müslüman ne yapacak bana ne mi diyecek ? Oy kullanmak şirk mi diyecek ?

Onun panzehiri olan bir partiye oy vermeyecek mi ? Panzehirine Oy vermediğinde ve dinsiz bir partiyi kendi elleriyle iktidara getirmiş olmaz mı ? Bu parti iktidara geldiğinde hesabı kime verecek, Allaha değil mi ? Bunun Vebali kime ait olacak ?

İslam düşmanlarına karşı mücadele verilmesi, düşmanı etkisiz hale getirilmesi, veya etkisinin azaltılması, fitnenin yok edilmesi amacıyla oy vermeyecek mi ? Meğer ki oy verdiği parti tam islam olmasa dahi .

İşte izah etmeye çalıştığım husus burası. Kötülerin arasından iyiyi seçmesi, islama gelecek tehlikeyi en aza indirmesidir.


Sakın seçimlere katılmayın, oy vermeyin , Allah yanında şirktir demek, rabbilalemin yanında bu sözlerle sorumluluk üstlenmek demektir. Oy kullanmak ŞİRK demekle ,Telkin ve tavsiyelerinizle müslüman kardeşlerimiz seçimlerde oy kullanmazlık ederlerse , tagutu daha güçlü hale getirirse bunun vebalini kim çeker, kimedir bu vebal. ? Bunun vebalini üstlenmek isteyen varsa buyursun üstlesin.

Düzen hak olmasa dahi, küfür düzeni olsa dahi, düzeni bu haliyle bir çırpıda hemencik kaldırmamız mümkün olamıyorsa, bu düzene de kayıtsız da kalamayız, hak olmasa da seçenekler arasından hakka en çok meyil eden, yoksa da en az meyil edeni seçmek, yine fitneyi en aza indirmek ve müslümanlara yardım etmek açısından en güzel bir islami davranış olacaktır ki, siz nasılsanız, baştakileriniz de öyledir ve öyle yönetilirsiniz demekle peygamberimiz.


Oy kullanmak Şirk demekle Kusura bakmayın ama eğer böyle bir düşünceniz varsa hiç okula gitmeyin, askere de gitmeyin, vergi de vermeyin.... ve NİKAH DA KIYMAYIN

Çünkü, bunların her biri sistemin ürünü ve bunları yapmakla da tagut düzeni daha da güçlendirmiş olursunuz.

Abdulhamit 1 13 Ocak 2011 20:34

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

ABİ İKTİDAR VE TAVIR HAKKINDA BU AYETLER YETERLİ HER HALDE...........


HA BİZ BU DÜNYADA EZALARA KATLANA BİLİRİZ AMA TAĞUTA SEÇMEN OLARAK İMANA ZULUM KARIŞTIRIP KENDİ MİZE ZULUM YAPMIŞ OLURUZ.........


SİZİN GÖRÜŞÜNÜZDE SAYGI DUYUYORUM............
Ben de sizin görüşlerinize saygı duyuyorum, Allahüalem belki sizin görüşünüz doğrudur.Belki de bizim.

ALLAHÜALEM, ALLAHÜALEM.

Abdulhamit 1 13 Ocak 2011 20:45

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Ya merak ediyorum, seçime katılmıyorsunuz, küfür sitemi , küfür düzeni diyorsunuz, peki biz bu sisteme de vergi vermiyor muyuz ? Hocalarımız ve öğretmenlerimiz bu küfür düzeninden aldıkları maaş ve ücretleri kendilerine helal etmiyorlar mı ?,

Düzen, sistem küfür diye umarım, T.C Devleti bir savaşa girse de, ona da girmeme kararı alacağınız kesin .

Çünkü ne de olsa bu küfür bir devlet düzeni idi. Savaşı kaybetsek de. kazansak da ne fark eder ki ? Ha onlar bizim başımızda ha bizimkiler her ikisi de aynı küfür düzenin savunucuları Demeyecek misiniz?


Bir de şu var. Tagut düzeninden kurtulmak için ne yapıyorsunuz ?

Nasıl kurtulacaksınız ? Nasıl kurtulacağız ? İktidara nasıl ve ne ile geleceksiniz ?

Cihadınız nedir ? Açıklayında görelim biraz da bunu konuşalım.

kamer34 13 Ocak 2011 20:53

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

Abdulhamit 1 Üyemizden Alıntı (Mesaj 112710)
..

TC Hükümetleri adeleti Kuranla yapmıyor, anayasa buna müsade etmiyor ve engel teşkil ediyor. İşte bu engeli aşacak seçmen kitlesi eğer ki, Tagut hükümleri değiştireceğini ima eden inandığı partiye oy verip, iktidarı büyük çogunlukla hükümete taşırsa işte o zaman diyoruz. Hep birlikte inşallah.


abdülhamit 1 arkadaşımdan alıntı

tabi ki abdülhamit 1 arkadaşım allah ve rasulü senin kadar bilmiyordu

bak güzel abim tağutlarala mücadele ederken biz her türlü aracı kullanamıyız neden biliyormusun

çünki biz müslümanız

biz bire kere sözümüzü vermişiz rabbimize

""lailaheillallah""

demişiz.
güzel abim la hayır demek red etmek demektir kimi din dışı btün tağutları

birde peygamberimizn kafirle olan mücadelsini bir okuyu var olurmu

allaha emanet ol

Abdulhamit 1 13 Ocak 2011 21:01

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

""lailaheillallah""

demişiz.
güzel abim la hayır demek red etmek demektir kimi din dışı btün tağutları

birde peygamberimizn kafirle olan mücadelsini bir okuyu var olurmu





Saplantınızı bir türlü anlayamıyorum. Peygamberin kafirlerle mücadelesini siz mi bana oku diyeceksiniz ? Sen okudun da ne anladın ? Ancak bunları yazabilirsin.

Ya merak ediyorum, seçime katılmıyorsunuz, küfür sitemi , küfür düzeni diyorsunuz, peki biz bu sisteme de vergi vermiyor muyuz ? Hocalarımız ve öğretmenlerimiz bu küfür düzeninden aldıkları maaş ve ücretleri kendilerine helal etmiyorlar mı ?,

Düzen, sistem küfür diye umarım, T.C Devleti bir savaşa girse de, ona da girmeme kararı alacağınız kesin .

Çünkü ne de olsa bu küfür bir devlet düzeni idi. Savaşı kaybetsek de. kazansak da ne fark eder ki ? Ha onlar bizim başımızda ha bizimkiler her ikisi de aynı küfür düzenin savunucuları Demeyecek misiniz?


Bir de şu var. Tagut düzeninden kurtulmak için ne yapıyorsunuz ?

Nasıl kurtulacaksınız ? Nasıl kurtulacağız ? İktidara nasıl ve ne ile geleceksiniz ?

Cihadınız nedir ? Açıklayında görelim biraz da bunu konuşalım.

Madem ki, peygamberin kafirlerle mücadelesini okumuşsunuz

kamer34 14 Ocak 2011 03:20

Cevap: Allah a ve hz yusufa İFTİRA ATANLAR.....
 
"ahada buraya yazıyorum"



=müslümanlardan;112695]yusuf..süresi.
40- "Sizin Allah'tan başka taptıklarınız, Allah'ın kendileri hakkında hiçbir delil indirmediği, sizin ve atalarınızın ad olarak adlandırdıklarınızdan başkası değildir. Hüküm, yalnızca Allah'ındır. O, Kendisi'nden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur, ancak insanların çoğu bilmezler."

56- İşte böylece Biz yeryüzünde Yusuf'a güç ve imkan (iktidar) verdik. Öyle ki, orada (Mısır'da) dilediği yerde konakladı. Biz kime dilersek rahmetimizi nasib ederiz ve iyilik yapanların ecrini kayba uğratmayız.

67- Ve dedi ki: "Ey çocuklarım, tek bir kapıdan girmeyin, ayrı ayrı kapılardan girin. Ben size Allah'tan hiçbir şeyi sağlayamam (gideremem). Hüküm yalnızca Allah'ındır. Ben O'na tevekkül ettim. Tevekkül edenler de yalnızca O'na tevekkül etmelidirler."

76- Böylece (Yusuf) kardeşinin kabından önce onların kablarını (yoklamaya) başladı, sonra onu kardeşinin kabından çıkardı. İşte Biz Yusuf için böyle bir plan düzenledik. (Yoksa) Hükümdarın dininde (yürürlükteki kanuna göre) kardeşini (yanında) alıkoyamazdı. Ancak Allah'ın dilemesi başka. Biz dilediğimizi derecelerle yükseltir.Ve her bilgi sahibinin üstünde daha iyi bir bilen vardır.

MÜSLÜMANLARDAN ADLI ÜYEDEN ALINTI


Allah,ın selamı hidayete tabi olanlara olsun

Müslümanlardan arkadaşım bazen nefsime yenilip size kızıyorum hakkınızı helal edin

Size kızmamın sebebi beni anlamadan cevap yazmanızdır

Yoksa kimsenin kişiliği ve şahsiyeti ile ilgili bir husumetim olamaz

Bu örnek olarak vermiş olduğunuz 4 ayetin üzerine aslında yorum yazmak güzel olmasa gerek

Fakat bazı arkadaşlar bu ayetleri görmemezlikten gelerek bu ayetleri kendi görüşlerine delil niteliğinde kullandıkları zaman insanında bir kaç söz söyleyesi icab edebiliyor.

Ben şahsen yukarıdaki görüşlerin cevap verme niteliğinde olmadığı kanısındayım,fakat bazı yeni arkadaşlarımız bu yukarıdaki görüşlerin sanki ayet ve hadislerle desteklendiğini sanmaları banada bir müslüman olarak cevap
verme ihtiyacı getirmiştir.

Size bu ayetleri burada zikr ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum


40- "Sizin Allah'tan başka taptıklarınız, Allah'ın kendileri hakkında hiçbir delil indirmediği, sizin ve atalarınızın ad olarak adlandırdıklarınızdan başkası değildir. Hüküm, yalnızca Allah'ındır. O, Kendisi'nden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur, ancak insanların çoğu bilmezler."

Bu ayette açıkca anlaşılıyoriki,hüküm koyup sonrada bu hükümlerin desteklenmesi gerektiğini,desteklenmediği
takdirde bu hükümleri,desteklemeyenlere vebal ve Allah katında sorumluluk getireceği anlayışlarına Yusuf suresi 40. ayetin ilk cümlesi bir tokat niteliğindedir.

Ayetin ilk üç cümlesinde

1-hüküm koymak sadece allaha aittir

2-Allahın hükümleri dışındaki hükümlere (anayasalara yada baba yasalara farketmez) uymak onları desteklemek onların saflarından yer almak çok açık bir ifade ile ""kulluk' olarak nitelendiriliyor..

""..Hüküm, yalnızca Allah'ındır. O, Kendisi'nden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir..""

Başka insanlara yada mercilere hüküm koyma yetkisi verip,bu hükümlerle insanları idare etmek ve aralarında adaleti sağlama yetkisi tanımak,ayetin öbür cümlerine toslamaktır.Birileri böyle idda edebilir bu doğaldır önemli olan bu iddanın kuran tarafından nasıl karşılandığıdır.bakalım

""Sizin Allah'tan başka taptıklarınız, Allah'ın kendileri hakkında hiçbir delil indirmediği, sizin ve atalarınızın ad olarak adlandırdıklarınızdan başkası değildir.""

Bir önceki ayetin cümlenisinde hüküm Allahındır, Allahın şeraitinin yani hükümlerinin dışında başka şeriatlere yani kanunlara uyarsaınız,o kanunlardan,insanların vicdanlarını rahatlatabileceğine inanırsanız,o kanunlardan adalet çıkmasını bekler iseniz onlara kulluk etmiş olursunuz.Oysaki size emir edilen Allaha kulluktur tağuta değil.
Ayetin bu cümlesinden bu anlam net olarak çıkmaktadır.

Ayetin öbür cümlesi ile birlikte ele aldığmızda,Sizin Allah'tan başka taptıklarınız,ibaresi açıkça dösteriyorki

Allah'ın şeriatının dışında insanların şeriatlerine uymak onlara "hem kulluk" "hemde tapmak" demektir.

Hz Yusufun yada herhangi bir peygamberin insanlar tarafından konulan bir şeriat ( ben bu şeriat kelimesini kasıtlı kullanıyorum ki beyinlerde yer etsin kanun yada yasa sözcüğü beyinlere bazen hitap etmiyor olabiliyor) düzenine yada insanlar tarafından konulan DİN'lere evet Din'lere göre hüküm verdiğini söylemek

çok ağır bir ifadadir ve hiç bir ilmi değeri yoktur

Bir peygamber islamın dışında başka bir dini yasa olarak kabul edermi
Bir peygamber islamın dışında başka bir şeriatı uygularmı

Bu nasıl bir anlayaış bu ne cürret? o zaman nerde kaldı tevhid anlayışı

Azıcık ilim sahibi olan insanlar bilirlerki kanun koymak yasa yapmak insanları bunlara inandırmak bu kanun ve yasaları onlara benimsetmek yeni bir din ortaya koymak demektir.çünki kuran da kanunlar ve yasalar bir çok ayette DİN olarak zikr edilir.

76- Böylece (Yusuf) kardeşinin kabından önce onların kablarını (yoklamaya) başladı, sonra onu kardeşinin kabından çıkardı. İşte Biz Yusuf için böyle bir plan düzenledik. (Yoksa) Hükümdarın dininde (yürürlükteki kanuna göre) kardeşini (yanında) alıkoyamazdı. Ancak Allah'ın dilemesi başka. Biz dilediğimizi derecelerle yükseltir.Ve her bilgi sahibinin üstünde daha iyi bir bilen vardır

şu ayete bakarmsınız İşte Biz Yusuf için böyle bir plan düzenledik. Hükümdarın dininde kardeşini alıkoyamazdı.
Bu ayetin bu cümlesini bazı insanlar kralın kanunları yada yasaları diye tercüme ederler
halbuki ayetin arapçasında yani orjinalinde de kralın dini olarak geçer.Bu ayette açıkca kanun ve yasaların karğılığı DİN olduğudur.Çok açık ve net.

Ben şahsen islamın dışında bir DİN istemem, isteyen varsa onun dini ona benim dinim banadır.

Türlü türlü bahanelerle yok efendim iyisinin kötüsüymüş,kötüsünün iyisiymiş gibi laflarla,teretemiz dinimi bırakıpta başka DİN e giremem.ben islamın dışında bir DİN istemem,teşekkür ederim,size kalsın.

Masaya ayrı ayrı üç bardak su koymuşlar

Bardak 1 Bardak 2 Bardak 3

1. Bardaktaki su tam tam bulanık

2. Bardaktaki su biraz daha az bulanık

3. Bardaktaki su az bulanık

Siz olsanız bu bardaktaki suların hangisini içersiniz?

Bu soruyu kahvehanelerde ıstakalarına okey taşlarını dizen bazı insanlar bana sordu bende size soruyorum.

"CEVAP" şimdi önce bir düşünmem lazım,sonrada aklımı kullanmam lazım,sonrada karar vermem lazım,sonra sulardan birini içmeye kara vermem lazım.

Tamam şimdi buldum

Akılmı kullandım bu 3 bardak suyun içerisinde en az bulanuk,en az kirlenmiş suyu içmem lazım
Yani 3. bardak

Suyu aldım elime tam içecekken biri arkamdan dur içme dedi.
o sular bulanık sen aklını kullanamamışsın
ben,nedemek istiyosun yani ben akılsızmıyım
evet dedi al elimde 4. bardaktaki suyu iç dedi,iç içe bildiğin kadar,tertemiz,berrak içtiğinde sana hiç bir zarar vermeyeceğini Allah garanti etmiştir.

Siz bulanık suları içmeye devam edin

Son söz:

İftiralardan biride güya hz.Yusufun kralın dinine göre hükümler vermesidir.Öyleyse bizde bu tağutların dinine göre hükümler verebilir yeni hükümler koyabilirizdir.

Bu iğrenç bir ifitradır,hiç adil bir yaklaşım değildir.Bu düşünce Allaha ve peygamberine iftira atmak demektir.
İnsan,bir kere Allahtan korkmaya görsün

Ben daraldım ve sözü uzatmadan bitireyim.

Kral hz Yusufu çağırdı,ona rüyasının tabirini sordu,Hz Husuf rüyayı tabir etti,kral ona,peki bu işin altından nasıl çıkacağız dedi

Hz Yusuf siz bana bütün yetkileri vereceksiniz,ben adil bir şekilde bu sıkıntıyı inşallah Rabbimin bana öğrettiği şekilde üstesinden gelceğim dedi.
Kral ey Yusuf sen bu ülkede dilediğin gibi yetkilisin dedi,(ki bazı görüşlere göre kralın hz Yusufun dinini benimsedğini ve müslüman olduğunu söylerler) Şimdi siz bana,bunları nerden çıkarıyorsunuz diyeceksiniz

kuranı okuyupta,kendi yanlışlarını kurana ispat etmeye çalışan,bazı insanlar eğer o kitabı okumuş olsalardı göreceklerdiki bu haberi kuran veriyor işte ayetler.

53. (Bununla beraber) nefsimi temize çıkarmıyorum. Çünkü nefis aşırı şekilde kötülüğü emreder; Rabbim acıyıp korumuş başka. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayan, pek esirgeyendir.

54. Kral dedi ki: Onu bana getirin, onu kendime özel danışman edineyim. Onunla konuşunca: Bugün sen yanımızda yüksek makam sahibi ve güvenilir birisin, dedi.

55. "Beni ülkenin hazinelerine tayin et! Çünkü ben (onları) çok iyi korurum ve bu işi bilirim" dedi.

56. Ve böylece Yusuf'a orada dilediği gibi hareket etmek üzere ülke içinde yetki verdik. Biz dilediğimiz kimseye rahmetimizi eriştiririz. Ve güzel davrananların mükâfatını zayi etmeyiz.

""BİZ YUSUFUN ORADA DİLEDİĞİ GİBİ HAREKET ETMESİNİ SAĞLADIK""

Bu gün güya adı "islam partisi" olan partide aynı özgürlükte davranabiliyor,dilediği gibi kanun yapıyor,dilediği gibi dinler icat edebiliyor,önümüzde haziran ayında geniş kapsamlı yep yeni bir DİN paketi sizleri bekliyor
hayırlı olsun.

NOT:Hz peygamber dönemimde parti yoktu demek "ahada buraya yazıyorum"ben yarın ümraniyede bir kahvehanede ıstakatalarına okey taşları dizen bazı insanların yanına gideceğim buyrun gelin size orda cevap vereyim olurmuhsgldnNİZ

""ALLAHIN SELAMI HİDAYETE TABİ OLANLARA OLSUN""

""SELAMUN ALEYKUM HERKESE OLSUN""

kamer34 14 Ocak 2011 14:04

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
"Allah,ın selamı hidayete tabi olanlara olsun"


NOT:Hz peygamber dönemimde parti yoktu demek "ahada buraya yazıyorum"ben yarın ümraniyede bir kahvehanede ıstakatalarına okey taşları dizen bazı insanların yanına gideceğim buyrun gelin size orda cevap vereyim olurmuhsgldnNİZ

Dün sizi bu adrese davet etmiştim sanırım geldiniz.Artık bu saçma soruyada bir kaç cümle ile cevap verebilirz.

Hz peygamber dönemimde parti yoktu demek kurandan nasiplenememek demektir.

Hz peygamber dönemimde kuran Refah partisi yada AKP partsinin isminimi verecekti.Bu partiler kurulacak, bunlara islam adına oy verin yada oy vermeyin mi diye.Ona bakarsak o dönemde Amerikada yoktu,
viski de yoktu,laiklikte yoktu,sosyalizmde yoktu,İsrail devletide yoktu vs vs o dönemde bunlar yok,şimdi bunlar vardır,öyleyse biz viski içebilir bu yeni sistemlere de tabi olabiliriz mi diyeceğiz.

Demiştim bu tarz mahalle arasında kuran sünnetten bi haber insanların kendi aralarında konuştakları şeyler bunlar bu düşüncelerin hiç islami dayanağı yoktur.

Kuran bize isimleri değil vaısfları bildirir o yüzden ayetlere dikkat edilecek olunursa,ayetler kim böyle yaparsa,
yada kim şöyle yaparsa genel hitap kullanır.Kuran uslübünün çağlar üstü olmasının özelliklerindendir bu hitap şekilleri.

Kuran bize temiz,arı,duru olan şeylerin özelliklerini verir.Ama bu özellikleri göremeyenler illaki bulanık necis olan sudan içmek istemekteler.Gerçi kuran necis sularında vasıflarını vermiştir.fakat mesele onu görebilmekte.

Bir başka saçma,yalan,tutarsız bir düşüncede şudur ki,bu düşünceyi bundan yıllarca önce refah partilelr dile getirirlerdi o düşünce şu

Biz düşmanı kendi silahı ile vuracağız derler.

""YaaaaaaaaLaaaaaaaaaaaaN koskoca bir YaaaaaaaLaaaaaaaaaaN""
Eğer bu sözünüzde doğru iseniz şimdi size söyleyeceğim ve düşmanlarılarınızn size karşı kullandıkları öbür silahlarıda kullanın bakalım.Bakalım bu iddanızda ne kadar samimisiniz.

Siyonisltler adı islam olan toplumlar üzerinde ve müslümanlar üzerinde her türlü alçakça silahları tarih boyunca kullanmaktan hiç çekinmemişlerdir.Bu silahları Günümüzde de hiç bir ahlaki kural tanımadan müslümanlar üzerinde uygulamkatalar. Bu alçak siyonistler hiç bir ahlak kurallarını gözetmeyen bir anlayışla bize karşı
Fuhuşu,kadın tüccarlığı,faizi,tefeciliği (ki en büyük İMF dir) ve porno filmleri yaparak sinemalarda internettlerde ve her türlü basın yayın araçlarını kullanarak msülümanların üzerine kurşun yağdırmakmak suertiyle kulanmaktadır.

Hadi bakalım sizde bu silahları kullanın bir görelim.Ne oldu o kadarda olmaz dedğinizi duyar gibiyim.
Olmaz tabi çünki müaslümanlar düşmanları ile mücadele ederken kendisine her yolu mübah görmez göremez.

Yoksa o alçak siyonistlerden ne farkımız kalır.Biz müslümanız ancak bize helal olan dinimize aykırı olmayan
silahlarla onlarla savaşa biliriz.Peygamber efendimiz savaşa giderken bir bildiri dağıtırdı askerlerine

Çocukları,yaşlıları,savaşa,katılmayan kadınları,manastırlarına çekilmiş din adamlarını,hatta ağaçları vs vs bunları öldürmeycek ve tabiata mümkün olduğu zarar vemyeyceksiniz. Buyururdu

Birileine ne oluyorki şimdi kalkmış ben düşmanlarımın bana karşı kullandığı silahlara onlarla savaşacağım diyor
sözünüzde doğru iseniz o zaman yukarıda belirtğim öbür silalarıda kullanırmısınz.Hayır diyorsununz.
O halde her yol bize mübah değil ve olamazda

Kuran ve sünnet ile bağdaşmayan saçma sapan kamyon şöfürlerinin yemek molalarında konuştukları ilim değeri olmayan iddalar ve sözler bunlar.Bu sözler ve iddalar içimizdeki arkadaşalara ait değil yılardır milli selamtçilerin öne sürdükleri zırvalardır.

Müslümanlardan arkadaşım lütfen araya girmeyin

Yazımın devamı var

kamer34 14 Ocak 2011 15:39

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
yaw yanlış anlama ben sözümü tamamlayayım diye söyledim
yoksa tabiki görüşlerini anlatacaksın bizde okuyacağız inşallah

kamer34 14 Ocak 2011 16:03

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
İslam düşmanlarına karşı mücadele verilmesi, düşmanı etkisiz hale getirilmesi, veya etkisinin azaltılması, fitnenin yok edilmesi amacıyla oy vermeyecek mi ? Meğer ki oy verdiği parti tam islam olmasa dahi .
Addülhamit 1 adlı üyeden alıntı

"Allah,ın selamı hidayete tabi olanlara olsun"

Bu idda çok önemli,bu iddayı son zamanlarda Abdülaziz bayındır gündeme getirmiştir.Bazı insanlar koskoca
profesör olurlar ama bir türlü adam olamazlar.Bir türlü dos doğru doğrularla doğrulamazlar şairin dediği gibi.

Evet bu cümlede bir düşman olgusu var ve acayiiiiiiiiip bir mantık daha var.

Abdülaziz bayındır diyorki(güya alim.Yaw bir alim kelimesi kalmıştı içi boşalmamış,onunda içini boşalttılar
fettullah gülen mustafa i.oğlu falan feşmekan ne zamandan beri alim oldular onu anlyamadım.Daha dün mavi marmara gemisi olayında israil haklıdır kendisini korumuştur diyen bir insan alimmiş de bizim haberimiz yokmuş hayret,neyse biz konumuza geri dönelim.(
Bunlar bizim tağutlarımız ve dostlarımız

Birde düşman olan tağutlar vardır,biz o düşman olan tağutları alt etmek için bu güzel tağutlarımıza oy verebilir vergi verebilir her türlü desteği sağlayabilir,hatta dost bile edinelebiriz diyorlar.Bu son cimleyi Adülaziz bayındır demiyor demiyor onu ben ekledim.Bende diyorum ki eğer sen bu tağutları bizim tağutlar olarak görüp onlara rey kullanıyor isen düşman olarak görmüyorsan o zaman o tauğutu dost edinmişsiniz demektir.

Sen daha düşmanının kim olduğunu bile anlayamamışsın koskoca prefesör
Bak Allah sana düşmanın kim olduğunu nasıl haber veriyor

Ey iman edenler! Kendi dışınızdakilerden sırdaş edinmeyin. Çünkü onlar size fenalık etmekten asla geri kalmazlar, hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Kin ve düşmanlıkları ağızlarından taşmaktadır. Kalplerinde gizledikleri ise daha büyüktür. Düşünürseniz, biz size âyetleri açıkladık.
3/118

Allah sizin düşmanlarınızı çok iyi bilir. Gerçek bir dost olarak Allah yeter. Ve yardımcı olarak da Allah yeter.
4/45

Yeryüzünde sefere çıktığınızda kâfirlerin size bir kötülük yapacağından korkarsanız namazı kısaltmanızda size bir vebal yoktur. Kuşkusuz kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır
4/101

İman edenlere karşı düşmanlık yönünden insanların en şiddetlisi olarak yahudileri ve Allah'a ortak koşanları bulursun. Ve yine iman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak da: "Biz hıristiyanlarız" diyenleri bulursun. Çünkü onların içlerinde keşişler ve rahipler vardır. Ve onlar büyüklük taslamazlar.
5/82

Daha çok sayıda ayetler vardır.Şeytan ve şeytan dostlarını ve Allaha ortak koşanları,yahudileri,hıristiyanları, islam dışındaki tüm din mensuplarını dost edinen düşmanımız,müslümanlarda ancak dost ve kardeşlerimizdirler.

Adam bu parti islam olmasada diye cümle açıp sonrada isanları bu şirkperest sistemlere davet edebiliyor
Hatta dahada ileri giderek bunlara destek verilmediği takdirde Allah katında sorumlu tutulabileceğını söyleyebiliyor
Abdülaziz bayındır sen kendi dostların ile haşr olacaksın,bende kendi dostlarım ve kardeşlerim ile haşr olunayım
Benim seni ikna etmek gibi ne senden fazla bilgim var,nede ben seni ikna etmeye çalışırım
"Senin yolun sana,benim yolum banadır."

Şimdi bazı insanlar ağızlarını eğip bükerler din adına konuşoyormuş gibi bir imaj vermeye çalışrlar
halbuki konuştukları ve davet ettikleri şeyler haktan yana hiç bir şey değildir

Biz haktan yanaymış gibi anlayayalım diye ağızlarını eğip bükerler.dosdoğru olmazlar

“”Ehl-i Kitaptan öyle bir gurup vadır ki,okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler.Söyledikleri ALLAH katında olmadığı halde bu ALLAH katındandır derler.Onlar bile bile ALLAH’a iftira ederler.’’
(ali imran /78



Konuşacak çok şeyimiz var daha,ileriki günlerde inşallah konuşacağız,hiç susmadık,susmayacağızda taki musalla taşına baş koyana kadar.
""EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK""
""HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNİDİR""

Bu iki söz ne kadarda birbirlerine uyumli değilmi arkadaşlar

BİRDE PARTİCİLİK SİTEMİ İLE İSLAMI HAKİM KILACAĞIZ safsatasına da cevabım bir sonrakai sayfada olacak inşallah.

Allah müslümanların yar ve yardımcısı olsunamn*

Abdulhamit 1 14 Ocak 2011 17:38

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
DÖRDÜNCÜ BARDAK SAF VE TEMİZ SU YOK ŞUAN

Alıntı:

Akılmı kullandım bu 3 bardak suyun içerisinde en az bulanuk,en az kirlenmiş suyu içmem lazım
Yani 3. bardak

Suyu aldım elime tam içecekken biri arkamdan dur içme dedi.
o sular bulanık sen aklını kullanamamışsın
ben,nedemek istiyosun yani ben akılsızmıyım
evet dedi al elimde 4. bardaktaki suyu iç dedi,iç içe bildiğin kadar,tertemiz,berrak içtiğinde sana hiç bir zarar vermeyeceğini Allah garanti etmiştir.

Siz bulanık suları içmeye devam edin

Dördüncü bardak saf temiz su yok şu an.Tercihini 3 bardak içinden yapacaksın. ve hemen Ölmemen için, Yani yaşaman için, dördüncü bardak suya kavuşman için 3 bardak su içinden en az kirli olanı içmekten başka çaren yok. Tabii saf, berrak Dördüncü bardak suyu unutmamak ve içmeye çabalamak muhakkak en iyisi olur.

kamer34 14 Ocak 2011 18:44

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
"Allah,ın selamı hidayete tabi olanlara olsun"



İDDALARDAN BİRİDE BU "BİZ PARTİCİLİK SİSTEMİ İLE İSLAMI HAKİM KILACAĞIZ"

Sayın Necmettin Erbakana ve onun gibi düşünenlere söylüyorum (çünki tayyib erdğanda onun talebesi bu fikirlerim ağa babası o) siz Allahtan Rasülünde dahamı iyi biliyorsunuz

Kendi Peygamberine bile islamı nasıl hakim kılınacağının yetkisini vermeyen Allah bu yetkiyi sana mı verdi.


Bazı arkadaşlar soruyor,yaw siz buna karşı çıkıyorsunuz,şuna karşı çıkyorsunuz,peki bu islamı nasıl hakim kılacaksınız yada nasıl hakim kılacağız.

Arkadaşım bana ne soruyorsun.Ben kimim ki buna karar verebileyim,benim ne haddime
Aç allahın ayetlerini oku

Alak suersinin ilk ayetlerinden itibaren oku,Allah sana oku demiyormu

Hem Allaha Peygamberine iman ettim diyeceksiniz,hemde bu soruyu bana soracaksınız

Yok arkadaş yok,bu sorunun muhatabı ben değilim.Yanlış adreslerde din aramayalımkrl*lütfen
Bu sorunun muhatabı allah ve rasulüdür.

Daha önce bir yazımı buraya alıntı yapıyorum,bu yazımdan Allah Rasülünün nasıl tebliğ edip etmeyeceğini,ona islamı nasıl hakim kılacağını,islam davetçelrine yol haritası olsun diye öğrettiğini göreceksiniz.

""Ben diyorum ki islamı nerede nasıl tebliğ edeceğinize siz karar veremezsiniz.Allah bu dini peygamber (sav)
vasıtası ile gönderirken onun nasıl davranacağını da bir program dahilinde vahiy etmiştir.

Bu anlam kuran ayetlerinde açıkca verilmiştir.biz insanlara kendi kafamızdan kalkıp ben önce tebliğ ederim sonra küfrüne hüküm ederim yada ben bir parti kurarım sonra bu kurduğum parti ile islamı hakim kılarım demek aynı şeydir,yani aynı mantık.

Ne siz ne ben nede bir başkası nede peygamber kendi kafasına göre islamın hakim kılnmasını tayin edemez.
Ben önce tebliğ eder sonra şirke hüküm veririm denildiği vakit bu yeni bir tebliğ metodur.
bende diyorum ki allah bunu size böyle yapmanızı hangi ayetlerde söyledi.

Şimdi sizin başka bir konu hakkında yapmış olduğunuz yorumda vermiş olduğunuz ayetleri aynen buraya kopyalacağım.

GAŞİYE,21.22..[EY PEYGAMBER]..Onlara öğüt ver,senin görevin yalnız öğüt vermektir.Sen onları inanmaya zorlayamassın...

HİCR.85..Saat [kıyamet] mutlaka gelecektir.BU NEDENLE İNSANLARIN KUSURLARINI olgunlukla karşıla..

SECDE 30.Onları kendi hallerine bırak,onların sonucu bekledği gibi sende bekle...


MÜZZEMMİL.10.Halkın söyleye bileceği gibi her ŞEYE SABIRLA KATLAN,ve onlardan en uygun bi şekilde uzaklaş[not buda hicretin farklı bi yönüdür kanatimce]

NİSA 63..O halde onları KENDİ HALLERİNE BIRAK ,ÖĞÜT VER,ve onlarla durumları hakkında açık ve net konuş..

MAİDE 13..Bir kaçı dışında onların hepsinde daima ihanet göreceksin,ama onları bağışla ve katlan,şüphesiz Allah iyilik yapanları sever...

müslümanlardan alıntı



Şimdi bu ayetlere bakalım

Bu ayetler hz Muhammed (sav) in nasıl hareket edecğini çok net açık anlatmaktadır.

1- onlara öğüt ver (cümleyi bakarmısınız emir var sen onlara anlat)

2- senin görevin yalnız öğüt vermektir. (onların iman edip etmemesi senin işin değil yada inkar etmeleri sen ilahi mesajı vermeye devam et_

3- sen onları inanmaya zorlayamasın (çok acayip bir vurgu ey muhammed sen ne yapıyorsun kollaraından tutup zorla inandırmayamı çalışyorun sen bunu yapamazsın sanane onların islamı girip girmemeleri)

4- insanların kusurlarını olgunlukla karşıla (yine emir var .onlar kabul etmiyor diye kızma sen allahın peygamberisin olgun ol ayetin bu cümlesinde onların küfürlerini görme buna göz yum anlamı çıkmaz bu anlamı verenlerin ki günümüzde verenler var ahirette iki elim yakasında olacak)

5- onları kendi haline bırak (ha seni dinlemiyorlar inkarmı ediyorlar sen onları bana bırak onlar aslında seni beni inkar ediyorlar)

6-bırak onalrın sonucu beklediği gibi sende bekle (bak yine emir sende bekle onlarda beklesin nasıl olsa ben size bir süre tanımışım o süre dolduğunda ben onların tahmin bile edemeycekleri bir azap ile azap edeceğim)

İşte bütün bunlar islam davetçilerinin yol haritasıdır.İSLAMIN HAREKET METODU RABBANİDİR dememdeki sebep bu ve buna benzer ayetlerdir.

İş te yol bu Allahın peygamberine öğrettiği yoldur abdülhamit 1 arkadaşım.

Alak suesinde tutunda kuranın son ayetine kadar okuyun,Allah Peygamberi ve müminleri nasıl eğitime tabi tuttuğunu,nasıl bir ahlak üzere onları hazırladıklarını göereceksiniz.Allah onları büyük bir motivasyon ile savaşa da hazırlardı,onun için Peygamber efendimiz bir konuda söz söylerken ey nebi bu sizin sözünüzmü yoksa Alalhınmı diye sual ederlerdi

Allah bu kadar mükemmel bir dini rast gele bir program dahilinde olmadan alın kendi kafanıza göre yaşayın demez dememiştirde.
Peygamber hataya doğru mevl ettiği anda sert uyarılara tabi tutulmuş,mümin askerlerin içerisinde ne zaman mızmızlık sesleri yükseldiğinde de onlara siz tekrar kafir olmakmı istorsunuz diye tehdit etmiş ve azarlamıştır.

İslam dinine inandığını idda eden,Allah ve peygambere iman ettiğini söyleyen hiç kimse ama hiç kimse başı buyruk davranamaz.

Tamam,bana dinime dokunmasınlar,bana dinime hakaret etmesinler,bana dinime yol versinler,sen dilediğin gibi davranabilirsin desinler bende o partiye geleyim.

maddeini tabiatında şöyle bir kaide vardır madde haram değildir maddeinin kullanım şeklinde haram ortaya çıkar.
Parti kurmak haram olmasa gerek,haramlık onu kullanma şeklindedir

Yok eğer sen bizim meclisimize gelirken islami kimliğini eşikte bırakacaksın derseler.

Yok eğer sen tüm varlığını,şerefini,namusunu,izzetini,dinini hiçe sayarak

Atatürkün ve itaat terakicilerin (ergenkoncular) kurmuş olduları güya medeniyet dinine gireceksen gel

derlerlerse ki diyorlar,hakimiyeti kayıtsız şartsız,(cümleye bakın sanki ahzap suresi 36.ayet gibi) milletindir ilkesini kabul edeceksen gel derlerse,yok yok arkadaş ben gelmen.

Erzurumluların dediği ""istemirem"" size kalsın.

Her müslüman çok rahat şunu bilir hz.yusufa (s.ü) yöenticilik verilirken kayıtsız şartsız bir bir yönetim teklifi idi ki ayetleri daha önce vermiştim.Allah ona bu teklifi kabul et dedi

Hz muhammed (sav) e yapılan teklif şartlı idi Allah ona bu yöneticilik teklifini kabul etme dedi
Teklif şuydu bir sene sen bizi yönet bir sene biz yönetilim,kimin yönetim şekli güzel ise o yönetmeye devam
etsin
Peygamber Efendimiz, müşriklerin bâtıl inançlarını, ibâdet şekillerini, ekonomik zulümlerini, zorbalık ve ahlâksızlıklarını gündeme getirip tenkit etmeye ve alternatif olarak İslâm ahkâmını/nizamını sunmaya başlayınca müşriklerin tepkisinin şiddeti artmıştı.
Ebû Süfyan,
Velid bin Muğîre gibi Kureyş kabilesinin ileri gelenleri Ebû Tâlib'e giderek Hz. Peygamber'i şikâyet edip şöyle demişlerdi: "Ey Ebû Tâlib, yeğenin dinimizi aşağılıyor, fikirlerimizi, hayat tarzımızı saçmalık olarak niteliyor, atalarımızı sapıklıkla suçluyor.

Ya onu bu işten vazgeçirirsin ya da aradan çekil, biz onun hakkından geliriz. Ona engel olmazsan iki gruptan biri helâk olana kadar savaşırız.
" Ebû Tâlib, müşriklerin uzlaşma taleplerini Peygamberimiz'e anlatınca Rasûl-i Ekrem’in şu meşhur cevabı verdiğini biliyoruz: "Amca, vallahi, bu dâvâdan vazgeçmem için güneşi sağ elime, ayı da sol elime verseler yine vazgeçmem. Allah bu dini üstün getirene veya ben bu uğurda ölene kadar bir an bile mücâdeleden geri kalmam." (İbn İshak, Siyer, Akabe Y. s. 257-263)

Hz. Hamza'nın müslüman olduğu günlerde Utbe isimli müşrik, Peygamberimiz'in yanına gidip müşrikler adına şu talebi dile getirmiştir: "Ey Muhammed! Bildiğin gibi bizim aramızda aşiret ve soy bakımından saygın bir yere sahipsin.

Sen kavminin başına büyük bir iş açtın. Birliklerini parçaladın, fikirlerini saçmalık olarak niteledin. Tanrılarının çokluğunu ve dinlerini ayıpladın, geçmiş atalarını karaladın. Sana bazı önerilerde bulunacağım. Eğer sen, bu getirdiğin dini kullanarak mal edinmek istiyorsan,

senin için mal toplarız ve aramızda en çok mala sahip olanımız olursun. Eğer bu yaptıklarınla şeref elde etmek istiyorsan seni başımıza lider tâyin ederiz ve sensiz hiç bir şey yapmayız. Eğer kral olmak istiyorsan seni kral yaparız." Utbe sözlerini bitirince Peygamberimiz bu pazarlık girişimini, uzlaşma teklifini hiç düşünmeden reddetmiş ve cevap olarak Fussılet sûresinin ilk âyetlerini okumuştur:


Bizimle senin aranda bir perde bulunmaktadır. Onun için sen (istediğini) yap, biz de yapacağız’. De ki: 'Ben ancak sizin gibi bir insanım. Bana ilâhınızın bir tek ilâh olduğu vahy olunuyor. Artık O'na yönelin, O'ndan mağfiret dileyin. Müşriklerin/ortak koşanların vay haline!"(41/Fussılet, 1-6
" müşriklerin ateşiyle aydınlanmayınız."(Nesâi, Kitab 48

" Ey kâfirler, ben sizin taptığınıza kulluk etmem. Benim ibâdet ettiğime de siz kulluk etmezsiniz. Ben sizin taptığınıza kulluk edecek değilim; siz de benim ibâdet ettiğime kulluk edecek değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim bana!" (109/Kâfirûn, 1-6)

Kalkıp buna başka anlamlar yükleyerek Allahın Peygamberlerine iftira atanlar acı azap görsünler inşallah

"hakimiyet kayıtsız şartsız milletinidr "sözü şirktir "
"aksini idda eden varsa delilini ortaya koysun"


Daha söyleyecek çoook sözümüz VAR
Devamı var

"Allah,ın selamı hidayete tabi olanlara olsun"

kamer34 14 Ocak 2011 18:49

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

Abdulhamit 1 Üyemizden Alıntı (Mesaj 112798)
DÖRDÜNCÜ BARDAK SAF VE TEMİZ SU YOK ŞUAN



Dördüncü bardak saf temiz su yok şu an.Tercihini 3 bardak içinden yapacaksın. ve hemen Ölmemen için, Yani yaşaman için, dördüncü bardak suya kavuşman için 3 bardak su içinden en az kirli olanı içmekten başka çaren yok. Tabii saf, berrak Dördüncü bardak suyu unutmamak ve içmeye çabalamak muhakkak en iyisi olur.


Var arkadışm var 4. bardak islami esaslara dayalı bir hayat seçmektir.
Biz Allaha dayanır ve güvenirsek "Adam" gibi müslümanlar olursak sayımızın azlığı onları yenemyeğimiz anlamına gelmez

" Allah'ın izniyle nice az bir topluluk, daha çok topluluğa gâlip/üstün gelmiştir. Allah sabredenlerle beraberdir." (2/Bakara, 249)


Yeterki biz müslümanlar zilleti seçmeyelim

kamer34 14 Ocak 2011 20:49

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
""saplantım var""
Biz müslümanların islamdan olmayan beşeri sistemlere karşı dik durmaya evet saplatımız var Allaha çok şükür ""
evet sapalantımız var""


Sık sık sorulan sorulardan biride bu

Tağuti düzenlerde vergi vermek kimlik kullanmak askere gitmek telefon kullanmak su elektrik vs vs

Mademki bunları yapıyoruz,o halde rey de kullanabiliriz,meclislerine girip onları demoraksi silahı ile vurabiliriz,onların geçici olarak dinlerine tabi olabiliriz bunlar hepsi aynı şeydir diyorsunuz.


Bu düşünce de milli görüş düşüncesidir.Bu görüş Necmettin Kerbakanın 70 li yıllarda ortaya attığı daha sonrada geliştirdiği bozuk çarpık fikirlerinden biridir.


Öncelikle şunu düzeltelim bir kere müslüman vergi vermez,müslüman zekat verir önce bunu iyice anlayalım,vergiyi kafirler verirler ve kafirleden vergi alınır.

İslam devletinde vergi sadece kafirlerden alınırdı
Vergi bütün dinlerde ve tüm milletlerde devletler de imparatorluklar da krallıklar da hep vardı şimdide var

İster islam devleti olsun,ister islam dışında ki devletler olsun kendi ülkelerinde yaşayan insanlardan vergi alırlar ister isteyerek ister istemeyerek

Bu vergiler karşılığında onlara vatandaşlık hakkı tanırlar yani kimlik verirler

Bakın tevratta şu bölümlere bakarsak vergi sisteminin nerelere kadar dayandığını göreceksiniz

Göze göz, dise dis(MATTA 5)

(Luk.6:29-30)

«`Göze göz, dise dis' denildigini duydunuz. 39Ama ben size diyorum ki, kötüye karsi direnmeyin. Sag yanaginiza bir tokat atana öbür yanaginizi da çevirin. 40Size karsi davaci olup mintaninizi almak isteyene abanizi da verin. 41Sizi bin adim yol yürümeye zorlayanla iki bin adim yürüyün. 42Sizden bir sey dileyene verin, sizden ödünç isteyeni geri çevirmeyin.

Tapinak vergisi(MATTA 17)

Kefernahum'a geldiklerinde, iki dirhemlik tapinak vergisini toplayanlar Petrus'a gelip, «Ögretmeniniz tapinak vergisini ödemiyor mu?» diye sordular.
25Petrus, «Ödüyor» dedi.
Petrus eve gelince, daha kendisi bir sey söylemeden Isa ona, «Simun, ne dersin?» dedi. «Dünya krallari gümrük ya da vergiyi kimlerden alirlar? Kendi ogullarindan mi, yabancilardan mi?»
26Petrus'un, «Yabancilardan» demesi üzerine Isa, «O halde ogullar muaftir» dedi. 27«Ama vergi toplayanlari gücendirmeyelim. Göle gidip oltani at. Tuttugun ilk baligi çikar, onun agzini aç, dört dirhemlik bir akçe bulacaksin. Parayi al, ikimizin vergisi olarak onlara ver.»

(MATTA 9)Isa oradan geçerken, vergi toplama kulübesinde oturan birini gördü. Adi Matta olan bu...



Böye devam eder tevrat


Sakın yanlış anlaşılmasın,ben islam olmayan devletlere vergi vermek haktır bak hz isada vermiştir demiyorum.Zaten tevrat tahrif olmuştur
Ben diyorum ki vergi hz.Yusuf zamanında da vardı Nebi zamanında da vardı bugünde var.

Hiç bir müslüman asla ve asla kafirlere vergi vermez,verebileceğinede itikad etmez
bu iman yönünden çok tehlikeli birşey

Olay şu,kafirler siyasi ve askeri güçlerini kullanarak hem kendi dinlerinden olanlardan,hemde müslümanlardan zorla vergi alırlar.

Bugün esnaf olan bir müslüman vergi vermediği taktirde devlet emniyet güçlerini kullanarak icra yoluyla bu vergiyi ikiye katlayarak tahsil ediyor

Şimdi bu durum şu durum ile aynımı.

Biri istemeden gücünü aşan bir pozisyonda ki bu durumda bile o fiili işlerken kalbinden muhakkak buğz ederek(nefret ederek) bu vergiyi vermekte

Diğeri


Kendi isteği ile Allah,ın ona bahş etmiş olduğu organlarını bu işe alet ederek gönül rızasıyla tağuta rey vermek aynı şeydir iddası hiçte adil bir idda değil.


Mekkede himaye denilen bir sistem vardı hz peygamberin taif dönüşünde mekkeye tekrar girebilmesi için o dönemde sanırım bir müslüman onu himaye ettiğinde ancak mekkeye girebilmiştir
Sonuç:

islama aykırı olmamak kaydı ile,örf,adet,gelenek,insanların faydasına olan özel yardım kuruluşları düğün müzik dinlemek vs vs gibi şeyleri islam yasaklamamış bunların bazılarına sınırlama getirmiştir.


Müslüman müslüman olmayan toplumlar da yaşayabilir çünki o topraklarda doğmuş kendi soyu o topraklarda yaşamaktadır.İslamı kendi soyuna ve çevresine o taşıyacak onlara tebliğ görevini o yapacaktır.

Bu demek değildir ki,o toplumların dinine tabi olacak,ki tabi olursa zaten müslüman olamaz.
Ne zamanki dinini yaşayamacağı bir ortam doğarsa işte o zaman hicret zaruri hale gelir

Beddii hamit arkadaşımız gidin diyor nisa suresi 97 .ayetide delil gösteriyor.


Ben gitmem arkadaş,fakat örnek verdiğiniz o ayetteki dinden çıkmış kafirler gibi dininizede tabi olmam.

Bir çok islam alimi o ayetten yola çıkarak islam devleti vuku bulduğunda müslümanın başka bir şirk düzeninde yaşamasını haram saymıştır.


Nisa/97. ayette melekler onların canlarını alırken siz yeryüzünde ne halde idiniz derler.
onlar biz çaresiz zavallı idik o kafirlere karşı koyamadık.

O yüzden onların safları ile birlikte bedir meydanına geldik ayetin can alıcı noktası burası.

Melekler peki Allah,ın arzı geniş değilmiydi neden onların saflarında yer aldınız hicret etseydiniz ya dediler.

Demek ki biz kimin saflarında olduğumuza dikkat etmeliyiz,çünki kimin saflarında isek onunla birlikte haşr olunacağız.


Eğer akp bir islam partisidir,biz onun için akp nin saflarındayız diyorsanız,o halde şunu unutmayın

akp nin yapmış olduğu bütün amellerinede ortaksınız demektir,akp nin yaptıklarının islam olduğunu düşünüyor iseniz ki düşünmüyorsunuz sözlerinizden bunu anladım.


O halde gelin sizin ile bizim aramızdaki ortak kelimede birleşelim.
ve tek ümmet olalım bu ümmet bilinci içerisinde kardeş olalım.

""De ki ey kitap ehli sizin ile aramızda ortak olan şu söze geliniz
sırf allaha kulluk edelim hiç bir şeyi ona ortak koşmayalım ve Allahı bırakıp birbirimizi ilah edinmeyelim""

Yukarıda vergi hakkında ki görüşüm öbür konular içinde geçerlidir


Not: tağuta askerlik yapılırmı sözünü ciddiyetten uzak bir görüştür diyorum
bu görüşü sual olarak kabul etmyorum ve bu suali soranları

Protestooooooooo ediyorum.

kamer34 15 Ocak 2011 03:53

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Kur’ân, Emaneti Ehline Vermeyi Emretmektedir.
Kur’ân’da, “Şüphesiz ki Allah, size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman, adaletle hükmetmenizi emrediyor.” (Nisâ, 4/58) buyurulmaktadır.
beddii hamit adlı yazardan alıntı

Şimdilik Son Söz:

Emaneti şirkten küfürden şirkeflikten ahlaksızlıktan uzak
Tertemiz asıl sahibine vermek dururken kendimizi neden bu kadar riske atarız anlamak mümkün değil

Emanet sahibinin emir ettği gibi yönetilme yetkisini nisa suresi/60. ayetinde işaretle ancak kendi dininde olanlara verilmesini tağutun 5 ayaklarından birine neden ısrarla vermek istediğimizi bir anlaya bilsem .


Eskiden tağutlar dört ayaklı ahtapotlar idı
Şimdiki tağutlar beş ayaklı tağutlardır

1- siyasi ayakları ( firavunun krallık gücü)
2- askeri ayakları ( firavunun generalleri ve askerleri)
3- din adamları ( firavunun hamanları ve büyücüleri)
4- maddi güçleri ( firavunun karunları)
5- medya güçleri ( bu firavun devrinde yoktu)

İşte tağutlar bu beş ayak üzerinde hayat bulurlar,varlıklarını bu ayaklara borçludurlar.

1- Siyasi ayakları

Tağutlar bir meclis kurmak sureti bu birinci ayaklarını icra ederler,bu şöyledir

Her düşünceden,her zıd fikirlerden oluşan,kendi fikirlerini temsilen kendilerine vekil tayıin ederler.Bu milletin vekilleri mevcut olan mecliste boş sandelyeleri doldururlar.

Bu meclis öyle renkli fikirlerden oluşurki,(güya demokrasi) kendi fikirlerini veya dinlerini bu meclis çatısı altında dile getirsinler ve kendi temsil ettikleri halkların sorunlarını çözsünler diye güya.
Halbuki tağuti bir zihniyete hizmet ettiklerinin bile farkında değillerdir.

Bu renkli mecliste bazen kendi halklarının ezildiğini dile getiren renkli kişilikli insanlarıda,anında bir karar alınarak meclis dışına atılabilmekte ve ceza evlerinde yıllarca hapis edilerek çürümeliri sağlamaktalar.

Çünki o arıza çıkaran milletin vekillerine hey kardeşim sen ne yapıyorsun bu meclisin kuruluş amacını unuttun

Halbuki bu meclise girerken sen namusun şerefin üzerine benim amacıma hizmet edeceğine yemin etmiştin.
Nerde kaldı yeminin.

Benim meclisime kendi din anlayışımı taşımayan milletin vekillerini almamdaki gayem,kendi temsil ettikleri halkları kontrol altına almak içindir.

Evet tağutlar bu renkli fikirleri kendi kontrolleri altına almak için bu meclislere alırlar .Şuanda hizbullah denilen örgütü bu gaye ile meclis çatısı altına almak istemeleri debu gaye iledir,bak göreceksiniz alacaklarda.

2- askeri ayakları

Bu meclislerde kontrol altına alamdıkları halkları da askeri ve emniyet güçlerini şiddet kullanmak suretiyle cezalandırırlar.

3- din adamları

İşte asıl düşünülmesi kafa yorulması gerekn nokta burası.Tağutların bu 3.ayaklarını anlatabilmemiz için sayfalar hatta kitaplar dolusu yazı yazmamız icab eder.Biz dilimiz döndükçe özetle bu 3. ayağın halkların ne kadar başarılı bir şekilde kontrol altına alındıklarını anlatmaya çalışacağız.

Bazı arkadaşlarımız bu tağuti sistemlerden maaş alan hocalarımız demişti

Arkadaşım hocalarımız değil onların hocaları,bu beş kuruş maaş için Allahın kitabının hükümlerini insalara anlatırken tağutlara zarar vermeyecek şekilde,ince ayar çekilerek anlatan tağuta hizmet
eden bu hocalar

Abdülhamit 1 arkadaşım ne senin nede benim hocalarımız olamazlar inan
eğer hocalarımız olmayı hak etmek gibi bir düşüncelri var ise o halde şu ayetleri dikkate almalıdırlar.

""Muhakkak ki onlar, Allah'ın indirdiği Kitap'tan bir şeyleri gizlerler ve onu az bir bedelle satarlar. İşte onların yedikleri (bu rüşvet), karınlarında ateşten başka bir şey olmaz. Ve kıyâmet günü Allah, onlarla konuşmayacak ve onları tezkiye de etmeyecek (temize de çıkarılmayacaklar). Ve onlar için elîm bir azap vardır""
bakara/174

""İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayeti Kitap’ta açıklamamızdan sonra onları gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lânet eder, hem de bütün lânet etme konumunda olanlar lânet eder.""
Bakara/159:

""Vay o kimselere ki, elleriyle Kitab’ı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, “Bu, Allah’ın katındandır” derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların hâline! Vay kazandıklarından dolayı onların hâline""
2/Bakara-79:

Ben bu ayetlerin meallirini hiyanet işleri başkanlığı sitesinden aldım.
ne gariptir değilmi,utanmadan arlanmadan sanki Allah,ın bu ayetlerini onlar değildi ben ve abdülhamit 1 arakdaşım gizlemişiz gibi ayetlerin üzerine birde yorum yazmışlardı.

Hiyanet işleri başkanlığı bakara suresi 174. ayeti yorumlarken şöyle diyordu ki

Bu ayet yahudi ve hıriztiyanların peygamberimizn vasıflarını kendi kitaplarından geçtiği halde onun vasıflarını halklarından gizlediler ve lanetlendiler diye yazıyordu,vallaha doğru bakara 174 o olay üzerine inmiştir.

Kendi gizledikleri ayetleri yada manasının dışında yorumladıkları ayetleri hiç hesaba katmıyorlar.
çünki bu ayet onları yada bizleri değil yahudi ve hıristiyanları hitap almaktadır.
Onların mantığı bu.
Aslında ben burda saygısızlık yapmaktayın bu ayetlerin üzerine yorum yazılmaz
tıbki öbür ayetler gibi öylesine ve net açık ki kalkıp bu ayetlere yorum yazmak bu ayetlere saygısızlıktır..nokta

bir cümlenizde diyorsunuzki

kuran kurslarını bile kapatıyorladı

bende diyorum ki

keşke (türkçede keşke kelimesinin yerine kelime bulamadığım için bu kelimeyi sözlük manasında kullaınyorum.)

evet keşke

değil kuran kursları keşke bütün camileri kapatsalar

bütün ibadethaneleri kapatsalar

bütün baş örtüleri zorla açmaya çalışsalar

bütün namaz kılışları engellemeye çalışsalar

bütün hacca gidişleri engelleseler

bütün allaha inanışları izin vermesler

evet keşke yapsalar ama nedense bu salaklığı bir türlü yapmıyorlar
kamer34 adlı editörden alıntı
yapsalar, müslümana fiili cihat farz olur
abdülhamit 1 kademeli üyeden alıntı

Ben bu satırları yazarken abdülhamit 1 arkadaşım da cevaben bu cümleyi kullanmıştı

Yapsalar, müslümana fiili cihat farz olur

Abdülhamit 1 arkadaşım nefsim elinde olan Allah,a yemin olsunki
Bunu onlar çok iyi biliyorlar,senin,benim,hepimizin kıyama kalkacağını çok ama çok iyi biliyorlar.Artık bizi bu sahte sistemlerle,bu sahte şeyhlerle,bu sahte din adamları ile,parayla,pulla kontrol altına almalarına ne kadar daha izin verceğiz,gelin izin vermeyelim bir ümmet bilinci içerisnde hareket edelim parçalanmış milletler olmayalım,aklımızı artık cebimize koymanın zamanı gelmedimi sizce.

Öbür iki maddeyi bir ara açıklamaya çalışırım

Yazım bitmiştir.
Ben hiç bir kimsenin şahsiyetini direkt hedef almayarak görüşlerimi belirttim.Bir kusur olduysa af ola..
yazım bitmiştir


""ALLAHIN SELAMI HİDAYETE TABİ OLANLARA OLSUN""

""SELAMUN ALEYKUM HERKESE OLSUN""

ebuzer@34 15 Ocak 2011 13:00

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
"Selamun aleykum"

İnsanlar doğar yaşar ve ölür

Bütün hayatını ortalama 60 yıl olarak bu dünyada geçirir

Ona ne mutluki dünyada geçirdiği 60 yılını sıratel müstakim üzere yaşayanlara.

Müslüman gibi yaşamak kulluğunu sadece iman ettiği allah'ına sunmak dururken

Makan mevki para pul güya itibar hesaplarını yaparak bu dünyada geçirmiş olduğu kısacık 60 yılını riske atmak

Cennet duruken cehhennemi tercih etmek isteme çabaları şeytanın adem oğlunu bir kez daha aldatmasından başka birşey değildir.

Halbuki müslüman Allah'a iman eder bu imanına da şek şüphe karıştırmaz

Günümüz de müslümanlar zillet altında şirkperest toplumların içerisinde hayatlarını sürdürmek zorunda bırakılmışlardır.

Bu kendi seçtikleri bir tercih değildi

Bunun temelleri islam düşmanları tarafından yüz yıllarca önce atılmış bu gün maalesesef başarı elde edilmiştir.

O zaman biz müslümanlar bu şirkperest toplumlarda yaşarken faize günaha pisliklere bulaşmak istemesekte

bu pislikler bir şekilde biz müslümanlara bulaşmaktatdır.

O zaman biz müslümanlar bu şirk kokan amellerden necasetlerden ne kadar uzak durup davamıza şek şüphe karıştırmamak için olanca gücümüzü kulanmak zorundayız

Hele kendi ellerimizle Allah'ın emretmediği ve Rasülü'nün de yapmadığı şirk kokan amellerde uzak durmak,

her salim kafanın tercih etmesi gereken bir yol olması gerekir kanısındayım.


--ALLAH MÜSLÜMANLARIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN--

BEDİİ HAMİT 15 Ocak 2011 14:52

Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?
 
Alıntı:

NOT:Hz peygamber dönemimde parti yoktu demek "ahada buraya yazıyorum"ben yarın ümraniyede bir kahvehanede ıstakatalarına okey taşları dizen bazı insanların yanına gideceğim buyrun gelin size orda cevap vereyim olurmu

Dün sizi bu adrese davet etmiştim sanırım geldiniz.Artık bu saçma soruyada bir kaç cümle ile cevap verebilirz.

Hz peygamber dönemimde parti yoktu demek kurandan nasiplenememek demektir.

Hz peygamber dönemimde kuran Refah partisi yada AKP partsinin isminimi verecekti.Bu partiler kurulacak, bunlara islam adına oy verin yada oy vermeyin mi diye.Ona bakarsak o dönemde Amerikada yoktu,
viski de yoktu,laiklikte yoktu,sosyalizmde yoktu,İsrail devletide yoktu vs vs o dönemde bunlar yok,şimdi bunlar vardır,öyleyse biz viski içebilir bu yeni sistemlere de tabi olabiliriz mi diyeceğiz

İlim kokan yazınız bu mu ?

Siz benim söylemek istediklerimi gerçektende hiç anlayamamışsınız.

Ümraniyede bir kahvehanede ıstakatalarına okey taşları dizen bazı insanların yanına gidip bu sözlerimi onlara söyleseniz inanın sizden çok daha iyi anlarlardı.

Şimdi sizin ilim mantığınıza göre şöyle konuşmak gerekirse,

Şimdi günümüzde bunlar vardır,öyleyse biz viski içebilir bu yeni sistemlere de tabi olabiliriz mi diyeceğiz ?

Viski yoktu , o halde viskiyi kullanabiliriz demekle eş değer mantık şudur.

Peygamber efendimiz zamanında elektrik de yoktu. O halde biz de elektriği kullanmayalım, Peygamber efendimiz zamanında elleriyle yemek yerdi, madeni çatal kaşık kullanmazdı, olur biz de kullanmayalım. Çarık giyerdi. Deve sırtında yol alırdı. Olur biz de deve sırtında yol alalım vs, cep telefonu, TV yoktu. Bütün bunları da kullanamayız, çünkü ne de olsa o devirde bunların hiçbir yoktu. Madem ki viski de yoktu.......

Sözlerim açık ve net . Ama anlamamışsınız. Bir daha tekrarlayayım.

Yazdıklarım Şu iddaya göre verilmiştir.

İDDİA: Peygamber efendimiz şu an aramızda olsaydı bu kemalist düzene oy kullanır mıydı? Cevabın kullanmazdı ise sende oy kullanma.

REDDİYE: Peygamber efendimizin kendi zamanında böyle partiler var mıydı ? Veya şöyle soralım. Peygamberimiz Parti kurmak isteseydi O Çağda kendi partisini kurabilir miydi ? Böyle bir yaklaşım o çağdaki insanlar için ne kadar uygun bir yaklaşım olurdu. Peygamber bu çağda yaşasaydı laik düzende oy kullanıp kullanmayacağı hakkında hiç birşey söylenemez. Vahye göre davranırdı. Belki oy kullanırdı veya kullanmazdı.

Bakın hiç birşey söylenemez demişim. Yani parti kurup kurmaması kendi tercihi ile değil, Allahın belirleyeceği yol üzerine olacağını söylemişim. İster kendi yaşadığı asır da olsun veya günümüz asrında da olsun bu böyledir.

Böyle bir yaklaşım o çağdaki insanlar için ne kadar uygun bir yaklaşım olur derken de, insanların gelişim kademesine bağlı olarak 1400 yıl önceki sosyo kültürel- sosyo ekonomik duruma ne kadar uygun düşeceğini belirtmişim ki, kölelik düzeni hala o çağda mevcut idi. Yoksa o dönem viski de yoktu. İçebilirsiniz demek değil

Yani Allah ve resulu sizin kadar da düşünememiştir ne demek ? O de neyin nesi. Ben burada farklı bir olguya dikkat çekmişim.


SAAT: 20:08

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306