Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi İslaminesil,Açılış Tarihi:  13 Mayıs 2014 (19:23), Konuya Son Cevap : 13 Mayıs 2014 (19:23). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Mayıs 2014, 19:23   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Wan
Yaş:42
Mesaj: 2.709
Konular: 316
Beğenildi:1404
Beğendi:590
Takdirleri:533
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Sabir,Sebat Aşk ve Heyacan

Sabir,Sebat Aşk ve Heyacan

ALLAH (cc) insanı Hayra da Şerre de yönelebilme kabiliyetinde yaratmış, ona kulluk sorumluluklarını emanet etmiştir. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim de şöyle buyurur:

“Nefse ve ona birtakım kabiliyetler verip de takva (iyilik) ve fücurunu (kötülüklerini) ilham edene yemin ederim ki, nefsini kötülüklerden arındıran (tezkiye eden) kurtuluşa ermiş, onu kötülüklere gömen de ziyan etmiştir.” (eş-Şems, 7-10)

Hayra yönelme tercihinde bulunan bizler, Rabbimize ve içinde yaşadığımız topluma karşı sorumluyuz. Sorumlulukların hakkıyla yerine getirilmesini sağlayan, gönüllerdeki aşk, şevk ve heyecandır. Yüreklerinde ALLAH rızasına kavuşmak için cehd etme heyecanı taşıyanlar, yaptıklarından manen zevk alırlar. ALLAH yolundaki hizmetlerin gelişip büyümesi ve semere vermesi de yüreklerdeki aşk ve heyecan nispetindedir. Müesseselerin, toplulukların ve cemaatlerin yükselişi, Aşk ve Heyecanın dorukta yaşandığı dönemlerde olduğu aşikârdır. Asr-ı Saadet ve Müslümanların tarihi, imanın heybet ve heyecanı ile şaha kalkışın sayısız örneklerini bizlere sunmuştur.

İmtihanın çetin oluşu, içinde bulunulan ağır şartlar ve sıkıntılar, bazılarımızda gevşeklik oluşturabilmektedir. Hatta uzun süre Müslümanlara hizmette bulunan bazı şahıslarda bile, zamanla olumsuz bir duygu oluşabilir ki bu durumlar, hizmet ehli adına bir tehlike başlangıcıdır. Unutmayalım! “Artık yeter” duygusu, kişiyi dünyaya çeken bir nefs fısıltısıdır.

İbn-i Abbas (ra) ’ın rivayetine göre ALLAH Teâlâ, müminlerin kalplerinde gevşeklik belirdiği bir dönemde şu ayeti indirmiştir:

“İman edenlerin ALLAH’ın zikri ve O’nun katından inen Kur’ân sebebiyle kalplerinin ürperme zamanı daha gelmedi mi? Müminler, daha önce kendilerine kitap verilenler gibi olmasınlar! Onların üzerinden uzun zaman geçti de kalpleri katılaştı. Onların çoğu yoldan çıkmış kimselerdir.” (el-Hadîd, 16)

Ebu Eyyub el-Ensari hakkında anlatılan şu rivayet hizmet heyecanının ömür boyu kaybedilmemesinin lüzum ve ehemmiyetini ortaya koymaktadır:

Müslümanların ordusu, İstanbul’un fethi niyetiyle yola çıkmıştı. Ordunun içinde Hâlid bin Zeyd Ebu Eyyub el-Ensari (ra) da bulunmaktaydı. Rumlar, arkalarını şehrin surlarına vermiş savaşırlarken, Ensar’dan bir zat, atını Bizanslıların içine kadar sürdü ve onların ortasında kaldı. Bunu gören müminler; “Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız.” ayet-i kerimesinden hareketle ve hayretler içinde:

“–La ilâhe illALLAH! Şuna bakın! Kendini göz göre göre tehlikeye atıyor!” demişlerdi.

Bunun üzerine Ebu Eyyub el-Ensari (ra) şöyle dedi:

“–Ey müminler! (Yanlış anlaşılmasın!) Bu ayet biz Ensar topluluğu hakkında nazil oldu. ALLAH, Peygamberine yardım edip dinini galip kıldığında biz, «Artık mallarımızın başında durup onların ıslahı ile meşgul olalım.» demiştik. Bunun üzerine ALLAH Teâlâ, Resulü’ne:

“ALLAH yolunda infak ediniz ve kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız.” (el-Bakara, 195) ayetini vahyetti.

Bu ayet-i kerimedeki «kendi eliyle kendini tehlikeye atmak»tan maksat, bağ ve bahçeyle uğraşmaya dalıp Hak yolunda gayret ve hizmeti terk ve ihmal etmektir. Bu ilâhî ikaza bütün samimiyetiyle kulak verip ittibâ eden Ebu Eyyub el-Ensari Hazretleri, ALLAH yolunda hizmetten hiçbir zaman geri kalmamış ve nihayet katıldığı bu sefer esnasında şehit olarak, surların yakınına defnedilmiştir.

Mü’minleri Kadir olan ALLAH’a bağlayan İman, heyecanın ve aşkın membaıdır. ALLAH (cc)’ ın her şeyin sahibi olduğuna inanan birinin, korkması, azminin kırılması, ümitsizliğe düşmesi ve gevşeklik göstermesi düşünülemez. Zira ALLAH (cc) şöyle buyurmuştur:

“(Ey müminler!) Sakın gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer gerçekten müminler iseniz, üstün gelecek olan sizsiniz.” (Al-i İmran, 139)

ALLAH (cc) ‘ın rızasına kavuşmak, felaha ermek, sorumluluklarımızı hakkıyla ifa etmek için cehdimizde sebat etmeliyiz. Sorun ve sıkıntılarımızı gidermek için, laf ve tenkit ile eksik ve gedik arama yerine, yapıcı bir misyon yüklenmeli ve müspet bir atmosfer oluşturarak İyiliğin ikamesi için gerekli gayreti göstermeliyiz.

Unutulmamalıdır ki hayat bir imtihan yeridir. Sıkıntılar ve zorluklar karşısında karamsarlığa düşmek, yılgınlık gösterip kenara çekilmek yerine, Rabbimizin “es-Sabur” ismine sığınıp, sabır ve sebat edilmelidir ki, kendisinde sabır bulunan kulda O’nun kudretinden bir tecelli vardır. Sabırlı insanlardan müteşekkil bir cemaat, ALLAH’ın (cc) yardımına mazhar olur.

“Ey iman edenler! Sabredin, sebat gösterin, hazırlıklı ve uyanık olun. ALLAH’tan korkun ki başarıya erişesiniz.” (Al-i İmran, 200)

“Ey iman edenler! ALLAH’tan sabır ve namazla yardım dileyin. Şüphesiz ki ALLAH sabredenlerle beraberdir.” (el-Bakara, 153)

Rabbine kulluk ve Müslümanlara hizmet gayesi taşıyanların yine Rabbine iltica ederek, Ondan yardım dilemesi icap etmez mi?

“Ey Rabbim! Acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, eli kolu dökülür derecede takatsizlikten sana sığınırım…” (Buhârî, Deavât, 38)

Âmin, Wel aqibetu lilmuttaqin…
__________________
Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi İslaminesil 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Babadan Evlada Cevap. Makale ve Köşe Yazıları Kara Kartal 18 6191 13 Kasım 2017 21:19
Asrın Kerbelasi Filistin.. Serbest Kürsü Mihrinaz 3 1645 13 Kasım 2017 18:55
Dūşlerim... Makale ve Köşe Yazıları su damlası 2 1574 12 Kasım 2017 07:51
Mynmar ve Biten Muslumanligimiz... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 0 1415 16 Eylül 2017 22:06
Veyl Olsun... Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 3 1549 16 Eylül 2017 22:04

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Sabir o dur ki.. su damlası Serbest Kürsü 0 26 Mayıs 2014 22:09
SABIR ve HİZMET YaŞuHa Muhtelif Konular 0 17 Kasım 2011 14:17
Zaferlere Erişmek İçin ''SEBAT'' Gerekir. Yitiksevda Makale ve Köşe Yazıları 0 29 Ekim 2009 23:51
namaz kılmada sebat etmeyi nasıl başarabilirim? KuM TaNeSi Namaz-Abdest-Teyemmüm 0 09 Nisan 2009 23:57
Sebât selsebil Şiirler ve Şairler 1 30 Mayıs 2008 23:09

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.