Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Muhtelif Konular

Konu Kimliği: Konu Sahibi YaŞuHa,Açılış Tarihi:  17 Kasım 2011 (14:17), Konuya Son Cevap : 17 Kasım 2011 (14:17). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 17 Kasım 2011, 14:17   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
SABIR ve HİZMET

SABIR ve HİZMET

SABIR ve HİZMET
Değerli kardeşlerim, sabır ve hizmet bir arada olunca ne olur, veya olmazsa ne olur diye hiç düşündünüz mü.
Sen bu Dünyanın en zengini, en güzeli, yani her şeyin en güzeline, en iyisine sahip olsan, herkes sana hizmette etse, eğer sen başkalarına faydalı olamıyorsan, sıkıntılarına karınca kararınca ortak olamıyorsan, yapılan haksızlıklara sabırla en iyi, en güzel karşılıkla mücadele yapamıyorsan, ne Dünyada ne de ahirette, mutlu olabilirsin.
İnsan önce kendi nefsine karşı sabırla mücadele edip onu bütün yanlış isteklerine karşı koyup heva, heves, bencillik, kibir, gurur, gösteriş gibi çirkin davranışlardan kurtulmak için mücadele edip kendini iyi yönetmeli. Allah’ın verdiği aklı iyi kullanmalı kendi sağlığı için, kendi hizmetine dikkat etmeli, hem ruhu hem bedeni hasta insan ne Allah’a kulluk hizmetini yapabilir ne de bir başkasına bir iyiliği hizmeti olur.Yani sabır ve hizmet dedik ya o olmazsa insan mutlu olamaz, çünkü bunun örneklerini çevremizde görüyoruz çoğu alemde cahilde bu mutsuzluk içinde sabır ve hizmet fedakarlık ister ve insanların çoğunda bu öz yok olmaya başlamış aynayı hep başkasına tutuyorlar hep başkasından sabır ve hizmet bekliyorlar kendi özlerinden harcamak zor geliyor her konuda ve bunun ızdırabını hem kendileri hem de başkalarına çektiriyorlar önce iyiliklere teşekkür etmesini bilmeyen insan ufak hatalar karşısında herşeyi tepe üstü edenler, hiç söylenmeyecek lafı en başta söyleyen bin tane iyilik görür bir kerede dediği olmayınca hemen insanı terkeden benciller yani hep bana Rabbına diyen, keseri hep kendine yönten kendilerince kendini haklı kârlı zanneden zavallılar, aslında Dünya’nın en mutsuz insafsız iflas etmiş kişilerdir ama aynayı kendine tutmadığı için kendi acizliğinin farkında değil, İlla sabır, illa hizmet mutluluğun anahtarı aslında.Çok zor ama çok da güzel şey, zaten zorlukla elde edilen, zahmetle kavuşulan eşsiz güzellikler, mutluluklar vardır hem bu Dünyada hem de Ahirette.
Dedik ya zordur ama inanan düşünen insan için mecbur olduğu şeydir, çünkü eğer siz her şeyi yaratan yöneten Allah’a inanıyorsanız o da sizden sabır şükür, hizmet etmenizi istiyor, sizin yaptığınız fedakarlığı karşılığını kat kat vereceğini söylüyor,Rabbimiz bizi yapacağımız sabır ve hizmet karşılığı bizim ve çevremizdeki insanların mutlu olacağını biliyor ve bizden bunları istiyor.Eğer sabır ve hizmet olmazsa ne kadar da her şeye mükemmel sahip olsanız sizin yani davranışınız sabretmeniz gereken yerde zehir zenbelek olmanız, size hiç bir faydası yok çünkü sert sirke küpüne zarar verir ve çok şey kaybettirir, sabırlı olmak çok şey kazandırır, sabır ve hizmet çok şey kazandırır ama biz bunun farkında değiliz.Bize bunlar unutturuldu, kendi istek ve çıkarlarımız ön planda olduğu için mutsuzuz.
Siz size düşen bir görev olursa size başkaları nasıl davranmasını istiyorsanız sizde başkalarına aynı davranın, başkalarından karşılık beklemek için karşılığını almak için iyilik yaparsanız, sizi hiç kimse sizi yaratan kadar mutlu edemez, derler ya iyilik yap ta denize at, balık bilmezse Halık bilir, iğneyi batırdığı yerden çuvaldız çıkaranlar, başkalarından bir kıl koparınca kendine kâr sayanlar, kibirlenip kendini bir şeyler sananlar, burnu havalarda olanlar ve bunlar gibi bir çok yanlışta olanlar, acırım size vah zavallılar hallerine ağlanacak kimseler.

Sorarım onlara sizin cürmünüz ne ki, kime ne yaparsanız, yanınıza mı kalır, her şeyi yaratan yöneten Allahım sizin ektiğiniz rüzgarı fırtına olarak yine size biçtirmez mi, ahirete bile kalmaz, alırsanız mazlumun ahını çekersiniz aheste aheste.İnsan Rabbine sığınsın yeter, onun gücü her şeye yeter veya hırsta yığdığımız mallarınız sizinle mi gelir, yoksa kefeninize cep mi diktirdiniz, malınızı mezara mı götüreceksiniz, sözün kısası, anlayan alır kısadan hisse anlamayan anlamaz, atsanızda sille.İnsan kendisi ile barışık olacak, kendine saygısı olmayanın, kime olacak, yani kendi inandığı değer ölçülerine, mesela insan kendi ideal ölçüsünü aştığı zaman doktorlar perhiz veriyor sıhhati bozulmasın diye, yani inanan insanlarnıda inandığı dinde uyulması gereken ölçüleri vardır, o ölçülere uymazsa, perhiizi bozan hasta gibi o da bedenen olmasa manevi yönü hastadır.Aslında hasta olmamak çok kolay, neden zor geliyor ki, kendimize ve çevremize karşı sabır ve hizmet görevini yapsak hepsi bu kadar, Sabır ve Hizmet olursa, Rabbimiz karşılığını verirse,Dünyanında, ahiretinde en zengini en mutlu insanı olursun, nasıl?
Onu da sabır ve hizmet karşılığında bulunda görün önce.Allaha teşekkür borcunuzu sonrada insanlara iyilikleri karşısında olsun da, varsın başkaları sizin iyilikleriniz karşısında sizi sevmesin, bilmesin.Rabbin seni tanısında herşey fani Allah baki değil mi.
Biz her şeyi Allah için yaparsak, karşılık beklemezsek mutlaka, mutlaka mutlu biz oluruz, çünkü karşılığını Allah verir.O canlar canı seni bilsinde, O sevgililer sevgilisi seni sevsinde, O rahmetiyle sırılsıklam rahmetine koysunda, O nağmeleriyle savurup yüreğini senden alsında, mutluluk deryasına salsında, hayalinde, gönlünde, özünde, sözünde O olsun da varsın geresi olmasın ne çıkar herşey fani dğil mi.
Yalnız O canda can olan,Dünyanın ahiretin hakimi olan baki değil mi, sen özünü O’na yöneltte, özünü O’na harcada, O’nda ol, O’nda kal,her şey Allah için olsun, sabır ve hizmet O’nun için.O bize bizden yakın olan Allah için her şey feda olsun öyle değil mi.

Pervanen olayım Allahım sana
Yandıkça koşarım senin yanına
Bütün mutluluklar senin yanında
Senden gayrısını koyma özüme
Sen varsın ya yeter Dünya ahirette
Seni bilmeyenler kalmış zulmette

Yarabbi yine seninle dertleşmek için kalemi elime aldım, çünkü seni düşününce gönül söz dinlemiyor ki, seni istiyor, seni özlüyor, o anda sana kavuşmak tek isteğim.fiu koskaca evrenin sahibini, her şeyin sahibini, yalnız seni, yalnız seni görmek tek arzum.Ama yine düşünüyorum Rabbim... Ben seni görmeye istemeye layık mıyım, ama Allahım gönül bu işte söz dinlemiyor ki, yalnız sevdiğim, yalnız sevdiğim diyor.
Yarabbi biliyorum bu cesareti bana veren sensin yoksa misafirim olmazsan, senden haberim olur mu, bu kalp senin evin başkasına yer veremem sahibinden başkasına yalnız sen layıksın oraya biliyorum çünkü hem Dünyada hem ahirette tek mutluluk sende.
Neden Allahım neden diyorum kulların neden senden haberi yok, neden senin aşk iline uğramaz ki yolları, hep kaçarlar o zindanlara, gönüllerini açmazlar o bahar güllerine, içlerini karatıp basit Dünya sıkıntılarıyla hayatlarını karartıp, hep üzgün, bitkin, stres içinde oluyorlar, aslında çare sende.
Yarabbim geldim deseler geldim, her şeyi sıfırlayıp yalnız sana geldim, artık beni bir şey üzemez seni buldum bir deseler, biliyorum herkes mutlu olur, bir diyebilseler, emret Allah’ım emret kanun senin, nizam senin, ben de senin, kölenim, hizmetçinim, emrin başım üstüne ah, ah bir diyebilsek, işte demeyenler, acı çekenler bunun acısını çekiyorlar, çünkü Rabbim kimseyi üzmez o ancak kullarının mutlu olmasını ister, seveni daha çok sevgi ile karşılar, yeter ki biz ona yönelip yürüyelim, o bize koşar, çünkü öyle diyor Rabbimiz bize, ama bilmeyenler hep o yaradandan uzak olmanın acısı ile mutsuzdur, Dünyayı ona verseniz yine mutlu olamaz yani Allahın aşkı kadar hiç bir şey mutlu edemez, zindanda da yaşasanız siz onunlasınız ya yeter, zindan sana cennet olur, olur ya, bu şiirdeki gibi.

Bir çiçeğin yaprağında tutuşup da yandın mı
Alevlenip tek vucutla, yaraları sardın mı
Yoksa küllenip de buz dağları oldun mu
Yazık yazık çok yazık, yaşamadan öldün mü.

Arzu Halim Mevlaya

Kalbimin sahibi, ruhumun sahibi, sensiz herşey boş yalan, seninle her yer oluyor gülistan, Cennete bile koysan sensiz yaşıyamam inan, Sevdiğim sen, aradığım sen, sensiz yaşayamam ki ben, Allahım seni düşününce tefekkür edince, selamını alınca, yeter bana yeter. Dünyada, ahirette. Sensiz her yer zindan, yıkık sanki perişan yalvarırım alma aşkını alma sevgini benden, sensiz neye yarar ki insan, olamaz sokaktaki bir hayvan.
Bırakma ellerimi, bırakma karanlıklar içinde, uçurumlar ucunda, koştursana koştur Mevlam bırakma bu zalim, insafsız Dünya’da.
Zikrin kalpler ilacı, emrin başımın tacı. Yarab sensiz olmuyor, hayatın kahrı çekilmiyor, ruhum huzur bulmuyor.
Seninle olunca, coşar coşar taşarım, kanatlanıp uçarım, zehir sunsalar bana şerbet diy içerim, yeter ki sen ol yeter bana, arzu halimi yazdım Mevlama yalvarırım Yarab beni bana koyup da hasretinle inletme.
Benim şu kalbim Rabbime hasta
Adını duyunca durmaz kafeste
Deli olmuş döner başım hep yasta
Bu ne tatlı dertmiş canım Allahım

Sol yanımda tüter ince bir sızı
Bacasız dumansız yanar çırası
Bu tatlı yaranın sensin sırdaşı
Bu ne tatlı dertmiş canım Allahım.

Dünya dertlerini silip atıyor
Mutluluk deryasında güller açıyor
Sevgilimin derdi canım yakıyor
Bu ne tatlı dertmiş canım Allahım

Anlatamam derdimi, anlayan azdır
Benim gül bahçemde, ömrüm bahardır
İçimdeki nağmeler derttir nyazdır
Bu ne tatlı dertmiş canım Allahım

` ` `
Bu Dünya’da cennet varmış, arayanlar bulurmuş
Cennet cennette neymiş, rahat bir mekan imiş
Benim cennetim bende, aramam başka yerde
Hak cenneti insanın yüreğinde yaratmış

Yüreğin cennet olsun, varsın Dünya’n olmasın
Dünyalık bir kaç sıfır isteyenlerin olsun
Kalbin aşka dolsun sevgiliye mekân olsun
Senin şan ve şöhretin, sıfırlardan birisin
Bu derin uykulardan, ne zaman uyanırsın
Hakkın rahmet deryasına, sen ne zaman dalarsın
Zaman geldi geçiyor, sonra pişman olursun
O dostu bulamadan, kabirde uyanırsın.

İşte canım kardeşlerim biz Rabbimizin sevgisini, aşkını yüreğimizde konuk edersek,Dünya’nın en mutlu insanı biz oluruz, eğer Rabbimizi seviyoruz derken, dil ile diyorsak hiçbir şey ifade etmez, bunu yüreğimiz söylemeli, yoksa kendimizi kandırıp dururuz.

Nefsin isterse namaz kılarsın
Eğer istemezse zevke koşarsın
Allahın emri böyle mi dersin
Yazık kendini boşa harcarsın

Allahın askeri böyle olur mu
Uyuşuk miskin zaman geçer mi
Mü’minin aşkı zikir ve fikir
Tefekkürsüz hayat boşa geçmez mi

Dünyan dört dörtlük, olsun istersin
Ahireti sözde çok düşünürsün
Mücahitlik böyle olmaz kardeşim
Korkarım sonra çok üzülürsün

İsterim herkes dosdoğru olsun
Allaha verdiği sözleri tutsun
Ey benim değerli canım kardeşim
Sonra hakkın huzurunda rezil olursun

Gel etme inat, nefsini bırak
Gönül ustalarına gel elin uzat
Bakarsın toz tutan, o cevher inan
İsteyip altın eder, Hak dostu bir zat.

İşte dedik ya, Dünyalık başka sevgiler gönülde ise, Rabbimizi seviyoruz kelimesini, yürek değil dil söylerse biz nasıl mutlu oluruz ki, Rabbimizin bizden istediği vazifeleri seve seve yerine kusursuz getirmeye çalışmıyorsak, onun sevgisine nasıl kavuşuruz ki.
fiöyle etrafımıza, düşünerek bir bakarsak, şu eksik diyebilir miyiz, Allah her şeyi bir nizam içinde yaratmış ve yönetiyor, eğer aklımız biraz varsa, kendi yaratılışımıza bakar düşünür, ibret alırız, bir damla sudan bir insan ve sonra toprak olursun, yoktur ve yine yoksun soruyorum.Daha niye bu hırçınlık, niye bu kibir, gurur,Dünya’yı sevmek niye. Allah en büyük ni’met olan aklı bize verdi istediğimiz her şeye aklımız eriyor, ama hala yaradanı tanımıyor ve bulamıyoruz, nasıl bulalım ki, onu aklımıza getirmiyoruz, ihtiyacımız olduğu zaman belki ve ev sahibine evinde isyan ediyoruz.Aslında çoğumuz, bile bile kendimize zalimlik yapıp, ebedi hayatımızı mahvediyoruz, oraya varınca buradaki gibi istediğimiz yerde rahat bir yer seçme hakkını da kaybediyoruz.
Eğer ev sahibimiz yani Rabbimiz bizden memnunsa makamlarım sizin istediğiniz yerde oturun demez mi, biz bunu biliyoruz ama şu zalim nefsimize, bir sus yeter yeter artık demiyor, Dünya’mızı da ahiretimizi de karartıyoruz. Ne diyelim ki Rabbim bizi bu gafletten kurtarsın, nefsimizi bilmeyi Rabbimizi bulmayı nasip etsin.

Kul yönünü çevir Rabbine doğru
Kov yoluna çıkan nefis şeytanı
Yoksa bulamazsın Hakkın aşkını
Yarab bizi senden gafil eyleme
YalanDünya kime kaldı sen söyle
Malın mülkün gelir mi senin ile
Gururlanıp kendini bir şeyler sanma
Yarab n’olur bizi gaflette koyma

Hakka boyun eğip affını dile
Hakkın dostlarını gel yoldaş eyle
Bulamazsın hakkı sen bu gidişle
Yarab n’olur bizi gaflette koyma

Sevda çiçekleri açı verirse
Gönül bağlarına rahmet inerse
Kuruyan dalların meyve verirse
Yarab n’olur bizi senden ayırma.

Yalvarırım Rabbime herkesi kavuştursun, Dünya’dayken yürekteki cennete, yani yüreğin sahibine, Rabbimin sevgisine bilmeyenlere yazık çok büyük zararda hem Dünya, hem ahirette inşaallah kavuşturur isteyeni rahmete, Yarabbi seni ne kadar yazsam az, buna gücüm yetmez.
Ağaçlar kalem olsa, denizler mürekkep yine yetmez, Sevgin her yeri sarmış ve her şeyi sevgiyle yaratmış.
Yarabbi bu fakir kulun, bir deryada belki bir zerre, o sevinçle çırpınan bir serçe, yalvarırım Allahım sen bir dur de bu günahkar gidişe.

Bilemedim bilemedim
Hakkı ile sevemedim
Sana layık olamadım
Beni af eyle Allahım

Biliyorum günahkârım
Utanmadım isyankârım
Pişmanım kapına geldim
Beni af eyle Allahım

Senin rızan her şey imiş
Gönül Dünya’ya aldanmış
Ruhlar Allaha aşıkmış
Beni affeyle Allahım

Gaflet almış bizi bizden
Nefis çalmış Rabbimizden
fieytan yolumuzda diken
Bizi affeyle Allahım

Göz yaşlarım seller olsun
Aka aka Hakka varsın
Tövbekârım kulum desin
Beni affeyle Allahım

Ömrüm geçti hep nafile
İflaskarım yok sermaye
Merhamet et bu fakire
Bizi affeyle Allahım

Tefekkür et Hakkı düşün
O’nadır bir gün dönüşün
Gafletten uyan kardeşim
Bizi affeyle Allahım

Elimi açtım semaya
Boynumu büktüm Mevlaya
Rahmeyle bu günahkâra
Bizi affeyle Allahım

` ` `
Buldum buldum seni buldum
Doldum aşkın ile doldum
Derdi kederimi kovdum
Sen canımsın cananısın
Sen aşkımın sultanısın

Sensiz olamam olamam
Gaflete dalıp yanamam
Sensiz gülemem gülemem
Sensiz canımın cananı
Sensin gönlümün sultanı

Sen bendesin ben de sende
Olamam hiç başka yerde
Bu fakirin sana köle
Sensin canımın cananı
Sensin gönlümün sultanı
alıntı
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi YaŞuHa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Aile Edep demekti Şiirler ve Şairler YaŞuHa 2 2126 04 Mayıs 2014 21:47
Kardeşimize dua lütfen Dua Bölümü MusabBinumeyr 4 2380 04 Aralık 2013 19:38
Kilonuz mu var? sorun degil artık/Medineweb Diyet/Spor gün ışığı 4 2673 27 Kasım 2013 21:45
Üzüm çekirdeği mucizesi Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp YaŞuHa 2 2323 27 Kasım 2013 21:34
Peki Anne senin yüregini kim sogutacak? Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 7 3119 26 Kasım 2013 20:23

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Hafta'nin konusu : konusu :sabir nedir ? Allahın kulu_ Hafta'nın Konusu 2 31 Temmuz 2015 23:51
Sabir o dur ki.. su damlası Serbest Kürsü 0 26 Mayıs 2014 22:09
Sabir,Sebat Aşk ve Heyacan İslaminesil Serbest Kürsü 0 13 Mayıs 2014 19:23
Evlilikte kucucuk bir sabir, birazcik anlayis ilahiyatçı 1 Evlilik-Nikah Konuları 0 07 Temmuz 2013 00:17
30.Haftanın Konusu ''SABIR'' Yitiksevda Hafta'nın Konusu 10 31 Mayıs 2012 12:16

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.