| | |||||||
| Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 10 Ocak 2018 (16:26), Konuya Son Cevap : 10 Ocak 2018 (16:27). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
| | Mesaj No:1 |
| Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | "KREM KARAMELLİ KEK"/medineweb mutfağı Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1.5 su bardağı un Krem kısmı için 2 su bardağı süt 500 gr. 3 yemek kaşığı şeker 4 yumurta 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 paket vanilya Karamel için 1 çay bardağı şeker YAPILIŞI *Ortası delik veya düz kek kalıbınızı yağlayın,(kelepçeli kalıp olmaz) *1 çay bardağı şekeri tavada karamelize edip kalıbın dibine dökün *2 bardak sütü ve şekeri bir kaba alıp çırpın,portakal kabuğu,vanilya ve yumurtayıda ekleyip sadece yumurtalar karışana kadar çırpın.Bu karışımı da kek kalıbına dökün *Kekimizide klasik kek yapar gibi hazırlayıp,yavaşça sütlü karışımın üzerine dökün.Gö rüntü sizi korkutmasın pişme esnasında yeniden ayrışacaklar. *Kek kalıbını alttaki sütlü kısmı kapatacak kadar su dolu bir kabın içine oturtun, önce 200 derecede kabardıktan sonra 175 derecede pişirmeye devam edin. Yaklaşık 40 dakika pişmesi lazım. *Kekinizi fırından çıkarıp dışarda soğuttuktan sonra 1 gece ve en az 6 saat buzdolabında bekletin. Ertesi gün dolaptan aldığınız keki sıcak su dolu bir kabın içine oturtup 2-3 dakika bekletin ve bir servis tabağına ters çevirin…
__________________ ![]() "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
|
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
| |||||
| Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
| | Börekler ve Hamur İşleri | Hâdimul İslam | 1 | 22 | 04 Kasım 2025 22:17 |
| | Gönülden Dökülen Nağmeler | su damlası | 0 | 40 | 23 Ekim 2025 21:23 |
| | Muhtelif Konular | su damlası | 0 | 43 | 23 Ekim 2025 21:19 |
| | Gönülden Dökülen Nağmeler | su damlası | 2 | 41 | 23 Ekim 2025 21:15 |
| | Muhtelif Konular | su damlası | 0 | 44 | 21 Ekim 2025 21:52 |
| | Mesaj No:2 |
| Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 |
Kremelin hazırlanışı da böyle..
__________________ ![]() "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Konuyu değerlendir | |
Benzer Konular | ||||
| Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
| "GÜL ŞEKLİNDE ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI"/medineweb mutfağı | su damlası | Tatlılar | 1 | 23 Mayıs 2023 19:26 |
| "Siirt usulü perde pilavi tarifi"/medineweb mutfağı | su damlası | Makarna ve Pilavlar | 6 | 15 Mart 2022 09:55 |
| "Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi"/medineweb mutfağı | su damlası | Köfteler | 0 | 24 Ocak 2018 14:51 |
| "SU BÖREĞİ TADINDA FIRINDA MAKARNA TARİFİ"/medineweb mutfağı | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 1 | 28 Aralık 2017 13:33 |
| "Bardakta Bisküvili Çilek Soslu Muhallebi"/Medineweb mutfağı | su damlası | Pastalar | 10 | 20 Aralık 2017 18:43 |
| .::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|
|