www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDNEWEB FORUM DN KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Risale_i Nur (Said Nursi)

Konu Kimlii: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Al Tarihi:  19 Mart 2015 (08:44), Konuya Son Cevap : 23 Mart 2015 (21:02). Konuya 2 Mesaj yazld

Yeni Konu a  Cevapla

LinkBack Seenekler Deerlendirme
Alt 19 Mart 2015, 08:44   Mesaj No:1
Medineweb Emekdar
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 21422
yelik T.: 08 Kasm 2012
Arkadalar:35
Konular: 784
Beenildi:133
Beendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!
Standart Bir Namaz Kahraman: Mehmed Emin Birinci

Bir Namaz Kahraman: Mehmed Emin Birinci

Mehmed Emin Birinci Aabey tam bir namaz kahraman ve namaz yd. stad Bedizzaman Hazretlerinin, slmiyette en byk hakikat imandr, imandan sonra namazdr szn, hayatnn her safhasnda yayordu.

Namaza ok ehemmiyet verir, ezan okunmadan nce hazrlanr, ilk vaktinde klar, namaz tesbihatn hi terk etmez, bakalarn da tevik ederdi.

Kendisiyle yarm asrdan fazla beraber olup omuz omuza hizmet eden Mehmed Frnc Aabeyin anlattna gre, Birinci Aabey ortaokul mezunu olduundan yedek retmenlik yapma hakk varm. Genlik yllarnda Enitesi Kemal Ustann kynde retmenlie balam. Bir yandan Risale-i Nuru okuyor, dier yandan da retmenlik yapyormu. Derken bir gn okulun rencilerini topluca camiye gtrp namaz kldrd iin ikyet olmu ve rencilerle birlikte savcnn huzuruna karlm. Savc makul biriymi ki kendilerini serbest brakm. Tabi ki retmenlik mesleine de veda etmek zorunda kalm.

Birinci Aabeyle 1978 ylnda tantm. Gerek Nurtanda kald yllarda, gerekse farkl meknlarda namaz hassasiyetini gsteren hadiselere ahit oldum. Ezan okunurken hl farkl bir eyle megul olup namaz hazrl yapmayan varsa hemen ikaz ederdi. O kadar ki, deta takke kontrol yapar, takkesiz namaz klanlara sebebini sorar, Evde unuttum cevabn alnca, Ama gzln unutmamsn diyerek snnet-i seniyyeye dikkat ekerdi.

Uluslararas Risale-i Nur sempozyumlarnn birinde, stad Hazretlerinin yaayan talebelerinin oturumu vard. Birinci Aabey de konumac idi. Tam sahnede iken akam ezan okunmaya balad. Yerinden kalkarak sahnenin kenarnda, seccade sererek birka aabeyle birlikte akam namazn eda ettiler. Bu ekilde namaz vaktine ok dikkat ederdi.

Vefatndan birka yl nce kalbinden rahatszl artt iin bir hastanede tedavi gryordu. Kollarnda serumlar taklyken namaz vakti giriyor. Hemire hanma, u serumlar kar, namaz klacam diyor. Hemirenin itirazlarna ramen srar ettii srada doktor geliyor. Hemire, Birinci Aabeyi doktora ikyet edince u cevab alyor: Hemire Hanm, serumlar karn, namazn klsn. Namaz klmazsa daha fazla hasta olur.

Hizmet iin Trkiyede ve yurt dnda hangi ehre giderse varl hemen hissedilir, insanlar namaza kar daha bir hassas ve dikkatli olurlar, vaktinde ve cemaatle klmaya itina gsterirlerdi.

Bir gn gen bir kardeimiz ikindi ezanna 15-20 dakika kala abdest alyormu. Onu grnce ok mutlu olan Birinci Aabey, te byle olacak kardeim, ezandan nce namaza hazrlanacaksnz demi. Bunu duyan kardeimiz tabi ki, Ben henz le klmadm demeden abdestini tamamlam, o grmeden namazn eda etmi.

ocukluumdan beri namaza kar alka ve muhabbet tadm iin Birinci Aabeyin namazla ilgili tevik ve ikazlar ok houma giderdi. Bir gn iimden, Aabey, namazla ilgili bir kitap yazarak senin bu hassasiyetine ve gayretine byk bir destek vereceim diye geirdim.

Derken 1999 ylnda Sabah Namazna Nasl Kalklr kitabn yazmaya baladm. Kitap 2002 ylnda bitince baslmadan nce dosyay kendisine verdim. Birinci Aabey, namaza tevik, ikaz ve hassasiyet iin bir kitap hazrladm. Okuyup deerlendirmenizi, tavsiyelerde bulunmanz istiyorum dedim. Memnuniyetle kabul etti. Dosyay alp okudu ve bir hafta sonra iade etti. almam ok faydal grd, birka tashih ve tavsiyede bulundu.

Daha sonra Aabey, eer mnasip grrseniz kitaba bir nsz yazar msnz? dedim. Bu arzumu kabul edip ksa bir nsz yazd. Daha sonra namazla ilgili gelimeleri, Namaz Gnllleri Platformunun hizmetlerini kendisine aktarp dua istiyordum. Namaza dair yaplan hizmetlerden ok memnun oluyordu. Allah ebeden raz olsun.

zetle Birinci Aabey mr boyu namaz nemsemi, Nasl yaarsanz yle lrsnz hadis-i erifine masadak olmutur. nk vefat ettii gn sabah 9dan 13e kadar baygn olduu halde le ezann duyunca kendine gelmi, sanki abdest alr gibi hareketler yapm, namaz klarcasna ellerini nnde balayarak ruhunu teslim etmiti.

Cemil TOKPINAR

risale haber
Alnt ile Cevapla

Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in am olduu son Konular Aada Listelenmitir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ATAUZEM 4.snf 2014 bahar dnemi btnleme... Erzurum Atatrk litam EyMeN&TaLhA 0 6600 14 Temmuz 2015 12:14
ATAUZEM 4.snf 2014 bahar dnemi btnleme... Erzurum Atatrk litam EyMeN&TaLhA 0 4333 14 Temmuz 2015 12:06
ATAUZEM 4.snf 2014 bahar dnemi btnleme DN... Erzurum Atatrk litam EyMeN&TaLhA 0 5399 14 Temmuz 2015 12:00
Ramazan-oru ve ocua kazandrdklar ocuk ve Aile Sal Hdimul slam 3 2984 14 Temmuz 2015 11:23
ocuk eitiminde ceza hi mi olmamal? ocuk ve Aile Sal EyMeN&TaLhA 0 2654 14 Temmuz 2015 11:03

Alt 19 Mart 2015, 11:55   Mesaj No:2
Medineweb Emekdar
Allahn kulu_ - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:Allahn kulu_ isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 33478
yelik T.: 09 Kasm 2013
Arkadalar:29
Ya:49
Konular: 164
Beenildi:1157
Beendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: Bir Namaz Kahraman: Mehmed Emin Birinci

Masaallah barekallah rabbim razi olsun ne guzel insanlar ornek oluyor yolumuza isik tutuyor allahim bizede namaz kima gayreti ver..gevseklikten ve tembellikten namazsizliktan bizi koru amin

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hreyre'den (r.a.) rivayetle:
M'minin durumu yeil ekin gibidir. Rzgar ne taraftan gelse onu eer. Rzgar durduunda dorulur. M'min de byledir. O da bela ve musibetlerle erilir. Kafirin durumu ise am aac gibidir. Allah diledii zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uramaz.
Alnt ile Cevapla
Alt 23 Mart 2015, 21:02   Mesaj No:3
Medineweb Emekdar
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 21422
yelik T.: 08 Kasm 2012
Arkadalar:35
Konular: 784
Beenildi:133
Beendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!
Standart Cevap: Bir Namaz Kahraman: Mehmed Emin Birinci

BR STAD TANIYORUM

Bediuzzaman Said Nursi

Bir stad tanyorum, o da Bedizzaman,
Bir stad tanyorum, en byk bir kahraman,
Bir stad tanyorum; asrn vekili ancak
Lailahe illallah, elinde duran sancak.

Bir stad tanyorum, imandan bir kaledir...
Bir stad tanyorum, Nurlardan bir hledir.
Bir stad tanyorum, iman dalga dalga,
Tard eder vesveseyi, phe brakmaz akla.

Bir stad tanyorum, zulme boyun ememi,
Bir stad tanyorum, hibir tviz vermemi...
Bir stad tanyorum, cihanmul mcahid!
Bir stad tanyorum, iiyle d Said...

Bir stad tanyorum, gneler kadar yksek
Hak syler ne sylerse, btn szleri gerek.
Bir stad tanyorum, gzlerinden nur saar
Bir stad tanyorum, kfirler ondan kaar.

Bir stad tanyorum, efkatn timsalidir.
Bir stad tanyorum, imnn mislidir.
Bir stad tanyorum, slah etmi nefsini,
Bir asrlk mrnde ksmad nefesini.

Bir stad tanyorum, cevherdir btn szler,
Allah, Kur'n Peygamber, davasnn en z.
Bir stad taniyorum, iln etti tevhidi,
Kahretti zalimleri, yere serdi mlhidi.

Bir stad tanyorum, kfr- mutlak krd,
Karanlk gnllere imann nuru girdi..

Mehmet Emin Birinci
Alnt ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir)

Seenekler
Konuyu deerlendir
Konuyu deerlendir: