Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  27 Kasım 2023 (21:18), Konuya Son Cevap : 28 Kasım 2023 (11:06). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı5Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
  • 2 Beğenilen Esma_Nur
  • 2 Beğenilen Mihrinaz
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 27 Kasım 2023, 21:18   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.402
Konular: 1269
Beğenildi:11847
Beğendi:8990
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Ayranımız Ekşirse Coca Cola Var

Ayranımız Ekşirse Coca Cola Var

COCA COLA İÇMEME, STARBUCKS’A GİTMEME, HAMBURGER YEMEME DİNİ!

Yazacaklarım çok acı gelecek biliyorum… Ve ben bunları yazarken okuyanlardan daha fazla acı çektiğimi bilin istiyorum.

İsrail terör devletini engelleyebilmek, Gazzeli masum anaları, babaları, çocukları koruyabilmek adına elimizde ne kadar az imkan var değil mi? Sadece onların ya da onların vatandaşlarına, dindaşlarına ait firmaların ürünlerini almamakla, onların dünya çapında ürettiği markalara tepki göstermekle yetiniyoruz.

Elimizden sadece bunların geliyor olması, ha bir de “seni kahredeceğim İsrail!” demek ve kahretmek yerine “kahrolsun İsrail!” diyebilmemiz ve adeta “totem” tutar gibi bunu hep beraber bağırabilmemiz ve bununla rahatlamamız, diğer yandan İsrail’in hiç de kahrolmadığını görmemiz ne kadar hazin öyle değil mi?

Yahudi asıllı cafe şubelerinde çalışan Müslüman Türk çocuklarını tartaklayarak “İsrail’e tepki göstermemiz” ve böylece İsrail’i kahretmeye çalışmamız ne kadar traji-komik, ne kadar acınası, ne kadar ağlanası bir hal değil mi?

Diğer yandan bizler Yahudi ve ABD menşeli ürünleri boykot ederken, kısmen de olsa “yerli” olan ürünlerin fiyatlarını arttırması ne kadar alçakça değil mi?

Bizler İsrail ürünlerine tepki gösterirken ve ancak bu şekilde tepki gösterme imkânı bulurken gemiler dolusu malın devlet eliyle İsrail’e taşınması ve İsrail’le ticaretin devam etmesi, İsrail’e karşı yapacak çok da bir şeyimizin olmaması ne kadar kahrolası birşey değil mi?

Bütün bunların sorumlusu ne sadece devlet, ne hükümet, ne de sadece halktır. Bizi bu durumlara düşüren tek ama tek neden yeterince emek vermediğimiz hayatlarımızdır.

Gereğince iman etmediğimiz dinimiz, yeterince bağ kurmadığımız din ve insan kardeşlerimiz, yeterince okumadığımız kainat ayetleri, yeterince uymadığımız rabbimizin emirleridir.

Dinimizden üstün saydığımız mezheplerimiz, idrakten, şuurdan, bilinçten üstün saydığımız ezberlerimiz, ayetlerin üstüne koyduğumuz rivayetlerimiz, Allah bize emrettiği halde Allah’a geri havale ettiğimiz görevlerimizdir.

Bir avuç Yahudi Gazzeli bebeklerimizi boğazlarken, bizler uzaktan bakıyoruz ve sadece onlara lanet edebiliyoruz. Kalabalık olmakla, çok olmakla övünmemeyi öğütleyen, sayıya güvenmemeyi söyleyen rabbimizi dinlemedik biz.

“Eğer inanıyorsanız üstün gelecek sizlersiniz” ayetini sadece inanmak olarak anladık. Oysa inanmak demek, hedefe yönelik gayret göstermek, donanmak, silah üretmek, tedbir almaktır. Ellerimizi göğe açıp “İsrail’i kahret Allah’ım!” demeye utanmamız gerek çünkü İsrail’i kahredecek potansiyel Müslüman olmanın özünde var. Müslüman olanlar, inanıp güvenenler bu potansiyeli haizdirler. Rableri onlara, eğer inanıp güveniyorsanız düşmanın silahıyla silahlanmalısınız, güçlü olmalısınız, tedbir almalısınız, çok çalışmalısınız, kuru ve niteliksiz kalabalıktan donanımlı, nitelikli topluluklar olmalısınız, demiştir. “İnanıyorsanız üstün olan sizsiniz” ayetinin anlamı budur.

Şunu kaçırmamızın bedeli çok ağır oldu: eğer inanıp güvenseydik üstün geleceğimizi bilir ve çalışırdık. Biz üstün geleceğimize inanmadığımız için çalışmadık. Allah’ın bu emrini; “inanmanız, güvenmeniz yeterli! Zaten üstün geleceksiniz! Çalışmanıza gerek yok!” olarak anladık.

Kâinatın Sahibi olan Allah’tan emeğimizi desteklemesini, rahmetini, bereketini, bize vereceği zaferi değil; bize geçeceği torpili bekledik! Oysa Allah torpil geçmez, Allah hak edene hakkını verirdi. Bize diyordu ki; “eğer inanır güvenirseniz üstün gelecek olan sizlersiniz.” Yani diyordu ki, “eğer inanır güvenirseniz çalışırsınız, üretirsiniz, araştırırsınız, sayınıza, çokluğunuza güvenerek yan gelip yatmazsınız!” demek istiyordu.

Biz çalışmak, üretmek için değil, yan gelip yatmak ve bizim yerimize Allah’ın üretmesini, bizim yerimize Allah’ın savaşmasını, biz yan gelip yatarken koyduğu yasaları ihlal edip bizim lehimize, düşmanın aleyhine çevirmesini bekledik… Alemlerin rabbine, adaletin kaynağına böyle bir şeyi nasıl yakıştırabildiğimizi hiç düşünmedik ve hiç utanmadık..
Çünkü bizler sorumluluk almak için değil, sorumluluktan kaçmak için Müslüman olduk!

Hizip hizip, cemaat cemaat, ırk ırk, bölge bölge bu yüzden ayrıldık… Mezheplerimizin, tarikatlarımızın, soylarımızın sınırları içine diğer kardeşlerimizi almadığımız gibi, onlara gitmediğimiz gibi, İslam’ı da kendi içimize şartlı olarak aldık!

Şimdi sadece coca cola içmeyerek, hamburger yemeyerek, Yahudi patentli kahve içmeyerek, Starbucks’da çalışan zavallı işçileri tartaklayarak İsrail’e tepki gösteriyoruz…

Can veren bebekler için yapabileceğimiz tek şey bu!
Hristiyan Avrupa ülkeleri, ABD’nin halkları bile devlet yetkililerine İsrail’e verdikleri desteklerden geri adım attıracak kadar seslerini yükseltebiliyorken, biz Müslüman devlet yöneticilerimize gemiler dolusu malın İsrail’e neden götürüldüğünü bile soramıyoruz…

Terörist, vahşi, yamyam, lanet Siyonist İsrail devleti elbette tıynetinin gereğini yapacak; peki Müslüman ne yapacak?

Gerçekten ne yapacağız ve yaptıklarımız hakikaten Allah’ın zafer vaat ettiği müminlere yakışıyor mu?
Bu kadar paçozluk, bu kadar tutarsızlık, bu kadar çaresizlik, bu kadar acziyet nedendir? Bunun sebebi nedir?

Tek bir sebep var; biz dine uymadık; dinler uydurup onlara uyduk! O dinler de bize İsrail’e karşı, Abd’ye karşı, zulme karşı güçlü olmamızı yasaklıyor, İsrail’in zaferine fiili dua ettiriyor, bebeklerimizin ölmesi, topraklarımızın istilası için bize elimizden geleni yapmayı emrediyor!
Bize ancak böyle yaptığımız halde cennete gidebileceğimizi söylüyor!

Mezheplerimizin, tarikatlarımızın, cemaatlerimizin, kavimlerimizin, fıkhımızın temelini bunlarla atmışız! Tefrikamızın, tembelliğimizin, kokuşmuşluğumuzun, zavallılığımızın, sorumsuzluğumuzun içinde saklı hepimizin cenneti! Bu yüzden cehennemlerde yanıyoruz, cayır cayır!!

Bize, her İsrail saldırısıyla eş zamanlı olarak coca cola içmeme, hamburger yememe dini vahyolunuyor! En "takva", en "dindar" halimiz, en "sorumlu" halimiz bu oluyor! Ha bir de "kahrolsun İsrail!" sloganı...

Evet bunları yememek ve tepki vermek de güzel; fakat keşke "bizim ayranımız da ekşi!" diyebilsek artık ve hepimiz özeleştiri yapabilsek… Yani tövbe edebilsek...

Ne kadar acı ki; "ekşi ayranımız" kurtlanıncaya ve içindeki bakteriler bizi öldürünceye kadar bunu yapacak gibi durmuyoruz! Çünkü biliyoruz ki, "ayran kokuşursa gâvurun colası var!" Biz ona güveniyoruz!!

Bakmayın şimdi boykot ettiğimize! Bir süre sonra unutup gidiyoruz… Ta ki bir İsrail saldırısı başlar ve coca cola içmeme, hamburger yememe, Yahudi kavhesi içmeme "vahyi" nüzul oluncaya kadar!

Ramazan Yaman.
Medine-web beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 82 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 68 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 52 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 76 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 70 01 Nisan 2024 03:25

Alt 28 Kasım 2023, 07:53   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4533
Beğendi:6129
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart

Dün sultan ahmette ve 16 ilde toplandı müslümanlar oruç tuttular empati yapmaya çalıştılar Filistinli kardeşlerin durumuna boykotta yapıyoruz şahsım şimdiye dek bu kadar ısrarlı boykot yapmamışdım. Buradaki amaç ses getirmek fiili olarak ancak bu kdarını yapabiliyoruz . Kimse küçümsemesin bu durumu mesela oruç tutup toplanan gruplarda dualar edildi. Topyekün bir şekilde sağcısı solcusu oradaki manevi havayı düşünebiliyormusunuz? Onlara gıpta ettim sonradan haberim oldu. Açıkcası gitmek isterdim. Rabbim dua edin isteyin diyor meydanda ve diğer illerde toplanan kalabalığın amacı kardeşlerinin kurtulması ellerinden sadece bu geliyordu! İzledimizmi bilmiyorum sosyal medyada gördüm galiba tv dede çıkdı 37 gün sonra bebek sağ çıkdı enkazdan Rabbimin verdiğindede vermediğindede var bir hayr derim. Zamanında 400 sene bizimdi oralar benim anladığım türkiye oraya asker sokmaya çalışıyor ,boş durmuyor anldığım diplomasi çok farklı bir şey benim aklım ermiyor açıkcası Arabistana bakınca adamlar eğlence peşinde elimden gelen dua etmek boykot etmek.
Medine-web ve Mihrinaz beğendiler.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Kasım 2023, 11:06   Mesaj No:3
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.402
Konular: 1269
Beğenildi:11847
Beğendi:8990
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Her boykotta karşılaştığımız alçaklık, samimiyetsizlik elimize ayağımıza dolaşıyor. O cafelerde darp edilen bizim müslüman çocuklarımız, İsrail askeri gibi davranmak nedir? Yerli ürünlere yapılan zamlar. Biz boykota odaklanamiyoruz içimizdeki hainlerle uğraşmaktan.

Ülkemizin duruşu diğer müslüman ülkelerin tavrına baktığınızda kesinlikle çok önemli. Yetmez elbette. Arap ülkeleri yılbaşı hazırlığına girip batılı ülkelere selam çakacaklar herhalde. Bu sefer bitmesin boykotumuz. Aynı titizlikle devam edelim. Ben beş kişilik bir aileyim. Kahvesinden içecegine,kozmetik, temizlik, kişisel bakım, marka ürünlerinde bizzat dikkat ettiğimde İsrail ve Abd ekonomisine ciddi kafa tutuyorum)) Kimse demesinki elindeki telefon, bilgisayar. Yapabileceğim yerlerden hassasiyet kazanmak ve çocuklara kazandırmak çok şey demek. Marketlerde herşey indirime girmiş almayacaksiniz dedim. Buldular, arkadaşlarıyla paylaştılar. Biz elimizin erdiğini yapalım o masumlar şikâyet ettiğinde cılız da olsa elimiden gelen buydu rabbim diyebilelim.

Artık unutmayalım.
Yaşam tarzımız olsun.
Ama Filistin de toprak satıldı, ama ülkemize geldiler, ama çok bedava eğitim alıyorlar,
Ama Ukrayna bu kadar konu edilmedi diyenlere küsmeyin, boykot uygulayın
Görüşmeyin. Bu ne yahu. İnsanlığın özellikle Müslümanların izzeti, şerefi,onuru katledilirken aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey.
Bozulsun efendim biraz bozulun.
Başımıza ne gelirse bu yüzden sebeptir...
Medine-web ve Esma_Nur beğendiler.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Müslüman Adam Coca-Cola İçer / Kısa Film Medineweb Videolar/Slaytlar 2 16 Ekim 2023 00:42
Coca Cola'nın Verdiği Hastalıklar ve Rahatsızlıklar/Medineweb FECR Sağlık / Beslenme 0 11 Nisan 2015 12:16
Coca Cola Reklamını Birde Böyle İzleyin.. FECR Videolar/Slaytlar 2 16 Temmuz 2014 21:55
meyan köküyle cola... Seleme Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 8 10 Temmuz 2014 10:51
Dev bir kinle bakıyorum sana ey kırmızı COCA COLA kutusu! ..Boykot . sessiz23 Anket'ler-Röportaj'lar 13 10 Eylül 2011 12:10

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.